Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
FOTO/VIDEO: Cristi din Livezile, din nou prin spitale - la un an de la operație
VIDEO - Din satul lui Coșbuc, în ring. Cum a ajuns o bistrițeancă speranța României la box
OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Andrada Moldovan: Nu trebuie să ai bani ca să te îmbraci ok. Trendurile etno sunt depășite...
FOTO: Cel mai frumos mod de a sărbători o zi de naștere. La „Andrei Mureșanu”
FOTO: Azi începe sezonul reducerilor la Relegance și Rinascimeto...!
Se caută tinichigiu auto, operatori și controlori de calitate! Alte oferte de muncă avantajoase:

  578 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Reuniune de proiect în Turcia

29/10/2013 09:37:05  
În perioada 21-25 octombrie 2013, a avut loc la Ucgoz-Besni, regiunea Adiyaman din Turcia, prima mobilitate transnaţională din cadrul proiectului școlar multilateral Comenius „Our rich diversity is our collective strength”.

 La această întâlnire au participat şcolile partenere din Grecia, Cehia, România şi ţara gazdă, Turcia. Şcoala  Gimnazială ,, Grigore Silași" Beclean a fost reprezentată de delegația formată din cadrele didactice: Vasile Gabriel Rus-directorul instituției, Veturia Seserman și Carmen Valeria Szasz.
 

Programul celor cinci zile de reuniune a fost variat, minuțios conceput şi organizat de gazdele din Turcia. Activitățile au inclus ședințe de proiect, schimburi de materiale și discuții pe tema educației, ateliere de lucru, vizite la obiective de interes pentru tematica proiectului, întâlniri cu diferite oficialități. Aceste demersuri au vizat cunoaşterea partenerilor europeni prin prezentarea lor într-un cadru festiv, precum şi planificarea activităţilor ce se vor derula cu elevii în cadrul mobilității transnaţionale din Polonia.

Vizitele tematice organizate de echipa Comenius din Turcia au reușit să îmbine două elemente: pe de o parte au familiarizat partenerii din proiect cu specificul local (așezare geografică, forme de relief, cultură, aspecte religioase, stil de viață, alimentație, particularitățile păstrării tradiției în sud-estul Turciei), iar pe de altă parte, au reprezentat o modalitate de a descoperi elemente  comune sau distincte în diversitatea culturală, socială sau economică a țărilor europene implicate în parteneriat.
 

La finalul întâlnirii s-au completat chestionare, în vederea obţinerii unui feed-back. S-a constatat că toate obiectivele propuse au fost îndeplinite, s-au discutat toate problemele incluse pe agendă, care corespund celor din formularul oficial iniţial al proiectului, s-au lămurit diferite aspecte şi s-a răspuns întrebărilor puse de către participanţi, în legătură cu modul în care trebuie realizate anumite sarcini.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius a Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii. Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.


Coordonator proiect,
prof. înv. primar Veturia Seserman


 

2470 vizualizaricomes2.jpg :: Bistriteanul.ro
comes6.jpg :: Bistriteanul.ro
comes4.jpg :: Bistriteanul.ro
comes5.jpg :: Bistriteanul.ro
comes3.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
09:35 - Fratele Ancuței Cârcu va fi condus pe ultimul drum în Rebrișoara, de un sobor compus din 16 preoți

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro