Rostul de dimineaţă: Cum se distrează un primar din Bistriţa-Năsăud…

Rostul de dimineaţă:  Cum se distrează un primar din Bistriţa-Năsăud…

A fost surprins chiar zilele trecute, într-o fotografie care a adunat imediat admiraţia multor prieteni virtuali  şi sute de aprecieri… Fotografia îl înfăţişează pe unul dintre primarii din Bistriţa-Năsăud – la distracţie, în natură…

Distracţie în natură – aşa se intituleză fotografia în care Ioan Strugari, primarul din Parva, a fost surprins zilele trecute. Ca un gospodar adevărat, primarul dă o mână de ajutor la „costruirea” unei căpiţe de fân…

Nu ne îndoim că probabil mai există şi alţi primari prin judeţ care ştiu să facă o căpiţă de fân… Dar admirând în linişte fotografia cu pricina – ne-am permis câteva clipe de reverie şi nostalgie…

 

Copii de oraş fiind, habar n-avem, desigur cât o fi de greu sau de distractiv să aduni fânul şi să-l clădeşti într-o grămadă care să stea locului… laolaltă… fără să se împrăştie în toate direcţiile…

 

Cum se împrăştie, de pildă, gândurile sau amintirea unui maldăr de fân proaspăt cosit în care pe vremuri citeam o carte cu coperţi groase… Spre disperarea şi amuzamentul unor verişori de la ţară… Care nu înţelegeau nici ei ce fel de distracţie poate fi asta…

Şi tot aşa – fiecare cu distracţiile şi admiraţiile lui… Important este că, vorba poetului, că „într-un fel ne întâlnim dimineaţa
în zona în care ceaţa ne descoperă viaţa…
în zona în care eu sunt câine, tu – hienă,
eu – cal, tu – balenă, eu – charm, tu – derivă
eu – calm, tu – atât de activă…
De remarcat, totodată, nu fără o oarecare tristeţe, că ieşind din Bistriţa spre Şintereag, Beclean şi mai departe – graţie tehnologiei de ultimă oră – căpiţele de fân nu mai arată ca pe vremuri…
S-au turtit şi s-au transformat în simpli baloţi de fân strânşi într-un fel de plasă de plastic…
Ordonat şi sistematic…
Foto deschidere – Parva

TULBURĂTOR: Povestea emoționantă a unui stâlp de pe Via Transilvanica, dedicat unei voluntare care a plecat la cer noiembrie 14, 2019 - Fiecare dintre stâlpii care îi călăuzesc pe drumeții care iau la pas Via Transilvanica are povestea sa. Una insă este tulburătoare, fiind dedicat de un neamț soției sale care s-a stins după o luptă cu o boală cruntă.
INEDIT: Ies la lumină fascinante poveşti despre aviatori şi avioane de acum 75 de ani noiembrie 14, 2019 - Bistriţenii pasionaţi de istorie vor putea descoperi detalii captivante despre destinele unor aviatori, dar şi poveşti fascinante despre locurile în care s-au prăbuşit avioane pe aceste meleaguri, acum 75 de ani.
Prins drogat, la volan, pe străzile din Bistrița! noiembrie 14, 2019 - Polițiștii au oprit aseară în trafic un autoturism. Șoferul s-a dovedit a fi drogat. Mai mult, pasagerul din dreapta avea și un pliculeț cu substanțe vegetale. 
Mâine începe Bistriţa Folk: Întâlnire de suflet la Biblioteca „George Coșbuc”, concerte la „Dacia” noiembrie 14, 2019 - Ediția 2019 a Festivalului Național Bistrița Folk va debuta mâine, la prânz, la Biblioteca Judeţeană „George Coșbuc” din Bistriţa, cu o întâlnire de suflet. Vineri și sâmbătă, începând cu ora 18.00, la Centrul Cultural Dacia se vor derula concertele folk şi concursul dedicat tinerilor iubitori ai acestui gen muzical. 
OFICIAL! Alocațiile copiilor vor crește din 2020. Legea a fost promulgată noiembrie 14, 2019 - Vești bune pentru părinți și copii! Acum totul e oficial! Valoarea alocației de stat va crește în fiecare an, din anul 2020! Legea a fost promulgată de președintele României.
Big Brother și-n Sîngeorz! Câte camere vor urmări orice mișcare din orașul stațiune: noiembrie 14, 2019 - În tot mai multe localități se instalează camere de supraveghere. O astfel de decizie a luat și primarul orașului stațiune. Zeci de camere vor fi montate în perioada următoare.
TRAFIC DE MINORI: Mamă și fiică reținute! noiembrie 14, 2019 - Ieri au avut loc trei percheziții domicilare pe raza județului nostru. S-ar părea că patru bistrițeni ar fi racolat, transportat și obligat minore să se prostitueze. Două fe,mei au fost reținute.
Hyundai dezvăluie primele detalii despre revoluţionarul concept SUV plug-in hybrid noiembrie 14, 2019 - Hyundai dezvăluie imagini şi un material video despre conceptul inovator de clasa SUV cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Acesta va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.
FOTO „Pepinieră” de handbaliste de performanță. Cum au fost convinse aproape 300 de fete să facă sport noiembrie 14, 2019 - După ce decenii sportul simbol al județului a fost fotbalul, autoritățile județene au schimbat macazul în ultimii ani și s-au concentrat asupra handbalului. Județul nu a ajuns doar să aibă o echipă în cele mai bune 5 din țară, ci își face propria pepinieră de handbaliste de performanță.
Bunicul agresor pus sub control judiciar. DE la ce a pornit totul: noiembrie 14, 2019 - Un incident mai puțin obișnuit a avut loc ieri la Căminul de bătrâni din municipiu. Un bunic a fost înjunghiat de un altul, cu doi ani mai tânăr. Victima a ajuns la Cluj. DE la ce a pornit totul:
GRAV şi ILEGAL, în Ilişua! Autorităţile îşi bat joc de un monument de importanţă naţională noiembrie 14, 2019 - Autorităţile din Uriu, care ar trebui să vegheze ca legea să fie respectată şi în Ilişua, îşi bat joc de unul dintre monumentele de importanţă naţională.
ÎNGRIJORĂTOR: Bistrițenii continuă să-și radieze firmele! noiembrie 14, 2019 - Numărul firmelor bistrițene radiate în primele 9 luni e mai bine de dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, Bistrița Năsăud se clasează pe locul III la nivel național în ce privește creșterea semnificativă a radierilor. Numai în luna septembrie, zeci de bistrițeni au pus lacătul pe firme.
Aquabis: Două străzi din Bistriţa, fără apă potabilă astăzi noiembrie 14, 2019 - Două străzi din Bistriţa rămân astăzi fără apă. Cei de la Aquabis au de montat  un reductor de presiune pe conducta de distribuție a apei potabile.
REVOLTĂ a primarilor pe firma care adună gunoaiele: „Am ajuns să fim exploatați de Supercom!” noiembrie 14, 2019 - Prețurile practicate de SRL-ul care colectează gunoaiele, care cresc precum Făt Frumos, încep să revolte inclusiv primarii din mediul rural, care spun că au ajuns să fie exploatați de Supercom, iar cetățenii îi arată cu degetul din cauza dărilor mari la gunoi.
GRATUIT! Astăzi și mâine, testări ale glicemiei, la Policlinică: noiembrie 14, 2019 - Cu ocazia ZIlei Mondiale a diabetului, unitățile medicale oferă testări gratuite. Două zile la rând, la Policlinia Bistrița puteți să vă testați glicemia. Fii înțelept și rămâi sănătos: