Rostul de dimineaţă: De la Telciu, la Bucureşti…! Tot pe drum, pe drum, pe drum…

Rostul de dimineaţă:  De la Telciu, la Bucureşti…! Tot pe drum, pe drum, pe drum…

Cine şi-ar fi închipuit o asemenea minune? Câţiva elevi din Telciu vor ajunge săptămâna viitoare la Bucureşti, unde vor juca într-un spectacol de teatru şi vor povesti capitaliştilor despre călători și drumuri: „…se pleacă mult, se merge la muncă, se mai și vine acasă. Se pleacă la liceu, la facultate, se pleacă în Europa. Se pleacă peste ocean, în State. Fără telefoane și net viața ar fi foarte grea… Cei rămași visează că în curând pleacă și ei. Sau că rudele revin acasă. Cei plecați își găsesc greu locul. Acasă e unde?”

Spectacolul „Tot pe drum, pe drum, pe drum…” a fost realizat în timpul atelierului de teatru educațional din cadrul programului „Buletin de Telciu 2019” (la Școala de vară de la Telciu). Este bazat pe poveștile de viață ale fetelor și băieţilor care au participat la atelier, dar și ale familiilor lor. Atelierul a fost coordonat de actrița Katia Pascariu și dramaturga Mihaela Michailov, care au lucrat câteva săptămâni cu elevii din Telciu.

Din echipa spectacolului fac parte copii cu vârste între 10 și 15 ani: Alexandra, Ana, Andra, Damiana, Florin, Gusti, Katia, Maria Mihaela, Marius, Mihaela, Robert şi Vasile.

După ce anul trecut am vorbit despre școală, educație și copilărie în cadrul atelierului «Școală, școală, nu muri!», acum am povestit despre călători și drumuri… Se pleacă mult, se merge la muncă. Se mai și vine acasă. Se pleacă la liceu, la facultate. Se pleacă în Europa. Se pleacă peste ocean, în State. Fără telefoane și net viața ar fi foarte grea… Cei rămași visează că în curând pleacă și ei. Sau că rudele revin acasă. Cei plecați își găsesc greu locul. Acasă e unde?” – se întreabă organizatorii.

Cert şi îmbucurător este faptul că pentru o oră – spectatorii din Bucureşti vor avea şansa să-şi imagineze, alături de copiii din Telciu, că timpul nu este decât un drum cu sens dublu…

Spectacolul va avea loc miercuri, 4 septembrie 2019, de la ora 19:00, la Centrul de Teatru Educaţional Replika – situate pe Str. Lânăriei, 93-95, Sector 4, Bucureşti.

Intrarea este liberă, dar trebuie rezervată la centrulreplika@gmail.com sau la numerele de telefon 0732.101.860 / 0787.714.551

Spectacolul este creat în cadrul proiectului „Buletin de Telciu”, derulat de Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale și co-finanțat de AFCN, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud prin Centrul Județean pentru Cultură Bistrița Năsăud, Primaria Telciu și Transilvania Print. Partener Centrul de Teatru Educațional Replika din București.

Finanțatorii nu sunt responsabili de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.
SENSE aniversează 18 ani de modă românească! Discounturi speciale, pentru toţi clienţii, drept răsplată octombrie 18, 2019 - SENSE, marca românească de modă, înfiinţată la Roman ca un business de familie, de soţii Cristina şi Sorin Chiriac, aniversează 18 ani de excelenţă şi inovaţie permanentă! Sense îşi va răsplăti clienţii cu reduceri speciale la cea mai recentă colecţie – “La Dolce Vita” toamnă-iarnă 2019, concepută de designerul Andreea Tincu şi prezentată în premieră pe podiumul MQ Vienna Fashion Week, la începutul acestei toamne.
FOTO/VIDEO: Vom avea și stadion de atletism în Wonderland! S-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul sportiv! octombrie 18, 2019 - Astăzi s-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Noutatea e stadionul de atletism care se va face. Mai mult, Consiliul Județean va scoate din buzunar bani pentru amenajarea unei parcări de 500 de locuri în acea zonă.
A curs cu amenzi date pentru consumul de aurolac octombrie 18, 2019 - Consumatorii de aurolac terorizează comunitatea bistrițeană. Săptămâna trecută a curs cu amenzi date celor surprinși inhalând din pungi. Două persoane au fost amendate și pentru că, în urma inhalării, s-au apucat de făcut scandal.
VIDEO – PETELEU, marele supărat din Consiliul Local! octombrie 18, 2019 - Supărare mare ieri, în ședința de Consiliu Local. Ioan Peteleu și-a luat jucăriile și a plecat din sala mare a Primăriei. Culmea, supărarea a fost pe colegii de partid, care nu i-au înțeles dorința inimii.
Aquabis: Se sistează apa în Reteag octombrie 18, 2019 - Astăzi , 18 octombrie 2019, se va sista total furnizarea apei potabile în localitatea Reteag. Ce stradă va fi afectată:
VIDEO: Ursul a coborât și pe șoseaua din Strâmba octombrie 18, 2019 - Urșii și-au făcut deja un obicei să coboare în localități. Azi noapte, încă un urs a fost suprins fugind pe șoseaua din localitatea Strâmba. 
FOTO: Suntem în top la risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Sanitar şi cei de la „Carol Davila” octombrie 18, 2019 - Suntem în top când vine vorba de risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Teoretic Sanitar şi cei de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bistriţa. Cum au celebrat tinerii Ziua Mondială a Alimentaţiei:
GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator. UPDATE: Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, trupul victimei a cedat, iar medicii au declarat decesul.