Rostul de dimineață: Să știți că în proporție covârșitoare, jandarmii gândesc ca și noi…

Rostul de dimineață:  Să știți că în proporție covârșitoare, jandarmii gândesc ca și noi…

Tulburător trebuie să fie să primești o floare, exact atunci când ești mai oropsit, când toată lumea te înjură, iar imaginea ta e ferfeniță în ochii tuturor… cum s-a întâmplat acum două zile, la Bistrița, când ecologistul Marius Bălan a adus trei trandafiri albi pentru „jandarmii care gândesc ca și noi…”

Avem atâtea pe cap, ne agităm într-atât pe ici și pe colo, în gol sau inutil și se întâmplă atâtea de jur împrejur, în fiecare oră – încât abia dacă mai apucăm să băgăm în seamă faptele mărunte care se încăpățânează să răstoarne echilibrul și liniștea istoriei…

Da, le-am dăruit trei trandafiri albi domnilor jandarmi, trei trandafiri care simbolizează gândurile curate ale celor care au manifestat la Bistrița, gândurile mele personale… Le-am mulțumit pentru că nu ne-am creat probleme unii altora… A fost o colaborare excelentă încă din februarie anul trecut… N-am avut nicio problemă cu jandarmii, ne-au înțeles ofurile… Iar eu am mai povestit, să știți, și colateral și pe la colțuri… Mulți dintre ei gândesc ca și noi… Sunt și ei români, au aceleași gânduri… sigur, sunt sub o haină militară, au depus un jurământ militar, dar să știți că jandarmii în proporție covârșitoare apreciază ceea ce fac cetățenii, atunci când se comportă civilizat… Și mai ales în aceste mitinguri, nu trebuie să iasă din noi ura aia viscerală… Arătăm derapajele, le sancționăm, venim cu propuneri, pe cât se poate, dar fără ură…”, ne-a mărturisit luni seara, Marius Bălan de la Partidul Verde.

Ecologistul, un bine-cunoscut și activ membru al societății civile din Bistrița, a participat la începutul acestei săptămâni la protestul organizat tocmai pentru a sublinia violențele jandarmilor manifestate la protestul din București, în 10 august… „Îmi doresc ca cineva să răspundă. Într-o țară civilizată și normală, se impunea o demisie… cel puțin… Aștept în continuare măcar atâta bun-simț din partea ministrului Carmen Dan, șeful Ministerului de Interne, și din partea păpușarului-șef care o conduce, Liviu Dragnea – aștept să-și dea demisia amândoi, la pachet…! Atunci va fi ok și va fi liniște… Vom progresa. Iar PSD are de unde să-și găsească fructul bun în grădina proprie, pentru că nimeni nu dorește dispariția sau moartea PSD-ului – nu vorbim în asemenea termeni – într-o democrație sănătoasă trebuie să existe un partid de dreapta și unul de stânga, o alternanță la guvernare, doi poli care să învețe unul de la altul, care să nu mai repete greșelile celuilalt atunci când conduc destinul acestei țări… Este absolut necesar ca aceste două forțe să mențină echilibrul – ca la balanța aia pe care o vedem noi în sălile de judecată cum stă veșnic dreaptă…”, a mai spus Marius Bălan.

Și așa, priviți de departe sau de aproape – „vreo 50 de bistrițeni și un câine”, cum i-a catalogat șugubăț unul dintre martori – păreau o uriașă familie de oameni dezamăgiți, dar uniți, fără nicio șansă, dar hotărâți și lucizi…

Fă-i un cadou să te țină minte toată viața! Ceasuri, brățări tip Pandora și alte frumuseți, de la Atlantis Gold! acum 26 de minute- Dacă ai de făcut un cadou, care să impresioneze și să te asigure că nu va uita niciodată de tine, atunci neapărat treci pe la Atlantis Gold! Bijuterii care mai de care mai frumoase, de la cercei, brățări și lănțișoare cu nume, brățări tip pandora, până la ceasuri set pentru cupluri sau verighete. Merită să mergi să vezi ce au și sigur vei alege cadoul perfect pentru ea sau pentru el!
FOTO: Mergeau cu fetița bolnavă la spital și o mașină le-a tăiat calea acum O oră- Echipajele de pompieri, medical și ale poliției au intervenit la un accident petrecut în zona benzinăriei Luck Oil, pe DN 17. Cinci persoane au fost implicate, iar două au nevoie de îngrijiri medicale.
La Slujba de Înviere ne luăm umbrelele! COD GALBEN de ploi, începând de mâine! acum 2 ore- S-ar părea că vremea rea nu vrea să ne ocolească. Pentru județul nostru s-a anunțat cod galben de ploi și instabilitate atmosferică. Avertizarea meteo este valabilă până duminică. 
FOTO: Incendiu la o hală, în Unirea acum 2 ore- Un incendiu a izbucnit la o hală metalică din Unirea. Flăcările au afectat jumătate din suprafața acesteia, plus unelete aflate în interior.
FOTO: AȘA DA! Curățenia de Paște nu se face numai în case! Exemplul dat de o comună bistrițeană: acum 3 ore- Gospodinele au o ”regulă” nescrisă. Aceea de a face curățenie impecabilă în toată casa înainte de sărbători. Un primar gospodar a arătat că nu doar casele trebuie curățate, ci și comunele. Așa că au făcut lună și bec pe străzi, în spațiile verzi, etc. AȘA DA exemplu!
Doliu în toată creștinătatea. Cine face vreun rău în Vinerea Neagră, va fi pedepsit înzecit… acum 4 ore- Este Vinerea Neagră, Vinerea Patimilor – ziua în care a murit Mântuitorul Iisus Hristos – o zi de post negru pentru credincioșii care își amintesc o străveche superstiție:  cine face vreun rău semenului său, în această zi, va fi pedepsit înzecit pentru fapta sa
Aquabis: Se sistează apa astăzi, pe Aleea Trandafirilor din Bistrița acum 4 ore- Aquabis își informează consumatorii că astăzi, 26 aprilie 2019, va fi sistată TOTAL furnizarea apei potabile în municipiul Bistrița, pe Aleea Trandafirilor. 
AFLĂ la cine au mers cele 13 premii puse la bătaie de Total Taxi: acum 5 ore- Astăzi a avut loc extragerea numelor câștigătorilor tombolei Total Taxi. 10 sticle de vin de la Crama Vie Vin Lechința, un bean bag, un telefon Huawei Y5 și 300 de euro au făcut 13 bistrițeni foarte fericiți. AFLĂ dacă ești printre câștigători:
Cinci polițiști locali riscă să își piardă locul de muncă! Locul lor ar putea fi luat de privați: acum 6 ore- În urmă cu o lună în Consiliul Local Bistrița a fost adoptată modificarea organigramei Poliției Locale Bistrița. Această modificare a dus la desființarea Compartimentului de pază a Primăriei, motiv pentru care cei 5 angajați au formulat o plângere prin care arată că riscă să își piardă locul de muncă dacă nu promovează examenul. Sarcinile lor ar putea fi transferate unei firme private:
FOTO: Ce surprize pregătește Primăria pentru elevii de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” acum 21 de ore- Liceul de Muzică „Tudor Jarda” a intrat în această primăvară în reabilitare și modernizare completă. Iată ce surprize le pregătește Primăria elevilor care învață aici: 
FOTO. Minuni, la Mărișelu: „Oameni care vibrează și simt lucrurile mult mai profund decât credem noi” acum 22 de ore- Se întâmplă minuni la Mărișelu: „Ați fost aleși să dăruiți lumină din lumina pe care o purtați în inimă și minte… Iar când primești un asemenea dar, nu trebuie decât să-i mulțumești lui Dumnezeu că ți-a scos în cale niște oameni care vibrează și simt lucrurile mult mai profund decât credem noi...”, a mărturisit lector univ. dr. Elena Ivanca, de la Teatrul Național din Cluj.
FOTO: Iepuraș salvat din foc, în ultima clipă, de un pompier. Animalului i s-a administrat inclusiv oxigen acum 23 de ore- Un iepuraș a fost salvat astăzi, în ultima clipă, din flăcări, de către un pompieri. S-a întâmplat la Poienile Zagrei, unde un incendiu a cuprins anexelei unei case. O adolescentă de 17 ani a suferit un atac de panică.
Pneumonia a mai curmat o viață! acum 24 de ore- Doliu în încă o familie, după ce pneumonia le-a luat pe cineva drag. Un bărbat a fost răpus de această afecțiune tipică sezonului rece. Acesta a decedat în spital, fiind unul din cei peste 40 de pacienți internați cu această afecțiune.
Un ursuleț orfan găsit pe Bârgaie, dus la un centru de reabilitare acum O zi- Un pui de urs a ajuns ieri la Centrul de Reablitare din Harghita. Micuțul a fost găsit singur, într-un pom fructifer din Josenii Bârgăului. Mama acestuia nu a fost identificată, de aceea s-a luat măsura trimiterii acestuia la centru.
FOTO/VIDEO: 20 de ani de înfrățire francezo-rebrișoreană, sărbătoriți la Muzeul Grăniceresc! Un vernisaj de excepție acum O zi- Muzeul Grăniceresc Năsăud a găzduit miercuri, vernisajul unei expoziții cu lucrări de artă abstractă și pictură naivă a artistelor Marie-Odile Florin și Mariana Mihuț. Potrivit primarului Viorel Clapău, evenimentul a marcat încununarea a 20 de ani de înfrățire româno-franceză între comunele Rebrișoara și Blain.