Rostul de dimineață: Să știți că în proporție covârșitoare, jandarmii gândesc ca și noi…

Rostul de dimineață:  Să știți că în proporție covârșitoare, jandarmii gândesc ca și noi…

Tulburător trebuie să fie să primești o floare, exact atunci când ești mai oropsit, când toată lumea te înjură, iar imaginea ta e ferfeniță în ochii tuturor… cum s-a întâmplat acum două zile, la Bistrița, când ecologistul Marius Bălan a adus trei trandafiri albi pentru „jandarmii care gândesc ca și noi…”

Avem atâtea pe cap, ne agităm într-atât pe ici și pe colo, în gol sau inutil și se întâmplă atâtea de jur împrejur, în fiecare oră – încât abia dacă mai apucăm să băgăm în seamă faptele mărunte care se încăpățânează să răstoarne echilibrul și liniștea istoriei…

Da, le-am dăruit trei trandafiri albi domnilor jandarmi, trei trandafiri care simbolizează gândurile curate ale celor care au manifestat la Bistrița, gândurile mele personale… Le-am mulțumit pentru că nu ne-am creat probleme unii altora… A fost o colaborare excelentă încă din februarie anul trecut… N-am avut nicio problemă cu jandarmii, ne-au înțeles ofurile… Iar eu am mai povestit, să știți, și colateral și pe la colțuri… Mulți dintre ei gândesc ca și noi… Sunt și ei români, au aceleași gânduri… sigur, sunt sub o haină militară, au depus un jurământ militar, dar să știți că jandarmii în proporție covârșitoare apreciază ceea ce fac cetățenii, atunci când se comportă civilizat… Și mai ales în aceste mitinguri, nu trebuie să iasă din noi ura aia viscerală… Arătăm derapajele, le sancționăm, venim cu propuneri, pe cât se poate, dar fără ură…”, ne-a mărturisit luni seara, Marius Bălan de la Partidul Verde.

Ecologistul, un bine-cunoscut și activ membru al societății civile din Bistrița, a participat la începutul acestei săptămâni la protestul organizat tocmai pentru a sublinia violențele jandarmilor manifestate la protestul din București, în 10 august… „Îmi doresc ca cineva să răspundă. Într-o țară civilizată și normală, se impunea o demisie… cel puțin… Aștept în continuare măcar atâta bun-simț din partea ministrului Carmen Dan, șeful Ministerului de Interne, și din partea păpușarului-șef care o conduce, Liviu Dragnea – aștept să-și dea demisia amândoi, la pachet…! Atunci va fi ok și va fi liniște… Vom progresa. Iar PSD are de unde să-și găsească fructul bun în grădina proprie, pentru că nimeni nu dorește dispariția sau moartea PSD-ului – nu vorbim în asemenea termeni – într-o democrație sănătoasă trebuie să existe un partid de dreapta și unul de stânga, o alternanță la guvernare, doi poli care să învețe unul de la altul, care să nu mai repete greșelile celuilalt atunci când conduc destinul acestei țări… Este absolut necesar ca aceste două forțe să mențină echilibrul – ca la balanța aia pe care o vedem noi în sălile de judecată cum stă veșnic dreaptă…”, a mai spus Marius Bălan.

Și așa, priviți de departe sau de aproape – „vreo 50 de bistrițeni și un câine”, cum i-a catalogat șugubăț unul dintre martori – păreau o uriașă familie de oameni dezamăgiți, dar uniți, fără nicio șansă, dar hotărâți și lucizi…

acum 2 oreFOTO/VIDEO: Un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanț, pe Dealul Dumitrei - Traficul a fost blocat preț de câteva zeci de minute, pe Dealul Dumitrei. Un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanțul de la marginea carosabilului. 
acum 4 oreFOTO/VIDEO: Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor până ce pier… - „Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor până ce pier… Până ce mor, pleacă-te îngere la trista-mi plângere plină de-amor…”
acum 6 oreBrandul Sense anunță mari reduceri la colecția de sezon! - În universul fascinant al modei, ocazia unor mari reduceri reprezintă o seducătoare atracție  pentru toate categoriile de cumpărătoare: este momentul în care poți găsi produse de calitate superioară, la prețuri foarte atractive.
acum 8 oreInovație! Lâna prelucrată în Bistrița va „îmbrăca” anul acesta primele case din țară - Potrivit ministrului Agriculturii Petre Daea primele case izolate termic cu lână vor apărea anul acesta. Printre județele unde se prelucrează saltele din lână pentru izolarea termică se numără și Bistrița-Năsăud.
acum 10 oreUn tânăr de 29 de ani din Ciceu-Mihăiești s-a autoincendiat. O aeronavă militară l-a transportat la București - Un tânăr de 29 de ani din Lelești, comuna Ciceu Mihăiești a fost transportat în această dimineață de urgență la București, după ce a încercat să se autoincendieze. Acesta avea arsuri pe 49% din corp.
acum 12 oreFOTO/VIDEO: MI-NU-NE! Struța a adus pe lume patru viței gemeni, sănătoși și frumoși - În județul nostru, mai exact în localitatea Ilișua, patru ”puiuți” au venit pe lume. O văcuță a născut trei vițelușe și un tăuraș. Aceștia au venit pe lume la termen, și sunt frumoși și sănătoși.
acum 23 de oreCinci tineri ce ar fi fost drogați, din care unul în stare de inconștiență, găsiți de un jandarm, în timpul liber - Descoperire neobișnuită în această după-masă, pe o stradă din municipiu. Un jandarm aflat în timpul liber a observat cinci tineri care aveau un comportament neobișnuit. Unul dintre ei era căzut în zăpadă, inconștient. Se pare că aceștia ar fi fost sub influența unor substanțe necunoscute.
acum O ziDE CITIT: Cum să vinzi o pereche de bocanci în toiul verii - Dacă vreți să vindeți ceva ce NU SE POATE VINDE, trebuie să citiți cartea Petrei Boantă: „Pur și simplu nu înțeleg de ce socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg. De ce merg să cumpăr hârtie igienică și vânzătorul ăla reușește să-mi bage pe gât confetti pentru petrecere și mănuși de grădinărit?”
acum O ziPesta porcină pune în carantină nouă localități din județ. 20 de echipe au fost astăzi acolo pentru a-i instrui pe locuitori - Două cazuri de pestă porcină s-au înregistrat în județul nostru. Acest lucru pune în carantină nouă localități din județ. 20 de echipe au fost prezente azi în zona respectivă, pentru a instrui locuitorii. La fel se va acționa și în alte localități tampon.
acum O zi7 echipe de specialiști examinează containerele semi-îngropate, în Bistrița. Blocaje, la Dumitra - 7 echipe de specialiști examinează și inventariază, în aceste zile, containerele semi-îngropate din Bistrița. La Dumitra există blocaje în proiectul de construcție a celulei 2 pentru groapa de gunoi de la Tărpiu: „...Suntem ținuți în loc de o jumătate de an, din pricina avizului pentru situri și monumente. Se cer niște lucrări puțin cam savante, prea academice pentru o comună…”
acum O ziGumix Net îți oferă cele mai bune cauciucuri agricole și pentru camioane - Oamenii gospodari deja se gândesc la munca ce o au de făcut în primăvară. Tocmai de aceea, Gumix Net vine în întâmpinarea acestora cu o gamă variată de cauciucuri agricole. La prețuri excepționale și calitate de nereproșat se găsesc și cauciucurile pentru camioane.
acum 2 zileRostul de dimineață. Pârtia Cocoș din Wonderland intră în rândul lumii: Are IMN - O nouă surpriză plăcută, pentru fanii și admiratorii sau chiar dușmanii invizibili ai Pârtiei Cocoș, din Wonderland: de acum, pârtia devenită celebră după doar câteva zile de funcționare are și un imn compus de un bistrițean cu suflet mare.
acum 2 zileInstanța a decis arestarea preventivă pentru bărbații prinși cu droguri de 200.000 de euro - O acțiune de prindere în flagrant a fost organizată ieri, în vama Borș. În urma acesteia, și a unor percheziții, opt persoane au fost duse la audieri. Patru au ajuns în fața instanței, luându-se decizia arestării preventive.
acum 2 zileNe îndoapă cu medicamente! „Este aberant ce se întâmplă, la ora actuală, în farmacii” - Ar trebui să existe și în mediul rural câte o farmacie la 4.000 de locuitori, însă în unele localități – precum Maieru, unde sunt aproximativ 7.000 de locuitori, cu tot cu cei din Anieș – există deja 5 farmacii, în timp ce alte localități, cum este Chiochiș, nu au nicio farmacie… Este aberant ce se întâmplă la ora actuală în farmacii…”
acum 2 zileFOTO/VIDEO PRUNDU – BÂRGĂULUI: Accident cu victimă încarcerată - Un accident rutier a avut loc în urma cu câteva minute în localitatea Prundu Bârgăului. O persoană a rămas încarcerată.