Rostul de dimineață: Să știți că în proporție covârșitoare, jandarmii gândesc ca și noi…

Rostul de dimineață:  Să știți că în proporție covârșitoare, jandarmii gândesc ca și noi…

Tulburător trebuie să fie să primești o floare, exact atunci când ești mai oropsit, când toată lumea te înjură, iar imaginea ta e ferfeniță în ochii tuturor… cum s-a întâmplat acum două zile, la Bistrița, când ecologistul Marius Bălan a adus trei trandafiri albi pentru „jandarmii care gândesc ca și noi…”

Avem atâtea pe cap, ne agităm într-atât pe ici și pe colo, în gol sau inutil și se întâmplă atâtea de jur împrejur, în fiecare oră – încât abia dacă mai apucăm să băgăm în seamă faptele mărunte care se încăpățânează să răstoarne echilibrul și liniștea istoriei…

Da, le-am dăruit trei trandafiri albi domnilor jandarmi, trei trandafiri care simbolizează gândurile curate ale celor care au manifestat la Bistrița, gândurile mele personale… Le-am mulțumit pentru că nu ne-am creat probleme unii altora… A fost o colaborare excelentă încă din februarie anul trecut… N-am avut nicio problemă cu jandarmii, ne-au înțeles ofurile… Iar eu am mai povestit, să știți, și colateral și pe la colțuri… Mulți dintre ei gândesc ca și noi… Sunt și ei români, au aceleași gânduri… sigur, sunt sub o haină militară, au depus un jurământ militar, dar să știți că jandarmii în proporție covârșitoare apreciază ceea ce fac cetățenii, atunci când se comportă civilizat… Și mai ales în aceste mitinguri, nu trebuie să iasă din noi ura aia viscerală… Arătăm derapajele, le sancționăm, venim cu propuneri, pe cât se poate, dar fără ură…”, ne-a mărturisit luni seara, Marius Bălan de la Partidul Verde.

Ecologistul, un bine-cunoscut și activ membru al societății civile din Bistrița, a participat la începutul acestei săptămâni la protestul organizat tocmai pentru a sublinia violențele jandarmilor manifestate la protestul din București, în 10 august… „Îmi doresc ca cineva să răspundă. Într-o țară civilizată și normală, se impunea o demisie… cel puțin… Aștept în continuare măcar atâta bun-simț din partea ministrului Carmen Dan, șeful Ministerului de Interne, și din partea păpușarului-șef care o conduce, Liviu Dragnea – aștept să-și dea demisia amândoi, la pachet…! Atunci va fi ok și va fi liniște… Vom progresa. Iar PSD are de unde să-și găsească fructul bun în grădina proprie, pentru că nimeni nu dorește dispariția sau moartea PSD-ului – nu vorbim în asemenea termeni – într-o democrație sănătoasă trebuie să existe un partid de dreapta și unul de stânga, o alternanță la guvernare, doi poli care să învețe unul de la altul, care să nu mai repete greșelile celuilalt atunci când conduc destinul acestei țări… Este absolut necesar ca aceste două forțe să mențină echilibrul – ca la balanța aia pe care o vedem noi în sălile de judecată cum stă veșnic dreaptă…”, a mai spus Marius Bălan.

Și așa, priviți de departe sau de aproape – „vreo 50 de bistrițeni și un câine”, cum i-a catalogat șugubăț unul dintre martori – păreau o uriașă familie de oameni dezamăgiți, dar uniți, fără nicio șansă, dar hotărâți și lucizi…

acum 44 de minutePe Podirei se poartă viteza de peste 100 la oră! Recordul înregistrat ieri: - Polițiștii au ieșit ieri la ”vânat” de vitezomani. Peste 30 de șoferi au rămas pietoni, după ce au apăsat pedala de accelerație prea tare. Recordul de viteză a fost înregistrat ieri tot pe Podirei, unde acum o săptămână acul vitezometrului unei mașini a ajuns la 125. 
acum O orăALERTĂ: Ne confruntăm cu o problemă gravă! „De aici pornește atitudinea în viață!” - „Cred că într-adevăr este o gravă problemă, pentru că de aici pornește și atitudinea față de muncă, și atitudinea în viață... Aici ar trebui intervenit”, crede șeful Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud. Când se vor lua primele măsuri:
acum 2 oreDE NECREZUT! Campion din Bistrița accidentat în Cehia riscă să își piardă un picior din cauza asigurării de sănătate - Damaschin Berende, proaspăt campion european la atelaje trase de câini, riscă să piardă mobilitatea parțială sau chiar totală a unui picior, după ce a suferit un accident în Cehia. Firma românească la care și-a făcut asigurarea de sănătate refuză să plătească operația.
acum 2 oreTRIST – Sărăcia a împins-o în Pasul Tihuța, unde și-a găsit sfârșitul - O femeie de 35 de ani și-a găsit sfârșitul zilele trecute în Pasul Tihuța. Trupul acesteia a fost găsit pe un câmp din Piatra Fântânele. Femeia, care era din județul Suceava a fost împinsă în Piatra Fântânele de sărăcie.
acum 3 oreUn tânăr a furat o mașină, iar un bistrițean a ajuns după gratii pentru că a condus beat - Alcoolul la volan se pedepsește cu închisoare. S-a convins de asta un bistrițean care a fost încarcerat ieri pentru comiterea acestei infracțiuni. Și furtul te poate duce după gratii. Mai ales dacă furi o mașină și nu ai nici permis de conducere.
acum 3 oreFOTO: A început montarea patinoarului. Unde și de când putem patina - Pe timp de iarnă bistrițenii s-au bucurat, în anii precedenți, de locații pentru patinat. În unii ani au fost chiar două patinoare. Anul trecut a funcționat doar cel din spatele Spitalului Județean. Anul acesta va fi din nou un singur patinoar. Lucrările de amplasare a acestuia au început:
acum 4 oreVIDEO: Militarii dați afară din armată, „suspendați în aer” de schimbările legislative. Cer dreptate, pe motiv de discriminare - În urma unei legi date acum câțiva ani, militarii care împlineau 40 de ani erau ”dați afară” din Armată. Schimbările legislative din acest an îi discriminează pe cei care au luptat eroic pentru țară. Mai exact, aceștia nu-și pot deduce din vârsta de pensionare, anii munciți în teatrele de operațiuni. Acum au intentat proces împotriva MAPN, cerând să li se facă dreptate.
acum 5 oreConsilierul lui Deneș: Ecologiștii sunt săriți puțin de pe fix. UE consideră proiectul pentru Colibița ca fiind cel mai bun, și ei comentează - Proiectul de reabilitare a barajului de la Colibița a fost apreciat de specialiștii în domeniu. Mai mult, a fost catalogat drept cel mai bun proiect de apărare împotriva inundațiilor, un proiect - locmotivă.De aceea, consilierul lui Deneș a declarat că ecologiștii sunt puțin săriți de pe fix, punând în balanță bâzdâgăniile din apă cu viața a peste 100.000 de oameni.
acum 6 oreHARTA CRIMINALILOR DIN ROMÂNIA: Pe ce loc se află județul nostru la numărul de criminali - Parchetul General a întocmit o hartă a numărului de omucideri pe o perioadă de cinci ani. Psihologii criminologi au întocmit chiar și un top al zodiilor cu înclinație spre a ucide sau a fi victime. AFLĂ pe ce loc se află județul nostru:
acum 7 oreE OFICIAL! Supercom a câștigat licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor din județ - Supercom, actuala firmă de salubritate care se ocupă de colectarea și transportul deșeurilor din județ, a câștigat licitația organizată în acest sens. În cursă au intrat trei firme și după contestări peste contestări, au ieșit învingători cei de la Supercom.
acum 8 oreRostul de dimineață: Începe Postul Nașterii Domnului. Cum procedăm…? - Astăzi începe, care va să zică, Postul Nașterii Domnului... De unde facem rost de mâncare de post? De ce să iertăm dușmani care merită scuipați și care ne-au călcat în picioare? Cum naiba să facem să nu ne mai înjurăm aproapele? Cum să nu urlăm în trafic? De ce să ne umilim? Începe totuși postul Crăciunului...
acum 9 oreSPITAL: Unul din cele mai performante aparate din lume, pentru unul dintre cei mai buni doctori din România - Spitalul Județean se mândrește cu unul dintre cei mai buni doctori ortopezi din România. La un așa om, trebuia un aparat de lucru pe măsură. Așa că se va finanța o linie completă de chirurgie artroscopică de înaltă calitate.
acum 22 de oreUn bătrân din Zagra a murit, într-un accident cu un atelaj - Un teribil accident cu un atelaj i-a curmat viața unui bătrân de 80 de ani din localitatea Zagra. Acesta a fost găsit de către echipajele medicale în stop cardio-respirator și, din păcate, nu a putut fi salvat.
acum 23 de oreVIDEO: O experiență unică, în Bistrița-Năsăud! „M-am simtit ca într-o altă Românie” - O experiență unică resimțită în Bistrița-Năsăud a ieșit la iveală grație unui mini-documentar produs de EvergreenMan. Traversând peste 100 de kilometri din județul nostru, călătorul bucureștean a descoperit aici „o altă Românie”, cu oameni politicoși și peisaje de o sălbăticie rară… „Experiența pe care am trăit-o va rămâne încrustată în memoria noastră probabil pentru tot...
acum O ziTRIST: Decizia unui preot din Năsăud i-a dezamăgit crunt pe enoriașii săi - „TRIST... Se spune că „Dumnezeu este iubire”. Dacă e așa, atunci Biserica, prin  preoții săi, ar trebui să propovăduiască iubirea, dragostea de aproapele nostru, bunătatea și smerenia... Se pare că în realitate lucrurile nu stau tocmai la fel pentru unii preoți” – scriu părinții care au dezlănțuit valuri de nemulțumire în mediul online.