Rostul de dimineaţă: Un gust amar, înecat în luminiţe de Crăciun…

Rostul de dimineaţă:  Un gust amar, înecat în luminiţe de Crăciun…

Pe o ploaie măruntă şi rece, spre sfârşitul zilei, când cei mai mulţi dintre noi se prăbuşeau obosiţi în fotolii, câteva zeci de bistriţeni s-au încăpăţânat să iasă în stradă ca să ne amintească: „în decembrie 1989 au murit 1116 oameni pentru libertate. Nu au murit pentru amnistia și grațierea ticăloșilor. Au murit pentru DREPTATE și pentru LIBERTATE… Acum, la 29 de ani, lupta lor riscă să fie în zadar…”

Au fost bistriţenii care ies de obicei la proteste, în oraşul nostru, zgribuliţi, înfriguraţi, încă visând că se mai poate schimba ceva şi suficient de lucizi ca să încearce din nou să ne trezească:

Libertatea și dreptatea sunt în pericol. Pe 22 Decembrie 2018 le vom onora sacrificiul. Și vom spune ca și EI : NU VREM ÎNTUNERIC! VREM DEMOCRAȚIE! VREM LIBERTATE! NU vrem OUG pentru amnistia și grațierea hoților și corupților!

De asemenea, nu vom tolera cu nici un preț adoptarea în 25 decembrie a OUG-ului anunțat de Teodorovici. Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și gașca vor duce prin aceste masuri economia României la nivelul unei țări din Africa în următoarele zile. Vrem retragerea lor imediată!

862 de oameni, din cei 1162 ucişi la „Revoluţia” din decembrie au murit însă după fuga dictatorului! 862 de crime pentru a legitima reinstaurare a ciumei roşii, „cu faţă umană” de data asta!” – subliniază bistriţeanul Șandor Moldovan…

Avem și la Bistrița doi impostori călare pe morții Revoluției. Ovidiu Frenț, vremelnic prefect BN, dublu revoluționar de Timișoara și Bistrița, și George Avram, administrator public al municipiului Bistrița, au acceptat, ca niște lachei, mutarea troiței ridicate în Piața Petru Rareș în memoria martirilor eroi ai Revoluției din Decembrie 1989 în cimitir. Să-ți fie rușine Ovidiu Frenț, astăzi ai spus că la Bistrița au fost 10.000 de demonstranți în Piața Petru Rareș în 1989, dar ai organizat ceremonia de comemorare pe dealul Tărpiului, în cimitir. Prima dată când comemorarea Revoluției din 1989 se face pe deal, bine că nu ați dus-o la Tărpiu. Golanilor, chiar vreți să ștergeți memoria celor căzuți pentru libertatea românilor?”, a transmis revoltat Florin Adrian Chereji, iniţiatorul protestului

Bizar peisaj, oricum, în inima oraşului: mii de luminiţe învăluie matern floarea roşie a lui Patrick Mateescu, lumânarea lui Mircea Spătaru şi impunătoarea statuie a lui Petru Rareş înconjurat strategic de palmieri…

Foto & Video @ Ionuţ Gabriel Pop

Stelele și planetele – observate din Pasul Tihuța. Cum a ajuns un observator astronomic în „cel mai întunecat loc din Europa” acum 21 de minute - În urmă cu două zile au început amenajările pentru amplasarea unui telescop în Pasul Tihuța, în incinta sediului asociației Tășuleasa Social. Locația nu a fost aleasă întâmplător, fiind considerată cea mai întunecată zonă din Europa. Au pus umărul la proiectul Tășu elevi din România, Turcia și Statele Unite.
FOTO/VIDEO: Despre femei puternice, provocări, vise şi afaceri de succes, la FlexTour acum O oră - Cum să împaci şi capra şi varza? Cum să găseşti un echilibru între viața de familie și cea profesională? Cum să ai succes la locul de muncă și, în același timp, să te bucuri de o familie fericită?
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Ilva Mică acum 2 ore - Astăzi, 17 iulie 2019, se va sista  furnizarea  apei  potabile în localitatea Ilva-Mică, Ce străzi vor fi afectate:
Scandal cauzat de alcool, terminat cu lovituri de cuțit pe Someșului acum 3 ore - Noaptea trecută, un scandal cauzat de alcool s-a terminat cu lovituri de cuțit la un bloc de nefamiliști de pe strada Someșului. Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost tăiat în zona umărului.
FOTO/VIDEO: CAPTURĂ IMPRESIONANTĂ – Doi bistrițeni prinși cu numeroase plante halucinogene acum 14 ore - Doi tineri bistrițeni au fost prinși în trafic de polițiști. Mașina era plină de plante halucinogene. Cei doi tineri au fost duși la sediul poliției, alături de impresionanta captură.
ECLIPSĂ parțială de Lună, la noapte! Se va vedea întreg fenomenul, dacă e senin! acum 18 ore - La noapte, iubitorii de fenomene astrale TREBUIE să stea treji! Va avea loc o eclipsă parțială de Lună. Pe tot parcursul fenomenului, în dreapta Lunii se va afla planeta Saturn și o constelație în formă de casă, constelația Sagittarius. CÂND începe:
Cristina Iurişniţi (USR) solicită demiterea ministrului Ecaterina Andronescu! acum 19 ore - Dezamăgită şi exasperată de prestaţia ministrului Educaţiei, profesoara Cristina Iurişniţi (USR Bistriţa-Năsăud) a solicitat demiterea Ecaterinei Andronescu - care  a picat Bac-ul la geografie, într-o declarație politică ea afirmând recent că Alexandria este județ.
VIDEO: Târgul mare al Bistriţei se apropie! „Încă purtăm tratative şi negocieri” acum 19 ore - Zece zile de sărbătoare îi aşteaptă pe bistriţeni spre finalul lunii august. „Încă nu este nimic sigur. Încă purtăm negocieri şi tratative care vor fi definitivate în cursul ultimei săptămâni din iulie”, a precizat pentru Bistriţeanul.ro prof. dr. Dorel Cosma, directorul Palatului Culturii.
Imagine dezolantă, în Turnul Bisericii Evanghelice acum 20 de ore - Ce poate fi mai frumos, într-un turn de biserică, care ar fi și principala atracție a orașului, decât o mini-vietate moartă în descompunere? Mai multe vietăți, probabil. Bistrița este orașul tuturor posibilităților! Partea proastă este că ne cam obișnuim cu asta.
FOTO: Cinci mașini, două accidente, o victimă – la nici 5 minute distanță! acum 21 de ore - Două accidente rutiere au avut loc în urmă cu puțin timp. În unul au fost implicate două autoturisme- fără victime. În al doilea, trei autoturisme, iar o persoană va fi transportată la spital.
Băcăuan căutat pentru tentativă de omor, găsit la noi în județ! UNDE se ascundea: acum 23 de ore - Polițiștii bistrițeni au reușit să găsească pe un băcăuan căutat pentru tentativă de omor. Acesta a fost identificat în județul nostru, la câțiva kilometrii de Bistrița.
FOTO – Mijlocenii Bârgăului: Neatenția face victime acum 24 de ore - Un accident rutier a avut loc în această dimineață pe DN 17, în Mijlocenii Bârgăului. O autoutilitară a lovit un autoturism care a oprit pentru un viraj la stânga. Din cauza neatenției, două persoane au fost rănite.
TRAGIC: Un bunic și-a pierdut viața din cauza mașinii de spălat sub presiune acum O zi - Zi neagră pentru o familie, în urma unui incident din Teaca. Un bunic de aproximativ 60 de ani a murit electrocutat. Acesta utiliza mașina de spălat sub presiune. În ciuda eforturilor depuse, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.
FOTO: Au purtat salvatorii pe drumuri că n-au vrut să se împace, după un frecuș în sens acum O zi - Un eveniment rutier a avut loc în sensul giratoriu de la Cap de Bou, din municipiu. O autoutilitară și un autoturism au pătruns în același timp în sens și s-au frecat una de alta. Pentru că șoferii nu au vrut inițial să se înțeleagă, au purtat salvatorii pe drumuri, degeaba.
Marșarierul buclucaș! Cum s-a ales un bistrițean cu dosar penal după o astfel de manevră: acum O zi - S-a dat ”alarma” ieri, de două ori, în urma unor manevre de marșarier. Dacă în cazul unuia, șoferul și-a continuat drumul fără prea mare tam-tam, nu la fel s-a întâmplat în cel de-al doilea caz. Bistrițeanul s-a ales cu dosar penal. CE au descoperit polițiștii: