Rostul de dimineaţă: Un gust amar, înecat în luminiţe de Crăciun…

Rostul de dimineaţă:  Un gust amar, înecat în luminiţe de Crăciun…

Pe o ploaie măruntă şi rece, spre sfârşitul zilei, când cei mai mulţi dintre noi se prăbuşeau obosiţi în fotolii, câteva zeci de bistriţeni s-au încăpăţânat să iasă în stradă ca să ne amintească: „în decembrie 1989 au murit 1116 oameni pentru libertate. Nu au murit pentru amnistia și grațierea ticăloșilor. Au murit pentru DREPTATE și pentru LIBERTATE… Acum, la 29 de ani, lupta lor riscă să fie în zadar…”

Au fost bistriţenii care ies de obicei la proteste, în oraşul nostru, zgribuliţi, înfriguraţi, încă visând că se mai poate schimba ceva şi suficient de lucizi ca să încearce din nou să ne trezească:

Libertatea și dreptatea sunt în pericol. Pe 22 Decembrie 2018 le vom onora sacrificiul. Și vom spune ca și EI : NU VREM ÎNTUNERIC! VREM DEMOCRAȚIE! VREM LIBERTATE! NU vrem OUG pentru amnistia și grațierea hoților și corupților!

De asemenea, nu vom tolera cu nici un preț adoptarea în 25 decembrie a OUG-ului anunțat de Teodorovici. Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și gașca vor duce prin aceste masuri economia României la nivelul unei țări din Africa în următoarele zile. Vrem retragerea lor imediată!

862 de oameni, din cei 1162 ucişi la „Revoluţia” din decembrie au murit însă după fuga dictatorului! 862 de crime pentru a legitima reinstaurare a ciumei roşii, „cu faţă umană” de data asta!” – subliniază bistriţeanul Șandor Moldovan…

Avem și la Bistrița doi impostori călare pe morții Revoluției. Ovidiu Frenț, vremelnic prefect BN, dublu revoluționar de Timișoara și Bistrița, și George Avram, administrator public al municipiului Bistrița, au acceptat, ca niște lachei, mutarea troiței ridicate în Piața Petru Rareș în memoria martirilor eroi ai Revoluției din Decembrie 1989 în cimitir. Să-ți fie rușine Ovidiu Frenț, astăzi ai spus că la Bistrița au fost 10.000 de demonstranți în Piața Petru Rareș în 1989, dar ai organizat ceremonia de comemorare pe dealul Tărpiului, în cimitir. Prima dată când comemorarea Revoluției din 1989 se face pe deal, bine că nu ați dus-o la Tărpiu. Golanilor, chiar vreți să ștergeți memoria celor căzuți pentru libertatea românilor?”, a transmis revoltat Florin Adrian Chereji, iniţiatorul protestului

Bizar peisaj, oricum, în inima oraşului: mii de luminiţe învăluie matern floarea roşie a lui Patrick Mateescu, lumânarea lui Mircea Spătaru şi impunătoarea statuie a lui Petru Rareş înconjurat strategic de palmieri…

Foto & Video @ Ionuţ Gabriel Pop

acum 8 oreAndrei Balazs, primul finalist bistrițean la Chefi la Cuțite! Deși nu a câștigat, nu va fi uitat! - A luptat încă din preselecții. A tăcut și a făcut! A fost primul bistrițean care a ajuns în finala showului culinar Chefi la Cuțite. Andrei Balazs nu a câștigat marele premiu, dar a câștigat admirația chefilor, colegilor și telespectatorilor.
acum 14 oreBucuria din cutie pentru 4.500 de copii din Basarabia - Camionul de Crăciun a ajuns astăzi și în Basarabia. 4.500 de copii din Raionul Glodeni, cu care este înfrățit județul Bistrița-Năsăud, au primit câte un pachet. Și anul trecut a ajuns Camionul de Crăciun în Basarabia, însă doar la 1.200 de copii.
acum 15 oreRadarele pot sta ascunse! E dat ordin „de sus”! - Parlamentarii au încercat să le impună polițiștilor să-și semnalizeze locurile în care stau cu radarele. Curtea Constituțională a respins proiectul de lege. Astfel, radarele pot rămâne în continuare ascunse.
acum 16 oreALTE vremuri: Incendii care au mistuit Bistrița… - Incendiul izbucnit în Piața Mică a fost cu repeziciune răspândit, spre disperarea localnicilor, pe străzile din jur. Atunci a fost distrusă o treime din oraș, iar focul a ajuns până la turnul care adăpostea muniția cetății, care a explodat... Se aplicau amenzi uriașe pentru proprietarii al căror coș lua foc...
acum 17 oreDrama prin care a trecut tânărul ce și-a dat foc în weekend! - Un tânăr de 29 de ani a fost transportat de urgență, duminică dimineața, la spitalul de Arși din București. Acesta și-a turnat petrol pe corp și și-a dat foc. Bărbatul suferise o dramă, iar consumul de alcool l-a împins să facă acest pas.
acum 18 oreSalariile mai mari de la stat au „forțat” mâna privaților. Una dintre cele mai mari clinici din Ardeal a mărit leafa medicilor cu 30% - Salariile mărite în sistemul medical de stat a „forțat” și mâna clinicilor private, care au fost nevoite să crească și ele leafa medicilor, pentru a nu-i pierde. Acest lucru s-a întâmplat și la Sanovil, una dintre cele mai mari clinici private din Transilvania.
acum 19 oreFOTO/VIDEO: Clipe de grație, ieri, la Bistrița, în amintirea lui Mihai Eminescu… - Clipe de grație, talent și adevărat răsfăț muzical – ieri, la Biblioteca Județeană, secția de Împrumut pentru copii: bibliotecara Rodica Linul i-a invitat pe elevii Liceului de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița să îl evoce pe Eminescu așa cum știu ei mai bine.  A ieșit un concert minunat:
acum 19 oreAi pe cineva în Spital? AFLĂ când îi poți vizita! Conducerea unității schimbă programul de vizită! - Conducerea Spitalului Județean a decis schimbarea orarului de vizită! Mai mult, a și redus numărul de vizitatori. Motivul? Numeroasele cazuri de îmbolnăvire prin afecțiuni respiratorii. AFLĂ când îi poți vizita pe cei dragi care sunt internați:
acum 19 oreCăutați verighete?! Atlantis Gold vă așteaptă cu ultimele noutăți și discounturi la Bistrița Mariage Fest - În weekendul 1 - 3 Februarie, la Hotel Metropolis se va desfășura expoziția Bistrița Mariage Fest! Cei de la Atlantis Gold au pregătit verighete unice, din aur alb, galben sau rose, cu diamante sau fără, după gustul celor doi îndrăgostiți. Plus că au discounturi ce nu trebuie ratate!
acum 21 de oreFOTO/VIDEO: Mașină cuprinsă de flăcări, pe Bulevardul Decebal - Un autoturism a luat foc, pe Bulevardul Decebal. Flăcările s-au extins rapid. Incidentul a avut loc în stația de Maxi Taxi, vis-a-vis de Banca Transilvania.
acum 22 de orePârtia Cocoș se redeschide astăzi - Pârtia Cocoș se va redeschide astăzi, începând cu ora 18:00, urmând ca aceasta să fie disponibilă amatorilor de sporturi de iarnă doar după-masa, preț de trei ore. Deocamdată nu se știe cât va reuși municipalitatea să țină deschisă pârtia.
acum O ziAndrei a ajuns în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite! Mâine seară, punctul culminant! - Talentul, munca și perseverența l-au propulsat pe Andrei Balazs până în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite. Mâine seară, ultima probă și finala!
acum 2 zileSe caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic! Ce vă pot oferi angajatorii - Se caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic, dar și contabili, ingineri, muncitori necalificați, bucătari sau ospătari! Iată ce avantaje și beneficii aveți din partea angajatorilor:
acum 2 zileCum va fi celebrată Mica Unire la Bistrița: Sunt invitați toți bistrițenii „cu inima română”! - Ziua Unirii Principatelor Române, eveniment cunoscut sub numele de „Mica Unire” și considerat a fi primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român, va fi celebrată și la Bistrița! Ce surprize ne-au pregătit organizatorii: 
acum 2 zileUn șofer ”rupt de beat”, dat de gol de o mașină parcată - Un bistrițean a fost descoperit ieri cu o alcoolemie de peste 1. Acest lucru a fost posibil datorită unei mașini...parcate. Ce s-a întâmplat: