Scandal la Rodna! Mărul discordiei dintre o mămică și autorități: transportul elevilor!

Scandal la Rodna! Mărul discordiei dintre o mămică și autorități: transportul elevilor!

S-au pus pe jar toate instituțiile, după ce o mămică din Rodna bate pe la toate ușile posibile. Aceasta solicită regândirea orarului de transport elevi, deoarece copilul ei mic ar sta singur, câteva ceasuri uneori, în fața școlii. CARE e răspunsul autorităților:

Nici nu a început bine anul școlar, că deja apar primele probleme. O mămică din Rodna a bătut pe la toate ușile posibile, în speranța că problema ei va fi auzită și rezolvată.

„Noi locuim la 5 km de școală. Există transport elevi, care duce elevi din Valea Vinului până în Rodna. Problema e că dimineața, copilul meu de clasa 0 ajunge mult prea devreme. Dar mai mare problemă e la finalizarea orelor de curs. De luni până joi are ore până la 12. Vinerea, până la 11. Și el rămâne singur, în fața școlii, până la 13:15 când este transport spre Valea Vinului. Ca și mamă, mie îmi e frică pentru copilul meu. Mai ales că zona în care e școala e una rău famată. Și mă tem pentru el, că e singur. Ceilalți elevi care vin în Valea Vinului sunt la unitatea școlară din centrul comunei Rodna. Doar al meu rămâne singur aici”, a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, Mihaela Mureșan, mama băiețelului.

Aceasta susține că ar mai fi trebuit să fie în clasa 0 încă alți 9 copii din Valea Vinului, dar din cauza problemelor cu transportul au ales mai bine să îi mai țină un an la grădiniță. Ceea ce, susține ea, nu e normal, mai ales că unitatea școlară din Valea Vinului ar funcționa fără autorizație, fiind un real pericol pentru elevi.

„Am făcut o cerere către direcțiunea școlii, să asigure transport mai repede. Mi-a fost respinsă. Au zis că băiețelul meu poate sta cu altă învățătoare până când e ora de întors acasă. Dar vinerea trecută m-au sunat la ora 11 să îmi spună că nu mai e nimeni la școală și ce să facă cu el. Așa că am mai făcut o plângere la Primăria Rodna, una la Poliția Municipală din Bistrița și una la Inspectoratul Școlar. Am solicitat să mi se aprobe și să protestez. Trebuie să fie auzită problema mea și rezolvată. Mă tem pentru copilul meu și nu mi se pare normal să nu se facă ceva”, a mai spus Mihaela Mureşan.

Primarul comunei Rodna și directoarea unității școlare susțin că au încercat să o ajute, dar ceea ce solicită mămica e imposibil de realizat. În momentul când au fost contactați de redacția Bistrițeanul.ro, Valentin Grapini și Nastasia Ganea se aflau în același birou, discutând exact această temă.

Ceea ce doamna cere nu se poate realiza. Noi avem două microbuze și un autocar pentru transport elevi. Care au un program, traseu, cheltuieli. În actele depuse alături de cererea de oferire mijloc de transport, pe buletine, adresa de domiciliu apare la 100 de metri de școală. Nu are acte pentru zona în care locuiește, fiind în litigiu cu primăria. Dar și dacă ar avea domiciliul acolo, nu poți trimite un microbuz de 16 locuri pentru un copil”, au explicat cei doi.

Mai mult, directoarea susține că în unitatea școlară este personal zilnic, până la ora 16:00, așa că băiețelul doamnei nu ar rămâne singur.

Am primit telefoane și de la minister să explicăm situația cu grupa 0. Le-am trimis situația. Nu e adevărat ce susține doamna. Am fost verificați inclusiv de inspectorat. Plus că nu mai există solicitări de transport și pentru alți copii. Numai al doamnei. Mai este un băiețel care are de mers până în Valea Vinului și iese mai repede de la școală, dar acesta stă la bunici până când merge microbuzul încolo. Nu suntem rău intenționați. Încercăm să o ajutăm. Dar îi place să facă scandal. A făcut-o și anul trecut și apoi nu și-a mai dus copilul la grădiniță. Deci copilul ei poate sta cu o altă învățătoare. Sau i-am propus să îl înscrie în programul POCU, unde primește inclusiv mâncare. dar a refuzat. Ceea ce ea cere e imposibil”, au mai explicat Valentin Grapini și Nastasia Ganea.

Inspectoratul Județean Școlar a luat cunoștință de plângerea depusă astăzi.

„Inspectorul de sector va face luni verificări. Dar noi nu ne putem pronunța oricum, în aceste cazuri. Transportul elevilor e o activitate ce ține efectiv de școala respectivă. Există o judecată de ansamblu, a școlii, primarului, consiliului, când se decide traseul, orele, numărul de elevi transportați. Noi nu le putem rezolva. Am văzut că doamna a solicitat și să protesteze în fața inspectoratului. Am trimis mai departe, pentru că în fața Inspectoratului e domeniu public. Și nu înțeleg oricum de ce ar vrea să protesteze aici, când rezolvarea nu ține de noi”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, inspectorul șef Camelia Tabără.

Mămica din Rodna speră ca vocea ei să fie auzită, mai ales că, susține ea, pe timp de iarnă copiii stau în frig, afară, uneori cu orele, așteptând transportul spre Valea Vinului.

GRATUIT! Astăzi și mâine, testări ale glicemiei, la Policlinică: noiembrie 14, 2019 - Cu ocazia ZIlei Mondiale a diabetului, unitățile medicale oferă testări gratuite. Două zile la rând, la Policlinia Bistrița puteți să vă testați glicemia. Fii înțelept și rămâi sănătos:
FOTO/VIDEO: Incendiu devastator în Șanț. Patru familii au rămas fără locuințe noiembrie 14, 2019 - Cel mai violent incendiu din ultimii ani, înregistrat în județul nostru a avut loc la miezul nopții. Patru case din localitatea Șanț s-au făcut scrum. 15 persoane care locuiau în casele cuprinse de flăcări au rămas pe drumuri.
ȘOC și GROAZĂ la Căminul de bătrâni: Un bunic a înjunghiat un alt bunic noiembrie 13, 2019 - Un incident grav a avut loc azi la Căminul de Bătrâni din Bistrița. Un bunic l-a înjunghiat pe altul, în zona pieptului. Victima, de 73 de ani, a ajuns la spital. În această după-masă, un echipaj medical și unul al poliției au fost solicitate să intervină la un conflict finalizat cu înjunghieri, la Căminul de...
Purtată de „aripile dragostei” la sute de km distanță! Unde a fost găsită o minoră dispărută de acasă: noiembrie 13, 2019 - O copiluță din Dumitra a plecat de acasă, luni. Ieri, mama fetei i-a anunțat dispariția. Polițiștii au găsit-o rapid. O purtaseră ”aripile dragostei” la 400 de km distanță!
FOTO: I s-a aprins mașina la care lucra noiembrie 13, 2019 - Un bistrițean făcea reparații la mașina unui prieten. La un moment dat, la compartimentul motor a izbucnit un incendiu. A fost nevoie de intervenția pompierilor. 
Michael Anders-Kraus, unul dintre cei mai iubiți sași bistrițeni, a plecat la cer noiembrie 13, 2019 - Unul dintre cei mai iubiți sași bistrițeni, Michael Anders Kraus, a plecat la cer, după ce ultima perioadă și-a petrecut-o într-un spital vienez. Plecat din țară de decenii, acesta a pus umărul la fondarea muzeului sașilor de la Viena și a sprijinit trimiterea de ajutoare umanitare în România.
ZVONOTECĂ: Cine-i pesedist, prieten cu sașii și n-a votat-o pe Dăncilă?! noiembrie 13, 2019 - De multe poți să-l acuzi pe primarul Ovidiu Crețu, dar nu de lipsa eleganței și că ar face ceva împotriva credințelor sale. Cum a evitat, elegant și determinat cum îl știm, să o voteze pe prima femeie președinte a PSD ca președinte al României, vă spunem noi...
Elevi, vi se mai pregătește ceva! Noul ministru al educației taie discipline din programa școlară noiembrie 13, 2019 - Elevii au primit o veste bună luna trecută. Timpul petrecut la școală ar putea fi redus. În completarea scăderii numărului de ore, noul ministru al educației vrea și tăierea de discipline.
Aquabis: O stradă din Bistriţa, fără apă potabilă, pentru câteva ore noiembrie 13, 2019 - O stradă din municipiul Bistriţa rămâne fără apă  potabilă azi, pentru câteva ore, anunţă cei de la Aquabis:
SPAIMA ȘOSELELOR! Fostul preot Cristian Pomohaci adună „premii” peste premii de la Rutieră noiembrie 13, 2019 - Fostul preot Cristian Pomohaci bate țara în lung și în lat pentru a ajunge la evenimentele la care este invitat și care îi aduc venituri substanțiale. Se pare că acesta nu prea respectă legislația rutieră și face colecție de sancțiuni de la agenții de la Rutieră.
VIDEO: Se întâmplă în Bistriţa! noiembrie 13, 2019 - Nu e rost de plictiseală, în zilele care urmează, la Bistriţa: aici va poposi unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni americani care a copilărit la Teaca şi care va oferi bistriţenilor, alături de profesorul Academiei de muzică din Amsterdam – un recital de excepţie:
SURPRIZĂ! Foștii șefi ai Poliției Bistrițene, trimiși în judecată pentru fapte de corupție, și-ar putea afla pedeapsa înainte de Moș Nicolae noiembrie 13, 2019 - Foștii șefi ai Poliției Bistrițene și-ar putea afla pedeapsa peste exact o săptămână. Judecătorii ar putea veni cu o soluție în acest caz, după aproape 5 ani, zeci de martori audiați și aproape 50 de termene de judecată.
Președintele Klaus Iohannis a eliberat-o din funcție pe judecătoarea Corina Iacob, după ce aceasta a fost condamnată noiembrie 13, 2019 - Corina Iacob a fost condamnată luna trecută la doi ani și 8 luni de închisoare cu supendare, după ce a luat mită de la fostul secretar de stat Ovidiu Puțura. Președintele României Klaus Iohannis a eliberat-o din funcție, ieri, printr-un decret.
O girafă, noua achiziție a Spitalului Județean! noiembrie 13, 2019 - Un aparat ultra performant a ajuns ieri la Spitalul Județean. E vorba de un radiograf mobil, care seamănă cu o girafă. Această achiziție este foarte importantă pentru pacienții imobilizați.
INTERZIS în Germania, pentru sportivii Clubului Sleddog Bistrița-Năsăud. Ce s-a întâmplat noiembrie 12, 2019 - După ce zilele trecute au câştigat medalia de aur la Campionatul European din Magyarpolány, Ungaria - sportivii Clubului Sleddog Bistrița-Năsăud s-au trezit cu speranţele spulberate, la graniţă: