Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
FOTO/VIDEO: Cristi din Livezile, din nou prin spitale - la un an de la operație
VIDEO - Din satul lui Coșbuc, în ring. Cum a ajuns o bistrițeancă speranța României la box
OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Andrada Moldovan: Nu trebuie să ai bani ca să te îmbraci ok. Trendurile etno sunt depășite...
FOTO: Cel mai frumos mod de a sărbători o zi de naștere. La „Andrei Mureșanu”
FOTO: Azi începe sezonul reducerilor la Relegance și Rinascimeto...!
Se caută tinichigiu auto, operatori și controlori de calitate! Alte oferte de muncă avantajoase:

  575 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Scârţâie toamna din crengi ostenite...

22/11/2013 09:04:12  
La mijlocul lunii noiembrie, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” a avut bucuria de a găzdui momentul liric „Scârţâie toamna din crengi ostenite”, susţinut de elevii claselor a IV-a D, a VI-a C şi a VIII-a D, de la Şcoala Grigore Silaşi, Beclean, coordonaţi de inimoşii profesori Liuţa şi Ion Radu Zăgreanu.

S-a prezentat un colaj literar-muzical pe versuri lui G. Bacovia, M. Eminescu, Al. Philippide, Şt. O. Iosif, O. Goga, iar cei mai mici s-au lăsat sub inspiraţia lui Gheorghe Tomozei.

Acest elogiu adus anotimpului melancolic a rămas imprimat în cartea de onoare a Toamnei şi a Bibliotecii. Debutul fără reţineri a scos la iveală talentul interpreţilor. Acordurile de chitară au răsunat magic în sala de spectacol, sala „Liviu Rebreanu” şi el un scriitor al toamnei.

Uşurinţa cu care micii actori au intrat în pielea personajelor din poeziile dramatizate este de apreciat. Expresivitatea cu care au interpretat poeziile şi cântecele a fost de zile mari. Rar întâlnim atâta trăire!

Coordonaţi de asemenea profesori, pasionaţi şi cu o dragoste imensă pentru literatură, colegii noştri de la Beclean au oferit un moment autentic, de o sensibilitate deosebită. Din trăistuţe şi coşuri zburau în aerul timpului frunze, iar în palmele noastre fructe de toamnă!

Precum în ultima poezie interpretată, „Păsările călătoare”, de Gheorghe Tomozei, care „umbra dragă-şi lasă/ pe ulcioare desenate/ şi-n covoarele de-acasă...”, aşa şi artiştii şi-au lăsat o amprentă specială în sala bibliotecii şi în sufletele noastre.

Alexandra Bălan,

clasa a VI-a,

jurnalism Palatul Copiilor Bistriţa

2508 vizualizaribjbn_5.JPG :: Bistriteanul.ro
bjbn_3.JPG :: Bistriteanul.ro
bjbn_4.JPG :: Bistriteanul.ro
bjbn_2.JPG :: Bistriteanul.ro
bjbn_1.JPG :: Bistriteanul.ro
bjbn_6.JPG :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
09:35 - Fratele Ancuței Cârcu va fi condus pe ultimul drum în Rebrișoara, de un sobor compus din 16 preoți

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro