SCLIPIRICI – mâine, pentru toți copiii din Șintereag și din Șieu Măgheruș!

SCLIPIRICI – mâine, pentru toți copiii din Șintereag și din Șieu Măgheruș!

Caravana Veseliei ajunge mâine la copiii din Șintereag și din Șieu Măgheruș, grație Trupei Sclipirici – o trupă însuflețită de câțiva oameni care (chiar dacă au crescut mari) iubesc la nebunie poveștile și basmele și se lasă cuceriți de bucuria din ochii copiilor.

Ne-am adunat împreună o gașcă de prieteni îndrăgostiți de copii, printre care și un actor profesionist și un viitor student la actorie. Proiectul Trupa Sclipirici s-a născut din dorința de a stârni curiozitatea și imaginația copiilor, prea deseori constrânși într-o lume care le limitează creativitatea…”, a recunoscut pentru Bistrițeanul.ro Codruța Camelia Rus, actrița care coordonează, alături de Alina Frandeș, activitatea trupei.

Actorii hotărâți să-i distreze pe cei mici sunt ocupați până peste cap în aceste zile cu un turneu care și-a propus să ajungă cât mai departe. Premiera spectacolului „Caravana Veseliei” a avut loc pe 1 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în 7 octombrie actorii au fost invitați la Gala Aniversară a Școlii de Balet „Ovidiu Danci”, iar săptămâna trecută au fost la Joseni și Bistrița Bârgăului.

Este o explozie de culoare, joc interactiv cu cei mici și multă veselie. Copiii sunt în prim plan și au ocazia de a fi mici actori, pe scenă, fie și numai pentru câteva clipe. „Jucăm în diferite locații, în fiecare săptămână… Mâine, de pildă, vom prezenta Caravana Veseliei la Șintereag și Șieu Măgheruș, iar în luna noiembrie și decembrie plănuim să-l jucăm din nou și în Bistrița”, au promis coordonatoarele trupei Sclipirici.

Dincolo de spectacolul Caravana Veseliei, copiii se pot bucura de personajele Trupei Sclipirici și la zilele lor de naștere sau la diferite evenimente festive. Pentru că Povestitorul care poartă în pălăria lui toate poveștile Pământului, poate veni într-o clipită, oriunde este invitat, împreună cu Ghidușel – copilul poznaș, mereu pus pe șotii, cu Zâna Sclipirici care aduce zâmbete și cu preferații copiilor – Minnie și Mickey Mouse! Mai mult chiar, sunt pregătiți să aducă un strop de veselie în plus și la botezuri, dar se pricep de minune să improvizeze povești și cu ocazia unei nunți, de pildă, la fel cum știu prea bine să însenineze ziua sau serbarea unor copii de la grădinițele din oraș…!

Pentru detalii sau scenarii și idei nu aveți decât să-i sunați la numărul de telefon 0754.970.575 sau să dați o raită pe pagina lor de Facebook – Sclipirici, ca să vă convingeți că totul este posibil, iar imaginația nu are limite când este vorba despre o poveste frumoasă la mijloc…!

acum 1 minutNELEGAL! Decizia definitivă a judecătorilor clujeni în cazul referendumului pentru demiterea primarului Traian Ogâgău - Curtea de Apel Cluj a hotărât astăzi că procedura urmată de către prefectul județului Bistrița-Năsăud pentru demiterea prin referendum a primarului orașului Sîngeorz-băi este nelegală. Decizia este una definitivă.
acum O orăPe Podirei se poartă viteza de peste 100 la oră! Recordul înregistrat ieri: - Polițiștii au ieșit ieri la ”vânat” de vitezomani. Peste 30 de șoferi au rămas pietoni, după ce au apăsat pedala de accelerație prea tare. Recordul de viteză a fost înregistrat ieri tot pe Podirei, unde acum o săptămână acul vitezometrului unei mașini a ajuns la 125. 
acum 2 oreALERTĂ: Ne confruntăm cu o problemă gravă! „De aici pornește atitudinea în viață!” - „Cred că într-adevăr este o gravă problemă, pentru că de aici pornește și atitudinea față de muncă, și atitudinea în viață... Aici ar trebui intervenit”, crede șeful Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud. Când se vor lua primele măsuri:
acum 3 oreDE NECREZUT! Campion din Bistrița accidentat în Cehia riscă să își piardă un picior din cauza asigurării de sănătate - Damaschin Berende, proaspăt campion european la atelaje trase de câini, riscă să piardă mobilitatea parțială sau chiar totală a unui picior, după ce a suferit un accident în Cehia. Firma românească la care și-a făcut asigurarea de sănătate refuză să plătească operația.
acum 3 oreTRIST – Sărăcia a împins-o în Pasul Tihuța, unde și-a găsit sfârșitul - O femeie de 35 de ani și-a găsit sfârșitul zilele trecute în Pasul Tihuța. Trupul acesteia a fost găsit pe un câmp din Piatra Fântânele. Femeia, care era din județul Suceava a fost împinsă în Piatra Fântânele de sărăcie.
acum 3 oreUn tânăr a furat o mașină, iar un bistrițean a ajuns după gratii pentru că a condus beat - Alcoolul la volan se pedepsește cu închisoare. S-a convins de asta un bistrițean care a fost încarcerat ieri pentru comiterea acestei infracțiuni. Și furtul te poate duce după gratii. Mai ales dacă furi o mașină și nu ai nici permis de conducere.
acum 4 oreFOTO: A început montarea patinoarului. Unde și de când putem patina - Pe timp de iarnă bistrițenii s-au bucurat, în anii precedenți, de locații pentru patinat. În unii ani au fost chiar două patinoare. Anul trecut a funcționat doar cel din spatele Spitalului Județean. Anul acesta va fi din nou un singur patinoar. Lucrările de amplasare a acestuia au început:
acum 5 oreVIDEO: Militarii dați afară din armată, „suspendați în aer” de schimbările legislative. Cer dreptate, pe motiv de discriminare - În urma unei legi date acum câțiva ani, militarii care împlineau 40 de ani erau ”dați afară” din Armată. Schimbările legislative din acest an îi discriminează pe cei care au luptat eroic pentru țară. Mai exact, aceștia nu-și pot deduce din vârsta de pensionare, anii munciți în teatrele de operațiuni. Acum au intentat proces împotriva MAPN, cerând să li se facă dreptate.
acum 6 oreConsilierul lui Deneș: Ecologiștii sunt săriți puțin de pe fix. UE consideră proiectul pentru Colibița ca fiind cel mai bun, și ei comentează - Proiectul de reabilitare a barajului de la Colibița a fost apreciat de specialiștii în domeniu. Mai mult, a fost catalogat drept cel mai bun proiect de apărare împotriva inundațiilor, un proiect - locmotivă.De aceea, consilierul lui Deneș a declarat că ecologiștii sunt puțin săriți de pe fix, punând în balanță bâzdâgăniile din apă cu viața a peste 100.000 de oameni.
acum 7 oreHARTA CRIMINALILOR DIN ROMÂNIA: Pe ce loc se află județul nostru la numărul de criminali - Parchetul General a întocmit o hartă a numărului de omucideri pe o perioadă de cinci ani. Psihologii criminologi au întocmit chiar și un top al zodiilor cu înclinație spre a ucide sau a fi victime. AFLĂ pe ce loc se află județul nostru:
acum 8 oreE OFICIAL! Supercom a câștigat licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor din județ - Supercom, actuala firmă de salubritate care se ocupă de colectarea și transportul deșeurilor din județ, a câștigat licitația organizată în acest sens. În cursă au intrat trei firme și după contestări peste contestări, au ieșit învingători cei de la Supercom.
acum 9 oreRostul de dimineață: Începe Postul Nașterii Domnului. Cum procedăm…? - Astăzi începe, care va să zică, Postul Nașterii Domnului... De unde facem rost de mâncare de post? De ce să iertăm dușmani care merită scuipați și care ne-au călcat în picioare? Cum naiba să facem să nu ne mai înjurăm aproapele? Cum să nu urlăm în trafic? De ce să ne umilim? Începe totuși postul Crăciunului...
acum 10 oreSPITAL: Unul din cele mai performante aparate din lume, pentru unul dintre cei mai buni doctori din România - Spitalul Județean se mândrește cu unul dintre cei mai buni doctori ortopezi din România. La un așa om, trebuia un aparat de lucru pe măsură. Așa că se va finanța o linie completă de chirurgie artroscopică de înaltă calitate.
acum 22 de oreUn bătrân din Zagra a murit, într-un accident cu un atelaj - Un teribil accident cu un atelaj i-a curmat viața unui bătrân de 80 de ani din localitatea Zagra. Acesta a fost găsit de către echipajele medicale în stop cardio-respirator și, din păcate, nu a putut fi salvat.
acum 24 de oreVIDEO: O experiență unică, în Bistrița-Năsăud! „M-am simtit ca într-o altă Românie” - O experiență unică resimțită în Bistrița-Năsăud a ieșit la iveală grație unui mini-documentar produs de EvergreenMan. Traversând peste 100 de kilometri din județul nostru, călătorul bucureștean a descoperit aici „o altă Românie”, cu oameni politicoși și peisaje de o sălbăticie rară… „Experiența pe care am trăit-o va rămâne încrustată în memoria noastră probabil pentru tot...