SCLIPIRICI – mâine, pentru toți copiii din Șintereag și din Șieu Măgheruș!

SCLIPIRICI – mâine, pentru toți copiii din Șintereag și din Șieu Măgheruș!

Caravana Veseliei ajunge mâine la copiii din Șintereag și din Șieu Măgheruș, grație Trupei Sclipirici – o trupă însuflețită de câțiva oameni care (chiar dacă au crescut mari) iubesc la nebunie poveștile și basmele și se lasă cuceriți de bucuria din ochii copiilor.

Ne-am adunat împreună o gașcă de prieteni îndrăgostiți de copii, printre care și un actor profesionist și un viitor student la actorie. Proiectul Trupa Sclipirici s-a născut din dorința de a stârni curiozitatea și imaginația copiilor, prea deseori constrânși într-o lume care le limitează creativitatea…”, a recunoscut pentru Bistrițeanul.ro Codruța Camelia Rus, actrița care coordonează, alături de Alina Frandeș, activitatea trupei.

Actorii hotărâți să-i distreze pe cei mici sunt ocupați până peste cap în aceste zile cu un turneu care și-a propus să ajungă cât mai departe. Premiera spectacolului „Caravana Veseliei” a avut loc pe 1 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în 7 octombrie actorii au fost invitați la Gala Aniversară a Școlii de Balet „Ovidiu Danci”, iar săptămâna trecută au fost la Joseni și Bistrița Bârgăului.

Este o explozie de culoare, joc interactiv cu cei mici și multă veselie. Copiii sunt în prim plan și au ocazia de a fi mici actori, pe scenă, fie și numai pentru câteva clipe. „Jucăm în diferite locații, în fiecare săptămână… Mâine, de pildă, vom prezenta Caravana Veseliei la Șintereag și Șieu Măgheruș, iar în luna noiembrie și decembrie plănuim să-l jucăm din nou și în Bistrița”, au promis coordonatoarele trupei Sclipirici.

Dincolo de spectacolul Caravana Veseliei, copiii se pot bucura de personajele Trupei Sclipirici și la zilele lor de naștere sau la diferite evenimente festive. Pentru că Povestitorul care poartă în pălăria lui toate poveștile Pământului, poate veni într-o clipită, oriunde este invitat, împreună cu Ghidușel – copilul poznaș, mereu pus pe șotii, cu Zâna Sclipirici care aduce zâmbete și cu preferații copiilor – Minnie și Mickey Mouse! Mai mult chiar, sunt pregătiți să aducă un strop de veselie în plus și la botezuri, dar se pricep de minune să improvizeze povești și cu ocazia unei nunți, de pildă, la fel cum știu prea bine să însenineze ziua sau serbarea unor copii de la grădinițele din oraș…!

Pentru detalii sau scenarii și idei nu aveți decât să-i sunați la numărul de telefon 0754.970.575 sau să dați o raită pe pagina lor de Facebook – Sclipirici, ca să vă convingeți că totul este posibil, iar imaginația nu are limite când este vorba despre o poveste frumoasă la mijloc…!

FOTO/VIODEO: Cum s-a descurcat tenorul Ștefan Pop în primul concert susținut acasă, după câștigarea Oscarului acum 28 de minute- Originar din Bistrița, tenorul Ștefan Pop a fost recent laureat cu unul dintre cele mai importante premii acordate soliștilor de operă, similar cu Oscarul care se oferă în cinematografie. Ieri seară a susținut – nu lipsit de emoții – primul concert acasă după distincția primită în Qatar.
Aquabis:  Se sistează apa astăzi, pe o stradă din Năsăud acum O oră- Aquabis își informează consumatorii că astăzi, până la orele 15.00, se sistează apa pe una dintre străzile din Năsăud:
FOTO – Un șofer băut din Telciu a băgat în spital o femeie, după ce a lovit o mașină și un copac. Ce s-a întâmplat: acum 14 ore- Un șofer băut din Telciu a reușit să bage în spital o femeie de 50 de ani, după ce a lovit o mașină parcată și un copac. Femeia a rămas încarcerată între fiarele contorsionate ale camionetei.
VIDEO: O experiență neobișnuită, în Austria… Pe podium…! acum 16 ore- Tânărul chitarist din Bistrița a avut parte de o experiență neobișnuită: tatăl său care îl însoțea până acum la competiții a fost internat de urgență în spital, cu puțin timp înainte de competiția din Austria. A fost pentru prima oară când Alexandru Grecu a participat peste hotare la categoria fără limită de vârstă, „luptând” cu studenți de conservator și chiar profesori de chitară clasică!
FOTO: Emoții, zâmbete și lacrimi, la premiera de la Dacia! acum 17 ore- Timizi și plini de emoții, tinerii actori ai Școlii de Film și Actorie Bistrița și-au prezentat azi, pe marele ecran. primul scurt-metraj. Publicul a râs, a lăcrimat sau a aplaudat frenetic momentele difuzate. Iar apoi, au scos cu drag bani din buzunar, donându-i pentru Alexandra.
DE CITIT: Darul. Pacienta tăcută – un thriller inteligent acum 19 ore- „Pacienta tăcută”: profunzimile psihicului uman mixate într-o poveste incitantă și misterioasă. Alicia duce o viață fericită alături de soțul său, împărtășind pasiunea pentru artă, dar și o iubire de invidiat, cel puțin în aparență. Ea pictează, el este fotograf. Nimic nu prevestește scena macabră ai cărei protagoniști devin și nici ipostazele de victimă și criminal în care se regăsesc.
FOTO: Impresionant gest al angajaților și voluntarilor de la Ambulanță…! acum 21 de ore- O parte dintre angajații și voluntarii de la Ambulanță au pus în practică ieri, la Parva, un impresionant gest: au vizitat o familie care a avut mult de suferit în urma unui incendiu care le-a distrus casa... 
Aquabis:  Se sistează apa în Satu Nou, până mâine! acum 21 de ore- Aquabis anunță că localitatea Satu Nou rămâne, parțial, fără apă. Sistarea este necesară pentru remedierea unui defect apărut pe reţeaua de distribuție a apei potabile.
FOTO: Locul în care cerul se întâlnește cu pământul, iar oamenii cu sfinții… acum 23 de ore- 40 de icoane realizate de zeci de copiii de la Centrul de Pictură al Bisericii Ortodoxe „Sf. Trei Ierarhi” din Feldru, îndrumaţi de profesorul Daniel Paneş şi sprijiniţi de preoții parohi Toader Grigore, Ioan Iliș şi Ioan Clapa - pot fi admirate în aceste zile la Muzeul Județean. „Ca să poți picta, ca și în cazul în care vrei să te rogi, ai nevoie să te liniștești, ai nevoie să pătrunzi înăuntrul tău...”
FOTO/VIDEO: Fără speranță?? Castelul din Arcalia se deteriorează tot mai mult! Care e stadiul proiectului de reabilitare: acum O zi- Impunătorul castel al grofului Bethlen, din Arcalia, se deteriorează tot mai mult, la exterior. De jur împrejurul acestuia, panglici și pancarte ce anunță pericolul de accidente. UBB, deținătoarea acestuia, încearcă de trei ani de zile să obțină fonduri pentru reabilitarea acestuia.
FOTO/VIDEO: Emoționant! Sute de bistrițeni, cu ramuri de salcie în mâini, la procesiunea de Florii acum 2 zile- Sute de bistrițeni, cu ramuri de salcie în mâini, au mărșăluit cântând în această seară pe străzile orașului, participând la procesiunea de Florii: „Și la București, și în alte orașe se organizează procesiuni similare, dar cea de la Bistrița are o importanță aparte”, a admis Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei.
VIDEO – Corina Crețu: Fondurile europene sunt ȘI pentru comunele mici! „Limitările” sunt invenții românești! acum 2 zile- Corina Crețu, comisar european, a fost prezentă azi la Bistrița. Aceasta a explicat că ”limitările” în accesarea fondurilor europene sunt invenții românești. Chiar și comunele mici, sau tinerii, pot accesa fonduri. Comisarul a explicat că oricum se dorește simplificarea metodologiei de atragere a fondurilor și a explicat modul ideal de a face planurile.
FOTO – Un căruțaș băut bine a băgat un motociclist în spital. Un polițist aflat în timpul liber i-a acordat primul ajutor acum 2 zile- Un motociclist este în stare gravă, după ce a luat în plin o căruță, pe drumul care duce spre Herghelia Beclean. Accidentul a fost cauzat de căruțaș, care a făcut o manevră imprudentă, fără a se asigura. Acesta băuse bine înainte să se pornească la drum cu căruța.
FOTO: A-ndoit un stâlp electric, în încercarea de a evita impactul cu o altă mașină acum 2 zile- S-a întâmplat pe strada Libertății, imediat după coborârea pasarelei, înspre oraș. O șoferiță a încercat să evite impactul cu o mașină ce i-a tăiat calea, și s-a oprit într-un stâlp electric.
FOTO: Încă avem buda în fundul curții în Bistrița europeană și canale în care pot cădea copiii! acum 2 zile- Guvernanţii și primarii nepăsători par să uite că sufletul unei comunităţi este şcoala, deși învățămâtul este pe primul loc când vine vorba de promisiuni. În județ, inclusiv în Bistrița europeană, încă mai avem 20 de şcoli şi grădiniţe cu buda în curte sau cu canale neacoperite în care pot să cadă cei mici. Ce soluții punctuale și banale propune un liberal bistrițean: