SCLIPIRICI – mâine, pentru toți copiii din Șintereag și din Șieu Măgheruș!

SCLIPIRICI – mâine, pentru toți copiii din Șintereag și din Șieu Măgheruș!

Caravana Veseliei ajunge mâine la copiii din Șintereag și din Șieu Măgheruș, grație Trupei Sclipirici – o trupă însuflețită de câțiva oameni care (chiar dacă au crescut mari) iubesc la nebunie poveștile și basmele și se lasă cuceriți de bucuria din ochii copiilor.

Ne-am adunat împreună o gașcă de prieteni îndrăgostiți de copii, printre care și un actor profesionist și un viitor student la actorie. Proiectul Trupa Sclipirici s-a născut din dorința de a stârni curiozitatea și imaginația copiilor, prea deseori constrânși într-o lume care le limitează creativitatea…”, a recunoscut pentru Bistrițeanul.ro Codruța Camelia Rus, actrița care coordonează, alături de Alina Frandeș, activitatea trupei.

Actorii hotărâți să-i distreze pe cei mici sunt ocupați până peste cap în aceste zile cu un turneu care și-a propus să ajungă cât mai departe. Premiera spectacolului „Caravana Veseliei” a avut loc pe 1 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în 7 octombrie actorii au fost invitați la Gala Aniversară a Școlii de Balet „Ovidiu Danci”, iar săptămâna trecută au fost la Joseni și Bistrița Bârgăului.

Este o explozie de culoare, joc interactiv cu cei mici și multă veselie. Copiii sunt în prim plan și au ocazia de a fi mici actori, pe scenă, fie și numai pentru câteva clipe. „Jucăm în diferite locații, în fiecare săptămână… Mâine, de pildă, vom prezenta Caravana Veseliei la Șintereag și Șieu Măgheruș, iar în luna noiembrie și decembrie plănuim să-l jucăm din nou și în Bistrița”, au promis coordonatoarele trupei Sclipirici.

Dincolo de spectacolul Caravana Veseliei, copiii se pot bucura de personajele Trupei Sclipirici și la zilele lor de naștere sau la diferite evenimente festive. Pentru că Povestitorul care poartă în pălăria lui toate poveștile Pământului, poate veni într-o clipită, oriunde este invitat, împreună cu Ghidușel – copilul poznaș, mereu pus pe șotii, cu Zâna Sclipirici care aduce zâmbete și cu preferații copiilor – Minnie și Mickey Mouse! Mai mult chiar, sunt pregătiți să aducă un strop de veselie în plus și la botezuri, dar se pricep de minune să improvizeze povești și cu ocazia unei nunți, de pildă, la fel cum știu prea bine să însenineze ziua sau serbarea unor copii de la grădinițele din oraș…!

Pentru detalii sau scenarii și idei nu aveți decât să-i sunați la numărul de telefon 0754.970.575 sau să dați o raită pe pagina lor de Facebook – Sclipirici, ca să vă convingeți că totul este posibil, iar imaginația nu are limite când este vorba despre o poveste frumoasă la mijloc…!

acum 3 oreFOTO/VIDEO: Un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanț, pe Dealul Dumitrei - Traficul a fost blocat preț de câteva zeci de minute, pe Dealul Dumitrei. Un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanțul de la marginea carosabilului. 
acum 5 oreFOTO/VIDEO: Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor până ce pier… - „Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor până ce pier… Până ce mor, pleacă-te îngere la trista-mi plângere plină de-amor…”
acum 7 oreBrandul Sense anunță mari reduceri la colecția de sezon! - În universul fascinant al modei, ocazia unor mari reduceri reprezintă o seducătoare atracție  pentru toate categoriile de cumpărătoare: este momentul în care poți găsi produse de calitate superioară, la prețuri foarte atractive.
acum 9 oreInovație! Lâna prelucrată în Bistrița va „îmbrăca” anul acesta primele case din țară - Potrivit ministrului Agriculturii Petre Daea primele case izolate termic cu lână vor apărea anul acesta. Printre județele unde se prelucrează saltele din lână pentru izolarea termică se numără și Bistrița-Năsăud.
acum 11 oreUn tânăr de 29 de ani din Ciceu-Mihăiești s-a autoincendiat. O aeronavă militară l-a transportat la București - Un tânăr de 29 de ani din Lelești, comuna Ciceu Mihăiești a fost transportat în această dimineață de urgență la București, după ce a încercat să se autoincendieze. Acesta avea arsuri pe 49% din corp.
acum 13 oreFOTO/VIDEO: MI-NU-NE! Struța a adus pe lume patru viței gemeni, sănătoși și frumoși - În județul nostru, mai exact în localitatea Ilișua, patru ”puiuți” au venit pe lume. O văcuță a născut trei vițelușe și un tăuraș. Aceștia au venit pe lume la termen, și sunt frumoși și sănătoși.
acum 24 de oreCinci tineri ce ar fi fost drogați, din care unul în stare de inconștiență, găsiți de un jandarm, în timpul liber - Descoperire neobișnuită în această după-masă, pe o stradă din municipiu. Un jandarm aflat în timpul liber a observat cinci tineri care aveau un comportament neobișnuit. Unul dintre ei era căzut în zăpadă, inconștient. Se pare că aceștia ar fi fost sub influența unor substanțe necunoscute.
acum O ziDE CITIT: Cum să vinzi o pereche de bocanci în toiul verii - Dacă vreți să vindeți ceva ce NU SE POATE VINDE, trebuie să citiți cartea Petrei Boantă: „Pur și simplu nu înțeleg de ce socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg. De ce merg să cumpăr hârtie igienică și vânzătorul ăla reușește să-mi bage pe gât confetti pentru petrecere și mănuși de grădinărit?”
acum O ziPesta porcină pune în carantină nouă localități din județ. 20 de echipe au fost astăzi acolo pentru a-i instrui pe locuitori - Două cazuri de pestă porcină s-au înregistrat în județul nostru. Acest lucru pune în carantină nouă localități din județ. 20 de echipe au fost prezente azi în zona respectivă, pentru a instrui locuitorii. La fel se va acționa și în alte localități tampon.
acum O zi7 echipe de specialiști examinează containerele semi-îngropate, în Bistrița. Blocaje, la Dumitra - 7 echipe de specialiști examinează și inventariază, în aceste zile, containerele semi-îngropate din Bistrița. La Dumitra există blocaje în proiectul de construcție a celulei 2 pentru groapa de gunoi de la Tărpiu: „...Suntem ținuți în loc de o jumătate de an, din pricina avizului pentru situri și monumente. Se cer niște lucrări puțin cam savante, prea academice pentru o comună…”
acum O ziGumix Net îți oferă cele mai bune cauciucuri agricole și pentru camioane - Oamenii gospodari deja se gândesc la munca ce o au de făcut în primăvară. Tocmai de aceea, Gumix Net vine în întâmpinarea acestora cu o gamă variată de cauciucuri agricole. La prețuri excepționale și calitate de nereproșat se găsesc și cauciucurile pentru camioane.
acum 2 zileRostul de dimineață. Pârtia Cocoș din Wonderland intră în rândul lumii: Are IMN - O nouă surpriză plăcută, pentru fanii și admiratorii sau chiar dușmanii invizibili ai Pârtiei Cocoș, din Wonderland: de acum, pârtia devenită celebră după doar câteva zile de funcționare are și un imn compus de un bistrițean cu suflet mare.
acum 2 zileInstanța a decis arestarea preventivă pentru bărbații prinși cu droguri de 200.000 de euro - O acțiune de prindere în flagrant a fost organizată ieri, în vama Borș. În urma acesteia, și a unor percheziții, opt persoane au fost duse la audieri. Patru au ajuns în fața instanței, luându-se decizia arestării preventive.
acum 2 zileNe îndoapă cu medicamente! „Este aberant ce se întâmplă, la ora actuală, în farmacii” - Ar trebui să existe și în mediul rural câte o farmacie la 4.000 de locuitori, însă în unele localități – precum Maieru, unde sunt aproximativ 7.000 de locuitori, cu tot cu cei din Anieș – există deja 5 farmacii, în timp ce alte localități, cum este Chiochiș, nu au nicio farmacie… Este aberant ce se întâmplă la ora actuală în farmacii…”
acum 2 zileFOTO/VIDEO PRUNDU – BÂRGĂULUI: Accident cu victimă încarcerată - Un accident rutier a avut loc în urma cu câteva minute în localitatea Prundu Bârgăului. O persoană a rămas încarcerată.