Silvia Galben (PMP): Uniți în Europa înseamnă respectarea drepturilor tuturor bistrițenilor care muncesc în străinătate

Silvia Galben (PMP): Uniți în Europa înseamnă respectarea drepturilor tuturor bistrițenilor care muncesc în străinătate

A intrat în PMP pentru a da o voce puternică luptei pentru copiii cu dizabilități, după ani de activism în ONG: „Și ei sunt cetățeni europeni, și au drepturi”.

Candidata la europarlamentare, secretar general al PMP Bistrița-Năsăud crede că românii vor ieși în număr mare de data asta la vot, pentru că s-au săturat de incompetenții care-i fac de râs în Europa.

Silvia Galben, locul 14 pe lista pentru europarlamentare a Partidului Mișcarea Populară a intrat în politică în 2016 din zona ONG-urilor sociale, unde s-a dedicat cauzei copiilor cu dizabilități. A făcut pasul spre politică atunci când a realizat că este nevoie ca vocea acestor copii și lupta pentru drepturile lor să se audă mai departe de granițele ONG-urilor. Iar Partidul Mișcarea Populară i s-a părut cea mai firească alegere din această perspectivă, cu atât mai mult cu cât, în plan personal este un mare susținător a lui Traian Băsescu.

Bănățeancă născută în Timișoara în 1980 din tată sârb și mamă etnic maghiar, Silvia Galben îmbrățișează natural multiculturalismul. De altfel este vorbitoare a 4 limbi străine: engleza, spaniola, maghiara și sârba, iar ușurința de a comunica i-a deschis foarte multe uși. A terminat Facultatea de Științe Economice la Universitatea de Vest Timișoara, însă  după câțiva ani de antreprenoriat și-a descoperit vocația de dascăl.  Din 2011 lucrează la catedră și este profesoară, specializată în educarea copiilor cu cerințe educaționale speciale, la Școala Profesională Specială „Sfânta Maria” din Bistrița.

Dar ceea ce o definește, dincolo de activitatea profesională, spune Silvia Galben, este voluntariatul. A început cu activități în zona protecției mediului, ca o împătimită apărătoare a naturii și a trecut prin experiența împăduririlor de la Tășuleasa Social, unde revine de câte ori se ivește ocazia. Însă timpul pentru voluntariat a căpătat o altă dimensiune odată cu munca de la Fundația Inocenți, ONG-ul româno-american pentru care este, după ani de muncă, ambasador.

Silvia Galben a realizat după o perioadă consistentă de voluntariat că munca în ONG-uri nu este suficientă și că numai o implicare politică o poate ajuta să fie o voce cu adevarat puternică pentru cauza copiilor cu dizabilități și a părinților lor. Acela a fost momentul în care a făcut pasul către politică.

PSD-ALDE trebuie sancționați pentru că nu servesc interesului general, ci unui grup restrâns de interese

Rep:  De ce ar trebui să sancționeze alegătorii coaliția PSD-ALDE?

Locuitorii din Bistrița-Năsăud ar trebui să-i sancționeze în primul rând pentru lipsa de implicare în viața cetățenilor, adică nivelul de trai scăzut față de ceilalți cetățeni din Transilvania, industria ca și inexistentă, lipsa atragerii investitorilor, lipsa infrastructurii, a creșelor, a grădinițelor, a locurilor de parcare, lipsa interesului autoritaților de a asigura o viață efectiv mai bună cetățenilor.

Cetățenii ar trebui în primul rând să-i sancționeze. Și dacă vorbim prin extensie la nivelul întregii țări această coaliție PSD-ALDE și-a stabilit propriile priorități care servesc în primul rând grupurilor restrânse și nu și restului cetățenilor.

Că sunt alegeri europarlamentare sau locale, cetățenii ar trebui să voteze reprezentanți care să pună pe primul loc nevoile și interesele acestora. Și la nivel național, în afara focusării pe legile justiției pentru a servi intereselor liderilor politici, noi nu am văzut o îmbunătățire a nivelului de trai a românilor și o creștere a calității vieții, acestea fiind principalele motive pentru care au fost votați.

Cu ce se deosebește PMP de celelalte partide de opoziție?

În primul rând PMP e un partid cu oameni noi care-și propune să rezolve problemele românilor de pretutindeni, inclusiv a românilor de peste Prut și mai ales își propune reîntregirea granițelor. Să nu uităm că proiectul de suflet al PMP-ului este reîntregirea granițelor țării, un deziderat pe care nu-l are niciun alt partid, de opoziție sau de la putere.

Apoi PMP face o opoziție reală, una incomparabilă cu ce face de exemplu PNL-ul. De fapt e greu să numești opoziție ceea ce face PNL. Doar liderii și parlamentarii PMP sunt cei care au taxat fiecare mișcare greșită a guvernării PSD-ALDE, i-am văzut activi și asta ar trebui să-i determine pe români, pe bistrițeni, să aleagă Partidul Mișcarea Populară.

Ce așteptări credeți că au cetățenii din Bistrița-Năsăud de la politicieni/partide la alegerile europarlamentare?

Pe lângă o schimbare concretă în viața lor, în ceea ce privește calitatea vieții pe care o duc, cetățenii așteaptă oameni noi. Asta vă spun și întalnirile cu cetățenii din stradă, că oamenii vor să vadă fețe noi, oameni care să le soluționeze problemele în mod concret.

Pe de altă parte există acum o sensibilitate legată de Europa și de modul în care suntem priviți, mai ales după gafele nenumărate făcute de doamna Viorica Dăncilă prim-ministrul României și miniștrii din guvernul PSD-ALDE. În special acum, când toți ochii sunt ațintiți pe noi, România deținând președinția rotativă a Uniunii Europene timp de 6 luni.

Uitați-vă la doamna prim-ministru ce gafe poate să facă, și cum noi, în loc să maximizăm toate oportunitățile încheind aceste 6 luni într-un mod onorabil, noi gafăm constant.

La acest nivel politic avem nevoie de oameni de stat, de politicieni cu experiență, patrioți care urmăresc interesele României și ale românilor.

De aceea eu cred că președintele Traian Băsescu, primul pe lista PMP, are cunoștințele necesare și experieța politică care îl recomandă să ne reprezinte la Bruxelles, la fel și președintele Eugen Tomac și ceilalți viitori europarlamentari de pe lista PMP.  Sper că românii vor realiza cât de mult contează votul lor, și vor ieși la vot!

MESAJUL CANDIDATULUI SILVIA GALBEN:

Uniți în Europa înseamnă respectarea drepturilor tuturor cetățenilor români din Europa, a tuturor bistrițenilor care muncesc în străinătate pentru a sprijini familiile lor rămase acasă, pentru a le asigura un trai decent demn de un cetățean european.

 „Uniți în Europa” reprezintă mesajul nostru de unitate a românilor, dar și al europenilor, iar munca pe care o voi depune, va fi în sprijinul dorințelor bistrițenilor de a avea un trai demn de un cetățean european.

Candidez cu acest mesaj, dar și pentru a fi vocea copiilor cu nevoi speciale și a părinților lor. Și ei sunt cetățeni europeni, și ei au drepturi egale în Europa, și mai ales au dreptul la cea mai bună îngrijire și educație, au dreptul de a avea șanse egale la fel ca și toți!“

Tentativă eșuată de sinucidere. VEZI ce metodă a folosit un bărbat pentru a-și pune capăt zilelor acum 2 ore - Un bărbat a plecat de acasă în toiul nopții nopții, amenințându-și soția că se sinucide. Panicată, femeia a alertat Poliția care a pornit pe urmele bărbatului. La scurt timp acesta a fost găsit pe o pășune, în plin proces de sinucidere.
Locuiești în Beclean sau în apropiere? Ai ocazia să fii EROU! acum 4 ore - Încă nu au o ambulanță care să-i ajute să ajungă la donari, oriunde și oricând. Așa că își aleg periodic câte o locație. Iar de mâine, vor fi la Beclean. Așa că ai ocazia să fii erou dacă locuiești în zona orășelului de pe Someș.
Medicii de familie NU vor să facă de gardă la UPU! CARE le e expliația: acum 20 de ore - Managerul Spitalului a explicat că a propus medicilor de familie să facă de gardă la UPU. Cum aceștia au refuzat, Lazany vrea să-i oblige…prin lege. Nu banii ar fi problema lipsei de interes pentru gardă. CARE e explicația medicilor de familie: Codurile de gravitate a problemelor cu care pacienții se prezintă la UPU sunt alb,...
AQUABIS: Lucrări pe Zefirului, până la noapte acum 21 de ore - Astăzi, 14.09.2019, între orele 15.30 – 22.00 se va SISTA PARTIAL furnizarea apei potabile în municipiul Bistrita pe strada Zefirului. În acest interval orar se vor executa lucrări de remediere a unei avarii .
FOTO/VIDEO INCREDIBIL! Cu școală renovată, copiii dintr-o localitate bistrițeană sunt nevoiți să facă naveta 10 km acum 22 de ore - Situație incredibilă în comuna Negrilești. 16 copii sunt nevoiți să facă naveta 10 kilometri, din Breaza în Negrilești, în ciuda faptului că au o școală proaspăt renovată. Motivul?! Directoarea școlii vrea „rotunjirea” claselor.
Să fie clar! Să parchezi ca un bou nu e fraudă! Avem dovada: acum 24 de ore - Șoferii care parchează pe locuri rezervate persoanelor cu handicap, pe spaţiul verde sau pur şi simplu unde apucă, par să fie tot mai prezenți în peisaj. Funcția pe care o ai într-o instituție ne demonstrează că poți face tot ce-ți poftește suflețelul... oricum nu pățești nimic. Așa și cu parcatul mașinii...
Doi bistrițeni au pus pe picioare cel mai cool local dedicat burgerilor din Cluj-Napoca acum O zi - Doi bistrițeni au pus pe picioare cel mai cool local dedicat burgerilor din Cluj-Napoca. Totul a pornit de la o idee, o perioadă de muncă în Anglia și o investiție de 100.000 de euro.
Ford dezvăluie o gamă de vehicule electrificate care va depăși gama de modele cu motorizări convenționale benzină și diesel până în 2022 acum O zi - Ford lansează în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt cea mai puternică gamă de vehicule electrificate din istoria sa. Aceasta include noul Puma EcoBoost Hybrid, noile modele plug-in hybrid Explorer și Tourneo Custom și noua generație a SUV-ului Kuga – primul model Ford care este oferit în versiuni de propulsie mild-hybrid, full-hybrid și plug-in...
VIDEO: Primul liceu ortodox privat prinde contur la Bistriţa…! acum O zi - Existenţa unui liceu ortodox privat la Bistriţa prinde contur: Va funcţiona în conformitate cu programa Ministerului Educaţiei Naţionale. Nu va fi un seminar teologic, va fi o şcoală privată cu profil teologic, patronată de Biserica Ortodoxă.
Vrei un weekend prelungit?? FII EROU și-l poți avea! acum 2 zile - Prezentă în emisiunea Bistrițeanul.ro, Adina Beudean, directorul Centrului de Transfuzii a explicat avantajele donării de sânge. Nu doar că salvează viața celui pentru care donezi, ci și a donatorului. Mai mult, dacă ești erou, poți avea un weekend prelungit. AFLĂ cum:
Restaurantele L’Aroma și Casa Someșană îți aduc delicatesele direct la birou sau oriunde te-ai afla! acum 2 zile - Ştiţi acel moment al zilei, la birou, în care cineva întreabă „Ce mâncăm şi noi astăzi?” şi fiecare începe să îşi dea cu părerea într-un dezacord total? Pentru cei care ar mânca ceva tradițional, dar și pentru cei care vor să fie mai sofisticați, avem soluția! Restaurantele L’Aroma și Casa Someșană aduc delicatesele direct la birou sau oriunde te-ai afla!
ZVONOTECĂ: S-a furat ditai pădurea între Sângeorz-Băi și Maieru! Au rămas doar cioatele, vreo 8000… acum 2 zile - Teoretic, avem o grămadă de instituții plus un ministru al Pădurilor de pe la noi - Ioan Deneș - care ar trebui să vegheze asupra aurului verde din pădurile județului, să fie expoatat cu responsabilitate, legal, etc. Asta a fost teoria. Practic avem o grămadă de slujbași plătiți regește de la bugetul de stat care s-au făcut că nu văd că a dispărut o pădure întreagă, dintre Sângeorz-Băi și Maieru.
Aquabis: Trei străzi fără apă azi, în Bistriţa acum 2 zile - Astăzi, 13 septembrie 2019, se va sista furnizarea apei potabile în  municipiul Bistriţa. Trei străzi vor fi afectate:
Vreți curent gratuit cu fotovoltaice? Trebuie să vă aduceți instalatori de la sute de kilometri distanță acum 2 zile - Începând de ieri, românii care vor electricitate gratuită o bună parte din an vor primi de la stat 20.000 de lei pentru a-și instala acasă panouri fotovoltaice. Aceștia pot deveni producători de energie electrică, surplusul fiind practic vândut din nou în rețea.
FOTO/VIDEO: Cap de TIR în flăcări, după un impact cu un autoturism acum 2 zile - Un incendiu violent a izbucnit în Mijlocenii Bârgăului! Un cap de TIR a fost cuprins de flăcări, după impactul cu un autoturism! Echipajele de salvatori se luptă să stingă flăcările!