Silvia Galben (PMP): Uniți în Europa înseamnă respectarea drepturilor tuturor bistrițenilor care muncesc în străinătate

Silvia Galben (PMP): Uniți în Europa înseamnă respectarea drepturilor tuturor bistrițenilor care muncesc în străinătate

A intrat în PMP pentru a da o voce puternică luptei pentru copiii cu dizabilități, după ani de activism în ONG: „Și ei sunt cetățeni europeni, și au drepturi”.

Candidata la europarlamentare, secretar general al PMP Bistrița-Năsăud crede că românii vor ieși în număr mare de data asta la vot, pentru că s-au săturat de incompetenții care-i fac de râs în Europa.

Silvia Galben, locul 14 pe lista pentru europarlamentare a Partidului Mișcarea Populară a intrat în politică în 2016 din zona ONG-urilor sociale, unde s-a dedicat cauzei copiilor cu dizabilități. A făcut pasul spre politică atunci când a realizat că este nevoie ca vocea acestor copii și lupta pentru drepturile lor să se audă mai departe de granițele ONG-urilor. Iar Partidul Mișcarea Populară i s-a părut cea mai firească alegere din această perspectivă, cu atât mai mult cu cât, în plan personal este un mare susținător a lui Traian Băsescu.

Bănățeancă născută în Timișoara în 1980 din tată sârb și mamă etnic maghiar, Silvia Galben îmbrățișează natural multiculturalismul. De altfel este vorbitoare a 4 limbi străine: engleza, spaniola, maghiara și sârba, iar ușurința de a comunica i-a deschis foarte multe uși. A terminat Facultatea de Științe Economice la Universitatea de Vest Timișoara, însă  după câțiva ani de antreprenoriat și-a descoperit vocația de dascăl.  Din 2011 lucrează la catedră și este profesoară, specializată în educarea copiilor cu cerințe educaționale speciale, la Școala Profesională Specială „Sfânta Maria” din Bistrița.

Dar ceea ce o definește, dincolo de activitatea profesională, spune Silvia Galben, este voluntariatul. A început cu activități în zona protecției mediului, ca o împătimită apărătoare a naturii și a trecut prin experiența împăduririlor de la Tășuleasa Social, unde revine de câte ori se ivește ocazia. Însă timpul pentru voluntariat a căpătat o altă dimensiune odată cu munca de la Fundația Inocenți, ONG-ul româno-american pentru care este, după ani de muncă, ambasador.

Silvia Galben a realizat după o perioadă consistentă de voluntariat că munca în ONG-uri nu este suficientă și că numai o implicare politică o poate ajuta să fie o voce cu adevarat puternică pentru cauza copiilor cu dizabilități și a părinților lor. Acela a fost momentul în care a făcut pasul către politică.

PSD-ALDE trebuie sancționați pentru că nu servesc interesului general, ci unui grup restrâns de interese

Rep:  De ce ar trebui să sancționeze alegătorii coaliția PSD-ALDE?

Locuitorii din Bistrița-Năsăud ar trebui să-i sancționeze în primul rând pentru lipsa de implicare în viața cetățenilor, adică nivelul de trai scăzut față de ceilalți cetățeni din Transilvania, industria ca și inexistentă, lipsa atragerii investitorilor, lipsa infrastructurii, a creșelor, a grădinițelor, a locurilor de parcare, lipsa interesului autoritaților de a asigura o viață efectiv mai bună cetățenilor.

Cetățenii ar trebui în primul rând să-i sancționeze. Și dacă vorbim prin extensie la nivelul întregii țări această coaliție PSD-ALDE și-a stabilit propriile priorități care servesc în primul rând grupurilor restrânse și nu și restului cetățenilor.

Că sunt alegeri europarlamentare sau locale, cetățenii ar trebui să voteze reprezentanți care să pună pe primul loc nevoile și interesele acestora. Și la nivel național, în afara focusării pe legile justiției pentru a servi intereselor liderilor politici, noi nu am văzut o îmbunătățire a nivelului de trai a românilor și o creștere a calității vieții, acestea fiind principalele motive pentru care au fost votați.

Cu ce se deosebește PMP de celelalte partide de opoziție?

În primul rând PMP e un partid cu oameni noi care-și propune să rezolve problemele românilor de pretutindeni, inclusiv a românilor de peste Prut și mai ales își propune reîntregirea granițelor. Să nu uităm că proiectul de suflet al PMP-ului este reîntregirea granițelor țării, un deziderat pe care nu-l are niciun alt partid, de opoziție sau de la putere.

Apoi PMP face o opoziție reală, una incomparabilă cu ce face de exemplu PNL-ul. De fapt e greu să numești opoziție ceea ce face PNL. Doar liderii și parlamentarii PMP sunt cei care au taxat fiecare mișcare greșită a guvernării PSD-ALDE, i-am văzut activi și asta ar trebui să-i determine pe români, pe bistrițeni, să aleagă Partidul Mișcarea Populară.

Ce așteptări credeți că au cetățenii din Bistrița-Năsăud de la politicieni/partide la alegerile europarlamentare?

Pe lângă o schimbare concretă în viața lor, în ceea ce privește calitatea vieții pe care o duc, cetățenii așteaptă oameni noi. Asta vă spun și întalnirile cu cetățenii din stradă, că oamenii vor să vadă fețe noi, oameni care să le soluționeze problemele în mod concret.

Pe de altă parte există acum o sensibilitate legată de Europa și de modul în care suntem priviți, mai ales după gafele nenumărate făcute de doamna Viorica Dăncilă prim-ministrul României și miniștrii din guvernul PSD-ALDE. În special acum, când toți ochii sunt ațintiți pe noi, România deținând președinția rotativă a Uniunii Europene timp de 6 luni.

Uitați-vă la doamna prim-ministru ce gafe poate să facă, și cum noi, în loc să maximizăm toate oportunitățile încheind aceste 6 luni într-un mod onorabil, noi gafăm constant.

La acest nivel politic avem nevoie de oameni de stat, de politicieni cu experiență, patrioți care urmăresc interesele României și ale românilor.

De aceea eu cred că președintele Traian Băsescu, primul pe lista PMP, are cunoștințele necesare și experieța politică care îl recomandă să ne reprezinte la Bruxelles, la fel și președintele Eugen Tomac și ceilalți viitori europarlamentari de pe lista PMP.  Sper că românii vor realiza cât de mult contează votul lor, și vor ieși la vot!

MESAJUL CANDIDATULUI SILVIA GALBEN:

Uniți în Europa înseamnă respectarea drepturilor tuturor cetățenilor români din Europa, a tuturor bistrițenilor care muncesc în străinătate pentru a sprijini familiile lor rămase acasă, pentru a le asigura un trai decent demn de un cetățean european.

 „Uniți în Europa” reprezintă mesajul nostru de unitate a românilor, dar și al europenilor, iar munca pe care o voi depune, va fi în sprijinul dorințelor bistrițenilor de a avea un trai demn de un cetățean european.

Candidez cu acest mesaj, dar și pentru a fi vocea copiilor cu nevoi speciale și a părinților lor. Și ei sunt cetățeni europeni, și ei au drepturi egale în Europa, și mai ales au dreptul la cea mai bună îngrijire și educație, au dreptul de a avea șanse egale la fel ca și toți!“

Trei femei agresate fizic de doi bărbați! Unul a fost reținut! acum O oră- Un tânăr de 27 de ani și-a bătut soția. Un bărbat de 62 de ani a agresat fizic două femei. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul de 62 de ani a fost reținut. AFLĂ ce s-a întâmplat:
Noutăți de iunie, la AWAKE Festival…! acum 2 ore- Echipa Awake Festival a transmis câteva noutăţi importante care vor conta pentru toţi cei care au de gând să participe la acest eveniment!  Iată despre ce este vorba: 
Ce ți-e și cu neamurile! I-a furat mașina, i-a lovit-o și apoi a plecat de la locul accidentului! acum 2 ore- Doi giurgiuveni, neamuri, le-au dat de lucru polițiștilor. Unul dintre ei a sunat la poliție, anunțând că i-a fost furată mașina. Polițiștii au găsit-o într-un șanț, în urma unui accident. Și nici urmă de ”șofer”.
Într-o săptămână, 21 de persoane internate cu BDA. Copiii mici pot chiar muri! acum 3 ore- O alimentație sănătoasă, hidratare corectă, igienă corectă, sunt doar câteva din lucrurile care ne pot scăpa de mari probleme. Într-o săptămână, 20 de bistrițeni au fost internați cu BDA, din care 12 copii sub 14 ani. Această boală le poate fi fatală micuților.
VIDEO PERICOL ÎN TRAFIC! Poliția caută un șofer care s-a aventurat rupt de beat prin județ acum 4 ore- Un șofer care a condus un autoturism înmatriculat în Dolj aseară este căutat de poliție, după ce un alt participant la trafic l-a surprins cu telefonul mobil conducând haotic și punând în pericol ceilalți șoferi.
Euforia Floral Boutique angajează decorator, Transmixt caută şoferi de autobus! Oportunităţi de muncă, la Bistriţa acum 5 ore- Dacă ai experiență în domeniul floristic, eşti tânără, serioasă, stăpână pe tine şi ambiţioasă – ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Euforia Flaoral Boutique! Transmixt caută şoferi de autobuz! NOi locuri de muncă, disponibile în Bistriţa:
INADMISIBIL! Viețile bistrițenilor „costă”… două pancarte minuscule! acum 6 ore- Despre degradarea clădirilor din Centrul Istoric, Bistrițeanul.ro a mai scris. Dar ceea ce s-a întâmplat zilele trecute e inadmisibil! Conform imaginilor, viața bistrițenilor costă...cât două pancarte minuscule.
FOTO/VIDEO. Adoratio. Ei sunt copiii care ştiu să cânte dumnezeieşte… acum 7 ore- "Am învăţat foarte multe din toată această experienţă alături de Adoratio. Învăţăm unii de la alţii în fiecare moment ce înseamnă respectul şi acceptarea, iar eu încerc să le transmit copiilor în primul rând bucuria de a cânta... Trebuie să se simtă bine şi fericiţi când vin la cor...”, a mărturisit Carolina Karoli, dirijorul corului Adoratio.
INEDIT! 24 de drapele istorice, purtate de tineri îmbrăcați în port popular, la Bistrița acum 8 ore- Ziua Drapelului Național al României va fi sărbătorită într-un mod inedit, în acest an! Bistrițenii vor avea ocazia să admire 24 de drapele istorice, datând încă din secolul I î.Hr.. Acestea vor defila prin fața curioșilor, purtate de tineri îmbrăcați în port tradițional. AFLĂ programul:
Rostul de dimineaţă. Tulburător, în parcul din Bistriţa: O mamă îşi duce copilul în dinţi… acum 9 ore- S-a întâmplat chiar zilele trecute, în parcul municipal din Bistriţa. Cei care s-au nimerit prin zonă au urmărit cu sufletul la gură câteva imagini tulburătoare, surprinse întâmplător, de o cameră vigilentă...  
Bistrițeanul care știe de la Pitti Uomo, cel mai tare eveniment dedicat modei masculine din Italia, ce vor purta bărbații cu stil în 2020 acum 23 de ore- Simi Creța este o enciclopedie în materie de modă și stil masculin, iar în ultimii ani și-a cultivat intens pasiunea din care a făcut o afacere. Dacă săptămânile trecute a fost în Spania, unde s-a pus la curent cu toate noutățile în ceea ce privește costumele de gală și ceremonie, zilele trecute a revenit din...
FOTO: Bebeluș de 3 luni grav rănit, după ce căruța în care se afla, cu mama și cei cinci frați, s-a răsturnat acum O zi- Un accident mai puțin obișnuit a avut loc în Satu Nou. O căruță s-a răsturnat în șanț. Toate cele șapte persoane au ajuns la spital. 
Cel mai amplu album foto, cu cei mai frumoşi bistriţeni îmbrăcaţi în IE…! acum O zi- O invitaţie specială, pentru toţi bistriţenii: Luni, 24 iunie – de Ziua Universală a Iei – suntem cu toţii invitaţi să realizăm împreună „Albumul bucurIEI bistrițene”! La Muzeul Judeţean - un eveniment de excepție dedicat sărbătoririi iei: „Port cu mândrIE”. Iile de o frumusețe covârșitoare, adunate cu migală de Marius Matei în colecția etnografică ce îi poartă numele, revin la Bistrița!
Italienii au ocazia să admire două porturi populare din Țara Năsăudului, de Ziua Iei! acum O zi- 24 iunie este desemnată Ziua Iei. Frumusețea iei românești, mai exact a portului din Țara Năsăudului, va putea fi admirată și de italieni. Silvia Floarea Toth va expune mâine, la Roma, două porturi populare.
DE CITIT: Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… acum O zi- Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… Un manuscris aflat la mila unui preot de închisoare, un disperat exercițiu de stil executat de un personaj muribund. Tonul e simplu și fără pretenții. De aceea povestea transmite o durere ascuțită, în linii brutale, cu imagini vibrante și cu asocieri senzoriale cutremurătoare...