SONDAJ: Vor fi sau nu vor fi sancționați cei care și-au golit dejecțiile în lacul Colibița?!

SONDAJ:  Vor fi sau nu vor fi sancționați cei care și-au golit dejecțiile în lacul Colibița?!

„Ar trebui să fie de vis, în schimb este un coșmar dezgustător, cu fațadă de vis frumos…”, a comentat dezamăgit unul dintre cei aproape 2.000 de bistrițeni care și-au exprimat părerea într-un sondaj referitor la scandalul declanșat zilele trecute, la Colibița…

Sondajul referitor la Colibița a avut impact pentru 16.628 persoane, 2153 au și interacționat cu acest subiect, care a generat 60 de comentarii și aproape 2.000 de voturi. Despre scandalul izbucnit la Colibița puteți reciti detalii accesând linkurile de mai jos:

Ce s-a găsit în urma controalelor de astăzi de la Colibița?

Administrația Bazinală susține că țevile ce ies din pământ, la Colibița, ar fi conducte de drenare

Lacul Colibița budă comună?! Zeci de țevi deversează apa menajeră și dejecțiile de la cabană direct în lac

527 de persoane consideră că vinovații vor fi sancționați, în timp ce aproximativ 1.300 sunt convinși că nu vor exista sancțiuni pentru cei care au poluat mediul înconjurător: „Adică să se auto-sancționeze? Mulți din cei care împart legea și influența în județ au colibă acolo. Doar n-o să-și dea singuri amenzi…”, afirmă unul dintre comentatori.

Fiți serioși! Asta ar însemna să-și dea singuri amendă. Toată Colibița este a lor. Nu o să pățească nimeni nimic, hai sa fim seriosi, am uitat în ce țară trăim?!?”, a subliniat cu amărăciune un alt respondent.

Nu au nicio scuză…! Autoritățile să-și facă datoria

În timp ce unii s-au arătat revoltați pentru că nu se respectă nici măcar limita liberă de lângă luciul apei, care ar permite tuturor să se plimbe în jurul lacului, alții au sugerat că primăriile sunt conduse de mafioți, masoni și sataniști. „Sperăm din tot sufletul că vor fi sancționați! Și vrem să vedem și acele garduri, pereți și tot felul de construcții ilegale – dărâmate și desființate!”, susține Aczel Sandor Peter.

Nu au nicio scuză! Dacă au avut bani pentru cabane atunci ar fi trebuit să aibă bani și pentru fose septic! Autoritățile să-și facă datoria! Dar să și-o facă!”, afirmă un alt comentator.

Nu-s în măsură să sugerez amenzi. Sunt oameni responsabili cu asta. Asta așa…. pentru cei care judecă tot ce mișcă-n lume! Dar aș sugera să ia puțin la puricat și investigat modul de obținere a autorizațiilor de construcție la mai toate proprietățile din zonă. Deversarea foselor în lac ar fi apă de ploaie, pe lângă ce s-ar găsi în rest…”, crede Radu Barbu.

Există și reproșuri la adresa celor de la Garda de Mediu și Apele Române: „Ei ar trebui să răspundă! Unde au fost până acum?!?” Cu această idée este de accord și Ioan Cucuiet: „În primul rând cei de la Garda de Mediu trebuie sancționați! Până nu au ieșit conductele la iveală, ei nu au găsit nici una…!”

„Cred că e cel mai vizitat loc din Bistrița! E rușinos ce au făcut, dar și mai rușinos este că în general, în România, pe sate stăm foarte rău din punct de vedere al canalizărilor și al stațiilor de epurare a apei…”, afirmă Ovi
Ardelean.

Mușamalizare…?!?

Vor fi sancționați doar “cei mici”!!! Iar ca pedeapsă, le-aș demola cabana + amendă de aș asfalta Bistrița-Colibița la standarde europene!!! Oricum… ce au făcut băieții acolo întrece orice limită!!!!”, susține Alex Cherecheș. Dar există și bistrițeni care sunt convinși că „deja se încearcă mușamalizarea acestui caz. Pentru că, să fim serioși… Un om de rând nu își permite ditamai cabana la Colibița… Și până în malul apei!

Valentin Huciu conbsideră că vor fi sancțiuni „de ochii lumii”: „Vreau să-l văd pe funcționarul de la stat care acordă o amendă maximă vreunui director, mare patron sau mare potentat care are cabană la Colibița. A doua zi își pierde postul…!”

Păcat de oamenii cinstiți care au fosă septică… Acum vor plăti și ei. O să fie taxați de turiști… Rușine autorităților…!”, conchide Cristian Belei.

VIDEO: Duminică, la vot! „Altfel vom plânge de dorul copiilor, atunci când vor pleca…” acum 12 minute- „În primul rând trebuie să mergem duminică la vot și să terminăm odată cu incompetența, cu nepotismul, cu hoția. Abia apoi putem vorbi despre un viitor pentru copiii noștri. Altfel vom plânge. De dorul lor, atunci când vor pleca...”
START programului Rabla Electrocasnice acum 2 ore- De astăzi se dă startul programului Rabla Electrocasnice. Bugetul alocat este dublu față de anul trecut. Valoarea voucherelor este cuprinsă între 200 și 400 de lei, în funcție de tipul de electrocasnice.
FOTO: Final de campanie electorală PNL la Bistrița! acum 13 ore- Campania electorală a PNL a atins punctul culminant. La finalul perioadei de promovare a partidului și a candidaților, astăzi liberalii organizat un miting pentru alegerile europarlamentare. A fost prezent și capul de listă, Rareș Bogdan.
Invazia oilor continuă: După plimbări la mall și spații de joacă, se-apucă de sport! ”Antrenorul”, sancționat! acum 18 ore- În ultimele luni, bistrițenii au observat oi în cele mai ciudate locații. Pe la mall, spații de joacă, iar mai nou, pe terenul de sport. Doar că de această dată, ”antrenorul” a fost sancționat. 
Bistrițean căutat la nivel național, prins la graniță! acum 19 ore- Un bistrițean a fost dat în urmărire generală la nivel național. A fost prins la graniță, în timp ce încerca să părăsească țara. Acum va face cale întoarsă și își va ispăși pedeapsa.
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (3) acum 19 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, Silvia Galben (PMP) ne prezintă principalele elemente care ghidează Planul de Acţiune Parlamentară al europarlamentarilor PMP.
Cerșetorii minori, amendați! Cei majori au mai scăpat și numai cu avertismente: acum 20 de ore- În aproape cinci luni de zile, polițiștii locali au identificat 41 de cerșetori în Bistrița, din care patru erau minori. Aceștia din urmă au fost amendați toți. Unii cerșetori majori au ”scăpat” și numai cu avertisment.
USR Plus: Duminică mergeți la VOT! acum 20 de ore- Dacă aveți plănuită o ieșire în aer liber pentru weekend, duminică mergeți la VOT! Problemele cetățenilor diferă de la o regiune la alta, dar în fond au un numitor comun: schimbarea vechii clase politice care a făcut din corupție o politică de stat.
FOTO: Drumul spre Jelna se surpă văzând cu ochii. Reparațiile „stau” în fondurile de la Guvern acum 21 de ore- În urma ploilor care s-au abătut în ultimul timp asupra județului, are de suferit și infrastructra! Drumul care face legătura între Bistrița și Jelna se surpă văzând cu ochii. Deși situația se agravează de la o zi la alta, nu se poate face nimic. Până nu vin bani de la Guvern.
Adrian Oros (PNL), la Bistrița: Partidul Național Liberal va câștiga aceste alegeri acum 21 de ore- „Ultimele cinci sondaje susțin că Partidul Național Liberal va câștiga aceste alegeri, iar noi chiar credem acest lucru”, a afirmat deputatul Adrian Oros, zilele trecute, la Bistrița. Deși Bismark spunea că în campaniile electorale, după o partidă de vânătoare sau în timpul războiului se spun cele mai multe minciuni – liberalii nu trebuie să facă promisiuni electoratului, și nici să-l mintă...
Verighete de la firme cu notorietate internațională și bijuterii, adevărate opere de artă, la Atlantis Gold acum 22 de ore- E obligatoriu să dați o fugă la Atlantis Gold. Aici e locul unde găsești cele mai frumoase și deosebite bijuterii. Verighete de la firme cu notorietate internațională, inele, lănțișoare și chiar diferite tipuri de bijuterii, adevărate opere de artă. Iar ca noutate, găsiți și bijuterii din argint sau cercei medicinali. Bijuteriile nu dau niciodată greș,...
FOTO/VIDEO: S-a extins CODUL GALBEN de inundații. Pompierii încă luptă cu efectele acestuia. acum 23 de ore- În ultima vreme județul Bistrița-Năsăud este greu încercat. A trecut prin toate codurile de vreme rea și inundații. Nici în zilele care urmează lucrurile nu stau mai bine. Județul nostru se află în continuare sub avertizare meteo COD GALBEN de inundații.
USR Plus: Pe 26 mai votezi și contezi! acum 24 de ore- USR Plus: Pe 26 mai votezi și contezi! O țară europeană  nu poate fi guvernată la infinit  prin Ordonanțe de urgență, în special pe justiție! Legile nu se dau cu dedicație pentru infractori!
Duminică, trei urne de vot! AFLĂ la ce secție ești repartizat: acum O zi- Duminică, 26 mai, românii sunt așteptați la vot. S-a decis ca fiecare cetățean să primească trei buletine de vot. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat:
FOTO/VIDEO: Un TIR rusesc, mistuit de flăcări, în Crainimăt acum O zi- Două TIR-uri aparținând unei firme rusești se deplasau azi-noapte spre Bistrița. La un moment dat, unul a fost cuprins de flăcări. Pompierii s-au luptat zeci de minute să stingă focul. Carosabilul a fost eliberat abia spre zorii dimineții.