SONDAJ: Vor fi sau nu vor fi sancționați cei care și-au golit dejecțiile în lacul Colibița?!

SONDAJ:  Vor fi sau nu vor fi sancționați cei care și-au golit dejecțiile în lacul Colibița?!

„Ar trebui să fie de vis, în schimb este un coșmar dezgustător, cu fațadă de vis frumos…”, a comentat dezamăgit unul dintre cei aproape 2.000 de bistrițeni care și-au exprimat părerea într-un sondaj referitor la scandalul declanșat zilele trecute, la Colibița…

Sondajul referitor la Colibița a avut impact pentru 16.628 persoane, 2153 au și interacționat cu acest subiect, care a generat 60 de comentarii și aproape 2.000 de voturi. Despre scandalul izbucnit la Colibița puteți reciti detalii accesând linkurile de mai jos:

Ce s-a găsit în urma controalelor de astăzi de la Colibița?

Administrația Bazinală susține că țevile ce ies din pământ, la Colibița, ar fi conducte de drenare

Lacul Colibița budă comună?! Zeci de țevi deversează apa menajeră și dejecțiile de la cabană direct în lac

527 de persoane consideră că vinovații vor fi sancționați, în timp ce aproximativ 1.300 sunt convinși că nu vor exista sancțiuni pentru cei care au poluat mediul înconjurător: „Adică să se auto-sancționeze? Mulți din cei care împart legea și influența în județ au colibă acolo. Doar n-o să-și dea singuri amenzi…”, afirmă unul dintre comentatori.

Fiți serioși! Asta ar însemna să-și dea singuri amendă. Toată Colibița este a lor. Nu o să pățească nimeni nimic, hai sa fim seriosi, am uitat în ce țară trăim?!?”, a subliniat cu amărăciune un alt respondent.

Nu au nicio scuză…! Autoritățile să-și facă datoria

În timp ce unii s-au arătat revoltați pentru că nu se respectă nici măcar limita liberă de lângă luciul apei, care ar permite tuturor să se plimbe în jurul lacului, alții au sugerat că primăriile sunt conduse de mafioți, masoni și sataniști. „Sperăm din tot sufletul că vor fi sancționați! Și vrem să vedem și acele garduri, pereți și tot felul de construcții ilegale – dărâmate și desființate!”, susține Aczel Sandor Peter.

Nu au nicio scuză! Dacă au avut bani pentru cabane atunci ar fi trebuit să aibă bani și pentru fose septic! Autoritățile să-și facă datoria! Dar să și-o facă!”, afirmă un alt comentator.

Nu-s în măsură să sugerez amenzi. Sunt oameni responsabili cu asta. Asta așa…. pentru cei care judecă tot ce mișcă-n lume! Dar aș sugera să ia puțin la puricat și investigat modul de obținere a autorizațiilor de construcție la mai toate proprietățile din zonă. Deversarea foselor în lac ar fi apă de ploaie, pe lângă ce s-ar găsi în rest…”, crede Radu Barbu.

Există și reproșuri la adresa celor de la Garda de Mediu și Apele Române: „Ei ar trebui să răspundă! Unde au fost până acum?!?” Cu această idée este de accord și Ioan Cucuiet: „În primul rând cei de la Garda de Mediu trebuie sancționați! Până nu au ieșit conductele la iveală, ei nu au găsit nici una…!”

„Cred că e cel mai vizitat loc din Bistrița! E rușinos ce au făcut, dar și mai rușinos este că în general, în România, pe sate stăm foarte rău din punct de vedere al canalizărilor și al stațiilor de epurare a apei…”, afirmă Ovi
Ardelean.

Mușamalizare…?!?

Vor fi sancționați doar “cei mici”!!! Iar ca pedeapsă, le-aș demola cabana + amendă de aș asfalta Bistrița-Colibița la standarde europene!!! Oricum… ce au făcut băieții acolo întrece orice limită!!!!”, susține Alex Cherecheș. Dar există și bistrițeni care sunt convinși că „deja se încearcă mușamalizarea acestui caz. Pentru că, să fim serioși… Un om de rând nu își permite ditamai cabana la Colibița… Și până în malul apei!

Valentin Huciu conbsideră că vor fi sancțiuni „de ochii lumii”: „Vreau să-l văd pe funcționarul de la stat care acordă o amendă maximă vreunui director, mare patron sau mare potentat care are cabană la Colibița. A doua zi își pierde postul…!”

Păcat de oamenii cinstiți care au fosă septică… Acum vor plăti și ei. O să fie taxați de turiști… Rușine autorităților…!”, conchide Cristian Belei.

VIDEO: Faimoasa balerină Corina Dumitrescu, la Bistrița! Câteva recomandări pentru părinți acum 4 ore- Cine și-ar fi închipuit că faimoasa balerină Corina Dumitrescu va ajunge la Bistrița? Fosta solistă a Operei Naționale din București a susținut zilele trecute, la Școala de balet Ovidiu Danci, cursuri de măiestrie și workshopuri, povestind despre suferințele și satisfacțiile unei cariere în dans.
Vrei să ai parte de curcubeu pe cerul gurii și să nu-l superi pe Dumnezeu? Te ajută Gelateria Aniela cu o înghețată specială de post! acum 6 ore- Postul poate reprezenta nu doar o pauză alimentară pentru organism, ci, deși pare greu de crezut, și o ocazie de a încerca noi combinații. Cel puțin așa privesc cei de la Gelateria Aniela cea mai „restrictivă” perioadă din an. Gelateria Aniela vine în ajutorul pofticioșilor cu o variantă de înghețată de post. 
VIDEO: Un proiect fantastic, în mâinile noastre…! O experiență de neuitat acum 9 ore- Sunt o echipă de oameni hotărâți din Bistrița, Cluj, București sau Mureș și au un proiect de suflet, un proiect extraordinar din care putem să facem și noi parte. În schimb, avem onoarea să participăm la o experiență de neuitat… 
A lăsat arma și uniforma pentru echipamentul sportiv. Un militar ne reprezintă țara la Campionatul Mondial de Atletism în Sală pentru Veterani acum 11 ore- Marcel Bălan va lăsa zilele acestea uniforma și arma pentru echipamentul de alergat. Militarul din cadrul Batalionului 812 Infanterie Bistrița va reprezenta România, alături de cei mai buni sportivi, la Campionatul Mondial de Atletism în Sală pentru Veterani.
FOTO/VIDEO: O zi perfectă! Aproape 1.500 de voluntari au ajutat la nașterea unei păduri de 10 hectare! acum 12 ore- Impresionantă desfășurare de forțe, ieri, la Sânmihaiu de Câmpie! Aproape 1.500 de voluntari înarmați co voie bună și entuziasm au făcut posibile încă 10 hectare de pădure: Pădurea Transilvania 5.0. „De n-ar fi frunzele și pomii pe care i-ați plantat voi, am fi pă nicări…!”
Daniel Suciu promite să ajute Bistrița! Se ”zbate” pentru două proiecte mult discutate acum 13 ore- Prezent la Bistrița pentru a semna cinci contracte de finanțare, vicepremierul Daniel Suciu a promis că va ajuta Bistrița. Mai mult, acesta a vorbit despre două proiecte mult dezbătute: reabilitarea CNLR și varianta ocolitoare a orașului. 
De citit: Povestea unui trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciar… acum O zi- În aparență un pensionar inofensiv, retras într-o existență banală... În realitate, el ascunde un trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciar... Prins în mașinăria cinică, necruțătoare a presei, el acceptă să-și dezvăluie adevărata poveste, participând la o discuție televizată...
FOTO/VIDEO: Marș împotriva avorturilor, pe străzile din Bistrița acum O zi- Sute de bistrițeni au ieșit astăzi, la prânz, în stradă, participând la un marș și un protest simbolic împotriva avorturilor și celebrând astfel cel mai de preț dar – viața. „Într-un asemenea moment critic, când trebuie să ia o decizie, orice femeie trebuie să știe că acolo sus există Dumnezeu. Pentru toată lumea...”
FOTO/VIDEO: E oficial! Bistrița primește 13 milioane de euro pentru Linia Verde! acum O zi- Astăzi s-a semnat la Bistrița și finanțarea a două proiecte de investiții în municipiu. Linia Verde, proiectul „de suflet” al viceprimarului, va primi aproape 13 milioane de euro. Iar lucrările ar trebui să înceapă în acest an. Alte două proiecte semnate azi de Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltarii, vizează investiții în municipiul Bistrița....
FOTO/VIDEO: S-a semnat! Aproape 7 milioane de euro vor fi investiți în sănătate! Se va construi și heliportul! acum O zi- Astăzi, prim vice-premierul României, Daniel Suciu, a semnat două proiecte de investiție în sistemul de sănătate al județului. Acestea ajung la aproape 5 milioane de euro. Heliportul va prinde și el contur, chiar dacă banii vor veni de la Consiliul Județean.
VIDEO: Bistrițenii, terorizați nopțile de drifturile de la mall acum O zi- Parcarea generoasă de la Mol-ul de pe Calea Moldovei pare să fie noul loc favorit al iubitorilor de drifturi. Aceștia își scârțâie roțile bolizilor, nopțile, spre disperarea locuitorilor din zonă.
A mers să plângă un mort și a rămas fără economii. Pățania unui bătrân din Șirioara acum 2 zile- Un bătrân din Șirioara a rămas fără economiile cu care plănuia să-și renoveze casa, chiar în timp ce se afla la înmormântarea unui localnic. Persoane necunoscute au intrat pe geamul lăsat deschis de bătrân și i-au furat din casă 8.500 de lei.
FOTO/VIDEO – S-a crezut la Formula 1 pe Independenței și a făcut praf trei mașini acum 2 zile- Șoferul unui autoturism a reușit să avarieze serios trei autoturisme, după ce a intrat într-un sens giratoriu de pe Bulevardul Independenței cu viteză, fără să acorde prioritate.
25 de ani de închisoare pentru femeia acuzată că și-a ucis bebelușii imediat după naștere și i-a abandonat într-un pod de bloc acum 2 zile- Lina Crăciun, femeia acuzată că și-a ucis bebelușii imediat după ce le-a dat naștere și i-a abandonat în podul unui bloc din Bistrița-Bârgăului a fost condamnată la 25 de ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată.
SONDAJ: Se colectează deșeurile selectiv în Bistrița? Nu prea… acum 2 zile- Având în vedere că, din luna martie, Supercom a anunțat că va colecta selectiv deșeurile din Bistrița, am vrut să aflăm ce spun oamenii despre situația din teren. În proporție covârșitoare, locuitorii orașului au recunoscut că gunoiul nu se colectează selectiv…