Spectacole folclorice extraordinare la Rebra, Şieu şi Silivaşu de Câmpie! Cine sunt artiştii invitaţi să cânte

Spectacole folclorice extraordinare la Rebra, Şieu şi Silivaşu de Câmpie! Cine sunt artiştii invitaţi să cânte

Motive de bucurie şi sărbătoare în câteva comune din judeţ…! Se anunţă  evenimente speciale în acest sfârşit de săptămână, la Rebra, Şieu şi Silivaşu de Câmpie.

Spectacol Folcloric „De Sânpetru la Rebra” ediția a X-a

Invitați:

Ansamblul Folcloric „Doina Rebrei” (Rebra”

Soliștii: Jessica Cloșca, Daniela Nedelea, Ancuța Bârte, Sîia Gavriloaie, Marius Capătă, Cristian Hotea

Ansamblul Folcloric „Plaiuri Someșene” (Feldru)

Ansamblul Folcloric „Ciobănașul” (Șieuț)

Ansamblul Folcloric „Țarina Arieșului” (Turda)

Soliștii: Nelu Șopterean, Aurel Șuteau, Ionuț Suciu și Bianca Crișan

Spectacolul are loc sâmbătă, 29 iunie 2019, de la ora 15:00, pe scena amenajată „peste apă”

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Rebra, în colaborare cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud şi Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, prin Serviciul Conservarea, Cercetarea, Protejarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Multimedia.

Festivalul Județean al Cântecului, Jocului și Portului de pe Valea Șieului – Șieu, 30 iunie 2019

În program:

Ora 11:00- Parada tradițională a portului popular – în centrul comunei Șieu

Ora 12:00 – Spectacol folcloric – Scena amenajată în Pădurea Posmuș

Invitați:

Ansamblul folcloric „Măgura Șieului” – Șieu
Ansamblul folcloric „Ciobănașul” – Șieuț
Ansamblul folcloric „Miorița” – Mărișelu
Ansamblul folcloric „Cununa Grâului” – Ocnița
Formația de dansuri bărbătești din Budacu de Sus
Ansamblul folcloric „Flori Dumitrene” – Dumitra
Ansamblul folcloric „Nunta Zamfirei T&M” junior – Livezile
Soliștii Maria Blaga, Adi Bumb și Dănuț Costinea

Eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Șieu, în colaborare cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud şi Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, prin Serviciul Conservarea, Cercetarea, Protejarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Multimedia.

Festivalul Cântecului, Jocului și Portului de pe Cîmpie – ediția 48!

Evenimentul are loc duminică, 30 iunie 2019, în parcul din centrul Comunei Silivașu de Cîmpie

Program:

Ora 11:30 – Parada portului popular românesc
Ora 12:30 – Spectacol folcloric

Participă:

Fanfara Militară a Garnizoanei Bistrița
Ansamblul Folcloric „Dor de pe Câmpie” – Silivașu de Cîmpie
Ansamblul Folcloric „Flori Milășene” – Milaș
Ansamblul Folcloric „Flori de pe Câmpie” – Miceștii de Câmpie
Ansamblul Folcloric „Doina Sărmașului” – Sărmașu, județul Mureș
Ansamblul Folcloric „Floricică de pe tău”- Fărăgău, județul Mureș
Formația de dansuri din Sânmărtinu de Câmpie, județul Mureș
Ansamblul Folcloric „Doinița” al Cercului Militar Bistrița

Invitat special: Cristian Pomohaci, Georgiana Lobonț, Paul Ban

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Silivașu de Câmpie, în colaborare cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud şi Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud prin Serviciul Conservarea, Cercetarea, Protejarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Multimedia.

FOTO: I-ar fi intrat soarele-n ochi și n-a observat pietonul de pe trecere octombrie 16, 2019 - Un ușor accident rutier a avut loc pe Bulevardul Republicii din municipiu. Un pieton a fost lovit pe trecerea de pietoni. Șoferul vinovat susține că i-ar fi intrat soarele-n ochi, motiv pentru care nu l-a observat.
Alcoolul la volan, o competiție?? Bistrițeni prinși conducând rupți de beți octombrie 16, 2019 - Să conduci sub influența alcoolului pare o competiție pe șoselele județului. Polțiștii au întocmit dosare penale și au reținut pe un bărbat ce a provocat un accident, conducând beat. CE valori au indicat aparatele etilotest:
VIOLENȚA în FAMILIE: Și bărbații sunt loviți, câteodată! octombrie 16, 2019 - Polițiștii au întocmit ieri dosar penal pe numele unei femei. Aceasta și-ar fi lovit bărbatul, care a sunat la 112. Totul s-a întâmplat în Maieru.
Salvează chiar TU viața celui drag ție! ÎNVAȚĂ să resuscitezi, să acorzi primul ajutor! octombrie 16, 2019 - Ziua Europeană a Resuscitării e sărbătorită de câțiva ani încoace, accentuând importanța cunoașterii acestui protocol! Într-o clipită, inima celui drag nouă se poate opri. Dar dacă i se aplică manevrele de resuscitare imediat, șansele de supraviețuire sunt mult mai mari. ÎNVAȚĂ să resuscitezi, să acorzi primul ajutor!
DEZASTRU la spitalele de psihiatrie din țară! Cum stă treaba la Bistrița și Beclean: octombrie 16, 2019 - Spitalele de psihiatrie din țară au fost luate la puricat de direcțiile de sănătate publică, la ordinul fostului ministru al Sănătății Sorina Pintea. Unele spitale din țară au grad de ocupare și de 170%. Cum stă treaba la Bistrița.
FOTO/VIDEO. Neobişnuit şi răscolitor concert: Eduard Kunz şi Yuri Medianik au umplut până la refuz Sinagoga octombrie 16, 2019 - Neobişnuit şi răscolitor concert, ieri seară, la Singogă: pianistul Eduard Kunz s-a prezentat din nou impecabil în faţa melomanilor din Bistriţa. De data aceasta într-o neobişnuită formulă, alături de violonistul şi acordeonistul Yuri Medianik
A luat bani să facă să dispară amenzi de circulație! Polițist bistrițean reținut, după ce a fost prins în flagrant octombrie 16, 2019 - Un polițist bistrițean a fost reținut, după ce ieri a fost prins în flagrant de ofițerii anticorupție, în timp ce lua 200 de lei pentru a face să dispară abateri la regimul rutier.
INCREDIBIL: Cum se spală pe mâini Suciu, Pană și Deneș când e vorba de efectele Legii recursului compensatoriu. Simionca se dă lovit octombrie 16, 2019 - O constănțeancă a trimis o scrisoare dureroasă parlamentarilor ce au votat legea recursului compensatoriu. Aceasta le spunea că părinții ei au fost omorâți de un recidivist. Parlamentarii bistrițeni nu știu nimic despre scrisoare. Iar justificarea votului dat pentru această lege e de-a dreptul…incredibilă.
De ce a ajuns cel mai mare producător de materiale de construcții din țară să „evite” lucrările pe fonduri europene octombrie 16, 2019 - Grupul Teraplast este cel mai mare producător de materiale de construcții din țară. Cu toate acestea, bistrițenii au ales să își reducă dependența de proiectele pe fonduri europene. Cum explică directorul companiei această alegere:
Guvernul demis a împărțit din pix 30 de milioane de lei în județ. Cum au fost distribuiți banii: octombrie 16, 2019 - 30 de milioane  din 1,4 miliarde de lei. Atât primește județul Bistrița-Năsăud pentru asigurarea  tuturor  cheltuielile secţiunii de funcţionare a bugetelor locale. Din 58 de comune doar 34 au primit bani, lozul câștigător fiind tras de municipiul Bistrița: 10 milioane de lei.
FOTO: Tragedie evitată la Măgheruș datorită mobilizării localnicilor octombrie 16, 2019 - Un coș de fum necurățat a produs un incendiu, aseară, în Șieu Măgheruș. Mobilizarea localnicilor a dus la evitarea unei tragedii. 
VIDEO INEDIT! Proful care și-a amenajat o clasă pentru meditații în propria casă, subiect de documentar octombrie 15, 2019 - Dorin Ioniță, profesorul de matematică ce a ieșit din sistem în urmă cu 10 ani și și-a amenajat în propria casă o clasă pentru meditații, a ajuns subiect de documentar. Filmul este realizat tot de un bistrițean, Alex Brendea, și urmează să fie prezentat la un festival de film. Are 54 de ani și a...
Au străbătut mii de kilometri ca să pună umărul la un proiect din județul nostru! GRATUIT! octombrie 15, 2019 - Un proiect de suflet al românilor, și al bistrițenilor deopotrivă, a atras și străini. Au venit tocmai din Regatul Unit pentru a pune umărul la ridicarea depoului și vopsirea mocăniței.
Au băut până s-au ales cu dosare penale! octombrie 15, 2019 - Cu alcoolul nu se face casă bună! Și nici nu iei decizii înțelepte! Ieri, polițiștii au întocmit dosare penale pe numele a doi bărbați. Infracțiunile făcute de aceștia au la bază consumul de alcool.
Economiile copiilor puse la dispoziția Guvernului? Nu și în Bistrița-Năsăud: octombrie 15, 2019 - Conturile Junior, programul prin care Guvernul sprijină românii să economisească pentru copiii lor până la vârsta majoratului, nu prea au succes în Bistrița-Năsăud. Județul nostru se numără printre cele cu numărul cel mai mic de aplicanți.