Spectacole pe două roți în Parcul Mare! DHS a venit cu surprize weekendul acesta!

Spectacole pe două roți în Parcul Mare! DHS a venit cu surprize weekendul acesta!

Bicicliști din toată țara au avut parte de un weekend plin de adrenalină, pe două roți, chiar aici la Bistrița. Concursul Național CUPA DHS 2018 a strâns sute de împătimiți ai sportului, pentru cea de a IX-a ediție a finalei acestuia.

Iată ce a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Gelu Fona, managerul de proiect: „La Bistrița are loc cea de a IX-a ediție a Concursului Național de Educație rutieră și Îndemânare pe biciclete. E un concurs care are ca miză atât faptul că este necesar pentru copii a-i scoate din fața gadgeturilor în natură să facă mișcare și faptul că socializează cu echipaje din întreaga țara. Sunt prezente aici patruzeci de echipaje din toate județele țării ca să socializeze și să participe la această frumoasă competiție.

Până acum s-au mai desfășurat finale la Pitești, Târgoviște, Sibiu, Constanța și București. Organizatorii își doresc să ajungă în fiecare județ al țării. Anul acesta, Bistrița i-a primit cu drag și cu brațele deschise. Cei peste 160 de copii au avut cazarea și masa asigurată de către Ministerul Educației, prin reprezentanții ISJ.

„Ca și colaboratori DHS ne-am prezentat cu șaisprezece modele de biciclete pentru cei care doresc să-și achiziționeze una. Inspir Sport susține sportul și sănătatea!”, spune Iulia Biro, director vânzări la Inspir Sport.

Munca de echipă a fost cea pe care s-a pus accent. Grupe a câte patru copii, două fete și doi băieți, au participat fiecare alături de un coordonator. Comunicarea, buna înțelegere în echipă și socializarea au fost elementele cheie, pe lângă abilitatea de a pedala cu brio.

De asemenea, ieri seară a avut loc și o tombolă, iar norocosul câștigător a fost premiat cu o trotinetă DHS.

Echipa cea mai bună a luat acasă câte o bicicletă pentru fiecare membru al acesteia și bineînțeles, cupa aurie a locului întâi. Aceștia reprezentau școala Gimnazială „Florea Bogan” din Reghin, sub coordonarea profesorului Moldovan Dănuț.

Locul II a fost adjudecat de echipa Școlii Generale „Herla” din comuna Slatina, județul Suceava. Toți au primit câte o trotinetă, inclusiv profesorul coordonator Gășpărel Teodor.

Școala gimnazială nr. 11 din Vaslui a dat echipa care a câștigat locul III. Aceștia au fost coordonați de profesorul Mihai Mușneanu. Iar ca premiu, au primit câte un balance board.

Cei care au trecut ieri prin Parc s-au bucurat și de un show muzical alături de Rafael, cel care a fost membru al trupei Iris și a participat la Eurovision anul acesta. Doina Spătaru a făcut și ea un spectacol adevărat în inima parcului din centrul orașului.

Marina Coroian

acum 12 oreSe caută salvator şi contabil! NOI locuri de muncă, disponibile în Bistriţa - Se caută salvator cu program lejer de supraveghere! Se oferă pachet salarial la fel de atractiv ca într-un centru SPA. Sunt disponibile locuri de muncă şi pentru mecanici sau electricieni auto, vopsitori şi ingineri! Iată ce pot să-ţi ofere angajatorii:
acum 13 oreFOTO – Accident în Groapa Sărății. Un autoturism a ajuns într-un șanț - În urmă cu puțin timp a avut loc un accident rutier pe DN17, în Groapa Sărății. Din primele informații rezultă faptul că au fost implicate două persoane. Unul dintre autoturisme a ajuns într-un șanț de pe marginea drumului.
acum 14 oreBN CONNECTIONS. Bistriţenii vor cuceri mâine capitala: Cu peste 1.000 de lucrări…! - BN CONNECTIONS: Peste 200 de artiști români vor expune peste 1000 de lucrări de pictură, sculptură, grafică, ceramică, fotografie și artă video la București – într-o amplă expoziție de artă contemporană, dedicată Centenarului României. 
acum 15 oreEXTRA: Premiile municipiului Bistriţa, pentru cei care au făcut cinste oraşului în 2018 - Premiile Municipiului Bistriţa vor ajunge, în acest an la peste 30 de elevi merituoşi, 16 sportivi, 4 personalităţi din domeniul culturii, ştiinţei şi economiei. Se va acorda un Premiu de Excelenţă dar şi 8 distincţii la secţiunea Diverse. Ceremonia se va desfăşura pe 18 decembrie, la Palatul Culturii.
acum 15 oreA ajuns în spatele gratiilor, după ce a închis drumul spre casa unei femei. Doar mascații l-au mai putut „potoli” pe bărbat - Un bărbat de 58 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a închis un drum care ducea la casa unei femei din Salva. Acesta ar fi amenințat-o pe femeie și ar fi încercat să o lovească. A fost nevoie de intervenția mascaților pentru „potolirea” bărbatului.
acum 16 oreBărbatul care și-a înjunghiat prietenul și l-a lăsat să agonizeze la -10 grade a fost prins - Bărbatul din Feldru care și-a bătut măr prietenul, după care l-a înjunghiat și l-a lăsat să agonizeze la -10 grade a fost prins pe aeroportul din Cluj-Napoca. Acesta încerca să fugă din țară. Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore.
acum 17 oreArși la buzunar pentru că nu au curățat drumul de polei - Drumarii au fost și în acest sezon luați pe nepregătite de polei. O autobasculantă s-a răstunat vineri în Ciceu Giurgești, din cauza poleiului. Cei care erau responsabili de drumul județean respectiv au fost amendați cu mai bine de 3.000 de lei.
acum 18 oreUn bistrițean a fost la un pas să schimbe regulile băncilor privind creditele în valută. CCR nu i-a dat dreptate - Un bistrițean a fost la un pas să schimbe regulile băncilor cu privire la creditele în valută. Acesta a pus pe masa judecătorilor Curții Constituționale primul dosar care punea la îndoială legalitatea împrumuturilor ipotecare în valută. CCR nu i-a dat dreptate, însă.
acum 19 oreDE CRĂCIUN FII MAI BUN: Bolnavi și cu multe lipsuri, zâmbesc și luptă pentru fetițele lor - Alexandra și Nicu m-au impresionat până la lacrimi. Bolnavi, ”mâncând” în unele zile doar medicamentele obligatorii, i-am găsit râzând. Glumesc și se iubesc și nu lasă durerea sau foamea să se vadă. Toate acestea pentru a le oferi sentimentul de familie fericită și a-și proteja fetițele.
acum 19 oreFOTO – O betonieră s-a răsturnat între Lechința și Matei - În această dimineață, o betonieră s-a răsturnat între Lechința și Materi, pe un câmp. Din fericire, șoferul mastodontului a reușit să se salveze și să scape fără nicio zgârietură.
acum 21 de oreCrescători de top din 5 judeţe expun la Bistriţa păsări şi animale mici de rasă! - Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de rasă Bistriţa-Năsăud îi invită pe toţi bistriţenii la cea de-a şaptea ediţie a expoziţiei zonale. Evenimentul va avea loc în perioada 13-16 decembrie 2018, în Sala Sport a Şcolii Gimnaziale Avram Iancu. Iată care este  programul de vizitare:
acum O ziVIDEO: Cristian Moldovan din Bistriţa – cuceritor şi plin de curaj astă-seară, la X Factor! - Cristian Moldovan are 16 ani, a fost elev la Liceul de muzică „Tudor Jarda” şi este singurul bistriţean calificat în finala emisiunii concurs X Factor, difuzată pe Antena 1. Îl putem susţine cu un vot la numărul 1313 cu textul MOLDOVAN…!”
acum O ziVIDEO: Tulburătoare declaraţie de dragoste, filmată de doi tineri din Bistriţa, într-o cafenea din Cluj…! - Emoții... încântare... o tulburătoare declaraţie de dragoste şi un vis transformat în realitate! Doi tineri din Bistriţa sunt  protagoniştii unui videoclip care prezintă o emoţionantă poveste de iubire, într-o cochetă cafenea din Cluj…
acum 2 zileProgram special, mâine, la Palatul Culturii! - Palatul Culturii din Bistriţa ne oferă mâine un program special: o lansare de carte (Mon General) şi un spectacol de teatru („Contract”) cu totul deosebit.
acum 2 zileUn nou traseu turistic şi istoric în Bistriţa-Năsăud…?! - Ar putea fi un traseu spectaculos, care ar scoate la lumină nu doar condiționările economice şi militare de la vremea respectivă, ci şi dimensiunea cultural-istorică legendară, toate putând fi valorificate din perspectivă turistică...!