Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!
EDITORIAL: Dovada că nu se poate schimba nimic în Bistrița! PSD-iștii sunt dumnezei - să vină pasarelele suspendate, pârtiile de milioane și cenzura
Impresioneaz-o cu trandafiri care rezistă 25 de ani, de la Euforia Floral Boutique!
Vrei să stai la SPA în timp ce ești la muncă? Hai la Casa EMA!
Agro Ardeal, Academia Ștrumfilor, Casa EMA, Materom Automotive și Îndemânarea Construct SRL fac angajări!
Ultima colecție IIANA e acum la Bistrița! În magazinul SOUL

  144 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Stelian Dolha: Are dreptate președintele ALDE din Bistrița-Năsăud, PSD nu are niciun interes să schimbe legea!

13/11/2017 11:14:22  
Decizia celor de la ALDE de a-și înfrunta partenerii de guvernare și de a se mobiliza pentru a impune două tururi de scrutin în alegerile locale este o schimbare de discurs interesantă a acestui partid, rămas prea multă vreme satelit a guvernării.

Faptul că a fost unanimitate de voturi atunci când au decis susținerea schimbării legii alegerilor locale spune multe despre neliniștea cu care privesc spre anul 2020, o neliniște pe care n-ar fi stricat să o aibă și în 2016, când PSD, ajutat de această lege, a reușit să-și întindă și mai mult dominația asupra țării.

 Și da, are dreptate președintele ALDE din Bistrița-Năsăud, PSD nu are niciun interes să schimbe legea, devreme ce are 2800 din 3800 de primari din țară, iar un singur tur îi garantează că peste  80 % dintre aceștia vor rămâne în funcție. Așa că ALDE nu are altă șansă decât să caute sprijin către opoziție și mai ales către PNL, partid care are deja în circuitul parlamentar mai multe inițiative pentru impunerea a două tururi de scrutin la alegerile locale din 2020, singura garanție a asigurării reprezentativității celui ales.

 Nici nu mai e nevoie ca ALDE să-și risipească resursele redactând  un proiect de lege nou, devreme ce la Senat așteaptă să fie votată o inițiativă legislativă a PNL, și care va trece rapid în Camera Deputaților, care e decizională. Și putem tranșa astfel povestea reașezării alegerilor locale pe un făgaș democratic la începutul lui 2018, mai repede cu un an decât a prevăzut președintele de la ALDE Bistrița-Năsăud, care era mulțumit cu un răgaz până în 2019. 

Știți bine însă că vorbele sunt vorbe și așa rămân dacă nu sunt dublate de fapte: dacă tot recunoașteți că aveți opinii divergente cu PSD-ul pe acest subiect, dar din declarațiile făcute se vede clar că și pe altele, inclusiv pe ultimele măsuri fiscale, nu vă rămâne altceva de făcut decât pasul decisiv: rupeți-vă de această guvernare și de acest partid clientelar care scufundă țara! Aveți ocazia să o faceți, iată, odată cu moțiunea de cenzură împotriva guvernului Tudose care va fi depusă de PNL și votată în această toamnă.

 Demonstrați atunci că nu sunteți indiferenți la haosul dement în care aruncă mediul de afaceri din România și întreprinzătorii, pe care spuneți că-i reprezentați, odată cu așa zisa revoluție fiscală și puneți umărul la aruncarea lor peste bord de la guvernare, înainte de a fi prea târziu!

Primvicepreședinte PNL, Stelian Dolha

 

 

 

1184 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro