SURPRIZĂ. Un profesor din Bistriţa îşi lansează controversata carte despre comunitatea LGBT: „Un text periculos pentru cei sub 18 ani!”

SURPRIZĂ. Un profesor din Bistriţa îşi lansează controversata carte despre comunitatea LGBT: „Un text periculos pentru cei sub 18 ani!”

O carte controversată despre comunitatea LGBT din România de după 1989 face furori în Bistriţa, deşi a apărut în spaţiul virtual de doar câteva zile.

Este vorba despre Secretele lui Juanitó – o trilogie cu conținut mai mult sau mai puțin LGBT, un puzzle de experiențe de viață, extrem de interesant și unic – notează cei de la Editura Letras care a publicat această carte.

Sunt deja peste 3000 de cititori. Este formidabil! Nu s-au speriat fiind puși în fața problematicii LGBT și au înțeles că Omul este cel mai important argument în tot ceea ce întreprindem și iubim. Omul, omenia, Iubirea și respectul! Fiecare are loc sub Soare pentru că toată ființa nu-i decât un rezultat al voinței LUI! Citiți cu încredere cartea și răspundeți-vă cu toată sinceritatea la întrebarea: „Eu unde mă situez față de…?”, a subliniat Mircea I. Bătrânu.

Colaborator la Bistriţeanul.ro, Mircea I. Bătrânu ne-a mărturisit că „este o carte foarte controversată deja: sunt două categorii de cititori – unii care sunt împotrivă pe faţă, alţii care pe faţă acceptă… Limbajul este foarte frust, este scrisă într-un stil naturalist, dar modern. Este o carte cu caracter epistolar şi mult suc de viaţă…  Vizează şi problema LGBT, cu homosexuali, lesbiene, bisexuali sau transexuali… O temă păcătoasă… Prietenii şi cunoştinţele mele au reacţionat violent, unii m-au înjurat în plină stradă, alţii au considerat-o cartea anului…”, a recunoscut Mircea I. Bătrânu.

Pe site-ul editurii Letras, cititorii sunt avetizaţi: „Este un roman epsitolar cu amor, multă acțiune și suspans. Credem că sub vârsta de 18 ani, pentru cei mai necopți la minte, textul este periculos. Poate fi citit doar în cheia simplistă, de suprafață, a unui îndemn la literatură pornografică, ceea ce nu e bine!

Cartea se vrea un manifest anti-dogmă, luptă împotriva unei false morale, accesată ani la rând de puritani  z i u a, dar încălcată, mai ales, tot de ei, copios, n o a p t e a.  În rest No comment. Vă asigurăm, istoriile sunt desprinse din realitatea general valabilă a temerarei și mult încercatei noastre Românii, de după 1989.

Cartea este disponibilă deocamdată doar în format eBook şi are peste 380 de pagini. O puteţi accesa la adresa de mai jos:

https://letras.ro/product/secretele-lui-juanito-vol-1-ebook-mircea-i-batranu-editura-letras/

Ediția tipărită va fi gata la sfârșitul lunii septembrie. Lansarea la Bistrița și Cluj-Napoca e posibilă undeva în prima decadă a lunii octombrie, a precizat autorul.

Iată, mai jos, un fragment din primul volum al trilogiei:

În a treia vineri din ianuarie, dimineaţa pe la 10:00, am păţit o chestie ca-n filme. Ce zic? Mai tare, mult mai tare! Acum ştiu că viaţa, în derâdere, bate filmul.
Acele momente, My dear Teacher, ne-au schimbat destinul. Şi lui şi mie – forever!
Eu sunt Juanito, Nito, de la Juan, Don Juan – The Prince of Sex & Sex  – Ioan, Ion, John, Johnny… PRINȚUL. Nu contează. Răspund oricum, la orice nume. Nu asta-i important. Ce faci, contează!  
Eram cu nedespărţitul meu prieten, frate de cruce – bine zis! fiindcă aceeaşi cruce aveam să o ducem împreună până la capăt – Aly, de la Alin – Contele, The Comte, & me…
Fără lipsă de modestie, eram chiar frumoşi, nu-i aşa Teacher? (…) O dată în viaţă eşti tânăr! Traiul din Cluj e scump şi banii pe sponci.
Tocmai am terminat şedinţa de „tras la fiare” – a şaptea, cred – la sala de Fitness SCM, de pe Calea Turzii, fireşte, din Cluj, unde eram boboci, studenţi în anul I la Litere şi Teatru.
După două ore de trudă pentru bicepşi, tricepşi şi mai ales pătrăţelele de pe abdomen, ne grăbeam să ne facem un duş ca lumea – miroseam serios a transpiraţie şi testosteron ameţitor, de 19 ani jumate, cu gândul la Niny, Ella, Ildy, Mary şi Lygia. (…) 

Mircea I. Bătrânu a lucrat timp de 42 de ani ca profesor de Franceză și a ocupat diverse funcții în viața culturală. A tipărit în 1990 primul ziar liber VIAȚA la Bistrița, imediat după Evenimentele din 1989.

A scris foarte multe articole în presa cotidiană din Bistrița, Cluj-Napoca, Târgu Mureș. Este fotoreporter colaborator la Bistriţeanul.ro. A scris și scrie proză scurtă, teatru sketch și a făcut mai multe traduceri de poezie și proză din și în limba franceză. A realizat într-o formulă modernă primul Ghid turistic al județului Bistrița-Năsăud în 2006.

CUM soliciți urna mobilă dacă nu poți ajunge la secția de votare: noiembrie 22, 2019 - Au început alegerile pentru președinte, secțiile de votare fiind deja deschise în diaspora. În România, doar duminică se poate vota. Cei care dintr-un anume motiv nu pot ajunge la secții, dar doresc să voteze, pot solicita urna mobilă. CUM se face acest lucru:
Simbolul Contelui Dracula din Pasul Tihuța, închis pe perioadă nedeterminată! noiembrie 22, 2019 - Hotel Castel Dracula, unul dintre simbolurile sângerosului conte din Pasul Tihuța a fost închis săptămâna trecută. Se pare că costurile ridicate au determinat conducerea hotelului să ia această măsură. Când se va redeschide hotelul...nu se știe.
FOTO/VIDEO: TOT ce trebuie să știți despre primul ajutor, resuscitare și manevrele Heimlich noiembrie 22, 2019 - Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, dr. Tiberiu Tudor a oferit o lecție VITALĂ. Acesta a explicat teoretic, și practic, cum se acordă primul ajutor, manevrele de resuscitare și modul în care se acționează dacă o persoană se îneacă. Manevrele au fost explicate atât pentru victime- adulți cât și victime- copii.
Hyundai prezintă Vision T – conceptul SUV plug-in hybrid noiembrie 22, 2019 - Hyundai a prezentat conceptul revoluționar Vision T, în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Cel de-al șaptelea concept, dezvoltat în cadrul Centrului de Design Hyundai, evidențiază noua direcție de design a mărcii, explorând evoluția limbajului global ”Sensuous Sportiness”.
ALEGERI 2019: Ce îl recomandă pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte noiembrie 22, 2019 - Duminică, 24 noiembrie, este o zi crucială pentru viitorul României. Toți românii cu drept de vot sunt invitați să participe la acest exercițiu democratic. Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel în acest sens: 
FOTO/VIDEO: S-a deschis târgul de nunți Wedding Land! Super produse, super servicii, super oferte! Plus tombolă! noiembrie 22, 2019 - Încă de la primul minut al deschiderii târgului, perechi de viitori miri au călcat pragul Restaurantului Terra pentru a vedea ofertele. La Wedding Land au găsit, și se vor găsi zilele următoare, TOT ceea ce e nevoie pentru o nuntă perfectă. Sunt super produse, super servicii, super oferte. Și o tombolă pentru mirese.
VIDEO. Cel mai frumos cadou de Crăciun: Un proiect revoluţionar, în valoare de 15 milioane de euro, la Rodna noiembrie 22, 2019 - Acesta ar fi cel mai frumos cadou de Crăciun, pentru primarul Valentin Grapini din Rodna: „Pe lângă faptul că proiectul rezolvă problema socială a oamenilor cu apa caldă şi încălzirea, el mai rezolvă o problemă deosebit de importantă...”
Cristina Iurișniți (USR): Pseudo-profesorul de sport Vasile Maternik nu mai are ce căuta la catedră. Ce soluții se iau în calcul: noiembrie 22, 2019 - Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți a sărit astăzi în sprijinul elevilor și părinților acestora de la Școala Gimnazială ”Enea Grapini” din comuna Șanț. Profesoara a precizat că astfel de dascăli nu au ce să caute la catedră. Ce soluții sunt luate în calcul:
ALEGERI 2019: 10 motive pentru care să votăm Viorica Dăncilă Președinte noiembrie 22, 2019 - Pe măsură ce se apropie duminica alegerilor prezidențiale, din ce în ce mai mulți români confirmă că vor vota pentru candidatul PSD Viorica Dăncilă, în defavoarea actualului președinte, Klaus Iohannis.
Avem O armă pentru tranchilizarea urșilor, dar NU o putem folosi: noiembrie 22, 2019 - Cazul ursului din Harghita a oripilat LUMEA întreagă. La nivelul județului nostru există O singură armă pentru tranchilizarea animalelor sălbatice. Cu toate acestea jandarmii NU o pot folosi deloc. AFLĂ care este motivul:
FOTO- DEZASTRU: Șoferii, revoltați în urma unor lucrări făcute pe Dealul Budacului! noiembrie 22, 2019 - S-au făcut lucrări pe Dealul Budacului. Problema s-ar fi remediat, dar după ei, potopul. Șoferii sunt de-a dreptul revoltați. Iar unii, au ajuns la disperare după ce au ”reușit” să-și facă praf mașinile.
VIDEO: Românii, îndemnați de sute de personalități să iasă la vot! În diaspora deja s-au deschis secțiile: noiembrie 22, 2019 - Duminică are loc al doilea tur de scrutin. În diaspora deja s-au deschis secțiile de votare. Mii de români de peste granițele țării și-au exprimat opțiunea. Sute de personalități au încercat să mobilizeze lumea să iasă la vot.
Năsăudeanul care a câștigat la loto 3,7 milioane de euro și-a ridicat premiul. A aflat întâmplător că a câștigat! noiembrie 22, 2019 - Năsăudeanul care a câștigat unul dintre cele mai mari premii din istoria Loteriei Române și-a ridicat premiul. Acesta spune că a aflat întâmplător că a câștigat și că nu este un jucător de loto înrăit.
Aquabis: Se sistează apa potabilă pe o stradă din Beclean noiembrie 22, 2019 - Locuitorii unei străzi din Beclean rămân astăzi, 22 noiembrie, fără apă potabilă.
Ovidiu Frenț i-a cerut ministrului de Interne să-l demită! În ce condiții: noiembrie 22, 2019 - Prefectul de Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț s-a arătat foarte deranjat după ce ministrul de Interne l-a demis pe prefectul de Harghita pentru cazul ursului rănit lăsat să agonizeze 18 ore pe carosabil. Ovidiu Frenț i-a cerut ministrului să-l demită, pentru că nici el nu ar fi putut face mai mult în acea situație.