SURPRIZĂ. Un profesor din Bistriţa îşi lansează controversata carte despre comunitatea LGBT: „Un text periculos pentru cei sub 18 ani!”

SURPRIZĂ. Un profesor din Bistriţa îşi lansează controversata carte despre comunitatea LGBT: „Un text periculos pentru cei sub 18 ani!”

O carte controversată despre comunitatea LGBT din România de după 1989 face furori în Bistriţa, deşi a apărut în spaţiul virtual de doar câteva zile.

Este vorba despre Secretele lui Juanitó – o trilogie cu conținut mai mult sau mai puțin LGBT, un puzzle de experiențe de viață, extrem de interesant și unic – notează cei de la Editura Letras care a publicat această carte.

Sunt deja peste 3000 de cititori. Este formidabil! Nu s-au speriat fiind puși în fața problematicii LGBT și au înțeles că Omul este cel mai important argument în tot ceea ce întreprindem și iubim. Omul, omenia, Iubirea și respectul! Fiecare are loc sub Soare pentru că toată ființa nu-i decât un rezultat al voinței LUI! Citiți cu încredere cartea și răspundeți-vă cu toată sinceritatea la întrebarea: „Eu unde mă situez față de…?”, a subliniat Mircea I. Bătrânu.

Colaborator la Bistriţeanul.ro, Mircea I. Bătrânu ne-a mărturisit că „este o carte foarte controversată deja: sunt două categorii de cititori – unii care sunt împotrivă pe faţă, alţii care pe faţă acceptă… Limbajul este foarte frust, este scrisă într-un stil naturalist, dar modern. Este o carte cu caracter epistolar şi mult suc de viaţă…  Vizează şi problema LGBT, cu homosexuali, lesbiene, bisexuali sau transexuali… O temă păcătoasă… Prietenii şi cunoştinţele mele au reacţionat violent, unii m-au înjurat în plină stradă, alţii au considerat-o cartea anului…”, a recunoscut Mircea I. Bătrânu.

Pe site-ul editurii Letras, cititorii sunt avetizaţi: „Este un roman epsitolar cu amor, multă acțiune și suspans. Credem că sub vârsta de 18 ani, pentru cei mai necopți la minte, textul este periculos. Poate fi citit doar în cheia simplistă, de suprafață, a unui îndemn la literatură pornografică, ceea ce nu e bine!

Cartea se vrea un manifest anti-dogmă, luptă împotriva unei false morale, accesată ani la rând de puritani  z i u a, dar încălcată, mai ales, tot de ei, copios, n o a p t e a.  În rest No comment. Vă asigurăm, istoriile sunt desprinse din realitatea general valabilă a temerarei și mult încercatei noastre Românii, de după 1989.

Cartea este disponibilă deocamdată doar în format eBook şi are peste 380 de pagini. O puteţi accesa la adresa de mai jos:

https://letras.ro/product/secretele-lui-juanito-vol-1-ebook-mircea-i-batranu-editura-letras/

Ediția tipărită va fi gata la sfârșitul lunii septembrie. Lansarea la Bistrița și Cluj-Napoca e posibilă undeva în prima decadă a lunii octombrie, a precizat autorul.

Iată, mai jos, un fragment din primul volum al trilogiei:

În a treia vineri din ianuarie, dimineaţa pe la 10:00, am păţit o chestie ca-n filme. Ce zic? Mai tare, mult mai tare! Acum ştiu că viaţa, în derâdere, bate filmul.
Acele momente, My dear Teacher, ne-au schimbat destinul. Şi lui şi mie – forever!
Eu sunt Juanito, Nito, de la Juan, Don Juan – The Prince of Sex & Sex  – Ioan, Ion, John, Johnny… PRINȚUL. Nu contează. Răspund oricum, la orice nume. Nu asta-i important. Ce faci, contează!  
Eram cu nedespărţitul meu prieten, frate de cruce – bine zis! fiindcă aceeaşi cruce aveam să o ducem împreună până la capăt – Aly, de la Alin – Contele, The Comte, & me…
Fără lipsă de modestie, eram chiar frumoşi, nu-i aşa Teacher? (…) O dată în viaţă eşti tânăr! Traiul din Cluj e scump şi banii pe sponci.
Tocmai am terminat şedinţa de „tras la fiare” – a şaptea, cred – la sala de Fitness SCM, de pe Calea Turzii, fireşte, din Cluj, unde eram boboci, studenţi în anul I la Litere şi Teatru.
După două ore de trudă pentru bicepşi, tricepşi şi mai ales pătrăţelele de pe abdomen, ne grăbeam să ne facem un duş ca lumea – miroseam serios a transpiraţie şi testosteron ameţitor, de 19 ani jumate, cu gândul la Niny, Ella, Ildy, Mary şi Lygia. (…) 

Mircea I. Bătrânu a lucrat timp de 42 de ani ca profesor de Franceză și a ocupat diverse funcții în viața culturală. A tipărit în 1990 primul ziar liber VIAȚA la Bistrița, imediat după Evenimentele din 1989.

A scris foarte multe articole în presa cotidiană din Bistrița, Cluj-Napoca, Târgu Mureș. Este fotoreporter colaborator la Bistriţeanul.ro. A scris și scrie proză scurtă, teatru sketch și a făcut mai multe traduceri de poezie și proză din și în limba franceză. A realizat într-o formulă modernă primul Ghid turistic al județului Bistrița-Năsăud în 2006.

FOTO/VIDEO – Cât de puțin trebuie să faci un om fericit: acum 6 ore - La cei aproape 63 de ani, pe un cer senin și un soare destul de fierbinte pentru mijloc de septembrie, nenea Attila Szocs urcă strada Tărpiului, împingând un cărucior.
Un minor a băgat cuțitul într-un bărbat ce-i putea fi tată! Ambii lucrau la o stână! acum 7 ore - Un băiat este în arest la domiciliu, fiind cercetat pentru tentativă de omor. Deși minor, acesta a băgat cuțitul într-un bărbat ce-i putea fi tată. Totul s-a întâmplat la o stână:
Sucevenii revendică locul unde ar fi fost castelul fiorosului Conte Dracula. Ce planuri au: acum 7 ore - Sucevenii se pregătesc să profite de pe urma romanului scriitorului Bram Stoker, susținând că castelul cunoscutului personaj ar fi undeva în Munții Călimani, pe raza comunei Panaci din județul Suceava. Castelul a fost căutat inclusiv de Dacre Stoker, un stră-strănepot al scriitorului.
Mamba verde, Cobra egipteană și alte zeci de specii de reptile vii, în expoziție, la Muzeu acum 8 ore - O expoziție inedită își va deschide porțile la finele acestei săptămâni. În incinta Muzeului Județean veți avea ocazia să admirați peste 80 de specii de reptile vii. Printre acestea, mamba verde, cobra egiptează, șopârle, țestoase sau tarantule.
Toamna se face performanţă în sportul românesc acum 9 ore - Începutul lunii septembrie a echivalat cu performanţa făcută de echipele naţionale ale României în sporturile în care au evoluat. Fotbal, volei, tenis de masă, iar recent s-au reluat şi campionatele naţionale de handbal.
Povestea celor trei tineri care au pus la cale Biroul de Construcții, unde visele devin realitate, fără dureri de cap acum 10 ore - Un arhitect talentat, un inginer topograf îndrăgostit de meseria sa și o tânără care nu-și pierde calmul și zâmbetul de pe buze când e de rezolvat documente și situații sunt cei trei  tineri ambițioși care au pus la cale Biroul de Construcții Bistrița. Construiesc căsuțe de vis, proiectează vise și le transformă în realitate, rezolvă cu calm și răbdare autorizații și branșamente care ar da dureri de cap oricui. 
INEDIT: Cooperativa din Sîngeorz are 6 noi produse montane ATESTATE! acum 10 ore - Ministerul Agriculturii a dedicat o zi Cooperativei din Sîngeorz. Aceasta a fost dată ca și exemplu de bună practică tuturor celor prezenți la eveniment. Mai mult, în cele două zile de conferință, 6 noi produse montane ale acesteia au fost atestate. AFLĂ despre ce produse e vorba și ce planuri au pe viitor: 
Aquabis angajează instalatori. NOI locuri de muncă, la MetGlass Bistriţa, Panebo Gaz SRL sau Delice Pan! acum 11 ore - Aquabis Bistriţa organizează concurs pentru angajarea a 5 instalatori. NOI locuri de muncă sunt disponibile la MetGlass Bistriţa, Panebo Gaz SRL sau Delice Pan! Oferta completă, mai jos:
Înflorește ”Otrava Zeilor”! Amenzi până la 20.000 de lei dacă n-o distrugeți! acum 12 ore - Ambrozia sau ”otrava zeilor” are perioada de înflorire în august și septembrie. Aceasta este o plantă ce provoacă alergii grave, atacând chiar și copiii sub un an. Deși planta ar trebui distrusă încă din luna mai, pot exista ”scăpări”. Amenzile pentru nerespectarea legii privind ambrozia pot ajunge până la 20.000 de lei.
Aquabis: Trei localităţi rămân astăzi fără apă acum 13 ore - Aquabis anunţă faptul că astăzi, 16 septembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în două dintre localităţile judeţului:
OAMENI din BN: Mihaela Vancea, absolventă CNLR şi olimpică de aur, a făcut minuni pentru copiii din Uganda acum 13 ore - Mihaela Vancea, absolventă CNLR şi olimpică de aur, voluntar în Uganda: „E frustrant să vrei să oferi totul și să simți că nici atunci nu ar fi suficient. Este emoționat să-i vezi că savurează un pahar cu apă de parcă e cea mai delicioasă băutură din lume. Că se agață de tine, îți zâmbesc, îi vezi că se dau pe o hintă pentru prima dată și devin dependenți de ea..."
START concurs! Azi cât ți-ai propus să pedalezi la Social Biking Challenge 2019? acum 15 ore - Săptămâna Mobilității debutează azi! La nivel european s-a organizat concursul Social Biking Challenge 2019. Municipalitatea acordă premii pentru cei care pedalează cel mai mult, la nivel local. Dar și Europa îi premiază pe primii 7 cu cel mai mare punctaj.
Plouă cu accidente în tot județul! Un motociclist inconștient în Cireșoaia, elicopterul SMURD chemat în ajutor acum O zi - A fost o zi plină astăzi pentru salvatorii bistrițeni. Deși afară este extrem de cald, a „plouat” cu accidente pe șoselele din tot județul. Cinci accidente au avut loc până la această oră, dintre care unul grav. Un tânăr a căzut de pe motocicletă și este inconștient. A fost solicitat ajutorul elicopterului SMURD.
DE CITIT. Amintiri despre Petru Creţia: „Un profesor uluitor. De-a dreptul periculos… Te confisca, te corupea, te lichida” acum O zi - Amintiri despre Petru Creţia: „...Te confisca, te corupea, te lichida. Adică îţi lichefia toate habitudinile şi toate prejudecăţile. Într-un anumit sens, Petru era, de aceea, de-a dreptul periculos. Putea induce scurte (sau mai lungi) pierderi de identitate: sfârşea prin a te locui…”
VIDEO: Zeci de mii de euro, pentru tinerii din Lunca Ilvei! acum O zi - O veste excelentă, pentru tinerii întreprinzători din Lunca Ilvei! Vor avea, în curând ocazia să pună în practică tot ce au văzut sau au admirat în Occident. Ce au de făcut pentru a primi câteva zeci de mii de euro: