Tehnologie de vârf la secția Neurochirurgie a Spitalului Județean!

Tehnologie de vârf la secția Neurochirurgie a Spitalului Județean!

Operațiile pe creier vor fi de acum „floare la ureche”, la Spitalul Județean, datorită NEURONAVIGAȚIEI. Această tehnologie de vârf ghidează medicul prin creierul pacientului. Este utilă mai ales în cazul tumorilor din zone profunde ale creierului.

Doresc performanță la Spitalul Județean Bistrița! Așa că atât conducerea spitalului cât și autoritățile județene și naționale se implică în investirea în acest domeniu.

Se investește în oameni, care nu doar că fac minuni în sălile de operație, dar sunt și niște oameni modești. Puteți să vedeți modestia a doi neurochirurgi din cadrul Spitalului Județean de Urgență în video de mai jos:

Ieri, tot la secția de neurochirurgie a ajuns și NEURONAVIGAȚIA! O tehnologie de vârf care răspunde tendințelor actuale ale chirurgiei minim-invazive. Este un adevărat GPS care ghidează medicul neurochirurg, ajutând la reușita operației. Este cu atât mai util în cazul tumorilor aflate în zone profunde ale creierului sau greu accesibile.

Neuronavigația este un sistem computerizat care redă imagini 3D a structurilor cranio-cerebrale ale pacientului. Instrumentele folosesc niște senzori și camere de filmat, încât medicul știe în fiecare moment unde este vârful fiecăruia, navigând practic prin creierul pacientului, în timp real.

Mai mult, cu ajutorul său și instrumentele nenavigabile devin navigabile.

Ce e și mai fascinant la această neuronavigație este faptul că poți să faci biopsii din tumori, prin abord minim invaziv, dar și „planning preoperator”. Adică, să stabilești dinainte întreaga operație, pe baza unor investigații neuroimagistice.

Tumorile craniene se pot extirpa cu precizie micrometrică. Cu ajutorul neuronavigației, ai siguranța că tumora a fost scoasă în întregime, se reduce riscul leziunilor asupra creierului viabil, ce ar putea surveni în timpul operației, ceea ce favorizează și o recuperare mai rapidă a pacienților. Beneficiile pentru aceștia sunt majore, evitându-se și lezarea unor structuri importante sau arii vitale din creier, ca de exemplu aria motorie sau centrul vorbirii. Prin întreaga logistică: neuronavigația, ecograful, microscopul operator, aspiratorul ultrasonic, high speed drill-ul, secția noastră de neurochirurgie și Spitalul Județean, se ridică la performanțe de nivel european”, a explicat medicul specialist neurochirurg Andrei Farcaș-Rotariu de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

„Avem încă o  investiție în sănătate realizată de Consiliul Județean Bistrița Năsăud, împreună cu Ministerul Sănătății, în valoare de 1.200.000 lei ( 252.021 euro), cu ajutorul căreia echipa de medici specialiști va salva vieți! Ca de fiecare dată, felicit întreaga echipă de la Spitalul Județean și vă asigur că voi fi în continuare alături de voi. Performanța-n sănătate înseamnă și o comunitate puternică!”, a scris Radu Moldovan pe pagina sa de Facebook.

 

VIDEO – Klaus Iohannis: PNL BN, ați câștigat bronzul! Vreau să câștigați atâtea primării încât sediul să vă fie neîncăpător! noiembrie 16, 2019 - În cadrul întâlnirii de la Sala Polivalentă, mai mulți reprezentanți ai PNL au luat cuvântul. Cu toții au felicitat filiala PNL BN și bistrițenii. ”Ați câștigat medalia de bronz. Sunteți în pole position pentru Primăria Bistrița. Vă doresc să câștigați atâtea primării la alegerile locale în așa fel încât sediul să fie neîncăpător când se întâlnesc toți primarii liberali” a declarat președintele Klaus Iohannis.
FOTO/VIDEO – Klaus Iohannis: Nu vreau dezbatere cu doamna Dăncilă! Sunt în război cu PSD! noiembrie 16, 2019 - Președintele României în exercițiu, Klaus Iohannis a fost prezent astăzi la Bistrița. A vorbit cu oamenii, a făcut declarații de presă și și-a provocat electoratul. ”Nu vreau o dezbatere cu doamna Dăncilă! Cu PSD nu sunt în competiție, sunt în război!” a declarat acesta.
FOTO: Tulburătoare poveşti despre eroi şi tragedii aviatice petrecute la câţiva paşi de Bistriţa noiembrie 16, 2019 - Poveşti extraordinare despre eroii care au pilotat avioane de vânătoare, pe aceste meleaguri, acum 75 de ani – vă stau la dispoziţie în aceste zile, la Muzeul Judeţean din Bistriţa. Aici a fost inaugurată o expoziţie cu totul specială, din care nu lipsesc tulburătoare fragmente de istorie.
Pepiniera de handbaliste junioare a județului se prezintă într-o super-competiție noiembrie 16, 2019 - La finalul acestei luni, bistrițenii vor avea ocazia să le cunoască pe cele aproape 300 de handbaliste care se pregătesc pentru ca peste câțiva ani să li se alăture sportivelor de la CS Bistrița. Totul va lua forma unei super-competiții!
VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, așteptat de sute de bistrițeni pe Pietonal noiembrie 16, 2019 - Sute de bistrițeni au așteptat întâlnirea de astăzi cu președintele României, Klaus Iohannis. În scurt timp acesta va ajunge în fața Sălii Polivalente de unde le va vorbi bistrițenilor.
Dr. Radu Elisei: Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital! noiembrie 16, 2019 - În luna august 2018 la Spitalul Județean Bistrița a început să lucreze dr Radu Elisei, medic specialist în chirurgia generală. Acesta a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, vorbind despre activitatea sa și operațiile în premieră făcute la Bistrița. ”Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital!” a spus acesta.
VIDEO: Accident cu victimă încarcerată, la Rebrișoara! noiembrie 16, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Rebrișoara. Un autoturism cu semn de începător a intrat din plin în remorca unui tractor, încărcată cu pământ. Un tânăr a rămas încarcerat. 
RECORD de Black Friday: Un bistrițean a cumpărat un televizor de 30.000 de lei noiembrie 16, 2019 - Un bistrițean a bifat unul dintre recordurile înregistrate de Black Friday, după ce a cumpărat un televizor de 30.000 de lei. De unde este cumpărătorul cu mână largă
Rostul de dimineaţă: Prăbuşit la pământ, ca o glazură pe deasupra drumului… noiembrie 16, 2019 - Nu e uşor să-l priveşti în ochi. E de-al drumului. Este din zodia celor care păşesc graţios, te izbesc fulgerător cu o privire şi pleacă elegant mai departe... Fără să întoarcă privirea. Fără să te bage în seamă. Fără să-i pese...
Președintele Iohannis se va plimba mâine pe Pietonal! Între 14.00-15.00 noiembrie 15, 2019 - Președintele Klaus Iohannis va fi mâine în Bistrița-Năsăud, așa cum Bistrițeanul.ro vă anunța încă de luni. Susținătorii candidaturii sale la un nou mandat în fruntea țării, nu puțin în Bistrița-Năsăud după rezultatul obținut în primul tur, îl pot întâlni mâine în centrul Bistriței sau la Sala Polivalentă, acolo unde are loc întâlnirea oficială cu susținătorii săi.
Ioan Turc: Împreună putem trimite PSD să se reformeze în liniște! Cer liberalilor mobilizare totală! noiembrie 15, 2019 - Ioan Turc cere bistrițenilor să trimită PSD-ul să se reformeze în liniște. Liderul PNL BN le solicită membrilor de partid mobilizare totală pentru al doilea tur de scrutin.
Central Motors dă startul la Black Friday! noiembrie 15, 2019 - Black Friday a devenit o tradiție pentru Central Motors, aducând în prim-plan oferte de neratat și în acest an.  Central Motors – dealer autorizat al mărcilor Ford și Hyundai pe plan local – a organizat campanii speciale cu ocazia zilei de Black Friday.
SUPER oportunitate pentru studenţii din Bistriţa! noiembrie 15, 2019 - Te-ai gândit vreodată cum ar fi să trăiești pentru câteva luni în America și să experimentezi stilul de viață american? Dintr-o dată New York, Las Vegas sau Hawaii nu mai sunt atât de îndepărtate. Studenţii din Bistriţa au la dispoziţie o extraordinară oportunitate:
EXCEPȚIONAL! Un documentar realizat de un bistrițean, difuzat de una dintre cele mai mari platforme de filme din lume noiembrie 15, 2019 - Netflix, una dintre cele mai mari platforme de filme din lume, difuzează un  documentar realizat de un bistrițean. Este vorba despre „București, unde ești?”, realizat de Vlad Petri.
Strada nu este scrumieră! Amenzi usturătoare pentru șoferii care aruncă pe jos chiștoace noiembrie 15, 2019 - Șoferii care aruncă chiștoace pe jos riscă amenzi usturătoare din partea polițiștilor rutieri. Dacă sunt prinși că nu respectă reglementările în vigoare, aceștia pot primi amenzi de până la 3.000 de lei. „Strada nu este o scrumieră!” transmit polițistii.