Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român

Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român

Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace…

Avocați, judecători, specialiști IT, economiști, ingineri sau procurori calcă pragul școlii lui Theodor Paleologu, candidatul la alegerile prezidențiale de luna viitoare susținut de PMP.

Casa Paleologu a luat naștere în 2013 și atrage în special adulți cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani, care vor să se dezvolte și să afle, potrivit fondatorului școlii, tocmai ce nu au învățat în facultate. Pragul școlii a fost trecut inclusiv de politicieni, în special de la PNL și mai ales de la USR.

Care este secretul acestei școli? Ei bine, tocmai faptul că oferă ceea ce școala clasică românească nu poate. Invitat la Bistrițeanul LIVE, Theodor Paleologu a explicat cum vede sistemul educațional românesc:

„Scopul educației este să formeze indivizi autonomi profesional, moral și intelectual. Elevul sau studentul trebuie să fie capabil să își câștige existența din ce a învățat, din munca lui. Școala trebuie să îl învețe să muncească. (…) Studenții și elevii români sunt foarte pasivi, când îi întrebi ceva tac mâlc, pentru că nu sunt încurajați. Când am predat în America puneam o întrebare, aproape toată lumea era cu mâna pe sus, că știau că nu știau, voiau să spună ceva, nu se jenau, nu le era frică. Elevilor români le este frică să spună ce cred, pentru că au fost sancționați”, a precizat Theodor Paleologu.

Acesta a mai spus că susține ideea de „home schooling”, dar și școlile profesionale, care trebuie neapărat sincronizate cu cerințele de pe piața muncii. Cât despre ce așteptări are de la Statul Român pentru business-ul său, Paleologu susține că vrea doar să fie lăsat în pace:

„Trebuie lăsați aia care știu să predea, să predea. Nu să le bage Ministerul Educației bețe în roate. Pe mine nu ma interesează ca școala mea să fie acreditată, nu vreau acest lucru pentru că statul român când își bagă nasul în ceva strică. Statul Român trebuie să lase inițiativele independente să se dezvolte, să nu le bage bețe în roate. Asta e tot ce vreau de la statul român”.

Acesta a mai dezvăluit faptul că ar vrea să înființeze o școală, cu toate ciclurile de învățământ, de la grădiniță până la liceu, care să urmeze o curiculă gândită de el.

Întreaga emisiune la care a fost invitat Theodor Paleologu o puteți urmări mai jos:

 

 

Medicii bistrițeni n-au cerut vaccinuri pentru difterie! Niciun caz de acest gen, de zeci de ani noiembrie 21, 2019 - La granița de nord a României există riscul de îmbolnăvire cu difterie. În țara noastră nu au mai existat astfel de cazuri de 30 de ani încoace. Totuși, județul nostru nu ar fi amenințat, așa că medicii nu au cerut suplimentarea vaccinurilor. Li s-au dat numai insctrucțiuni, venite de sus: 
Poliția Română NU e Poliția Locală! CUM vrea ministrul de interne să facă diferențierea noiembrie 21, 2019 - Li se spune simplu, polițiști, dar nu sunt toți la fel. Nu au aceleași atribuții. Tocmai de aceea, ministrul de interne vrea să facă o diferențiere între Poliția Română și Poliția Locală. CARE ar fi soluția:
Coordonatorul de joc și fizioterapeutul echipei de handbal Gloria 2018, la Campionatul mondial din Japonia noiembrie 21, 2019 - Doi reprezentanți ai echipei de handbal Gloria 2018 au pornit spre Japonia. Cei doi fac parte din delegația României care va participa la Campionatul mondial de handbal feminin din Japonia.
O mare companie bistrițeană va produce armament, muniție și vehicule militare noiembrie 21, 2019 - Compania Comelf își încearcă norocul în industria militară și se pregătește să producă armament, muniție și vehicule militare. Se pare că bistrițenii se pregătesc să se numere printre cei mai mari furnizori ai Armatei Române.
Astăzi este Happy Day, la Casa EMA! noiembrie 21, 2019 - Doar azi poți lua abonamente la preț redus, așa că nu mai sta pe gânduri și mergi în vizită la Casa EMA!
FOTO: TOP 10 profesori ALTFEL în Bistriţa-Năsăud noiembrie 21, 2019 - Gala Educaţiei 2019: Cinste lor – profesorilor entuziaşti, care nu se tem să fie diferiţi în clasă şi cărora le place să se joace. Şi profesorilor care folosesc noile tehnologii şi stârnesc în elevi motivația de a învăța. Sunt profesorii care caută permanent soluții și nu scuze mai ales în situațiile limită…
V-a fost dor să urcați în Turn? Se redeschide! noiembrie 21, 2019 - Turnul Bisericii Evanghelice a fost închis, la început de septembrie. Deși se anunțau doar două săptămâni, a durat,de fapt, două luni. Municipalitatea a anunțat că turnul va putea fi vizitat din nou. AFLĂ de când:
ALEGERI 2019: Viorica Dăncilă: Democrația înseamnă dezbatere. Klaus Iohannis sfidează românii noiembrie 21, 2019 - Candidatul PSD la funcția de președinte al României, Viorica Dăncilă, a invitat presa marți seară, la Palatul Parlamentului, la o întâlnire deschisă, oferind un model prezidențial de comunicare bazat pe transparență și dialog liber.
Aquabis: Defecţiune pe reţeaua de apă, în Josenii Bârgăului noiembrie 21, 2019 - A apărut o defecţiune pe reţeaua de apă din Josenii Bârgăului, anunţă cei de la Aquabis. Cum vor fi afectaţi locuitorii:
Profesorul de sport bătăuș se întoarce la catedră! Zeci de copii și elevi din Șanț protestează noiembrie 21, 2019 - Vasile Maternik, profesorul de sport bătăuș care a și fost condamnat după ce a agresat mai mulți copii în timpul orelor, se întoarce la catedră. Zeci de copii și elevi de la școala din Șanț au protestat în această dimineață!
Cartea unui tânăr bistrițean a ajuns și în mâna Principelui Nicolae al României noiembrie 21, 2019 - Momente emoționante, solemne și încântătoare, aseară, la Biblioteca Județeană. La conferința despre prinții și regii României a participat inclusiv Principele Nicolae. Acesta a primit cadou cartea lui Vlad Pop, volumul - omagiu adus de licean străbunicului său.
ASTĂZI, la Dacia, începe NOSA Film Festival! Program complet noiembrie 21, 2019 - Peste 20 de filme, patru premiere de excepţie și invitați de marcă din lumea cinematografiei româneşti – de azi, în Bistriţa! Începe NOSA Film Festival. Ce surprize v-au pregătit organizatorii:
Administratorii Hotelului Diana trebuie să pună pe masă 50.000 de lei! Ce obligații mai are firma pe care funcționează hotelul noiembrie 21, 2019 - Firma pe care funcționează Hotel Diana trebuie să vireze într-un cont 50.000 de lei, sub formă de cauțiune. Dacă nu respectă toate măsurile stabilite de instanță, poate rămâne fără sumă. Ce au mai stabilit judecătorii:
Surpriză nesperată de la o bancă pentru viitoarele mămici care nasc în 24 noiembrie noiembrie 21, 2019 - O bancă le oferă viitoarelor mămici care nasc în data de 24 noiembrie un premiu în bani. Practic, în data în care banca împlinește 155 de ani, mămicile care nasc săptămâna aceaasta primesc 155 de euro.
Patronul Hotelului Diana rămâne după gratii pentru 30 de zile noiembrie 21, 2019 - Judecătorii au hotărât ca patronul Hotelului Diana să își petreacă următoarele 30 de zile după gratii. Managerul, în schimb, va fi cercetat sub control judiciar.