Tinerele bistrițence, chemate să lupte pentru titlul de „Domnița Bistriței”

Tinerele bistrițence, chemate să lupte pentru titlul de „Domnița Bistriței”

Bistrițencele care au 14 ani împliniți sunt chemate să lupte pentru titlul de „Domnița Bistriței”. Prima probă este cea a preselecțiilor, iar apoi, șase finaliste vor susține probele din concurs. Toate cele de pe scenă vor primi câte un titlu, însă doar una se va alătura celorlalte opt Domnițe ale Bistriței.

În 2009 a avut loc primul concurs de desemnare a Domniței Bistriței. Titlul acesta a fost câștigat atunci de Ana-Maria Greabu.

Apoi, titlul a fost adjudecat în 2010 de Adelina Popa, în 2011 de  Alexandra Runcan, în 2012 de Andrada Bianca Moruțan, în 2013 de Roxana Muscari, în 2014 de Paula Maria Toma, în 2015 de Mădălina Năstuță și în 2017 de Larisa Maria Bența.

Anul acesta, o altă tânără bistrițeancă li se va alătura.

Așadar, bistrițencele care au împlinit 14 ani și cred că au ceea ce e necesar pentru un asemenea titlu, sunt așteptate la preselecții. Acestea vor avea loc mâine, 30 august, ora 17, la sediul Asociației Culturale Bistrița Medievală din Piața Centrală nr. 23, Ansamblul Sugălete.

Dintre toate domnișoarele, sau chiar și doamnele, se vor alege șase finaliste care vor fi pregătite pentru a urca pe scenă.

Probele de frumusețe, talent și vrednicie se vor susține sâmbătă și duminică.

„Propunem și anul acesta bistrițenilor să o aleagă pe cea mai vrednică domniță din cetate. Domnițele care candidează vor îmbrăca straie medievale. Câștigătoarea titlului de DOMNIȚA BISTRIȚEI va fi cea care va întruni aprecierile juriului şi ale publicului deopotrivă. Premiul cel mare constă într-o costumație medievală oferită de Asociația Culturală Bistrița Medievală, pe care domnița și-o va confecționa după gustul propriu. Alte premii sunt oferite de artiștii – meșteri prezenți la Târgul Medieval”, anunță organizatorii.

Fiecare domniță care va urca pe scenă va câștiga un titlu. Domnița inimilor, a curajului, a creației artistice, a îndemânării și iscusinței, a grației și eleganței, a muzicii și poeziei, a curajului și îndrăznelii, a gastronomiei sunt doar câteva din titlurile ce pot fi atribuite domnițelor participante.

Domnița Bistriței va fi desemnată cea care întrunește cele mai multe dintre aceste calități.

Așadar, bistrițencele care cred că au ceea ce e necesar pentru a obține acest titlu sunt așteptate mâine la preselecții.

 

Probe de aptitudini, în 25 septembrie, la Școala Populară de Arte! acum 50 de minute - Tinerii şi copiii din Bistriţa care vor să-şi cultive talentele sau să facă performanţă în arte sunt invitaţi mâine, la Şcoala Populară de Arte. Aici au loc probele de aptitudini înainte de începerea unui nou an şcolar!
Cum s-a pregătit spitalul din Bistrița pentru pacienții cu arsuri? acum 2 ore - Spitalul Județean de Urgență Bistrița are o rezervă cu pat pentru pacienții cu arsuri, care nu pot fi transferați imediat la  o clinică de specialitate. Aceasta este deja funcțională 100%, fiind dotată inclusiv cu cadă specială pentru curățarea arșilor.
Aquabis: Lucrări de remediere la reţeaua de apă în Rodna, Anieș și Maieru. Cum vor fi afectaţi locuitorii acum 2 ore - Lucrări de remediere - astăzi - la reţeaua de apă în Rodna, Anieș și Maieru - anunţă Aquabis. Cum vor fi afectaţi locuitorii:
Se dă mită în spitalele din județ? Clasamentul oferit de Ministerul Sănătății acum 3 ore - Ministerul Sănătății a întocmit un clasament al mitei care se oferă în spitalele din România. Datele au fost obținute pe baza formularelor completate de pacienții internați în unitățile spitalicești, în prima jumătate a anului 2019. CARE este situația la noi în județ:
ANUNŢ: Finalizarea proiectului „ACHIZIŢIE DE UTILAJE LA SC MEGATITAN SRL” acum 4 ore - SC MEGATITAN SRL, cu sediul în Oras Beclean, Str. Nicolae Balcescu, nr. 25A, Judetul Bistriţa-Năsăud, Romania, a derulat, începând cu data de 09.03.2018 si având ca termen de finalizare data de 30.09.2019, proiectul „ACHIZITIE DE UTILAJE LA SC MEGATITAN SRL”.
FOTO/VIDEO – O comunitate din Bistrița-Năsăud este terorizată de urși de mai bine de o lună acum 19 ore - Localnicii din satul Cușma, comuna Livezile, sunt terorizați de urși de mai bine de o lună. Sălbăticiunile le-au mâncat animalele, le-au distrus culturile și îi „întâmpină” chiar pe ulițele satului când își duc copiii la școală. Autoritățile încă n-au găsit o soluție pentru această problemă.
De mâine se pot face donaţii pentru „Târgul de purici” acum 19 ore - Dacă aveţi haine care v-au rămas mici, jucării care vă prisosesc sau electrocasnice în stare bună pe care nu le mai folosiţi – de mâine le puteţi dona în cortul din Piaţa Centrală! Aici se deschide în weekend Târgul de Purici:
VIDEO – Vine frigul! Sfaturi ale pompierilor pentru a evita incendiile: acum 20 de ore - Pompierii intervin, anual, la sute de incendii. Zeci dintre acestea sunt cauzate de faptul că nu sunt curățate sau exploatate corect coșurile de fum. Și cum vine frigul, pompierii bistrițeni s-au gândit să vină în ajutorul cetățenilor cu sfaturi. Și un scurt video:
Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la Bistrița! acum 21 de ore - Se fac încet pregătiri pentru sezonul rece. Iar pentru a face față bolilor specifice, în teritoriu a început împărțirea vaccinului antigripal. Primul lot a sosit deja și mai urmează trei tranșe.
Este sau nu potabilă „apa cu aur” de la Maieru? Ce spun analizele de laborator acum 22 de ore - Apa cu aur de la Maieru este căutată de ani buni, în special de cei care au diferite probleme de sănătate. Autoritățile locale au captat izvorul și l-au dus în centrul comunei, pentru ca localnicii să se poată servi. Întrebarea care este pe buzele tuturor zilele acestea rămâne: este sau nu potabilă apa cu aur?
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români! Peste 2.200.000 acum 23 de ore - Robert Sighiartău (PNL): România are şansa de a începe construcţia normalităţii. E timpul ca Republica tranziţiei haotice să ia sfârşit. 30 de ani i-au ajuns. Sfârşitul acestei Republici va veni odată cu plecarea guvernului Dăncilă şi sfârşitul PSD ca partid oligarhic şi partid-stat, aşa cum îl ştim. Va veni, sunt convins, o nouă Republică - a normalităţii şi moralităţii. Cu  Klaus Iohannis şi PNL.
Se fac angajări la MetGlass, Leoni, Casa Ema, Aquabis, Central Motors şi Transmixt! acum 24 de ore - Noi locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, la Bistriţa! Se fac angajări la MetGlass şi Leoni, Aquabis caută instalatori iar Pub The Bricks 1903 angajează bucătar, barman, ospătar și pizzer!
Gabriel Lazany, managerul SJU: „Le-aș da și 10 salarii numai să vină la Bistrița!” Despre ce medici este vorba: acum O zi - Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany este dispus să ofere o primă în valoarea a 10 salarii pentru specialiști dispuși să vină la Bistrița. La această primă consistentă se adaugă și o garsonieră de serviciu. Despre ce medici este vorba:
Aquabis: Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud, fără apă acum O zi - Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore.
Ioan Turc: Administrația PSD a transformat Parcul Industrial în pistă de carturi! acum O zi - Liderul PNL BN a explicat în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro că ideea unui Parc Industrial îi aparține. Dacă ar fi fost făcut așa cum îl propusese el încă din 2006, Bistrița ar fi ”bătut” Oradea. ”Administrația PSD și-a bătut joc de Parcul Industrial. A devenit o pistă de carturi” a susținut Ioan Turc.