Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!
EDITORIAL: Dovada că nu se poate schimba nimic în Bistrița! PSD-iștii sunt dumnezei - să vină pasarelele suspendate, pârtiile de milioane și cenzura
Impresioneaz-o cu trandafiri care rezistă 25 de ani, de la Euforia Floral Boutique!
Vrei să stai la SPA în timp ce ești la muncă? Hai la Casa EMA!
Agro Ardeal, Academia Ștrumfilor, Casa EMA, Materom Automotive și Îndemânarea Construct SRL fac angajări!
Ultima colecție IIANA e acum la Bistrița! În magazinul SOUL

  149 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Tineretul Național Liberal solicită Guvernului să abroge noile măsuri fiscale

14/11/2017 17:18:31  
În data de 11.11.2017 a avut loc, la Alba Iulia, prima şedinţă a BEx TNL în cadrul căreia TNL a adoptat o primă rezoluţie politică, „ROMÂNIA ALTFEL, prin noi înşine”. Obiectivul central al rezoluţiei la care se alătură şi Organizaţia Municipală de Tineret a PNL Bistriţa este de a-i determina pe tineri să ni se alăture.

În prima sută de ani de istorie, liberalii au fost cei care au unit, democratizat şi modernizat România. Istoria noastră ne onorează, dar ne şi obligă ca, pentru următoarea sută de ani, să facem din ţara noastră un stat dezvoltat unitar şi echilibrat, o democraţie constituţională modernă în care proprietatea privată, libera iniţiativă şi mediul de afaceri să fie principalii piloni ai prosperităţii.

 

Totodata, TNL a decis depunerea la Guvern a unui memorandum, semnat de membrii TNL, împotriva modificărilor aduse Codului Fiscal, în condiţiile în care deciziile aberante ale guvernului Mihai Tudose îi afectează pe tineri în mod direct. Mai exact, Tineretul Naţional Liberal şi-a propus să atragă atenţia asupra efectelor măsurilor de modificare a Codului Fiscal asupra tinerilor.

 

Prin memorandumul pe care îl vom depune la Guvern avertizăm că una din consecinţele imediate ale măsurilor adoptate va fi scăderea dramatică a salariilor celor care lucrează în IT, un domeniu cu mai bine de 60.000 de angajaţi, majoritatea dintre aceştia tineri. De anul viitor, toţi cei care lucrează în domeniul IT vor suporta o micşorare a salariului net cu aproximativ 7%, chiar dacă angajatorii le vor majora salariile brute după transferul contribuţiilor la nivelul costului total actual.

 O altă aberaţie marca PSD-ALDE este dispoziţia ca firmele cu cifra de afaceri de până la un milion de euro să plătească impozit de 1% pe cifra de afaceri, indiferent de profitabilitate.

 

Concret, companiile vor fi nevoite să plătească impozit, chiar dacă au pierderi. Acest sistem de impozitare va determina companiile să-şi mute sediile în alte ţări şi va duce inevitabil şi la închiderea multora dintre afacerile tinerilor români. În plus, măsura loveşte dur şi în organizaţiile neguvernamentale deoarece dispare posibilitatea de finanţare a ONG-urilor din impozitul pe profit. Aproximativ 80% din firmele care puteau folosi facilitatea acordată de stat de a direcţiona o parte din impozitul pe profit către cauze sociale nu vor mai putea face sponsorizări deductibile către ONG-uri.

 

TNL atrage atenţia şi asupra faptului că prin efectul acestor măsuri Guvernul intervine în raporturile juridice private privind munca, ceea ce este nepermis. Cu privire la justiţie, Tineretul Naţional Liberal este categoric împotriva oricăror modificări, respinse și de către sistemul judiciar, precum şi împotriva dezbaterii în procedură de urgenţă a proiectului de modificare a legilor Justiţiei. 

Urgenţa nu poate fi justificată atâta timp cât, deşi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, vorbeşte despre acest pachet legislativ de luni de zile, nu a avut curajul să îl înainteze ca proiect de lege al Guvernului.

 

Preşedinte TNL Bistriţa

Rus Dorin Octavian

 
1720 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro