TOP 5 – Cele mai spectaculoase imagini cu Bistrița

TOP 5 – Cele mai spectaculoase imagini cu Bistrița

Vă provocăm să admirați, în cele ce urmează, un top al celor mai spectaculoase imagini cu Bistrița! Sunt fotografiile care ne-au uimit, ne-au stârnit admirația, ne-au inspirat și ne-au cucerit definitiv, oferindu-ne în dar nesfârșite clipe de reverie…

Ei sunt cei care ne-au dezvăluit sufletul care pâlpâie în Bistrița, locurile spectaculoase în care trăim și pe care, deseori, uităm să le apreciem așa cum se cuvine.

Locul 5Group Seven și imaginea pe care au reușit s-o scoată la lumină în cadrul proiectului 1850.Bistrita.org. Este o carte poștală inscripționată „ALT-Bistritz Holzgasse mit Holzgasser Tor 1850” (Bistrita veche – Strada Lemnelor cu Poarta Lemnelor 1850). O fotografie al cărui autor nu se cunoaște cu exactitate și care se află în arhivele Complexului Muzeal Județean Bistrița-Năsăud.

Locul 4Tibi Koncz, fotograful care care administrează proiectul Bistrița 100 și care a construit un contur interesant al orașului Bistrița, compus din fotografii de epocă, în general vederi poștale, din colecțiile Muzeului Județean Bistrița-Năsăud, ale Bibliotecii Universitare Cluj-Napoca, sau din colecțiile particulare Mircea Calu, Oscar Skrabel, ș.a.

Locul 3Laurențiu Grec, bistrițeanul pasionat de fotografie care reprezintă sursa noastră de inspirație și admirație. Cel care a și constituit o adevărată comunitate în Bistrița de altădată –  „un loc în care, din când în când, te poţi întoarce în timp, poţi regăsi amintiri pierdute sau unde vei descoperi locuri despre care nici nu visai că au existat vreodată…

Locul 2 este ocupat inevitabil de doi fotografi deja profesioniști, bine cunoscuți pretutindeni în Bistrița, pe care am fi vrut să-i ignorăm sau să-i excludem din top. Dar nu s-a putut. Oricât am fi de revoltați împotriva trebuie să recunoaștem că Bistrița care se întrupează în viziunea lor este cu adevărat spectaculoasă și feerică. Vorbim, desigur, de

Darius Cîrmaci

și Robert Kovacs:

Locul 1 – pentru emoția și generozitatea cu care își învăluie orașul, pentru bucuria de a împărtăși frumusețea din jur, atâta câtă o fi ea, în top îl plasăm azi pe Cornel Ciocan:

În afara acestui top – alcătuit, desigur, după chipul și asemănarea noastră – fără inutile pretenții de obiectivitate (care oricum nu există decât în manuale) vă oferim, spre admirație, câteva fotografii descoperite pe grupul Bistrița – publicate de John Costin, Ciprian Florin și Alexandru Bălan.

Dacă vă închipuiți că există fotografii mai frumoase și mai spectaculoase decât cele prezentate aici – nu aveți decât să le postați mai jos, într-un comentariu. Măcar atât putem să facem: să le admirăm corespunzător și să vă mulțumim frumos…

Euforia Floral Boutique angajează decorator, Transmixt caută şoferi de autobus! Oportunităţi de muncă, la Bistriţa acum 35 de minute- Dacă ai experiență în domeniul floristic, eşti tânără, serioasă, stăpână pe tine şi ambiţioasă – ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Euforia Flaoral Boutique! Transmixt caută şoferi de autobuz! NOi locuri de muncă, disponibile în Bistriţa:
Aquabis Bistriţa: Se sistează apa în Valea Poienii şi Dorolea acum O oră- Locuitorii din Dorolea şi Valea Poienii, fără apă: Dintr-o eroare, firma care execută lucrări de asfaltare pe tronsonul Livezile – Valea Poienii, a rupt conducta de alimentare cu apă.
INADMISIBIL! Viețile bistrițenilor „costă”… două pancarte minuscule! acum 2 ore- Despre degradarea clădirilor din Centrul Istoric, Bistrițeanul.ro a mai scris. Dar ceea ce s-a întâmplat zilele trecute e inadmisibil! Conform imaginilor, viața bistrițenilor costă...cât două pancarte minuscule.
FOTO/VIDEO. Adoratio. Ei sunt copiii care ştiu să cânte dumnezeieşte… acum 3 ore- "Am învăţat foarte multe din toată această experienţă alături de Adoratio. Învăţăm unii de la alţii în fiecare moment ce înseamnă respectul şi acceptarea, iar eu încerc să le transmit copiilor în primul rând bucuria de a cânta... Trebuie să se simtă bine şi fericiţi când vin la cor...”, a mărturisit Carolina Karoli, dirijorul corului Adoratio.
INEDIT! 24 de drapele istorice, purtate de tineri îmbrăcați în port popular, la Bistrița acum 4 ore- Ziua Drapelului Național al României va fi sărbătorită într-un mod inedit, în acest an! Bistrițenii vor avea ocazia să admire 24 de drapele istorice, datând încă din secolul I î.Hr.. Acestea vor defila prin fața curioșilor, purtate de tineri îmbrăcați în port tradițional. AFLĂ programul:
Rostul de dimineaţă. Tulburător, în parcul din Bistriţa: O mamă îşi duce copilul în dinţi… acum 5 ore- S-a întâmplat chiar zilele trecute, în parcul municipal din Bistriţa. Cei care s-au nimerit prin zonă au urmărit cu sufletul la gură câteva imagini tulburătoare, surprinse întâmplător, de o cameră vigilentă...  
Bistrițeanul care știe de la Pitti Uomo, cel mai tare eveniment dedicat modei masculine din Italia, ce vor purta bărbații cu stil în 2020 acum 19 ore- Simi Creța este o enciclopedie în materie de modă și stil masculin, iar în ultimii ani și-a cultivat intens pasiunea din care a făcut o afacere. Dacă săptămânile trecute a fost în Spania, unde s-a pus la curent cu toate noutățile în ceea ce privește costumele de gală și ceremonie, zilele trecute a revenit din...
FOTO: Bebeluș de 3 luni grav rănit, după ce căruța în care se afla, cu mama și cei cinci frați, s-a răsturnat acum 21 de ore- Un accident mai puțin obișnuit a avut loc în Satu Nou. O căruță s-a răsturnat în șanț. Toate cele șapte persoane au ajuns la spital. 
Cel mai amplu album foto, cu cei mai frumoşi bistriţeni îmbrăcaţi în IE…! acum 21 de ore- O invitaţie specială, pentru toţi bistriţenii: Luni, 24 iunie – de Ziua Universală a Iei – suntem cu toţii invitaţi să realizăm împreună „Albumul bucurIEI bistrițene”! La Muzeul Judeţean - un eveniment de excepție dedicat sărbătoririi iei: „Port cu mândrIE”. Iile de o frumusețe covârșitoare, adunate cu migală de Marius Matei în colecția etnografică ce îi poartă numele, revin la Bistrița!
Italienii au ocazia să admire două porturi populare din Țara Năsăudului, de Ziua Iei! acum 22 de ore- 24 iunie este desemnată Ziua Iei. Frumusețea iei românești, mai exact a portului din Țara Năsăudului, va putea fi admirată și de italieni. Silvia Floarea Toth va expune mâine, la Roma, două porturi populare.
DE CITIT: Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… acum 23 de ore- Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… Un manuscris aflat la mila unui preot de închisoare, un disperat exercițiu de stil executat de un personaj muribund. Tonul e simplu și fără pretenții. De aceea povestea transmite o durere ascuțită, în linii brutale, cu imagini vibrante și cu asocieri senzoriale cutremurătoare...
FOTO: A-nceput din nou să cadă… câte-o cărămidă-n stradă! acum O zi- Casele din centrul vechi al orașului se degradează văzând cu ochii. În ultimele zile un horn amenința să cadă de pe o casă, iar de pe o alta, tencuiala s-a desprins. Teoretic s-ar acorda ”stimulente” celor ce reabilitează casele. Practic...lucrările cam ard la buzunar.
FOTO/VIDEO: O seară magică de poezie şi muzică, la Taverna Dogarilor… acum O zi- A fost o seară magică, pentru cei care şi-au petrecut seara de vineri la Taverna Dogarilor:  o seară specială de poezie şi muzică în care sufletele s-au desferecat, iar minţile s-au eliberat în îmbrăţişări şi discuţii încinse între prieteni...
VIDEO Spargere de cascadorii râsului! Un hoț s-a strecurat într-un chioșc printre chipsuri și snacksuri acum O zi- Vineri noaptea, un hoț și-a încercat norocul la un chioșc din zona Ștefan cel Mare. Acesta a intrat în interior printre rafturi...după ce ar fi luat jos câteva scânduri care compuneau pereții chioșcului. După ce a „dezmembrat” casa de marcat, hoțul s-a făcut nevăzut prin aceeași metodă.
Daniel Suciu are șanse mari să ajungă președinte executiv al PSD. Cine îl susține acum O zi- Funcția de președinte executiv al PSD a făcut cu ochiul mai multor membri marcanți ai partidului. Printre ei se numără și Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltării. Acesta are de partea sa nume importante din partid.