TOP 5 – Cele mai spectaculoase imagini cu Bistrița

TOP 5 – Cele mai spectaculoase imagini cu Bistrița

Vă provocăm să admirați, în cele ce urmează, un top al celor mai spectaculoase imagini cu Bistrița! Sunt fotografiile care ne-au uimit, ne-au stârnit admirația, ne-au inspirat și ne-au cucerit definitiv, oferindu-ne în dar nesfârșite clipe de reverie…

Ei sunt cei care ne-au dezvăluit sufletul care pâlpâie în Bistrița, locurile spectaculoase în care trăim și pe care, deseori, uităm să le apreciem așa cum se cuvine.

Locul 5Group Seven și imaginea pe care au reușit s-o scoată la lumină în cadrul proiectului 1850.Bistrita.org. Este o carte poștală inscripționată „ALT-Bistritz Holzgasse mit Holzgasser Tor 1850” (Bistrita veche – Strada Lemnelor cu Poarta Lemnelor 1850). O fotografie al cărui autor nu se cunoaște cu exactitate și care se află în arhivele Complexului Muzeal Județean Bistrița-Năsăud.

Locul 4Tibi Koncz, fotograful care care administrează proiectul Bistrița 100 și care a construit un contur interesant al orașului Bistrița, compus din fotografii de epocă, în general vederi poștale, din colecțiile Muzeului Județean Bistrița-Năsăud, ale Bibliotecii Universitare Cluj-Napoca, sau din colecțiile particulare Mircea Calu, Oscar Skrabel, ș.a.

Locul 3Laurențiu Grec, bistrițeanul pasionat de fotografie care reprezintă sursa noastră de inspirație și admirație. Cel care a și constituit o adevărată comunitate în Bistrița de altădată –  „un loc în care, din când în când, te poţi întoarce în timp, poţi regăsi amintiri pierdute sau unde vei descoperi locuri despre care nici nu visai că au existat vreodată…

Locul 2 este ocupat inevitabil de doi fotografi deja profesioniști, bine cunoscuți pretutindeni în Bistrița, pe care am fi vrut să-i ignorăm sau să-i excludem din top. Dar nu s-a putut. Oricât am fi de revoltați împotriva trebuie să recunoaștem că Bistrița care se întrupează în viziunea lor este cu adevărat spectaculoasă și feerică. Vorbim, desigur, de

Darius Cîrmaci

și Robert Kovacs:

Locul 1 – pentru emoția și generozitatea cu care își învăluie orașul, pentru bucuria de a împărtăși frumusețea din jur, atâta câtă o fi ea, în top îl plasăm azi pe Cornel Ciocan:

În afara acestui top – alcătuit, desigur, după chipul și asemănarea noastră – fără inutile pretenții de obiectivitate (care oricum nu există decât în manuale) vă oferim, spre admirație, câteva fotografii descoperite pe grupul Bistrița – publicate de John Costin, Ciprian Florin și Alexandru Bălan.

Dacă vă închipuiți că există fotografii mai frumoase și mai spectaculoase decât cele prezentate aici – nu aveți decât să le postați mai jos, într-un comentariu. Măcar atât putem să facem: să le admirăm corespunzător și să vă mulțumim frumos…

VIDEO: Deversările de la Colibița nu sunt ”fake news”. Situația nu e roz, e maro! acum 9 minute- După scandalul iscat de imaginile cu țevile ce ar devărsa dejecții în lacul Colibița, o comisie a fost în zonă pentru a analiza ”ce iese” prin țevile respective. S-a demonstrat că situația nu e roz, ci din contră. S-a constatat că sunt ”iresponsabili care golesc dejecțiile în lac”. Și s-au verificat doar o infimă parte dintre aceștia.
VIDEO – Sport la înălțime, într-o școală din Bistrița. Primăria pregătește un teren de sport de-a dreptul inedit acum 57 de minute- Una dintre cele mai populare școli generale din Bistrița își va schimba fața total, cu ajutorul fondurilor europene. Printre surprizele de care vor avea parte elevii se numără și un teren de sport inedit, care le ca permite să facă mișcare la...înălțime.      
VIDEO Lumina de pe stradă, reglată cu un click, de la distanță. Ce se pregătește pentru aproape 90 de străzi din Bistrița acum 2 ore- Primăria Bistrița are planuri mari pentru iluminatul stradal de pe aproape 90 de străzi din municipiu. Peste 2.000 de corpuri de iluminat inteligente vor face lumină pe aceste străzi. Acestea vor putea fi controlate de la distanță, cu doar un click.
Motivul halucinant pentru care deși sunt sute de arderi necontrolate de vegetație, sancțiunile sunt aproape inexistente! acum 3 ore- Ca să arzi legal resturile vegetale de pe terenul pe care-l deții, e o adevărată provocare cu hârțogăriile. Deși în ultimii ani au avut loc sute de arderi de vegetație necontrolate, unele chiar cu pierderi de vieți omenești, sancțiunile sunt aproape inexistente. Motivul e de-a dreptul halucinant.
INEDIT: Puternice și de acum și mai frumoase! Cursuri gratuite de machiaj pentru femeile ce suferă de cancer acum 4 ore- Un curs de automachiaj s-a transformat într-o lecție de viață. Iar de aici a izvorât dorința de a face ceva pentru acele femei puternice care luptă cu o boală atât de cruntă. Așa s-a născut ideea de cursuri gratuite de automachiaj pentru femeile care suferă de cancer. ”Dacă asta va face să vă simțiți bine și vă dă putere, vreau să vă ajut și eu, cu tot ceea ce știu!” a spus o maestră a artei machiajului.
FOTO: Nu se mai ascund! Consumă aurolac și alte substanțe interzise chiar sub ochii copiilor! acum 5 ore- Se întâmplă tot mai des și din păcate, la loc vizibil. Un copil și-a sunat disperat mama spunându-i că doi consumatori înrăiți de aurolac și substanțe interzise zac leșinați sub balconul lor. Chiar dacă a venit poliția, nu le-a putut face mare lucru.
Pedeapsa ridicolă primită de proful de sport de la școala din Șanț care bătea elevi. Cum a scăpat bărbatul cu 3 astfel de incidente acum 6 ore- Profesorul de sport de la școala din Șanț care a fost prins de mai multe ori că altoia elevii și-a primit ieri pedeapsa, după ce a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. În 2017, acesta a lovit un băiat de 11 ani și o adolescentă de 13 ani.
Bistrițeanul care și-a ieșit din minți și a agresat un polițist cu soția gravidă în 9 luni de față a scăpat de gratii acum 21 de ore- Bistrițeanul de 35 de ani care duminică noaptea a claxonat o patrulă de poliție după care a agresat un agent, cu soția însărcinată în 9 luni de față, a scăpat de gratii, după doar 24 de ore. Judecătorii au hotărât ca acesta să fie cercetat pentru ultraj, sub control judiciar.
101…șoferi rămași pietoni într-o săptămână! acum 22 de ore- Polițiștii au desfășurat controale tematice, în trafic, pe durata a șapte zile. 166 de șoferi nu purtau centura de siguranță, iar 101... au rămas pietoni.
FOTO/VIDEO: Concert extraordinar, într-un proiect Erasmus + coordonat de Școala Gimnazială Nr 1 Bistrița acum 23 de ore- Zeci de profesori și elevi din Turcia, Italia, Polonia și Bulgaria s-au delectat ieri, la Bistrița, cu un concert de extraordinar susținut de corul Adoratio, de la Centrul Județean pentru Cultură. Oaspeții participă în aceste zile la ultima întâlnire a  proiectului Erasmus + „Think Wisely, Take the Best Decision!” – coordonat de Școala Gimnazială Nr 1 din Bistrița.
VIDEO: Dacă e proprietate privată terenul, și râul curge pe acolo, e normal să arunce gunoaiele pe mal acum O zi- S-a întâmplat ieri, între Șintereag și Șieu Odorhei. Două femei au fost surpinse golind tomberoane pe marginea râului. Răspunsul a fost stupefiant de-a dreptul. Dacă e teren proprietate privată, s-ar părea că e normal să se poată arunca gunoaie acolo.
PREMIERĂ la Spitalul Județean! Un tânăr își poate mișca din nou șoldul! acum O zi- Investițiile în tehnica Spitalului Județean aduc o nouă premieră medicală la Bistrița. Astăzi a avut loc o operație uluitoare ce a redat mobilitatea șoldului unui tânăr! 
Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud a anunțat concedieri masive anul acesta acum O zi- Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud, prezent în România cu 3 fabrici, a anunțat concedieri masive anul acesta. Se pare că va renunța la 2.000 dintre angajații săi.
FOTO: Pecetluiți-vă iubirea cu cele mai noi modele de verighete, de la Atlantis Gold! acum O zi- Dacă vă iubiți și vreți să vă pecetluiți dragostea, dați o fugă la Atlantis Gold! Aici găsiți cele mai noi și interesante modele de verighete. Din aur alb, galben sau roz. Plus că aveți de unde alege și alte bijuterii prin care să vă exprimați dragostea sau aprecierea.
FOTO/VIDEO: O iau mormintele la vale, în Sângeorzu Nou acum O zi- Scandal mare la Sângeorzu Nou! Stația de epurare se construiește fix la poarta cimitirului! Mormintele o iau la vale, așa că au fost legate cu cingători!