TOP 5 – Cele mai spectaculoase imagini cu Bistrița

TOP 5 – Cele mai spectaculoase imagini cu Bistrița

Vă provocăm să admirați, în cele ce urmează, un top al celor mai spectaculoase imagini cu Bistrița! Sunt fotografiile care ne-au uimit, ne-au stârnit admirația, ne-au inspirat și ne-au cucerit definitiv, oferindu-ne în dar nesfârșite clipe de reverie…

Ei sunt cei care ne-au dezvăluit sufletul care pâlpâie în Bistrița, locurile spectaculoase în care trăim și pe care, deseori, uităm să le apreciem așa cum se cuvine.

Locul 5Group Seven și imaginea pe care au reușit s-o scoată la lumină în cadrul proiectului 1850.Bistrita.org. Este o carte poștală inscripționată „ALT-Bistritz Holzgasse mit Holzgasser Tor 1850” (Bistrita veche – Strada Lemnelor cu Poarta Lemnelor 1850). O fotografie al cărui autor nu se cunoaște cu exactitate și care se află în arhivele Complexului Muzeal Județean Bistrița-Năsăud.

Locul 4Tibi Koncz, fotograful care care administrează proiectul Bistrița 100 și care a construit un contur interesant al orașului Bistrița, compus din fotografii de epocă, în general vederi poștale, din colecțiile Muzeului Județean Bistrița-Năsăud, ale Bibliotecii Universitare Cluj-Napoca, sau din colecțiile particulare Mircea Calu, Oscar Skrabel, ș.a.

Locul 3Laurențiu Grec, bistrițeanul pasionat de fotografie care reprezintă sursa noastră de inspirație și admirație. Cel care a și constituit o adevărată comunitate în Bistrița de altădată –  „un loc în care, din când în când, te poţi întoarce în timp, poţi regăsi amintiri pierdute sau unde vei descoperi locuri despre care nici nu visai că au existat vreodată…

Locul 2 este ocupat inevitabil de doi fotografi deja profesioniști, bine cunoscuți pretutindeni în Bistrița, pe care am fi vrut să-i ignorăm sau să-i excludem din top. Dar nu s-a putut. Oricât am fi de revoltați împotriva trebuie să recunoaștem că Bistrița care se întrupează în viziunea lor este cu adevărat spectaculoasă și feerică. Vorbim, desigur, de

Darius Cîrmaci

și Robert Kovacs:

Locul 1 – pentru emoția și generozitatea cu care își învăluie orașul, pentru bucuria de a împărtăși frumusețea din jur, atâta câtă o fi ea, în top îl plasăm azi pe Cornel Ciocan:

În afara acestui top – alcătuit, desigur, după chipul și asemănarea noastră – fără inutile pretenții de obiectivitate (care oricum nu există decât în manuale) vă oferim, spre admirație, câteva fotografii descoperite pe grupul Bistrița – publicate de John Costin, Ciprian Florin și Alexandru Bălan.

Dacă vă închipuiți că există fotografii mai frumoase și mai spectaculoase decât cele prezentate aici – nu aveți decât să le postați mai jos, într-un comentariu. Măcar atât putem să facem: să le admirăm corespunzător și să vă mulțumim frumos…

acum 2 oreAndrei Balazs, primul finalist bistrițean la Chefi la Cuțite! Deși nu a câștigat, nu va fi uitat! - A luptat încă din preselecții. A tăcut și a făcut! A fost primul bistrițean care a ajuns în finala showului culinar Chefi la Cuțite. Andrei Balazs nu a câștigat marele premiu, dar a câștigat admirația chefilor, colegilor și telespectatorilor.
acum 7 oreBucuria din cutie pentru 4.500 de copii din Basarabia - Camionul de Crăciun a ajuns astăzi și în Basarabia. 4.500 de copii din Raionul Glodeni, cu care este înfrățit județul Bistrița-Năsăud, au primit câte un pachet. Și anul trecut a ajuns Camionul de Crăciun în Basarabia, însă doar la 1.200 de copii.
acum 9 oreRadarele pot sta ascunse! E dat ordin „de sus”! - Parlamentarii au încercat să le impună polițiștilor să-și semnalizeze locurile în care stau cu radarele. Curtea Constituțională a respins proiectul de lege. Astfel, radarele pot rămâne în continuare ascunse.
acum 9 oreALTE vremuri: Incendii care au mistuit Bistrița… - Incendiul izbucnit în Piața Mică a fost cu repeziciune răspândit, spre disperarea localnicilor, pe străzile din jur. Atunci a fost distrusă o treime din oraș, iar focul a ajuns până la turnul care adăpostea muniția cetății, care a explodat... Se aplicau amenzi uriașe pentru proprietarii al căror coș lua foc...
acum 11 oreDrama prin care a trecut tânărul ce și-a dat foc în weekend! - Un tânăr de 29 de ani a fost transportat de urgență, duminică dimineața, la spitalul de Arși din București. Acesta și-a turnat petrol pe corp și și-a dat foc. Bărbatul suferise o dramă, iar consumul de alcool l-a împins să facă acest pas.
acum 12 oreSalariile mai mari de la stat au „forțat” mâna privaților. Una dintre cele mai mari clinici din Ardeal a mărit leafa medicilor cu 30% - Salariile mărite în sistemul medical de stat a „forțat” și mâna clinicilor private, care au fost nevoite să crească și ele leafa medicilor, pentru a nu-i pierde. Acest lucru s-a întâmplat și la Sanovil, una dintre cele mai mari clinici private din Transilvania.
acum 12 oreFOTO/VIDEO: Clipe de grație, ieri, la Bistrița, în amintirea lui Mihai Eminescu… - Clipe de grație, talent și adevărat răsfăț muzical – ieri, la Biblioteca Județeană, secția de Împrumut pentru copii: bibliotecara Rodica Linul i-a invitat pe elevii Liceului de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița să îl evoce pe Eminescu așa cum știu ei mai bine.  A ieșit un concert minunat:
acum 13 oreAi pe cineva în Spital? AFLĂ când îi poți vizita! Conducerea unității schimbă programul de vizită! - Conducerea Spitalului Județean a decis schimbarea orarului de vizită! Mai mult, a și redus numărul de vizitatori. Motivul? Numeroasele cazuri de îmbolnăvire prin afecțiuni respiratorii. AFLĂ când îi poți vizita pe cei dragi care sunt internați:
acum 13 oreCăutați verighete?! Atlantis Gold vă așteaptă cu ultimele noutăți și discounturi la Bistrița Mariage Fest - În weekendul 1 - 3 Februarie, la Hotel Metropolis se va desfășura expoziția Bistrița Mariage Fest! Cei de la Atlantis Gold au pregătit verighete unice, din aur alb, galben sau rose, cu diamante sau fără, după gustul celor doi îndrăgostiți. Plus că au discounturi ce nu trebuie ratate!
acum 15 oreFOTO/VIDEO: Mașină cuprinsă de flăcări, pe Bulevardul Decebal - Un autoturism a luat foc, pe Bulevardul Decebal. Flăcările s-au extins rapid. Incidentul a avut loc în stația de Maxi Taxi, vis-a-vis de Banca Transilvania.
acum 16 orePârtia Cocoș se redeschide astăzi - Pârtia Cocoș se va redeschide astăzi, începând cu ora 18:00, urmând ca aceasta să fie disponibilă amatorilor de sporturi de iarnă doar după-masa, preț de trei ore. Deocamdată nu se știe cât va reuși municipalitatea să țină deschisă pârtia.
acum O ziAndrei a ajuns în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite! Mâine seară, punctul culminant! - Talentul, munca și perseverența l-au propulsat pe Andrei Balazs până în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite. Mâine seară, ultima probă și finala!
acum O ziSe caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic! Ce vă pot oferi angajatorii - Se caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic, dar și contabili, ingineri, muncitori necalificați, bucătari sau ospătari! Iată ce avantaje și beneficii aveți din partea angajatorilor:
acum O ziCum va fi celebrată Mica Unire la Bistrița: Sunt invitați toți bistrițenii „cu inima română”! - Ziua Unirii Principatelor Române, eveniment cunoscut sub numele de „Mica Unire” și considerat a fi primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român, va fi celebrată și la Bistrița! Ce surprize ne-au pregătit organizatorii: 
acum O ziUn șofer ”rupt de beat”, dat de gol de o mașină parcată - Un bistrițean a fost descoperit ieri cu o alcoolemie de peste 1. Acest lucru a fost posibil datorită unei mașini...parcate. Ce s-a întâmplat: