TOP cele mai bune licee din Bistriţa: Cele mai bune medii obţinute la Bacalaureat

TOP cele mai bune licee din Bistriţa: Cele mai bune medii obţinute la Bacalaureat

2137 candidați s-au înscris din Bistriţa-Năsăud la examenul de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie. Dintre aceştia, 2014 s-au şi prezentat la examen, iar 64,8% au reuşit să şi promoveze Bacalaureatul. Care sunt liceele din Bistriţa în care s-au obţinut cele mai bune medii.

La nivel naţional, la Bacalaureat s-au obţinut 177 de medii de 10, faţă de cele 104 din 2018. „Însă procentul celor care a promovat a scăzut în 2019, faţă de anul trecut. Este cel mai slab rezultat din ultimii cinci ani”, precizează Digi 24.

Într-un top al judeţelor cu cea mai mare rată de promovabilitate, pe primele locuri se situează Cluj, Iași, Bacău, Sibiu, Brăila şi Galaţi, conform sursei citate. La polul opus, s-au clasat Ilfov, Giurgiu și Harghita.

Conform rezultatelor înainte de contestații, rata de promovabilitate înregistrată la nivelul județului Bistrița-Năsăud este 64,8% – cu puţin peste media naţională.

Conform unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud, 316 absolvenţi au obţinut la BAC medii peste 9, iar 419 elevi au promovat examenul cu medii între 8 şi 8.99.

310 elevi din Bistriţa-Năsăud au promovat Bacalaureatul cu medii între 7 şi 7.99 – în timp ce 259 elevi au promovat cu medii între 6 şi 6.99.

Cele mai bune licee din Bistriţa, cele mai bune medii la Bacalaureat

Colegiul „Liviu Rebreanu” Bistriţa – 155 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 214 promovaţi / 2 respinşi

Colegiul Andrei Mureşanu” – 114 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 191 promovaţi / 12 respinşi

Liceul de muzică „Tudor Jarda” – 22 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 49 promovaţi / 11 respinşi

Liceul Sanitar Bistriţa – 13 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 67 promovaţi / 22 respinşi

Colegiul de arte „Corneliu Baba” – 10 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 44 promovaţi / 9 respinşi

Liceul creştin Logos – 11 absolvenţi / 4 cu medii peste 8.50 / 11 promovaţi

Infoel Bistriţa – 23 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 114 promovaţi / 68 respinşi

Liceul cu Program Sportiv – 6 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 72 promovaţi / 79 respinşi

Rezultatele fiecărui liceu din Bistriţa-Năsăud pot fi consultate AICI

La nivel judeţean, surpriza vine din Prundu Bârgăului. Liceul „Radu Petrescu” din localitate a punctat o promovabilitate de 92%: din 77 de absolvenţi înscrişi la examenul de Bacalaureat, 71 au reuşit să treacă cu bine de examen, doar 6 fiind declaraţi Respinşi.

La coada clasamentului se situează Liceul „Henri Coandă” din Beclean: din cei 23 de absolvenţi înscriși la examenul de Bacalaureat, 11 s-au prezentat la examen, dar niciunul nu a reuşit să promoveze.

VIDEO: Pietonul accidentat ieri la Livezile, în stare GRAVĂ decembrie 13, 2019 - Un accident rutier a avut loc ieri în Livezile. Un pieton a vrut să traverseze strada prin loc nepermis. A fost lovit de o autoutilitară. În prezent, bărbatul se află în stare gravă la spital.
Un accident stupid a curmat viaţa unui îngrijitor de la Colegiul ”George Coșbuc” din Năsăud decembrie 13, 2019 - Inspectorii ITM au finalizat de investigat un accident mortal de muncă. Totul s-a întâmplat destul de ...stupid. Unui îngrijitor de la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Năsăud i s-ar fi făcut rău și a căzut. A decedat câteva zile mai târziu.  
Camelia Tabără, şeful ISJ: „Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situaţie. Avem o problemă majoră. Şcoala decide pedeapsa” decembrie 13, 2019 - Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud, a comentat pentru Bistriţeanul.ro situaţia elevului care a atacat cu un cuţit o vânzătoare din oraş. „Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situaţie. Avem o problemă majoră. Şcoala decide pedeapsa”
Adolescentul care a atacat cu cuțitul o vânzătoare a fost reținut decembrie 13, 2019 - Adolescentul de 16 ani care, în urmă cu două zile, a atacat cu cuțitul o vânzătoare în plină zi a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta va fi propus pentru arest preventiv pentru 30 de zile.
Ne-au dat prefect defect! Umblă cu limba scoasă… decembrie 12, 2019 - Stimați cetățeni, știm că aveați așteptări mari de la PNL. Nu știm cum să vă zicem, dar... țeapă! Acu', nici să nu-i judecăm aspru. Fac și ei numiri din ce au prin partid. Când a fost să se numească prefectul, altul mai bun ca Dolha n-au găsit. Asta au avut mai bun, asta ne-au dat de prefect! Nu a știut nimeni cum reacționează la bucurii, că Dolha mai mult necaz pe funcții a avut prin partid. Și, uite-l pe Dolha, în momentul solemn al învestirii cu limba pe afară... Ce-o fi pățit? "Egzistă" o explicație!
FOTO/VIDEO. Premii pentru elitele României din Bistriţa-Năsăud: „E mult prea puţin faţă de cât meritaţi!” decembrie 12, 2019 - Sute de elevi, profesori şi părinţi au umplut astă-seară Sala Polivalentă din Bistriţa. Pe acordurile heavy-metal ale celor de la AC/DC, elitele învăţământului din judeţ au fost răsplătite cu premii în bani, diplome şi aplauze. „Este mult prea puţin faţă de cât meritaţi voi cu adevărat…!”
GRAV accident în Livezile! Un pieton a fost lovit de mașină! decembrie 12, 2019 - Accident rutier GRAV în localitatea Livezile. Un pieton a fost lovit de mașină. Echipajele medicale au găsit victima inconștientă.
CRĂCIUN în Bistriţa-Năsăud, din 20 decembrie, la Muzeu! decembrie 12, 2019 - Crăciun în Bistriţa-Năsăud, din 20 decembrie, la Muzeul Judeţean! Cu tradiții strămoșești, de-o frumusețe aparte, unice, irepetabile. În centrul acestora trebuie să stea bucuria împărțită, care să unească întreaga comunitate în jurul acelorași valori ancestrale:
Vești bune pentru milioane de români! Crește valoarea tichetelor de masă decembrie 12, 2019 - Conform unui proiect legislativ propus recent, valoarea unui tichet de masă va crește și va ajunge la 20 de lei. Șansele ca noua valoare să devină realitate sunt foarte mari.
Poliția confirmă! Un minor de 16 ani este bănuit de atacul cu cuțitul din supermarket decembrie 12, 2019 - Inspectoratul de Poliție Județean confirmă faptul că un elev de liceu este bănuit pentru atacul violent de ieri dintr-un supermarket din municipiu. Momentan, adolescentul este audiat de oamenii legii.
CONTROALE la Teaca! CE au descoperit oamenii legii și reprezentanții DGASPC decembrie 12, 2019 - O acțiune comună a polițiștilor, jandarmilor și reprezentanților Protecției Copilului nu s-a lăsat fără ”rezultate”. Zeci de persoane și mașini au fost verificate. O minoră dispărută a fost găsită, au fost prinși elevi ce chiuleau de la ore și s-au aplicat amenzi.
Iana OPTIC. Povestea fetei pe care ochelarii au făcut-o să se îndrăgostească de Bistrița decembrie 12, 2019 - Povestea Iana OPTIC începea la Bistrița în urmă cu fix 15 ani. Pe atunci, Iana Mureșan îl însoțea în oraș pe soțul ei, care era distribuitor al unor mărci de rame și ochelari de vedere. Totuși, în orașelul superb, cochet, cu mașini scumpe și vile impunătoare,  nu se vindeau deloc ramele și lentilele de calitate, cei care ofereau astfel de servicii alegând întotdeauna produsele cele mai ieftine, singurele pe care păreau să le cumpere bistrițenii. Iana era convinsă că femeile frumoase și domnii eleganți din oraș ar fi ales și ceva mai frumos, mai de calitate, dar nu aveau de unde. Și așa s-a născut magazinul de pe pietonal Iana OPTIC, care, de 15 ani, face ochelari pe toate gusturile și pentru toate buzunarele. 
FOTO: Ce cadou a primit primarul Crețu de la localnicii din Slătinița decembrie 12, 2019 - Ședința de Consiliu local a început cu… Un moment mai aparte. Localnicii din Slătinița au trimis un cadou primarului Crețu in semn de… revoltă. CE a primit edilul: Scandalul dintre primarul Crețu și localnicii nemulțumiți din Slătinița continuă și în prag de sărbători. Ședința de Consiliu Local a început cu un cadou “special” pentru primar....
A început operațiunea PORCUL! Șoferii prinși cu porcul în mașină riscă amenzi și pot rămâne fără animal. VEZI despre ce e vorba: decembrie 12, 2019 - Poliția Română și Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au început acțiunea PORCUL! Toți cei care vor fi prinși cu porcul în portbagaj riscă să rămână fără el. VEZI ce se întâmplă:
VIDEO: Obiectivele anului 2020, la Zagra. Primarul Dumitru Buşcoiu: „Am fost zgârcit, nu am făcut risipă” decembrie 12, 2019 - Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean, primarul din Zagra, Dumitru Buşcoiu, a recunoscut că a fost cam „zgârcit". A reuşit să facă şi economii şi să cumpere din bugetul local mai multe utilaje. Care este obiectivul său pentru anul 2020: