TOP cele mai bune licee din Bistriţa: Cele mai bune medii obţinute la Bacalaureat

TOP cele mai bune licee din Bistriţa: Cele mai bune medii obţinute la Bacalaureat

2137 candidați s-au înscris din Bistriţa-Năsăud la examenul de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie. Dintre aceştia, 2014 s-au şi prezentat la examen, iar 64,8% au reuşit să şi promoveze Bacalaureatul. Care sunt liceele din Bistriţa în care s-au obţinut cele mai bune medii.

La nivel naţional, la Bacalaureat s-au obţinut 177 de medii de 10, faţă de cele 104 din 2018. „Însă procentul celor care a promovat a scăzut în 2019, faţă de anul trecut. Este cel mai slab rezultat din ultimii cinci ani”, precizează Digi 24.

Într-un top al judeţelor cu cea mai mare rată de promovabilitate, pe primele locuri se situează Cluj, Iași, Bacău, Sibiu, Brăila şi Galaţi, conform sursei citate. La polul opus, s-au clasat Ilfov, Giurgiu și Harghita.

Conform rezultatelor înainte de contestații, rata de promovabilitate înregistrată la nivelul județului Bistrița-Năsăud este 64,8% – cu puţin peste media naţională.

Conform unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud, 316 absolvenţi au obţinut la BAC medii peste 9, iar 419 elevi au promovat examenul cu medii între 8 şi 8.99.

310 elevi din Bistriţa-Năsăud au promovat Bacalaureatul cu medii între 7 şi 7.99 – în timp ce 259 elevi au promovat cu medii între 6 şi 6.99.

Cele mai bune licee din Bistriţa, cele mai bune medii la Bacalaureat

Colegiul „Liviu Rebreanu” Bistriţa – 155 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 214 promovaţi / 2 respinşi

Colegiul Andrei Mureşanu” – 114 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 191 promovaţi / 12 respinşi

Liceul de muzică „Tudor Jarda” – 22 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 49 promovaţi / 11 respinşi

Liceul Sanitar Bistriţa – 13 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 67 promovaţi / 22 respinşi

Colegiul de arte „Corneliu Baba” – 10 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 44 promovaţi / 9 respinşi

Liceul creştin Logos – 11 absolvenţi / 4 cu medii peste 8.50 / 11 promovaţi

Infoel Bistriţa – 23 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 114 promovaţi / 68 respinşi

Liceul cu Program Sportiv – 6 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 72 promovaţi / 79 respinşi

Rezultatele fiecărui liceu din Bistriţa-Năsăud pot fi consultate AICI

La nivel judeţean, surpriza vine din Prundu Bârgăului. Liceul „Radu Petrescu” din localitate a punctat o promovabilitate de 92%: din 77 de absolvenţi înscrişi la examenul de Bacalaureat, 71 au reuşit să treacă cu bine de examen, doar 6 fiind declaraţi Respinşi.

La coada clasamentului se situează Liceul „Henri Coandă” din Beclean: din cei 23 de absolvenţi înscriși la examenul de Bacalaureat, 11 s-au prezentat la examen, dar niciunul nu a reuşit să promoveze.

Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.
FOTO/VIDEO. Răscolitor până la lacrimi: „Nu-i lumină nicări… Au murit toţi oamenii…” octombrie 19, 2019 - Grigore Leşe s-a dovedit răscolitor până la lacrimi, ieri seară, la Centrul Cultural Dacia. Alături de el, pe scenă, au urcat câţiva dintre cei mai luminoşi, expresivi şi tulburători artişti. "Am devenit foarte foarte răi. Incredibil de răi. Nu mai avem gram de răbdare unul cu altul”, a spus Radu Moldovan, prezent la eveniment.
Cristina Iurișniți este “puţin dezamăgită” de cele apărute în presă de Dan Barna. Cum le afectează șansele prezidențiale octombrie 19, 2019 - Scandalul izbucnit în jurul liderului și candidatului USR-Plus la președinția României, Dan Barna, nu aduce liniște în USR, replici ale seismului fiind percepute și la Bistrița. În acest context, deputatul bistrițean Cristina Iurișniți a pecizat că e ”puțin dezamăgită” de cele apărute în presă despre Dan Barna și unele contracte pe fonduri europene implementate de firme controlate de liderul USR.
Aquabis: Avarie, la conducta de distribuție a apei, în Ilva Mică octombrie 19, 2019 - O avarie s-a produs ieri seară în Ilva Mică, la conducta de distribuție a apei. Din această cauză, cei de la Aquabis au fost nevoiţi să sisteze apa potabilă în localitate.
Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.