TOP cele mai bune licee din Bistriţa: Cele mai bune medii obţinute la Bacalaureat

TOP cele mai bune licee din Bistriţa: Cele mai bune medii obţinute la Bacalaureat

2137 candidați s-au înscris din Bistriţa-Năsăud la examenul de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie. Dintre aceştia, 2014 s-au şi prezentat la examen, iar 64,8% au reuşit să şi promoveze Bacalaureatul. Care sunt liceele din Bistriţa în care s-au obţinut cele mai bune medii.

La nivel naţional, la Bacalaureat s-au obţinut 177 de medii de 10, faţă de cele 104 din 2018. „Însă procentul celor care a promovat a scăzut în 2019, faţă de anul trecut. Este cel mai slab rezultat din ultimii cinci ani”, precizează Digi 24.

Într-un top al judeţelor cu cea mai mare rată de promovabilitate, pe primele locuri se situează Cluj, Iași, Bacău, Sibiu, Brăila şi Galaţi, conform sursei citate. La polul opus, s-au clasat Ilfov, Giurgiu și Harghita.

Conform rezultatelor înainte de contestații, rata de promovabilitate înregistrată la nivelul județului Bistrița-Năsăud este 64,8% – cu puţin peste media naţională.

Conform unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud, 316 absolvenţi au obţinut la BAC medii peste 9, iar 419 elevi au promovat examenul cu medii între 8 şi 8.99.

310 elevi din Bistriţa-Năsăud au promovat Bacalaureatul cu medii între 7 şi 7.99 – în timp ce 259 elevi au promovat cu medii între 6 şi 6.99.

Cele mai bune licee din Bistriţa, cele mai bune medii la Bacalaureat

Colegiul „Liviu Rebreanu” Bistriţa – 155 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 214 promovaţi / 2 respinşi

Colegiul Andrei Mureşanu” – 114 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 191 promovaţi / 12 respinşi

Liceul de muzică „Tudor Jarda” – 22 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 49 promovaţi / 11 respinşi

Liceul Sanitar Bistriţa – 13 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 67 promovaţi / 22 respinşi

Colegiul de arte „Corneliu Baba” – 10 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 44 promovaţi / 9 respinşi

Liceul creştin Logos – 11 absolvenţi / 4 cu medii peste 8.50 / 11 promovaţi

Infoel Bistriţa – 23 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 114 promovaţi / 68 respinşi

Liceul cu Program Sportiv – 6 absolvenţi cu medii peste 8.50 / 72 promovaţi / 79 respinşi

Rezultatele fiecărui liceu din Bistriţa-Năsăud pot fi consultate AICI

La nivel judeţean, surpriza vine din Prundu Bârgăului. Liceul „Radu Petrescu” din localitate a punctat o promovabilitate de 92%: din 77 de absolvenţi înscrişi la examenul de Bacalaureat, 71 au reuşit să treacă cu bine de examen, doar 6 fiind declaraţi Respinşi.

La coada clasamentului se situează Liceul „Henri Coandă” din Beclean: din cei 23 de absolvenţi înscriși la examenul de Bacalaureat, 11 s-au prezentat la examen, dar niciunul nu a reuşit să promoveze.

FURIE. Examenele naţionale, privite din interior. Erori umane, subevaluări, supraevaluări. Malpraxis… acum 12 ore - „An de an - aceeași poveste. Erori umane, se spune. Subevaluări (elevi notați cu 4,70, deci picați, care după contestație obțin 5,80 sau 9), supraevaluări. E de fapt malpraxis. E ca atunci când mergi la medic și-ți greșește diagnosticul. Și te dai de ceasul morții și apoi te duci la alt medic care îți spune să te liniștești că nu e nimic grav..."
VIOLENȚA în familie: Două ordine de protecție emise în 24 de ore acum 14 ore - Din nefericire, cazurile de violență în familie sunt tot mai dese. Din fericire, există o măsură la îndemână, introdusă prin lege, de curând. În 24 de ore, polițiștii au emis două ordine de protecție. Doi bărbați și-au bătut soțiile.
ISJ Bistriţa-Năsăud: Profesorii să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin acum 15 ore - Profesorii ar trebui să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin – susţine Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud. Şcolile vor fi obligate să prezinte un raport anual de evaluare internă, cu măsurători foarte clare referitoare la numărul de elevi intraţi la început de ciclu şi cei care termină şcoala.
Doctorul Mureșan, propus de PNL-iști pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” acum 16 ore - Una din propunerile pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” îl are în vedere pe doctorul Mureșan. Managerul Sanovil a fost propus de conslierii locali din partea PNL. ”Este o personalitate recunoscută în plan local cât şi naţional, remarcându-se printr-o bogată activitate în domeniul medical şi managerial” își justifică liberalii alegerea.
FOTO: Încă un dosar penal pentru niște balastru acum 16 ore - Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins în flagrant. Acesta exploata sort și balastru, deși nu avea permis pentru așa ceva.
Aquabis: Lucrări de remediere, în Ilva Mică acum 17 ore - Se vor executa lucrări de remediere, astăzi, în localitatea Ilva Mică - anunţă Aquabis. Locuitorii vor rămâne pentru câteva ore fără apă:
ULTIMĂ ORĂ: Interpreta Adina Băieșiu, atacată în miezul zilei, pe o stradă din Bistrița. Semnalmentele individului care a vrut să o jefuiască: acum 17 ore - Atacată în plină stradă, chiar în miezul zilei! I s-a întâmplat cântăreței de muzică populară Adina Băieșiu, în urmă cu o oră. Un individ a atacat-o din spate și a încercat să-i fure geanta. Incidentul putea fi unul grav, tânăra fiind însărcinată în luna a VII-a. Adina Băieșiu a fost în urmă cu puțin timp...
Nemulţumire totală, la Inspectoratul Şcolar: Rezultate dezastruoase la LPS acum 18 ore - Suntem cu aproape două procente sub media naţională, când vine vorba de rezultate la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. „Nu suntem mulţumiţi!" Inspectorat Şcolar va analiza şi va cere socoteală şcolilor care înregistrează rezultate modeste.
Cum va arăta „clinica” de la Spitalul Județean din Bistrița ce va concura cu marile centre universitare din țară acum 19 ore - La Bistrița se pregătește o clinică specializată în cardiologie și gastroenterologie intervențională și neurochirurgie, estimată la 60 de milioane de euro. În spatele acestui proiect grandios nu se află vreun investitor privat, ci tocmai Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
Alo!?! Primăria Bistrița, marcajele le faceți cu lavabilă? Țin de-o ploaie! acum 20 de ore - În ultima perioadă, angajații DSP Bistrița au fost văzuți prin oraș, trasând marcajele rutiere. Totuși, unele dintre ele dispar ...după o ploaie. Reprezentanții DSP Bistrița spun însă că vopseaua folosită e una specială, iar banii dați pentru aceasta nu sunt chiar puțini.
Din Bistriţa, spre muntele Ararat: O expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe! acum 21 de ore - Încă o premieră montană, la Bistriţa: Profesorul Ioan Bâca, de la UBB, Extensia Bistriţa, a pornit într-o nouă expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe!
Moarte misterioasă la Viena: o tânără din Bistrița s-a prăbușit în plină stradă, în capitala Austriei acum 21 de ore - O bistrițeancă de 30 de ani s-a prăbușit luni pe o stradă din Viena, în timp ce se întorcea acasă de la serviciu. Aceasta nu a mai putut fi salvată, medicii declarând decesul. Deocamdată nu se știe ce a cauzat moartea fulgerătoare a româncei.
FOTO/VIDEO: Noapte de foc pentru pompierii bistrițeni. Incendiu devastator în Tiha Bârgăului acum O zi - Pompierii bistrițeni se luptă cu flăcările în Tiha Bârgăului. Un incendiu pornit de la un coteț de găini s-a extins cu repeziciune și la două anexe din apropiere.
FOTO/VIDEO: Văcuțe fericite, îngrijite și mulse de roboți, într-o fermă high-tech, la nici 10 km de Bistrița! UNIC în Transilvania acum O zi - Văcuțe mai fericite, răsfățate și bine îngrijite ca la Ferma Peica din Orheiu Bistriței n-o să găsiți în toată Transilvania! Dorm pe saltele, ascultă muzică simfonică, sunt scărpinate de câte ori au chef, sunt îngrijite și mulse de roboți, care fac toată munca grea a fermierului. Drept răsplată, văcuțele oferă mii de litri de lapte pe zi, gras, bun, ca la țară, iar o parte ajunge și la bistrițenii care știu de unde să își umple sticlele cu un lapte cum nu se mai găsește de mult pe rafturile magazinelor.
FOTO: „Sandviș” cu trei mașini pe o stradă din Beclean acum O zi - Salvatorii bistrițeni au fost solicitați la un accident în care au fost implicate trei mașini, pe o stradă din Beclean. Printre victime s-a aflat și un copil de aproximativ cinci ani care a avut nevoie de îngrijiri medicale.