Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Regalia Home și IMP România Ind Bistrița fac angajări! Alte oferte de muncă atractive
FOTO: Aventurile „reginei” tenisului de masă în Europa: A venit la Bistrița la 10 ani, fără să știe o boabă de română
OAMENI din Bistrița-Năsăud: Tulburătoarea poveste a unui bistrițean nemulțumit... „Pentru a-i ajuta pe tinerii din acest oraș înapoiat...”
EDITORIAL: Dovada că nu se poate schimba nimic în Bistrița! PSD-iștii sunt dumnezei - să vină pasarelele suspendate, pârtiile de milioane și cenzura
Impresioneaz-o cu trandafiri care rezistă 25 de ani, de la Euforia Floral Boutique!
Vrei să stai la SPA în timp ce ești la muncă? Hai la Casa EMA!
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!

  177 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Transmixt și Primăria Bistrița câștigă războiul cu Curtea de Conturi! Nu s-au făcut decontări fictive!

13/02/2018 12:48:31 Ana ȘTEFĂNEL  
Ani de zile a fost așteptată decizia instanței în ceea ce privește procesul dintre Primăria Bistrița și Transmixt împotriva Curții de Conturi a României. Astăzi, aceasta a fost făcută publică. Municipalitatea și Transmixt au învins!

Curtea de Conturi a României a început o luptă împotriva Primăriei Bistrița și a firmei Transmixt în 2015, pe motiv că municipalitatea ar fi prejudiciat bugetul cu peste 1,7 milioane de lei „făcând plăți nelegale în contul firmei de transport în comun Bistrița, după ce ar fi majorat eronat cuantumul subvențiilor acordate pentru transportul public de persoane prin acceptarea includerii în deconturile de subvenție a unor cheltuieli nejustificate și prin calcularea unei cote de profit de 8 % la subvenții, fiind estimate prejudicii în valoare de 1.439.000 de lei”.

Instituția a cerut Primăriei Bistrița să facă verificări și să vină cu explicații pentru că persoanele care ar fi beneficiat de subvenții nu s-ar fi încadrat în categoriile corespunzătoare. După o dispută pe documente oficiale între instituții, cazul a ajuns să fie tranșat în instanță. În 2015, Tribunalul Bistrița-Năsăud a dat o primă decizie favorabilă Curții de Conturi, însă procesul nu s-a încheiat atunci, soluția fiind atacată la Curtea de Apel Cluj, instanța superioară.

„Le-am solicitat să ne dea listele pe care ei le au, să le confruntăm și vedem unde este problema. Nu, nu vi le dăm! Cereţi-le la Casa de Pensii mi-au spus cei de la Curtea de Conturi... Sigur, fără probleme. Am scris la Casa de Pensii, însă acolo, surpriză! Ne-au spus că nu ni le dau pentru că nu avem dreptul să obţinem această informație. Și stăm și ne uităm ca proștii unii la alții și nu știm ce să facem...", declara primarul Ovidiu Crețu la acea vreme, în legătură cu această situație. 

Detalii despre subiect, AICI.

Bistrițenii care îndeplineau criteriile au continuat să primească facilități la transport, însă Primăria Bistrița și compania Transmixt au așteptat până astăzi sentința din partea Curții de Apel Cluj. Spre bucuria lor, aceasta le-a fost, în final, favorabilă: „Tip soluție: Admite cererea de recurs Soluția pe scurt: Admite recursurile formulate de recurenţii M.B.şi T.Sa împotriva sentinţei civile nr. 419 din 12 mai 2017, pronunţată de Tribunalul BN în dosar nr. 2369/112/2015, pe care o casează în tot şi, rejudecând procesul în fond, admite acţiunea, dispune anularea în parte a Încheierii nr. VI 127/25.11.2015, emisă de Curtea de Conturi a României şi a măsurilor dispuse la cap. II, pct. B.2.1. din Decizia nr. 20/2015, emisă de Camera de Conturi Bistriţa-Năsăud. Respinge cererea recurentei T.SA. de obligare a intimatei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică azi, 12.02.2018”.

Contactat telefonic, directorul Transmixt, Melente Horoba, a declarat pentru Bistrițeanul.ro: Prin decizia DEFINITIVĂ a Curții de Apel Cluj, care anulează decizia Curții de Conturi Bistrița, s-a înfăptuit un act de justiție și dreptate.

Hotărârea este definitivă și a fost publicată în această dimineață.

1699 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro