Trei handbaliste ale clubului Gloria, alese în Naționala României. Alte două se pregătesc alături de Naționala Spaniei

Trei handbaliste ale clubului Gloria, alese în Naționala României. Alte două se pregătesc alături de Naționala Spaniei

Bistrița are cu ce se mândri! Clubul Gloria 2018 se remarcă prin handbalistele excepționale pe care le are. Dovada o fac cele trei jucătoare cooptate în Naționala României. Alte două handbaliste ale Clubului se antrenează alături de Naționala Spaniei.

Sezonul 2018 – 2019 a început, iar handbalistele Clubului Gloria 2018 au meciuri după meciuri. Fetele sunt jucătoare foarte bune, iar aprecierile nu vin doar de la fani, ci și de la alte cluburi de handbal.

Dovada faptului că avem valori în echipa bistrițeană e chiar alegerea a trei jucătoare să facă parte din Naționala României de Handbal feminin.

„34 dintre cele mai valoroase jucătoare ale României se antrenează până duminică sub comanda tehnicienilor Ambros Martin și Horațiu Pașca, antrenorul principal al Gloriei 2018. Acestea reprezintă 13 cluburi din țară și 5 din străinătate. Printre ele se numără și jucătoarele CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud: Valentina Ardean Elisei, Daniela Rațiu și Laura Pristăvița”, s-a anunțat pe pagina de Facebook a Clubului.

Naţionala feminină se află în aceste zile într-un stagiu centralizat de pregătire la Bucureşti. Aceasta este prima etapă de pregătire pentru Campionatul European din Franţa, 30 noiembrie – 16 decembrie.

Cele 34 de jucătoare sunt împărţite în două loturi, A și B. Fetele din echipa Gloria 2018 fac parte din lotul A.

Stagiul de pregătire va fi concluzionat la sfârşitul săptămânii şi cu meciuri de pregătire. Astfel, România B – Polonia B (vineri, ora 16:30) şi România A – Polonia B (sâmbătă, ora 18:00). De asemenea, România A şi România B vor face un meci de antrenament. Jocurile vor avea loc la Sala Apollo şi Sala Elite, dar staff-ul tehnic a decis ca acestea să fie închise, având în vedere că este vorba doar despre pregătire.

Alături de fete, pe lângă antrenorul Horațiu Pașca, mai e prezent și fizioterapeutul Cătălin Rațiu.

A doua dovadă a valorii jucătoarelor noastre e faptul că Almudena Rodriguez și Paula Garcia Avila se pregătesc alături de naționala Spaniei.

 

VIDEO – PETELEU, marele supărat din Consiliul Local! octombrie 18, 2019 - Supărare mare ieri, în ședința de Consiliu Local. Ioan Peteleu și-a luat jucăriile și a plecat din sala mare a Primăriei. Culmea, supărarea a fost pe colegii de partid, care nu i-au înțeles dorința inimii.
VIDEO: Ursul a coborât și pe șoseaua din Strâmba octombrie 18, 2019 - Urșii și-au făcut deja un obicei să coboare în localități. Azi noapte, încă un urs a fost suprins fugind pe șoseaua din localitatea Strâmba. 
FOTO: Suntem în top la risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Sanitar şi cei de la „Carol Davila” octombrie 18, 2019 - Suntem în top când vine vorba de risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Teoretic Sanitar şi cei de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bistriţa. Cum au celebrat tinerii Ziua Mondială a Alimentaţiei:
GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator. UPDATE: Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, trupul victimei a cedat, iar medicii au declarat decesul.
Adolescentă din Budacu de Jos, dispărută fără urmă în Irlanda octombrie 17, 2019 - O adolescentă de 17 ani este dispărută de mai bine de o săptămână de la locuința părinților săi din Irlanda. Poliția irlandeză o caută deja pe adolescentă și îi roagă pe toți cei care pot oferi informații despre ea să îi contacteze.
MINUNE: Consilierii locali spun NU la ORICE ar propune ADI Deșeuri octombrie 17, 2019 - În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi a avut loc o adevărată minune. Consilierii s-au unit și au decis să se opună oricărei propuneri din partea ADI Deșeuri. Așa că au mandatat pe unul dintre ei să reprezinte bistrițenii în consiliul Asociației și să voteze NU.
Se apropie alegerile prezidențiale! AFLĂ unde votezi: octombrie 17, 2019 - În municipiul Bistrița și localitățile componente vor exista 57 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale. Pe buletinele de vot vor exista 14 poziții. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat: 
Din bătrâni: O incursiune emoţionantă în profunzimea tradiţiilor româneşti, mâine, la Bistriţa! octombrie 17, 2019 - Din bătrâni, mâine, la Centrul Cultural Dacia: E vorba despre artişti excepţionali pe care publicul merită să-i descopere… Cultura tradiţională din Bistriţa-Năsăud are o eleganţă şi o frumuseţe aparte... Noi însă nu ştim să punem în valoare aceste lucruri. Este trist şi păcat..."
Noul Toyota Yaris – proiectat pentru viața urbană octombrie 17, 2019 - Noul Toyota Yaris a fost proiectat pentru a face față provocărilor tot mai mari ale vieții în mediul urban.
FOTO Au bătut sute de kilometri să repare, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, „adoptată” de Muzeul Satului din București octombrie 17, 2019 - Mai mulți meșteri din Șanț care încă cunosc tehnicile după care se realizau casele acum 50-100 de ani au bătut sute de kilometri până la București, pentru un proiect inedit. Aceștia au restaurat, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, adoptată de decenii de Muzeul Satului din București.
FOTO Poluare pe Someșul Mare! Minele închise de la Rodna fac din nou ravagii octombrie 17, 2019 - Minele de la Rodna continuă să polueze, deși sunt închise de ani buni. În această dimineață Valea Boilor, pârâul care străbate Valea Vinului, a fost poluat până la confluența cu Someșul Mare.
Ai electronice și electrocasnice de aruncat? Scapă de ele în mod corect și poți câștiga premii! octombrie 17, 2019 - Deșeurile electrice sunt tot mai multe! Dar și acestea se pot recicla. Săptămâna viitoare, electronicele și electrocasnicele de care vrei să scapi îți pot fi luate de la ușa casei. Sau le poți duce chiar tu la punctul de colectare. Iar cei ce scapă de DEEE-uri săptămâna viitoare au șansa să câștige premii. AFLĂ detalii:
FII REPORTER: Cel mai bine se lucrează pe străzi și trotuare proaspăt asfaltate octombrie 17, 2019 - Străzi și trotuare asfaltate de curând sunt din nou sparte! Pentru ridicare guri de canal sau pentru ascunderea cablurilor electrice. Că așa e la Bistrița. Se-ncepe cu sfârșitul și nimic nu aduce mai mare satisfacție ca și spargerea unei lucrări proaspăt finalizate!
Ce spuneți de o „ciclodrezină”? În weekend se poate pedala pe calea ferată la Teaca octombrie 17, 2019 - Cum ar fi să poți pedala de-a lungul uneia dintre puținele căi ferate înguste funcționale din țară? Se va putea în curând la Teaca! Un arădean a construit o ciclodrezină, care va putea fi admirată și poate chiar încercată weekendul acesta la Teaca:
Ionuț Simionca (PMP): „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României” octombrie 17, 2019 - „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României, care va susține proiectele mele legislative pentru români și pentru bistrițeni, cum ar fi Autostrada Nordului”, a anunţat Ionuț Simionca (PMP).