Un câine i-a adus o amendă firmei de transport public Transmixt. Cum a fost posibil

Un câine i-a adus o amendă firmei de transport public Transmixt. Cum a fost posibil

Firma de transport public în comun Transmixt a fost sancționată contravențional din cauza unui câine. Amenda a venit de la Protecția Consumatorului, în urma unei reclamații. Ce s-a întâmplat:

O bistrițeancă a reclamat la Protecția Consumatorului firma de transport public în comun Transmixt, după ce unul dintre șoferii companiei nu i-a permis acesteia să se urce într-un  autobuz cu patrupedul. Aceasta a făcut povestea publică pe un grup de pe rețeaua de socializare Facebook. Firma a fost sancționată de Protecția Consumatorilor.

Reclamația a fost făcută luna trecută în 26, iar răspunsul a venit astăzi. Inspectorii Protecției Consumatorului îi dau dreptate tinerei, precizând că regulamentul transportului public în comun nu prevede interzicerea accesului cu patrupede.

„În urma verificărilor efectuate s-a constatat că reclamația dumneavoastră este întemeiată deoarece operatorul economic Transmixt SA desfășurându-și activitatea în baza «Regulamentului privind organizarea și funcționarea serviciului de transport public local în municipiul Bistrița» unde nu este nicio prevedere cu privire la transportul animalelor în mijloacele de transport public local de persoane, astfel operatorul economic se face vinovat de comportament incorect în relația cu dumneavoastră, drept pentru care a fost sancționat contravențional conform normelor în vigoare din domeniul protecției consumatorilor”, se arată în răspunsul primit de bistrițeancă.

Culmea, același șofer ar fi primit o reclamație de la călători care ar fi fost deranjați de un câine „tolerat” de conducătorul auto în mijlocul de transport în comun.

Contactat pentru a comenta situația, managerul Transmixt, precizează:

„Am solicitat primăriei, în calitate de delegat, să reglementeze această situație prin regulamentul de funcționare al serviciului. Noi suntem un operator de servicii care operează în baza unui regulament și a unei obligații de serviciu public. Suntem într-o situație derutantă, dacă nu hilară: pe de-o parte avem reclamații că am lăsat călători însoțiți de animalele de companie în mașini, pe de altă parte, aflăm că am fi fost amendați că nu permitem accesul cu câini. În mod normal Protecția Consumatorului ar trebui să ne spună ce să facem și mai apoi să se grăbească să ne amendeze. Putem da exemplul orașului Pitești unde este interzis accesul cu câini în mijloacele de transport, cu excepția celor care însoțesc persoanele cu dizabilități”- a declarat Melente Horoba, managerul Transmixt, pentru Bistriteanul.ro.

 

EXTRA: Surprize şi delicatese, la Târgul de carte „CoşBook” acum 55 de minute - „Coșbook", din nou la Bistriţa! Lansări și prezentări de carte și reviste, ateliere (re)creative, dezbateri, întâlniri cu scriitori, poezie și muzică, premii pentru cititori şi expoziții - toate vă stau la dispoziţie, începând de mâine, la Biblioteca Judeţeană.
VIDEO: În amintirea unor fabuloase întâlniri cu prieteni care îşi făceau de cap… acum 2 ore - Ne-a fost dat şi nouă privilegiul de a retrăi câteva fabuloase întâlniri între prieteni! Erau reputaţi industriaşi, oameni de afaceri sau nobili care se întâlneau când la unul, când la altul acasă şi îşi făceau de cap improvizând…
Unul dintre cei mai buni arheologi bistrițeni scapă de închisoare: era acuzat că ar fi ajutat la „dispariția” unor obiecte foarte valoroase acum 3 ore - Trei ani a durat procesul în care Corneliu Gaiu, unul dintre cei mai buni arheologi ai Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, a fost judecat pentru neglijență în serviciu, fiind acuzat că ar fi ajutat la valorificarea unor obiecte arheologice valoroase. Acesta a fost achitat.
VIDEO: Povestea tinerei care s-a autoincendiat: a crescut la casa de copii și are patru copii care au șanse să ajungă tot în sistemul de protecție acum 19 ore - O tânără de 24 de ani s-a autoincendiat noaptea trecută, după o ceartă cu concubinul. Tânăra se află în stare gravă, într-o clinică de arși din București. M. a crescut la casa de copii și la rândul său patru copii care riscă să ajungă tot în sistemul de protecție...
IN-CON-ȘTI-EN-ȚĂ: Transporta porci fără documente de proveniență! acum 19 ore - În contextul în care România încă e amenințată de virusul pestei porcine, un bistrițean a dat dovadă de inconștiență. Acesta a fost prins în timp ce transporta mai mulți porci. FĂRĂ documente legale.
O mămică fericită: La creșa asta e mai frumos ca-n Franța! acum 20 de ore - Se poate și la creșele din Bistrița! Iar o mămică e fericită când își vede fetița curată, hrănită, iubită și veselă. Asta, după experiența îngrozitoare pe care a avut-o la o „creșă bună din Franța”. ”Tu vezi cât e de curat? E impecabil! Uite că se poate! În România...” a scris mămica pe Facebook.
Oaspeţi de seamă! Peste 1500 de saşi din Austria, Germania, Elveţia sau Africa de Sud, sărbătoresc la Bistriţa acum 21 de ore - Oaspeţi de seamă din Austria, Germania, Elveţia, Cnada, SUA sau Africa de Sud vor celebra la Bistriţa, începând de vineri, Întâlnirea Saşilor de pretutindeni.
EMOŢIONANT: Alexandra Corcode, o tânără elevă, doi bunici şi premiul pentru cel mai bun portret din România! acum 22 de ore - Alexandra Corcode, o tânără liceană din Bistriţa a reuşit o perfomanţă incredibilă! A participat la un concurs naţional de arte şi a adus acasă marele premiu! Fotografia şi profilul la care tânăra studiază sunt la poli opuşi, dar pasiunea şi-a spus cuvântul. VEZI povestea din spatele fotografiei câştigătoare.
FOTO/VIDEO: Prima ploaie a venit şi machiajul s-a bulit! acum 23 de ore - Cum era de aşteptat, odată cu venirea ploilor, marcajele rutiere au început să facă şi ele baie. În această situaţie se află şi DN17, pe o porţiune din Livezile. Deşi marcajele au fost refăcute acum trei săptămâni, nu au ţinut decât până la prima ploaie!
SE POATE! O cooperativă agricolă pregătește o fabrică de suc natural de mere, fără conservanți acum 24 de ore - Agricultorii și procesatorii de fructe și legume din județ par să fi înțeles că fără unitate posibilitățile sunt substanțial mai reduse. O cooperativă agricolă din Breaza pregătește o fabrică de suc natural de mere. Investiția s-ar ridica la 220.000 de euro.
FOTO/VIDEO: Ai bijuterii vechi, din aur, pe care nu le mai porți? Schimbă-le cu bijuterii la modă, la Atlantis Gold! acum O zi - Ți-au fost dragi și le-ai purtat cu mândrie, dar s-au stricat sau modelul e învechit! Nicio problemă! Du-ți bijuteriile vechi la Atlantis Gold și ia-ți altele, la modă, din magazinul lor. Găsești zeci de modele, de la firme cu renume. Bijuteriile sunt diversificate, de la inele simple, la lănțișoare personalizate, inele de logodnă, verighete, lingouri pentru economii în aur și chiar cereluși medicinali ce-ți pot fi aplicați de personalul calificat.
EMOȚIONANT – Îl mai știți pe cățelul torturat cu săgeți? Acum e fericit, la o familie ce-l iubește! acum O zi - Un caz din Simionești a oripilat opinia publică, în 2017. Un cățel a fost folosit pe post de țintă, săgețile perforându--i plămânii și scalpul. Printr-o minune a scăpat. Acum, la doi ani de la incident, familia care l-a adoptat îi mulțmește veterinarului ce i-a scăpat viața.
Se întâmplă AZI, în Bistrița! acum O zi - Dacă aveaţi impresia că este rost de plictiseală, azi în Bistriţa – v-aţi înşelat amarnic: avem din nou la dispoziţie câteva evenimente care ne vor ajuta să trecem lejer peste vremea mohorâtă de afară:
TRAGIC! O femeie din Bistrița-Bârgăului s-a ales cu arsuri pe aproape jumătate din corp după ce și-a dat foc acum O zi - O persoană din Bistrița-Bârgăului a ajuns, noaptea trecută, la Spitalul Județean de Urgență cu arsuri pe 44% din corp, după ce s-a autoincendiat.
FOTO/VIDEO – Cât de puțin trebuie să faci un om fericit: acum 2 zile - La cei aproape 63 de ani, pe un cer senin și un soare destul de fierbinte pentru mijloc de septembrie, nenea Attila Szocs urcă strada Tărpiului, împingând un cărucior.