Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!
EDITORIAL: Dovada că nu se poate schimba nimic în Bistrița! PSD-iștii sunt dumnezei - să vină pasarelele suspendate, pârtiile de milioane și cenzura
Impresioneaz-o cu trandafiri care rezistă 25 de ani, de la Euforia Floral Boutique!
Vrei să stai la SPA în timp ce ești la muncă? Hai la Casa EMA!
Agro Ardeal, Academia Ștrumfilor, Casa EMA, Materom Automotive și Îndemânarea Construct SRL fac angajări!
Ultima colecție IIANA e acum la Bistrița! În magazinul SOUL

  152 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Universitatea Tehnică primește prelungire pentru a realiza lucrări la clădirea primită de la CJ. Până acum, nu s-a mișcat un deget

14/11/2017 09:20:17 Ana ȘTEFĂNEL  
Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a decis în 2015 să predea clădirea în care a funcționat Parchetul și Tribunalul Bistrița-Năsăud, cea aflată în Piața Centrală nr. 29. UT s-a angajat atunci că va reabilita clădirea în vederea folosirii acesteia, însă nu a mișcat un deget, deși termenul era anul 2020. Acum, termenul s-a prelungit până în 2025.

Conducerea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud s-a gândit multe luni până când a decis ce să facă cu imobilul în care a fost Parchetul și Tribunalul Bistrița-Năsăud, clădirea aflată în Piața Centrală nr. 29.

„M-am gândit că este mai bine să facem un protocol cu Universitatea Tehnică și să dezvoltăm învățământul tehnic la Bistrița. Am mizat pe faptul că Universitatea Babeș-Bolyai are condiţii care îi permit să-și desfășoare activitatea în mod civilizat. Am avut mai multe runde de discuții cu rectoratul Universității Tehnice. Ei se angajează că vor suporta toate costurile pentru a putea să depunem un proiect, pe următorul exercițiu financiar și să reabilităm clădirea și mai mult decât atât, ca semn de răspuns pentru intenția noastră, senatul Universității Tehnice din Cluj a luat decizia să ridice la o treaptă superioară prezența la Bistrița și să creeze un centru universitar de sine stătător în Bistrița”, declara președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, în acea perioadă.

În aprilie 2015, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a făcut toate demersurile, iar clădirea a fost predată Universității Tehnice, care s-a angajat că va începe procedurile de reabilitare a imobilului, monument istoric care datează din secolul XIX. Universitatea era obligată prin contract ca în termen de cinci ani să finalizeze aceste lucrări. În prezent, clădirea se află exact în aceeași stare în care a fost și în 2015.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a decis în cadrul ședinței extraordinare din 10 noiembrie 2017 să prelungească acest contract cu Universitatea Tehnică până în 2025.

Valoarea de inventar a clădirii a fost stabilită la 1,3 milioane de lei.

1652 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro