Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
EDITORIAL: S-au întors românii acasă! De ce nu rămân?! De ce fug iar de acasă?
BISTRIŢA te iubeşte! Începe Târgul Mare al Bistriţei. Program complet
FOTO/VIDEO – EMOȚIONANT! De 50 de ani o femeie din Șirioara merge la Nicula an de an pe jos. Ce o leagă de acest loc
VIDEO: Pe vremuri era grafician la OJT, în Bistriţa. Acum picturile lui se vând cu peste 300.000 euro
Părerea ta contează! Implică-te şi contribuie la simplificarea și modernizarea Politicii Agricole Comune!
FANY Prest Serv S.R.L, fosta fabrică Netex, Metropolis, Sanovil şi Casa Ema oferă noi locuri de muncă! Alte oferte atractive

  355 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Vă interesează cum se circulă în Bistrița?! Care e viteza-record înregistrată în oraș:

19/04/2017 17:51:17 Raluca NECHITI  
Peste 26.600 de mașini tranzitează zi de zi drumul de centură al orașului. 15% dintre cei care trec pe Calea Moldovei circulă cu peste 80 de kilometri la oră, însă recordul de viteză a fost înregistrat în zona centrală a orașului, în timpul realizării Planului de Mobilitare Urbană:

Primăria Bistrița organizează vineri o dezbatere publică pe tema Planului de mobilitate urbană durabilă – Bistriţa, eveniment la care sunt așteptați toți bistrițenii cu idei legate de modul în care se circulă în oraș.

Studiile comandate de municipalitate arată că peste 26.600 de mașini tranzitează în fiecare zi Drumul Cetății și că aici se circulă frecvent cu peste 70 km la oră. Ponderea vitezomanilor care tranzitează drumul de centură este dublă în weekend, când vitezele înregistrate sunt de 110 km la oră.

O altă zonă problematică din oraș este Calea Moldovei, în această zonă statisticile arată că vitezele pe care 15 % dintre participanții la trafic le ating depășesc în medie 83 km la oră. „Acest fapt reprezintă un real pericol pentru siguranța traficului îndeosebi noaptea când s-au înregistrat valori maximale. Studiile de trafic arată că direcția de deplasare cu viteze excesive este ieșirea din Bistrița, unde este nevoie de o creștere a supravegherii traficului în această zonă”, se arată în Planul de Mobilitate Urbană. În această zonă viteza maximă înregistrată în timpul realizării studiului a fost 120 km la oră la 00:55, iar pe sensul opus viteza maximă înregistrată a fost de 118 km la oră.

Totuși, cea mai periculoasă zonă, conform studiului de trafic realizat odată cu Planul de Mobilitate Urbană este în zona Decebal unde radarele au prins cei mai mulți vitezomani.

Zona Decebal este tranzitată în fiecare zi de peste 17.000 de mașini, aproape 20 la sută fiind autobuze și mijloace de transport în comun, iar viteza maximă înregistrată a fost de 133 km la oră. „Viteze apropiate au fost înregistrate și la categoria de motociclete 111 km/h”, se mai arată în studiul municipalității.

În anii următori, studiile arată că parcul auto al orașului va crește semnificativ astfel, dacă în 2017 avem peste 38.300 de mașini înmatriculate în oraș, în 2020 numărul acestora va depăși 42.500, iar în 2030 ne apropiem de 54.000 de autoturisme.

Primăria Bistrița pregătește pentru 21 aprilie o dezbatere publică pe tema planului de mobilitate urbană, document la care municipalitatea a lucrat mai bine de doi ani și care în peste 500 de pagini în care se explică problemele existente, se analizează situația de trafic și se vine cu soluții pentru circulația în oraș. Astfel, dacă sunteți interesați de modul în care se va circula în Bistrița în următorii ani sau aveți idei pentru fluidizarea traficului puteți participa vineri, de la ora 13:00 la sediul Primăriei Bistrița la o dezbatare publică pe această temă.

 

12207 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
12:19 - FOTO: Aveți șansa să descoperiți comorile Bistriței într-o vânătoare prin oraș!
11:12 - FOTO: Brigada 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” are un nou comandant
10:25 - Bistrițenii afectați de furtunile din această vară primesc materiale de construcții de la Guvern
09:00 - AZI începe Târgul Mare al Bistriţei. Concert extraordinar Ştefan Pop

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro