Verifică rapid și ușor dacă ești asigurat și ai card de sănătate:

Verifică rapid și ușor dacă ești asigurat și ai card de sănătate:

Acum aveți posibilitatea de a verifica dacă sunteți asigurat și aveți card de sănătate emis. CNAS vă explică ce trebuie să faceți pentru a verifica. Plus pașii pe care trebuie să-i urmați în funcție de situația în care vă încadrați.

Nu sunteți siguri că sunteți asigurați la Sănătate? Nu ați primit cardul de sănătate? Vă puteți verifica situația în doi timpi și trei mișcări. Totul e la un click distanță!

Cum verifici:

Primul pas e să intri pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate de care aparții. Sau se poate și pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Apoi, va trebui să intrați în aplicația „Verificare Asigurat”, în partea dreaptă a paginii de pornire.

Introduceți CNP-ul vostru în rubrica în care vă solicită aplicația, iar apoi un cod numeric de siguranță, care vă este afișat.

NU ESTE NEVOIE să introduceți și codul CID! Acesta va fi generat automat de aplicație, în baza CNP-ului!”, explică cei de la CNAS.

Ultimul pas – Dați clic pe butonul „Verificare”, afișat de aplicație pe ecran!

CE trebuie să faceți, în funcție de REZULTAT:

În urma introducerii CNP-ului și a verificării, se pot afișa TREI rezultate.

  1. Persoana selectată este asigurată. Persoana selectată are card emis

În această situație înseamnă că figurați asigurat în sistemul public de sănătate și că v-a fost tipărit și emis cardul național de sănătate. Dacă NU AȚI PRIMIT acasă cardul de sănătate, trebuie să vă prezentați cu un act de identitate la CAS de care aparțineți. Este posibil ca Poșta Română să fi returnat cardul de sănătate la CAS, dacă nu v-a găsit la adresa declarată, să îl poată livra. Îl veți putea ridica de la CAS unde sunteți înregistrat ca asigurat”, anunță reprezentanții CNAS.

2. Persoana selectată este asigurată. Persoana selectată nu are card emis

În această situație înseamnă că figurați asigurat în sistemul public de sănătate, dar NU vi s-a tipărit și emis cardul de sănătate! NU aveți nimic de făcut. Veți putea beneficia de servicii medicale fără să prezentați cardul de sănătate. Furnizorii de servicii medicale vor putea vedea în sistemul informatic că nu aveți card de sănătate și,ca urmare, nu au nevoie de acesta pentru a valida serviciile medicale pe care vi le acordă”, asigură cei de la CNAS.

3. Persoana selectată nu este asigurată

În această situație înseamnă că nu sunteți înregistrat în sistemul informatic ca asigurat în sistemul de asigurări de sănătate public și, chiar dacă AVEȚI CARD DE SĂNĂTATE EMIS, nu beneficiați de pachetul de servicii medicale de bază finanțat din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate‼️ Dacă însă știți că ar trebui să fiți asigurat, trebuie să vă prezentați la CAS de care apartineți, cu un act de identitate și CU DOCUMENTE DOVEDITOARE că sunteți în drept să fiți asigurat”, anunță cei de la CAS BN.

 

 

 

 

Program prelungit la Pașapoarte! acum 9 minute- Fiindcă în lunile iulie și august e un val mai mare de cereri de eliberare a pașapoartelor, s-a decis prelungirea programului de lucru. Mai mult, programările se pot face online și chiar de la o zi la alta!
FII REPORTER: Alooo, Dorel?! Ți-au căzut cablurile și le-ai uitat pe jos…! acum 50 de minute- Dorel a comis-o din nou! De această dată pe strada Solomon Haliţă, unde a reabilitat un bloc, uitând cablurile spânzurate peste maşini, lăţite pe stradă sau peste pubela de gunoi...!
Ce avere au miniștrii din Bistrița? Unul dintre ei și-a triplat contul din bancă într-un singur an acum 2 ore- Case, terenuri și conturi groase în bancă. Cu asta se pot lăuda cei doi miniștri din Bistrița, Ioan Deneș și Daniel Suciu. Unul dintre ei a reușit să-și tripleze contul din bancă într-un singur an.
Bacalaureat 2019: Elevii din Sîngeorz şi Maieru susţin examenul de Bacalaureat în Năsăud acum 3 ore- 1840 de absolvenţi de liceu din promoţia curentă şi încă 298 de restanţieri din anii anteriori vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat în judeţul nostru. Elevii din Sângeorz şi Maieru vor da examen în deplasare.
FOTO: Femeie din Căianu Mic, accidentată la Nima acum 4 ore- Un autoturism s-a răsturmat și o femeie din Căian a ajuns la spital. Totul s-a întâmplat în localitatea Nima, din cauza neatenției în trafic. 
AUDIO: Scandal la Consiliul Județean pe ideea privatizării firmei LDP, care a ieșit tot în pierdere! acum 5 ore- Președintele Consiliului Județean a propus un proiect prin care să se demareze un proces de privatizare a S.C. Lucrări Drumuri și Poduri. De aici s-a declanșat un adevărat scandal între consilierii PNL și Radu Moldovan. ”Sloganurile și populismele nu-și au locul aici. Nu veniți cu bla bla bla”VS ”LDP e în prag de faliment pentru că managementul e prost, că aici lucrează oameni incompetenți, puși în funcții pe pile, relații, neamuri”.
Aquabis: Se sistează apa pe câteva străzi în Ilva Mică acum 5 ore- Câteva străzi din Ilva Mică rămân astăzi fără apă potabilă, pentru câteva ore. Măsura este necesară pentru pentru remedierea unei avarii accidentale pe conducta de apă.
O pagina de Facebook se ambiționează să „desființeze” Poliția Locală. Până una alta, instituția nu există în mediul virtual… acum 6 ore- Un bistrițean s-a ambiționat, printr-o pagină de Facebook, să desființeze Poliția Locală, pe care o consideră o instituție parazitară. În timp ce pe Facebook se cere desființarea instituției, Poliția Locală este absentă total din mediul virtual. O nouă pagină de Facebook adună like-uri de la începutul acestei luni. Este vorba despre „Bistrița trezește-te!”, o pagina...
ISJ: Peste 300 de corigenţi au ratat Evaluarea Naţională în acest an. Câte contestaţii s-au depus acum 21 de ore- ISJ: Peste 300 de corigenţi au ratat Evaluarea Naţională în acest an. Este vorba despre un procent de 13, 9% - în scădere faţă de anul trecut, când s-au înregistrat 19,6% corigenţi. Câte contestaţii s-au depus:
Bistrița-Năsăud, la coada clasamentului când vine vorba de elevi de 10 la Evaluarea Națională acum 22 de ore- Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cele mai puține medii de 10 la Evaluarea Națională din acest an. Doar trei eleve din județ au reușit să obțină 10 pe linie.
VIDEO: Prefectul i-a muştruluit pe şefii de instituţii care au ratat Ziua Drapelului acum 23 de ore- Întâlnirea a debutat cu „stângul” pentru unii dintre reprezentanţii instituţiilor guvernamentale care au fost serios muştruluiţi de prefectul judeţului – Ovidiu Frenţ. Acesta s-a arătat dezamăgit pentru că şefii unor instituţii au chiulit de la ceremonia organizată de Ziua Drapelului.
Ați auzit? Și-a făcut Supercom Tel Verde! Sunați-i, gratuit, de câte ori vedeți că nu-și fac treaba! acum 24 de ore- Să vezi și să nu crezi! Cei de la Supercom chiar vor să-i ajute pe cetățeni. Până acolo le-a mers bunăvoința, încât și-au făcut linie telefonică gratuită. Numa' să-i puteți suna și să le spuneți că și-au făcut treaba bine. Sau să-i întoarceți înapoi! Depinde cum prestează, bineînțeles!
FOTO: Cade tot câte-un sistem informatic! A venit rândul celor de la Finanțe! acum O zi- Nervii cetățenilor continuă să fie întinși la maxim, în continuare, din cauza sistemelor informatice. După problemele de la APIA, apoi de la medicii de familie și farmacii, a sosit și rândul Finanțelor. Ieri, zeci, chiar sute de contribuabili au plecat de la ANAF BN, pomenind toți sfinții.
Cel de-al doilea cinema din Bistrița se deschide în toamnă! Cu ce surprize vine: acum O zi- Cel de-al doilea cinema din Bistrița își deschide porțile în toamnă. Happy Cinema va fi situat în mall-ul de lângă piața de la ruși, Bistrița Retail Park, și vine cu dotări surpriză.
Se deschide Aventura Parc! Dar numai cinci zile pe săptămână! acum O zi- Bistrițenii vor avea ocazia să se distreze ”la înălțime”, în Aventura Parc. Traseele prin copaci îi vor aștepta pe aventurieri, începând de sâmbătă. Totuși, parcul va fi deschis doar cinci zile pe săptămână. AFLĂ și ce tarife se percep: