VEȘTI BUNE de la Spital! CÂND vom avea heliport funcțional:

VEȘTI BUNE de la Spital! CÂND vom avea heliport funcțional:

Se fac pași în realizarea Heliportului la Spitalul Județean. Acesta ar fi al doilea heliport de terasă din țară. Deși sunt puține firme care pot să facă așa ceva, deja există ofertant. Managerul spitalului e sigur că lucrările vor fi gata cât de repede. CÂND am putea avea heliport funcțional:

Bistrița se va putea mândri cu un heliport de terasă. Demersurile au fost deja începute și lucrările vor putea fi demarate în curând.

„Săptămâna viitoare vom finaliza evaluarea tehnică și se va semna contractul de proiectare și execuție. Avem un ofertant. Suntem aproape finalizați cu evaluarea. Proiectarea nu cred că va dura mai mult de 30 de zile, după care vom începe lucrul efectiv. Ofertantul e o asociere între o firmă din Iași și una din București. Condițiile la Heliport sunt puțin mai speciale. Firma trebuie să fie autorizată de către Autoritatea Aeronautică Civilă. Nu sunt foarte multe firme care sunt autorizate. Mai mult decât atât, sunt foarte puține care au și experiența necesară. În România, la ora actuală cred că este un singur heliport de terasă, funcțional, la spitalul din Oradea. Acolo, inițial a fost construit ca și platformă tehnologică. Și apoi l-au autorizat ca și heliport”, a declarat managerul Spitalului Județean Bistrița.

Acesta susține că vom avea Heliport funcțional într-un timp relativ scurt.

„Eu cred că la anul pe vremea asta o să avem heliport funcțional. Nu cred! Sunt mai mult ca sigur!”, a spus Lazany.

Veștile nu sunt la fel de bune în ce privește lucrările la secția de TBC și la UPU. Pe 30 iulie a fost organizată a treia licitație pentru secția TBC. Iar pentru UPU, proiect a cărui valoare ajunge la 2,7 milioane de euro, se va organiza, în 12 august, a doua licitație, la Alba Iulia. La prima licitație nu s-a prezentat nimeni.

„De aia am zis că până nu avem contract semnat nici nu fac vreo măsură să relochez UPU, că nu are rost. Și pe partea de proiect, termenul de execuție e un an și jumătate. Dar pe partea de SF am discutat atunci cu proiectanții de o soluție tehnică care cred că o putem face într-un jumătate de an. Cu module de alea betonate, care le iei, le torni și apoi imediat le asamblezi. Deci la UPU nu am avut ofertant. Înainte aveam câte șapte, opt sau zece. Se băteau pe proiecte. Acum, nu s-a prezentat nimeni”, a explicat Gabriel Lazany.

Ionuț Simionca îi trage pe liberali de mânecă: „Aștept să arate că sunt oameni de onoare” ianuarie 18, 2020 - PNL a reușit să își impună Guvernul Orban și cu sprijinul voturilor parlamentarilor PMP, inclusiv cu cel al deputatului Ionuț Simionca. Acesta și-a condiționat votul de susținerea financiară pentru proiectul Autostrada Nordului, proiect pentru care a strâns foarte multe voturi. 
„PNDL a contribuit major la dezvoltarea comunei Căianu Mic” – ce spune primarul Paul Știr despre cel mai blamat program: ianuarie 18, 2020 - Primarul comunei Căianu Mic, vicepreședintele PSD Bistrița-Năsăud  Paul Știr, spune că PNDL a contribuit foarte mult la dezvoltarea comunei pe care o păstorește și că programul, unul dintre cele mai blamate, nu a fost dedicat doar edililor social-democrați.
Bistrițenii care aruncă gunoiul aiurea, surprinși cu camere video. Big Brother pentru pubelele din orașe ianuarie 18, 2020 - Începând din acest an, pubelele vor fi supravegheate cu camere video în toate orașele din județ. Este cerința ADI Deșeuri pentru autoritățile locale, pentru a se asigura că bistrițenii se conformează și nu mai aruncă aiurea gunoiul.
VIDEO. Regizorul Radu Afrim, originar din Beclean: O imensă instalație de răni deschise ianuarie 18, 2020 - „Istoria contemporană a devenit o enormă instalație care expune răni deschise. Lumea întreagă și-ar putea identifica aici originile. Însă puțini oameni reușesc să ofere și remediul. Teatrul contemporan încearcă să facă asta...”
O copiluță de la Centrul din Beclean nu s-a mai întors după vacanță! UNDE a fost găsită: ianuarie 18, 2020 - O fată de 13 ani, de la Centrul din Beclean, a fost învoită pe perioada vacanței să-și viziteze familia. Doar că aceasta nu s-a mai întors la Centru, iar responsabilii au anunțat poliția. UNDE a fost găsită minora:
Buletine noi, cu cip și amprentă, pentru români! ianuarie 18, 2020 - Buletinele românilor intră în era digitală! Noile cărți de identitate se vor alinia la standele europene și vor ține loc și de card de sănătate. În premieră, și bebelușii vor avea buletine.
Aquabis: Se sistează apa potabilă în Piața Mihai Eminescu din Bistrița ianuarie 18, 2020 - Astăzi, 18 ianuarie 2020, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Bistrița, Piața Mihai Eminescu și străzile aferente.
FOTO: Două case și o bucătărie de vară au ars la Măgura Ilvei ianuarie 17, 2020 - Cinci echipaje ale ISU BN, dar și SVSU Măgura Ilvei au intervenit la un incendiu. Două case și o bucătărie de vară au fost cuprinse de flăcări. Din fericire, nu au fost victime.
Renumit profesor universitar bistrițean despre munca în ANAF: „spații improprii, multă nemulțumire de sine, relații conflictuale” ianuarie 17, 2020 - Profesorul universitar Cornel Ban, care predă la Copenhagen Business School a prezentat într-o conferință de presă cum a găsit sediile ANAF din Ardeal pe care le-a vizitat. Acesta a catalogat condițiile de muncă ca fiind foarte grele, presărate cu spații improprii, multă nemulțumire de sine și relații conflictuală.
Singura echipă de fotbal feminin din județ, ACS Heniu Prundu Bârgăului, dorită de campioana României, CFR Cluj. Bârgăuancele au spus ”PAS” ianuarie 17, 2020 - Stafful tehnic al singurei echipe de fotbal feminin din județul Bistrița-Năsăud, ACS Heniu Prundu Bârgăului, echipă care evoluează în prima ligă fotbalistică a țării, ocupând locul al șaselea, a susținut astăzi o conferință de presă.
Doris Rai: Primăria Bistrița să SANCȚIONEZE Supercom, nu să-l SUBVENȚIONEZE ianuarie 17, 2020 - Fosta șefă a femeilor liberale face încă un pas în ”atacul” asupra Supercom și a Primăriei Bistrița, implicit. Doris Rai solicită municipalității să SANCȚIONEZE operatorul de salubritate. Și nicidecum să-l SUBVENȚIONEZE. 
FOTO: Bărbat accidentat pe strada Libertății ianuarie 17, 2020 - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Libertății din municipiu. Un bărbat a fost lovit de mașină.
Cât ne-a costat „spiritul Crăciunului” în 2019? Cam 200.000 de lei pentru doar 7 comune! ianuarie 17, 2020 - Într-un an dificil, în care multe unități administrativ teritoriale s-au plâns că nu le ajung banii, 7 comune din județ au cheltuit 200.000 de lei doar pentru iluminatul festiv...
Friptură de pasăre și cartofi gratinați la cuptor, bunătatea din farfuria pacienților de la spital ianuarie 17, 2020 - Investițiile în Spitalul Județean Bistrița cuprind și zona...bucătăriei. S-au achiziționat două cuptoare performante, pentru a oferi bunătăți în farfurie celor internați. ”Friptură de pasăre și cartofi gratinați la cuptor” este doar unul dintre meniurile care-i fac și pe medici să saliveze. Și să plătească pentru a mânca și ei.
VIDEO: Doctorul excentric care poate vorbi cu animalele, de azi și la Bistrița! ianuarie 17, 2020 - După ani de zile de viață retrasă, doctorul excentric revine în atenția noastră. Pregătit să găsească leacul salvator! Gata să ne amuze cu istețimea sa legendară și dispus să facă față unor creaturi nemaivăzute...