Via Transilvanica a împlinit un an! VEZI care este stadiul lucrărilor la „El Camino” de România:

Via Transilvanica a împlinit un an! VEZI care este stadiul lucrărilor la „El Camino” de România:

Exact acum un an, Tășuleasa Social punea bazele unui nou proiect. Via Transilvanica – drumul care unește, a devenit realitate, iar astăzi sărbătorește primul an de viață! VEZI care este stadiul lucrărilor la un an distanță:

Au trecut 365 de zile de când, în an centenar, Tășuleasa Social lansa cel mai mare și important și, de ce nu, complet proiect al organizației – Via Transilvanica. Deși au pornit la drum cu emoții, visul s-a îndeplinit și chiar depășește așteptările pe care cei de la Tășu le aveau.

„Acum un an, la inaugurarea kilometrului 0 din traseul Via Trasnilvanica, am preconizat că vom amenaja anual 30 de km din acest traseu, din totalul de 1.000 de km pe care ni l-am propus. (…) Acum, Via Transilvanica are 140 de km dați în folosință în județul Bistrița-Năsăud, peste 400 de km finanțați. Are județe în care se lucrează intens: Brașov, Suceava, Harghita și Mehedinți”, scriu reprezentanții Tășuleasa Social pe pagina oficială de Facebook.

Pentru a face mai ușoară călătoria românilor din țară, a celor plecați din România sau a oamenilor de pretutindeni, Via Transilvanica, traseul de 1.000 de kilometri care dezvăluie 2.000 de ani de istorie a Transilvaniei, de la Putna la Drobeta-Turnu Severin, este mai aproape de drumeți cu ajutorul ghidului de călătorie pe care Tășuleasa Social îl pune la dispoziție. Despre ghidul de călătorie puteți reciti AICI:

Proaspătului drum nu i-a fost ușor în primul an de viață și a trebuit să facă față și celor care l-au vandalizat. Despre cei care și-au găsit distracția în distrugerea traseului, Bistrițeanul.ro a scris AICI:

În speranța unei bune mențineri a traseului, Tășuleasa Social a apelat la „părinți adoptivi” pentru porțiunea de drum care străbate județul nostru. Acum, după un an de viață, Via Trasnilvanica are parte de ambasadori, susținători, drumeți, voluntari, autorități, sponsori și parteneri, sute de mesaje de încurajare și apreciere.

„Credem că Via Transilvanica este o lecție care în continuare ne ia prin surprindere, oricât de bine ne-am pregăti noi. Este o lecție de devotament, perseverență și încredere. Atunci când ne-am hotărât asupra motto-ului «Drumul care unește», închipuirea noastră ambițioasă nu știa să cuprindă toți oamenii pe care aveam să îi cunoaștem pe drum și care au contribuit la Via Transilvanica și au adus-o în etapa în care se află azi.”, mai scriu cei de la Tășuleasa Social.

Sursa foto: Facebook – Via Transilvanica

Directorul economic de la Aquabis a dat împrumut bani de-o vilă în oraș acum O oră - Încasează aproape 10.000 de lei pe lună, iar în ultimii ani a dat împrumut unor persoane fizice în valoare de 70.000 de euro. Este vorba despre un director din cadrul Aquabis, furnizorul de apă și canal, o societate public-privată.
Schimbă-ţi maşina veche cu un model Ford! Preţuri speciale prin Programul Rabla! acum 2 ore - Vino în Showroom-ul Ford Bistriţa, Cartier Viişoara nr 301A (lângă benzinăria Petrom) şi beneficiază de ofertele speciale. O nouă generaţie de maşini te aşteaptă!
FOTO/VIDEO: Noua secție ATI, inaugurată alături de ministrul sănătății Sorina Pintea acum 3 ore - Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și Unitatea de Transfuzii Sanguine au fost inaugurate astăzi. Alături de oficialitățile locale, la eveniment a participat ministrul sănătății Sorina Pintea.
Încă un cetăţean de onoare, în Bistriţa…?! acum 4 ore - Consilierii locali se întrunesc azi într-o şedinţă ordinară, iar primul proiect pe ordinea de zi se referă la un nou cetăţean de onoare în Bistriţa:
Cum a plătit Primăria Bistrița 50.000 de euro pentru cauciuc INEXISTENT pentru spațiile de joacă acum 5 ore - În urmă cu doi ani, Primăria Bistrița a plătit unei firme din Târgoviște peste 50.000 de euro pentru cauciuc menit să protejeze copiii în spațiile de joacă. Problema este că acest cauciuc nu a fost niciodată montat. Pe fir a intrat Curtea de Conturi, iar SRL-ul din Târgoviște a fost nevoit să dea banii înapoi.
Punct termic pus la pământ pentru a face loc primei parcări supraetajate din Bistrița acum 6 ore - Primăria Bistrița pregătește prima parcare supraetajată din oraș. Pentru ca aceasta să se transforme în realitate, va fi pus la pământ un punct termic, situat pe Aleea Heniu.
Preț redus azi la abonamentele de piscină și fitness de la Casa EMA! acum 7 ore - Azi e ziua din lună în care Casa EMA vine în întâmpinarea doritorilor de sport și relaxare: scad preţurile la cele două servicii principale! Profitaţi, aşadar, de Happy Day...!
11,5 milioane de euro pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Toate sălile vor avea dotări audio-video de ultimă generație acum 8 ore - În ședința de ieri de Guvern au fost aprobați indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”. Pentru reabilitarea colegiului sunt necesare 11,5 milioane de euro. Toate sălile de clasă vor avea dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, va fi reabilitat și parcul dendrologic.
Câţi poliţişti cu studii superioare avem la Bistriţa? Un răspuns „interesant şi hazliu” acum 23 de ore - 64% dintre cei care muncesc în Poliţia Locală au studii superioare. Un singur angajat nu a promovat examenul de Bacalaureat. Deşi s-a bârfit pe la colţuri că în Poliţia Locală funcţionează nepotismul, acest lucru nu este adevărat:
Cât de importanți sunt papucii, noțiunile de prim-ajutor sau cele de orientare pe munte?! 1200 de persoane „s-au pregătit” să facă față drumețiilor, într-un proiect inedit acum O zi - Încă o ediție a Școlii de Mers pe Munte s-a încheiat! Peste 200 de oameni au fost inițiați în tainele muntelui. workshop-urile au fost ținute de profesioniști printre care și Tibi Ușeriu!
FII REPORTER: Supermarketuri fără rampe de acces pentru persoanele cu handicap acum O zi - Accesul persoanelor cu dizabilități în magazine și supermarketuri este o adevărată aventură. Totul începe din parcare unde locurile sunt ocupate și se termină cu accesul în magazin și alegerea produselor. Totuși... există o lege care obligă comercianții să aibă la intrare căi de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.
Mirela Riti este noul antrenor de fitness de la Casa EMA! acum O zi - De luna aceasta ai o nouă opțiune pentru antrenamentelede la sală iar Mirela aduce cu ea tot entuziasmul și toate cunoștințele acumulate în 8 ani de acțiune.
Un bistrițean, printre jurații la noul MasterChef. Ce îl „recomandă”: acum O zi - ProTv se pregătește pentru un nou sezon al emisiunii culinare MasterChef. Noul sezon vine și cu un set proaspăt de jurați. Printre ei se numără un fost jurat al unei emisiuni culinare de la altă televiziune, un fost concurent al unui astfel de show și un...bistrițean. Despre cine este vorba:
Materom Automotive te recompensează! acum O zi - Acum te poți bucura de toate beneficiile pe care le oferă programul Service Select – la Materom Automotive! Aici te aşteaptă câteva oferte limitate. AFLĂ despre ce este vorba:
Interzis la Vlăduța Lupău la Zilele Sîngeorzului! AFLĂ de ce: acum O zi - Traian Ogâgău, primarul orașului Sângeorz-Băi, e supărat foc. O parte dintre consilierii locali, în frunte cu viceprimarul, i-au dat cu flit și nu au aprobat bugetul necesar organizării zilelor orașului, sărbărtorite în acest weekend.