Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Disperare într-o familie din Mărișelu: Copilașul suferă de o tumoră care îi pune viața în pericol
Hocus Pocus la pârtia de schi?! Bistrița Civică susține că primăria a decontat bani pentru un șopron inexistent
REVOLTĂTOR: Banii pentru mâncare și rechizite ai copiilor cu nevoi speciale ajung la părinți - elevii rămân flămânzi și neîngrijiți
Cupa Casa EMA la înot, ediția a șaptea! Weekendul acesta, de neratat!
BISTRIȚA: Atenție, riscați să fiți împușcați! Trasee turistice care se suprapun cu domenii de vânătoare!
POVEȘTI DIN SAT: Onoare, prețuire și respect, tuturor...
AgroArdeal, Leoni, Clinica Sanovil și Selgros fac angajări!

  342 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO - E OFICIAL: Țara Năsăudului, în Cartea Recordurilor!

15/05/2017 06:36:01 Ana ȘTEFĂNEL  
După ore întregi de muncă au sosit și rezultatele târziu în noapte: Țara Năsăudului a intrat în Cartea Recordurilor!

Țara Năsăudului este patria costumului popular în mod oficial! Ieri s-au stabilit două recorduri mondiale certificate de Guinness World Records.

Primul record mondial l-au stabilit cele 9643 persoane îmbrăcate în straie populare românești, iar al doilea - aceleași 9506 persoane au jucat simultan un dans popular românesc.

Reprezentantul Guinness World Records a supravegheat ieri întreaga activitate, iar Ziua Costumului Popular a intrat oficial în Cartea Recordurilor. Mai multe despre acest subiect AICI. 

„Cred că aceste cifre spun totul! E oficial faptul că județul Bistrița-Năsăud este capitala mondială a românismului și a tradițiilor folclorice! Acest lucru este meritul fiecărui om al județului nostru și al tuturor celor care au deschis lada cu zestre și au arătat lumii întregi că noi, aici, știm să prețuim țara, valorile, trecutul, prezentul și viitorul. Mă înclin în fața voastră dragii mei și sunt onorat să pot să scriu istorie alături de dumneavoastră, cei mai minunați oameni de pe acest pământ”, a postat pe Facebook Emil Radu Moldovan.

Acestea sunt primele recorduri înregistrare în Bistrița-Năsăud de până acum. Dacă pentru primul record - cea mai mare mulțime de oameni în costum popular - s-a luat în calcul doar a treia încercare, jocul a fost notat din prima încercare de reprezentantul Guinness Wolrd Records - încântat de ce a găsit la Năsăud.

Foto/Video: Cristi Moldovan, Radu Moldovan

39043 vizualizarirecord3.jpg :: Bistriteanul.ro
record2.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro

Close