VIDEO: 4 motive pentru care nu ai voie să ratezi NOSA Film Festival, la Bistriţa!

VIDEO: 4 motive pentru care nu ai voie să ratezi NOSA Film Festival, la Bistriţa!

„Știu că Bistrița merită un festival de film de înaltă ținută. Îmi doresc ca NOSA Film Festival să ajungă în câțiva ani la nivelul unor festivaluri recunoscute național și chiar internațional. Acest lucru depinde foarte mult și de sprijinul pe care îl acordă bistrițenii prin prezenta lor. Îmi doresc să mă întâlnesc cu cât mai mulți…”

Cuvintele de mai sus îi aparţin reputatului actor Adrian Titieni – preşedintele Nosa Film Festival (NOFF), care va debuta la Centrul Cultural Dacia, joi, 21 noiembrie.

Va fi prima ediţie care aduce în oraşul nostru peste 20 de filme și invitați de marcă din lumea cinematografiei.

Festivalul se desfășoară pe durata a patru zile, între 21 și 24 noiembrie, la Cinematograful Dacia.

După avanpremiera națională a filmului de succes „Maria, Regina României”, NOFF va fi gazda altor 4 premiere: ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, CARDINALUL, ȘI CAII SUNT VERZI PE PEREȚI și FERICIȚI FĂCĂTORII DE PACE.

În anii ’50, conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet. Regimul sovietic interzice existența altei biserici în afara celei ortodoxe. În fața chinurilor și unora dintre cele mai perfide mijloace de dezumanizare, alternativele sunt convertirea sau moartea. În fața torționarilor se ridică episcopul Iuliu Hossu care prin curaj și verticalitate devine o călăuză pentru ceilalți preoți.

Cardinalul prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire, dar și încercarea de a-l converti forțat în penitenciarul Sighet.

Între chin și amin:  Un tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, ajunge în iadul reeducării de la închisoarea Piteşti. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumău. Prin credinţă, supravieţuieste torturilor şi după eliberare compune o Odă lui Dumnezeu. Muzica o va salva pe logodnica lui, Lia…

Cele patru premiere sunt doar patru motive – dar se pot găsi, cu siguranţă şi altele – care să vă convingă să nu rataţi NOSA Film Festival.

Intrarea la festival este gratuită, în limita locurilor disponibile. Invitațiile se pot procura de la ghișeul Centrului Cultural Dacia! Tot acolo va trebui să precizați care sunt filmele pe care doriți să le vizionați, astfel încât să vă poată fi alocat un loc în sală la difuzările respective.

Programul Nosa Film Festival:

Joi, 21 Noiembrie 2019

 • 14:00 – Harvy și muzeul magic 3D (sala Adrian Pintea)
 • 14:30 – Maria By Callas (sala Valeria Peter Predescu)
 • 16:00 – Breaking News (sala Adrian Pintea)
 • 16:40 – Safari (documentar) (sala Valeria Peter Predescu)
 • 18:00 – Tribul (sala Adrian Pintea)
 • 19:00 – Povești trăznite (sala Valeria Peter Predescu)
 • 20:30 – Fericiți făcătorii de pace (sala Adrian Pintea)

Vineri, 22 Noiembrie 2019

 • 14:00 – Aventuri fără pereche (sala Adrian Pintea)
 • 14:30 – Austerlitz (sala Valeria Peter Predescu)
 • 16:00 – Xenia (sala Adrian Pintea)
 • 17:30 – Moonlight (sala Valeria Peter Predescu)
 • 18:40 – Cardinalul (sala Adrian Pintea)
 • 20:00 – Nuntă în offside (sala Valeria Peter Predescu)
 • 20:30 – Femei în râzboi (sala Adrian Pintea)

Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019

 • 13:00 – Frozen (sala Adrian Pintea)
 • 15:00 – Profesorul de vioară (sala Adrian Pintea)
 • 15:00 – Concert (sala Valeria Peter Predescu)
 • 17:30 – Între chin și amin (sala Adrian Pintea)
 • 19:40 – Alyah Dada (sala Adrian Pintea)
 • 21:30 – Caisa (sala Adrian Pintea)

Duminică, 24 Noiembrie 2019

 • 13:00 – Pe roți (sala Adrian Pintea)
 • 15:00 – Colivia, Șanțul, Farul, Excursie, Valuri (sala Valeria Peter Predescu)
 • 17:00 – Întâlnire Titieni, Sitaru și Dan Chișu (sala Adrian Pintea)
 • 17:30 – Și caii sunt verzi pe pereți (sala Adrian Pintea)
 • 20:00 – Copacul vrajbei noastre (sala Valeria Peter Predescu)
 • 21:00 – Între chin și amin (sala Adrian Pintea)

Se cuvin mulțumiri celor care sprijină acest eveniment cultural, Consiliul Județean BN, Centrul Județean pentru Cultură și, evident, actorului bistrițean Adrian Titieni, care a acceptat să fie președinte al NOFF. Doar bistrițenii pot să valideze un asemenea demers cultural prin prezența în sălile de cinematograf“, au transmis organizatorii.

Foto deschidere – Arhivă

 

FOTO: Cafe Noir și-a mărit bucătăria! Și meniul! Crema catalană și fructele de mare, noutățile din meniu! ianuarie 27, 2020 - Oricând ai ajunge la Cafe Noir, cafeneaua prietenoasă, plină de grupuri de prieteni, de pe strada Crinilor din Bistrița, vei găsi nu doar cafeaua excepțională a celor de la River, servită în zeci de sortimente, ci și mâncare bună, bună de tot. Pentru a face față tuturor comenzilor ( acum mâncarea se livrează și la domiciliu), bucătăria a fost mărită și adaptată noilor provocări venite din partea clienților. Mai mult, și în meniu sunt noutăți!
Cupa EHF: Gloria Bistrița – Odense Handbold 25-23 (13-12): O victorie cât toată Liga Florilor ianuarie 26, 2020 - Gloria Bistrița nu a cedat niciun centrimetru pătrat din terenul Sălii Polivalente în această seară, jucându-și până la fluierul final șansele de-a continua în Cupa EHF, chiar dacă acestea păreau mici.
Vremea nefavorabilă închide parțial Pârtia Cocoș! ianuarie 26, 2020 - Patru zile s-a putut schia pe toată Pârtia Cocoș! Administratorii pârtiei au anunțat în urmă cu puțin timp că începând de mâine pârtia se va închide parțial. Totuși, cei care nu au program dimineața și vor să se bucure de zăpada rămasă pot schia până la ora 16.00.
VIDEO: Scad taxele și impozitele, la Rodna…?! ianuarie 26, 2020 - Dacă pretutindeni taxele și impozitele au crescut în 2020, la Rodna ar fi posibil contrariul. În ce condiții ar putea să scadă taxele și impozitele la imobile a explicat primarul Valentin Grapini: 
PNL a anunțat prima candidatură oficială: Constantin Știr la Negrilești ianuarie 26, 2020 - Liderii PNL Bistrița-Năsăud au anunțat primul candidat oficial pentru alegerile locale: Constantin Știr, un tânăr om de afaceri din Negrilești. Doar că, Știr, îi ia locul pe lista PNL actualului primar al comunei Negrilești, liberalul Dumitru Costin.
FC Gloria a câștigat primul meci amical cu 3-2 contra Minerului Baia Mare ianuarie 26, 2020 - Echipa de fotbal Gloria Bistrița, componentă a seriei a 5-a din LIga a III-a, a început pregătirile pentru returul sezonului competițional 2019-2020. În cadrul cantonamentului care se desfășoară la stadionul „Jean Pădureanu” sunt programate mai multe meciuri amicale. 
FOTO: O începătoare a parcat mașina-n…casa altuia! ianuarie 26, 2020 - Accident ciudat la Chiuza. O mașină a ajuns într-o casă! În autoturism se aflau trei persoane! Din fericire, doar una a avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului.
Ești șofer bun? Vrei să salvezi vieți? ÎNSCRIE-TE aici: ianuarie 26, 2020 - Dacă îți place să conduci și-ți place să contribui la salvarea de vieți, AFLĂ că le poți combina. Un proiect inedit al celor de la Asociația Civitas îți oferă cadrul perfect. Te înscri pe lista șoferilor transportatori de sânge! AFLĂ detalii:
Doliu în familia Gabrielei Szabo. Mama marii atlete a murit… ianuarie 26, 2020 - "Un om simplu, de o modestie rară și o bunătate infinită", așa o caracterizează cei care au cunoscut-o pe mama marei atlete Gabriela Szabo. Livia Szabo s-a stins azi-noapte, într-o clinică din București, unde era internată pentru tratamentul mai multor afecțiuni de care suferea. 
VIDEO: Povestea Danielei, adolescenta ce a impresionat la Jocurile Olimpice, după doar câteva luni de antrenament ianuarie 26, 2020 - A iubit sportul de când se știe. Iar la 10 ani urcă pentru prima dată pe schiuri! Se îndrăgostește iremediabil și ajunge să facă schi fond de performanță. Luna aceasta, a adus un rezultat frumos pentru România, la Jocurile Olimpice de la Lousanne. Ce e impresionant e că reușește această performanță deși s-a antrenat pentru schi alpinism doar câteva luni.
Aquabis: Două localități din județ rămân fără apă rece, de astăzi ianuarie 26, 2020 - Două localități din județ rămân fără apă rece de astăzi – anunță Aquabis.
Cetățean de onoare al Bistriței, la Jocurile Olimpice din Tokyo! ianuarie 26, 2020 - „Vă garantez că nici în continuare n-o să vă facă de rușine și n-o să vă dezamăgească niciodată…!” Așa spunea în august 2018 tatăl unui cetățean de onoare al Bistriței. Și a avut dreptate. Se anunță o nouă performanță pentru sportul românesc și bistrițean.
Am trăit s-o vedem și pe asta: Cum au ajuns spitale din Târgu Mureș sau Suceava să trimită pacienți pentru operații la noi ianuarie 26, 2020 - Complexitatea operațiilor realizate la Bistrița și priceperea medicilor Spitalului Județean îi determină pe specialiștii din centrele universitare recunoscute, precum Târgu Mureș, să îi trimită tocmai la noi pentru intervenții chirurgicale, în special cele care vizează coloana vertebrală.
FOTO: A zburat de pe șosea și a rupt doi pomi și un stâlp de electricitate ianuarie 25, 2020 - S-a întâmplat în Ghinda, în această seară! Un bărbat care conducea un autoturism a părăsit partea carosabilă, a rupt doi pomi și un stâlp și apoi s-a răsturnat. Acesta a ajuns la spital.
FOTO: O fetiță de 10 anișori, printre cei cinci accidentați de pe Pârtia Cocoș ce au ajuns la spital ianuarie 25, 2020 - Astăzi, în cele 7 ore de funcționare a pârtiei Cocoș au fost 9 accidentați. Dintre aceștia, cinci au ajuns la spital cu suspiciuni de fracturi și contuzii. Ceilalți au fost îngrijiți la cabinet. Printre cei ce au ajuns la spital, și o fetiță de 10 anișori.