VIDEO: 4 motive pentru care nu ai voie să ratezi NOSA Film Festival, la Bistriţa!

VIDEO: 4 motive pentru care nu ai voie să ratezi NOSA Film Festival, la Bistriţa!

„Știu că Bistrița merită un festival de film de înaltă ținută. Îmi doresc ca NOSA Film Festival să ajungă în câțiva ani la nivelul unor festivaluri recunoscute național și chiar internațional. Acest lucru depinde foarte mult și de sprijinul pe care îl acordă bistrițenii prin prezenta lor. Îmi doresc să mă întâlnesc cu cât mai mulți…”

Cuvintele de mai sus îi aparţin reputatului actor Adrian Titieni – preşedintele Nosa Film Festival (NOFF), care va debuta la Centrul Cultural Dacia, joi, 21 noiembrie.

Va fi prima ediţie care aduce în oraşul nostru peste 20 de filme și invitați de marcă din lumea cinematografiei.

Festivalul se desfășoară pe durata a patru zile, între 21 și 24 noiembrie, la Cinematograful Dacia.

După avanpremiera națională a filmului de succes „Maria, Regina României”, NOFF va fi gazda altor 4 premiere: ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, CARDINALUL, ȘI CAII SUNT VERZI PE PEREȚI și FERICIȚI FĂCĂTORII DE PACE.

În anii ’50, conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet. Regimul sovietic interzice existența altei biserici în afara celei ortodoxe. În fața chinurilor și unora dintre cele mai perfide mijloace de dezumanizare, alternativele sunt convertirea sau moartea. În fața torționarilor se ridică episcopul Iuliu Hossu care prin curaj și verticalitate devine o călăuză pentru ceilalți preoți.

Cardinalul prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire, dar și încercarea de a-l converti forțat în penitenciarul Sighet.

Între chin și amin:  Un tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, ajunge în iadul reeducării de la închisoarea Piteşti. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumău. Prin credinţă, supravieţuieste torturilor şi după eliberare compune o Odă lui Dumnezeu. Muzica o va salva pe logodnica lui, Lia…

Cele patru premiere sunt doar patru motive – dar se pot găsi, cu siguranţă şi altele – care să vă convingă să nu rataţi NOSA Film Festival.

Intrarea la festival este gratuită, în limita locurilor disponibile. Invitațiile se pot procura de la ghișeul Centrului Cultural Dacia! Tot acolo va trebui să precizați care sunt filmele pe care doriți să le vizionați, astfel încât să vă poată fi alocat un loc în sală la difuzările respective.

Programul Nosa Film Festival:

Joi, 21 Noiembrie 2019

 • 14:00 – Harvy și muzeul magic 3D (sala Adrian Pintea)
 • 14:30 – Maria By Callas (sala Valeria Peter Predescu)
 • 16:00 – Breaking News (sala Adrian Pintea)
 • 16:40 – Safari (documentar) (sala Valeria Peter Predescu)
 • 18:00 – Tribul (sala Adrian Pintea)
 • 19:00 – Povești trăznite (sala Valeria Peter Predescu)
 • 20:30 – Fericiți făcătorii de pace (sala Adrian Pintea)

Vineri, 22 Noiembrie 2019

 • 14:00 – Aventuri fără pereche (sala Adrian Pintea)
 • 14:30 – Austerlitz (sala Valeria Peter Predescu)
 • 16:00 – Xenia (sala Adrian Pintea)
 • 17:30 – Moonlight (sala Valeria Peter Predescu)
 • 18:40 – Cardinalul (sala Adrian Pintea)
 • 20:00 – Nuntă în offside (sala Valeria Peter Predescu)
 • 20:30 – Femei în râzboi (sala Adrian Pintea)

Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019

 • 13:00 – Frozen (sala Adrian Pintea)
 • 15:00 – Profesorul de vioară (sala Adrian Pintea)
 • 15:00 – Concert (sala Valeria Peter Predescu)
 • 17:30 – Între chin și amin (sala Adrian Pintea)
 • 19:40 – Alyah Dada (sala Adrian Pintea)
 • 21:30 – Caisa (sala Adrian Pintea)

Duminică, 24 Noiembrie 2019

 • 13:00 – Pe roți (sala Adrian Pintea)
 • 15:00 – Colivia, Șanțul, Farul, Excursie, Valuri (sala Valeria Peter Predescu)
 • 17:00 – Întâlnire Titieni, Sitaru și Dan Chișu (sala Adrian Pintea)
 • 17:30 – Și caii sunt verzi pe pereți (sala Adrian Pintea)
 • 20:00 – Copacul vrajbei noastre (sala Valeria Peter Predescu)
 • 21:00 – Între chin și amin (sala Adrian Pintea)

Se cuvin mulțumiri celor care sprijină acest eveniment cultural, Consiliul Județean BN, Centrul Județean pentru Cultură și, evident, actorului bistrițean Adrian Titieni, care a acceptat să fie președinte al NOFF. Doar bistrițenii pot să valideze un asemenea demers cultural prin prezența în sălile de cinematograf“, au transmis organizatorii.

Foto deschidere – Arhivă

 

Rostul de dimineaţă: Motive serioase de îngrijorare… Sau suspiciune…? decembrie 15, 2019 - Avem motive serioase de îngrijorare. Şi de suspiciune. Cu atât mai mult cu cât lucrurile evoluează într-un ritm galopant. Aproape de nestăpânit… Scapă de sub control. Iar efectele se anunţă cel puţin îngrijorătoare. Dacă nu cumva chiar alarmante.
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Bistriţa Bârgăului, Năsăud, Rebrişoara şi Salva decembrie 15, 2019 - Locuitorii din Bistriţa Bârgăului rămân astăzi fără apă potabilă, pentru câteva ore.
A început sancționarea celor care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată de Poliția Locală: 500 de lei decembrie 14, 2019 - Încă de luna trecută, Poliția Locală a început să îi sancționeze pe cei care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată în această perioadă a fost de 500 de lei.
VIDEO – Peteleu despre modificarea organigramei la DSP: Nu văd logica! E pasa-n 3 cu schimb de locuri, ca la handbal! decembrie 14, 2019 - În cadrul ședinței de consiliu local a existat un proiect ce prevedea modificarea organigramei Direcției de Servicii Publice. În fond, se ”transferau” posturi de la un serviciu la altul. ”Nu înțeleg logica acestor permutări. Nu mai aveți nevoie de ei la un serviciu și îi mutați la altul? E ca la Handbal: pasa-n 3 cu schimb de locuri!” a ripostat liberalul Peteleu.
PROVOCARE: Mulţumeşte şi tu pentru binecuvântările din viaţa ta, alături de echipa Cheers! decembrie 14, 2019 - Dacă ai vrut vreodată să mulţumeşti pentru bucuriile şi bunăstarea cu care ai fost binecuvântat, dar n-ai ştiut cum – ţi se oferă prilejul perfect chiar acum! Fetele şi băieţii de la Cheers vor organiza luni, 16 decembrie, la Dacia, un spectacol caritabil extraordinar. Este momentul să răspunzi acestei provocări…!
Ovidiu Frenț nu se dă plecat! Rămâne TOT în Prefectură, dar pe un alt post: decembrie 14, 2019 - Miercuri, Ovidiu Frenț a fost demis din funcția de prefect al județului. Totuși, acesta nu va părăsi palatul administrativ. Conform organigramei actualizate, Frenț va rămâne pe un alt post. Și va răspunde direct celui ce va fi subprefect. 
Nu renunță la locuințele improvizate nici pe ger! 8 adulți și 8 minori își vor petrece iarna în barăci în fosta groapă de gunoi a Bistriței decembrie 14, 2019 - Gerul care se anunță nu pare să îi sperie pe cei care nu au o locuință corespunzătoare. 8 adulți și 8 copii își vor petrece iarna în niște barăci improvizate în zona fostei gropi de gunoi a Bistriței. De asemenea, alte patru persoane își vor petrece iarna în două foste centrale termice.
Rostul de dimineaţă: Două, trei întâmplări bizare, pe o stradă din Bistriţa decembrie 14, 2019 - Au fost suficiente câteva clipe de răgaz, în plină stradă, ziua în amiaza mare – pentru a surprinde în flagrant, în toată splendoarea, două – trei întâmplări care aveau să schimbe definitiv pulsul zilei...!
VIDEO: S-au dat mari cocoși la Cluj! Au condus haotic și apoi au dat cu pumnii într-o mașină decembrie 13, 2019 - Un incident ce a arătat lipsa de bun simț și educație a avut loc în această dupămasă în Cluj. Câțiva tineri aflați într-o mașină cu numere de BN ar fi condus haotic. Apoi au oprit în plin trafic, s-au dat jos și au dat cu pumnii într-o altă mașină. 
FOTO/VIDEO: Cei mai buni dintre bistriţeni au fost sărbătoriţi şi premiaţi azi de Primăria Bistriţa decembrie 13, 2019 - „Premiile municipiului Bistrița”, astă-seară, la Palatul Culturii. Ceremonia a debutat cu un film documentar regizat de Ciprian Moldovan şi dedicat jurnalistului bistriţean  interbelic – Gustav Zikeli. Lia Band ne-a introdus în atmosferă, interpretând un celebru hit al Tinei Turner - You’re simply the Best...
Pa, Complex Polivalent sportiv din Wonderland decembrie 13, 2019 - Într-o conferință de presă, liderul PNL Ioan Turc a precizat că complexul polivalent sportiv din Wonderland nu este o prioritate, existând șanse mari ca un astfel de proiect să nu fie finanțat.
Amendat de polițiști, pentru că… a uitat unde și-a parcat mașina! decembrie 13, 2019 - S-a întâmplat ieri, în Beclean. Un bărbat din Nușeni a cerut ajutor polițiștilor în găsire mașinii sale furate. Doar că mașina nu a fost furată ci mutată în alt loc...tot de el.
DOCUMENTE: Cum a ajuns un student să execute 5 ani de închisoare, după ce a băgat în mormânt un tânăr decembrie 13, 2019 - Un tânăr de 25 de ani, student la Universitatea Tehnică își va petrece următorii 5 ani după gratii, după un aparent banal accident de circulație. În 2017, acesta a urcat băut la volan, a cauzat un accident de circulație, în urma căruia un taximetrist a murit. Curtea de Apel Cluj a considerat că cei 2,7 ani de închisoare stabiliți de judecătorie sunt insuficienți pentru ca tânărul „să se învețe minte”.
FOTO: O ieșire din vacarmul cotidian. O dezintegrare a ființei umane, aşa cum doar Ştefania Borodi o poate concepe decembrie 13, 2019 - Aveţi acum ocazia să admiraţi, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, o inedită colecţie de tablouri semnate de creatoarea de modă Ştefania Borodi. „Ele redau viziunea și trăirile mele, dezintegrarea ființei umane și reasamblarea ei prin firele de lână..."
Consilierii locali au votat: Fără burse mărite pentru elevi! decembrie 13, 2019 - Un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local prevedea aprobarea valorii burselor oferite elevilor. Liberalii au propus majorarea sumelor alocate, însă proiectul nu a avut susținere. Doar cei din PER și un ”rătăcit” din ALDE au susținut propunerea acestora.