VIDEO: Adio copii după documentele personale! Autoritățile vor face rost singure de ele

VIDEO: Adio copii după documentele personale! Autoritățile vor face rost singure de ele

Copiile după buletin sau după alte documente cu caracter personal care trebuiau depuse la diferite dosare vor fi istorie! Toate acestea vor putea fi solicitate și trimise electronic, prin e-mail, prin scanare, fără să mai fie nevoie de acele documente și hârtii purtate la o instituție sau alta.

Mai puține acte, copii și hârtii. Mai puține drumuri la ghișee cerute oamenilor care interacționează cu administrația publică. Toate acestea sunt măsuri necesare, luate din respect pentru oameni, pentru timpul și banii lor. Un pas pe un drum al normalității, spre un stat mai respectuos față de cetățenii lui, am putea spune.

Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene, a fost prezentă în studioul Bistrițeanul.ro și a vorbit despre fâțâiala produsă din cauza copiilor după documentele personale. În următorii doi, trei ani, promite ministrul, autoritățile vor avea acces la o bază de date de unde își vor lua singure tot ce au nevoie printr-un simplu click.

„Pe bugetul 2021 – 2027, ca țară vom avea mult mai mulți bani pe tot ce înseamnă cercetare, digitalizare. Mult mai mulți decât am avut acum și trebuie să fim pregătiți să gândim programe să atragem acești bănuți. Digitalizarea pentru administrația publică este o prioritate a mandatului meu. Am semnat contracte de finanțare pentru digitalizarea Stării Civile. Am semnat două contracte mari cu ministerul de Interne prin care în doi ani și jumătate, nu de mâine, vom putea online să cerem și să obținem certificat de naștere, căsătorie, deces, buletin, pașaport, plata taxei online. Inclusiv dovada, cum facem acum, că mergem și ni se cere copie după nu știu ce document la un dosar pentru a obține alt document. Nu se va mai întâmpla așa ceva. Vor lua totul singuri din baza de date. Noi, așa cum am spus, vom cere duplicate, vom putea cere totul online. Doar poza pentru original o vom face la Primărie. Avem un alt proiect cu Registrul Comerțului care este dedicat firmelor și mai semnăm un proiect dedicat zonei de Ministerul Muncii, conectării dintre Casa de Pensii, Agenția de Ocupare a Forței de Muncă, medicii de familie. Sunt investiții care acum încep. Bani sunt, dar principiul e același. Nu banii sunt problema, ci măsura în care organizația chiar s-a preocupat să liciteze softul corect, să îl implementeze cu cap. Sunt și exemple așa nu. Chiar dacă banii s-au cheltuit pe ceea ce s-a spus, nu a fost gândit de la cap la coadă.”, spune Roxana Mînzatu.

Dacă ați ratat emisiunea Bistrițeanul LIVE în care a fost prezent ministrul Fondurilor Europene, o puteți vedea integral în materialul video de mai jos sau accesând pagina noastră de Facebook.

FOTO/VIDEO: Iubire, blândețe și răbdare – rețeta de succes a Hergheliei Beclean, singurul loc din lume unde se crește Lipițanul negru acum 21 de minute - Au peste 200 de capete de cai, din care mai bine de jumătate sunt din rasa Lipițan negru. Iar aici a fost născut și crescut armăsarul ce a câștigat de curând titlul de campion mondial. La Herghelia de la Beclean, rețeta succesului în creșterea cailor o prezintă iubirea, blândețea și multa, multa răbdare.
Aquabis: Trei străzi din Lunca Ilvei, fără apă acum 2 ore - Trei străzi din Lunca Ilvei rămân astăzi fără apă, anunţă Aquabis. În zonă sunt necesare lucrări de remediere a unei defecțiuni apărute pe rețeaua de apă.
Vicele Muthi visează la parcări! Vorbește de ele, dar nu se concretizează nimic! UNDE mai vede o parcare: acum 2 ore - Problema spinoasă a bistrițenilor o reprezintă locurile de parcare. Vicele Muthi ar vrea să rezolve asta. Și visează la parcări. Le vede frumoase, supra etajate. Chiar și subteran. Și vorbește de ele. Dar nu se concretizează nimic. UNDE mai ”vede” o parcare:
TEROARE în Cușma: Populația, avertizată prin Ro Alert cu privire la un URS acum 3 ore - Dimineață cu teroare în Cușma. Localnicii au fost avertizați prin Ro Alert să nu iasă din case. Un urs agresiv a pătruns în localitate.
FOTO – GRAV: Pieton spulberat pe trecerea de pietoni de pe Republicii acum 15 ore - Un grav accident de circulație a avut loc în urmă cu putin timp, pe Bulevardul Republicii. Un pieton care traversa strada pe trecerea de pietoni a fost lovit în plin de un autorurism condus de un tânăr bistrițean.
Klaus Iohannis: ȘTIU ce trebuie făcut și împreună cu un guvern pro european, în jurul PNL-ului, vom face această muncă pentru români! acum 17 ore - Președintele Klaus Iohannis, în aplauzele a 3000 de susținători, însoțit de președintele Partidului Național Liberal Ludovic Orban și mai mulțilideri ai partidului și-a depus oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale.
Bistrițenii, pe mâini bune! Echipaj SAJ BN, loc fruntaș la Concursul Național al Echipajelor de Ambulanță acum 18 ore - Bistrițenii pot fi liniștiți câînd vine vorba de ăngrijirea medicală a lor, sau a celor dragi. Salvatorii bistrițeni sunt printre cei mai buni din țară. Iar asta o spune locul I obținut de un echipaj bistrițean la proba ALS a Concursului Național. Și locul IV pe țară, la general. 
Ioan Turc: DA! Vreau să candidez la Primăria Bistrița, din partea PNL! acum 19 ore - Mai este încă aproape un an până la alegerile locale! Dar Ioan Turc, președintele PNL BN, și-a exprimat clar intenția de a candida la fotoliul de primar. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii LIVE Bistrițeanul.ro. 
Bărbat găsit mort în râul Sălăuța! acum 20 de ore - S-a dat alerta la Romuli, după ce un corp a fost văzut plutind pe râul Sălăuța. Polițiștii au reușit să identifice cadavrul, care urmează să fie transportat la Bistrița pentru efectuarea necropsiei.
Faimosul fotbalist Gabi Balint, operat de urgență! A făcut infarct! acum 20 de ore - Clipe grele pentru familia și cei ce-l iubesc pe faimosul fotbalist Gabi Balint. Acesta a făcut infarct și a ajuns în sala de operație a spitalului Fundeni din București. 
FOTO/VIDEO: Spectaculoasă paradă de costume tradiţionale săseşti, pe străzile din Bistriţa! acum 21 de ore - Străzile din centrul Bistriţei au fremătat azi, la prânz, copleşite de un spectaculos peisaj: sute de saşi din toate colţurile Ardealului au animat şi colorat atmosfera, îmbrăcând cu mândrie costumele tradiţionale ale străbunicilor.
Donația substanțială a unui bucureștean tratat în Spitalul Județean de Urgență Bistrița acum 22 de ore - Un bucureștean care a fost tratat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița după ce a fost implicat într-un accident rutier a ales să îi recompenseze pe medici cu o donație substanțială. Acesta a vrut să ofere personalului din secțiile unde a fost tratat...cafea.
Cei din ALDE BN urăsc trădarea, dar iubesc pe trădători! acum O zi - Sorin Roșu Mareș s-a întors cu fața către PSD, revenind la funcția de secretar de stat. Cei din ALDE BN și-au exprimat clar ura față de actul de trădare. Toate astea în timp ce, în județ, povestea de iubire dintre ALDE și PSD...continuă! ”Județul nostru e unul aparte. Avem relații bune cu PSD!” a declarat președintele interimar ALDE BN.
Spitalul din Bistrița se apropie de marile centre universitare: linie de gardă pe neurochirurgie din octombrie acum O zi - Spitalul Județean de Urgență Bistrița va avea linie de gardă pe neurochirurgie începând cu luna octombrie, apropiindu-se cu încă un pas de condițiile din marile centre universitare. Anul trecut, la Bistrița, au avut loc câteva sute de intervenții de neurochirurgie.
Aquabis: Străzi din din Beclean, fără apă acum O zi - Două străzi din Beclean rămân astăzi fără apă, anunţă Aquabis. Se vor executa unele lucrări de remediere a unei defecțiuni apărute pe rețeaua de apă.