VIDEO: Amenzi mari şi închisoare pentru agresiunile din mediul on-line!

VIDEO: Amenzi mari şi închisoare pentru agresiunile din mediul on-line!

Nu avem o legislaţie adecvată pentru siguranţa cetăţeanului: „Ne este frică să ne lăsăm copiii să meargă singuri la şcoală. Ne este frică să ieşim pe stradă pentru că în ultimele zile tot mai multe femei au fost înjunghiate şi agresate în plină stradă! În acest context, siguranţa cetăţeanului – în spaţiul public sau cel on-line, este absolut primordială!

Sunt cuvintele deputatului USR Cristina Iurişniţi, care a anunţat azi că intenţionează să depună o iniţiativă legislativă săptămâna viitoare. Ea se referă la introducerea noţiunii de violenţă cibernetică – adică tot ce înseamnă hărţuire sau agresiune în spaţiul on-line.

Cristina Iurişniţi a punctat că îşi doreşte ca legea să cuprindă inclusiv amenzi foarte mari şi închisoare de la o lună sau 1 an pentru cei care o încalcă.

Iniţiativa legislativă va ajunge la Senat, camera decizională fiind Camera Deputaţilor, raportul final urmând să fie dat de Comisia Juridică şi cea de specialitate. Cel mai probabil votul final va fi anul viitor, a mai spus deputatul.

45% dintre victime au raportat existenţa unei forme de violenţă on-line.

75% dintre participanţii la un sondaj Human Aids şi-au manifestat îngrijorarea că poliţia nu a ştiut cum să gestioneze şi să răspundă la aceste probleme.

La iniţiativa Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a Camerei Deputaţilor, la Parlament s-a desfăşurat recent dezbaterea cu tema Prevenirea şi combaterea violenţei domestice prin educaţie.

„Considerăm necesar şi actual dialogul transinstituţional privind lupta împotriva violenţei asupra femeilor. În acest sens, subliniem importanţa unei reforme a sistemului educaţional prin excluderea stereotipurilor ce perpetuează o condiţie ingrată a fetelor şi femeilor în societate”, a precizat Cristina Iurişniţi.

În cadrul dezbaterii s-au prezentat o serie de propuneri pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ care vizează definirea, prevenirea şi combaterea violenţei cibernetice în România. Sunt şi recomandările europene şi numărul crescut de cazuri asociate fenomenului în ţara noastră.

Au participat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, un secretar de stat de la Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Șanse, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale.

S-au prezentat exemple de bună practică şi studii de caz descrise de reprezentanţil ONG-urilor de profil din ţară şi din străinătate.

Foto deschidere @ chicagopolicyreview.org

FOTO: Impact frontal, la Cluj! De vină, un bistrițean! ianuarie 18, 2020 - Un accident rutier a avut loc în municipiul Cluj Napoca. Un bistrițean a pătruns cu mașina pe contrasens și a lovit o mașină condusă de un bărbat din județul Alba. Ambii șoferi, dar și încă două femei au ajuns la spital.
Handbal feminin- Cupa EHF: Odense Handbold vs Gloria Bistrița. „Mergem în Danemarca să dăm totul pe teren” ianuarie 18, 2020 - O spune Horațiu Pașca, proaspătul tătic al unui băiețel pe numele lui Sebastian, antrenorul principal al Gloriei 2018 Bistrița-Năsăud. După două remize pe care Gloria 2018 Bistrița-Năsăud le-a obținut în partidele cu polonezele de MKS Lublin și unguroaicele de la Erd HC, bistrițencele merg în Danemerca, acolo unde joacă duminică de la ora 16.00 contra Odense Handbold, în etapa a 3-a a Grupei C din Cupa EHF.
Ionuț Simionca îi trage pe liberali de mânecă: „Aștept să arate că sunt oameni de onoare” ianuarie 18, 2020 - PNL a reușit să își impună Guvernul Orban și cu sprijinul voturilor parlamentarilor PMP, inclusiv cu cel al deputatului Ionuț Simionca. Acesta și-a condiționat votul de susținerea financiară pentru proiectul Autostrada Nordului, proiect pentru care a strâns foarte multe voturi. 
„PNDL a contribuit major la dezvoltarea comunei Căianu Mic” – ce spune primarul Paul Știr despre cel mai blamat program: ianuarie 18, 2020 - Primarul comunei Căianu Mic, vicepreședintele PSD Bistrița-Năsăud  Paul Știr, spune că PNDL a contribuit foarte mult la dezvoltarea comunei pe care o păstorește și că programul, unul dintre cele mai blamate, nu a fost dedicat doar edililor social-democrați.
Bistrițenii care aruncă gunoiul aiurea, surprinși cu camere video. Big Brother pentru pubelele din orașe ianuarie 18, 2020 - Începând din acest an, pubelele vor fi supravegheate cu camere video în toate orașele din județ. Este cerința ADI Deșeuri pentru autoritățile locale, pentru a se asigura că bistrițenii se conformează și nu mai aruncă aiurea gunoiul.
VIDEO. Regizorul Radu Afrim, originar din Beclean: O imensă instalație de răni deschise ianuarie 18, 2020 - „Istoria contemporană a devenit o enormă instalație care expune răni deschise. Lumea întreagă și-ar putea identifica aici originile. Însă puțini oameni reușesc să ofere și remediul. Teatrul contemporan încearcă să facă asta...”
O copiluță de la Centrul din Beclean nu s-a mai întors după vacanță! UNDE a fost găsită: ianuarie 18, 2020 - O fată de 13 ani, de la Centrul din Beclean, a fost învoită pe perioada vacanței să-și viziteze familia. Doar că aceasta nu s-a mai întors la Centru, iar responsabilii au anunțat poliția. UNDE a fost găsită minora:
Buletine noi, cu cip și amprentă, pentru români! ianuarie 18, 2020 - Buletinele românilor intră în era digitală! Noile cărți de identitate se vor alinia la standele europene și vor ține loc și de card de sănătate. În premieră, și bebelușii vor avea buletine.
Aquabis: Se sistează apa potabilă în Piața Mihai Eminescu din Bistrița ianuarie 18, 2020 - Astăzi, 18 ianuarie 2020, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Bistrița, Piața Mihai Eminescu și străzile aferente.
FOTO: Două case și o bucătărie de vară au ars la Măgura Ilvei ianuarie 17, 2020 - Cinci echipaje ale ISU BN, dar și SVSU Măgura Ilvei au intervenit la un incendiu. Două case și o bucătărie de vară au fost cuprinse de flăcări. Din fericire, nu au fost victime.
Renumit profesor universitar bistrițean despre munca în ANAF: „spații improprii, multă nemulțumire de sine, relații conflictuale” ianuarie 17, 2020 - Profesorul universitar Cornel Ban, care predă la Copenhagen Business School a prezentat într-o conferință de presă cum a găsit sediile ANAF din Ardeal pe care le-a vizitat. Acesta a catalogat condițiile de muncă ca fiind foarte grele, presărate cu spații improprii, multă nemulțumire de sine și relații conflictuală.
Singura echipă de fotbal feminin din județ, ACS Heniu Prundu Bârgăului, dorită de campioana României, CFR Cluj. Bârgăuancele au spus ”PAS” ianuarie 17, 2020 - Stafful tehnic al singurei echipe de fotbal feminin din județul Bistrița-Năsăud, ACS Heniu Prundu Bârgăului, echipă care evoluează în prima ligă fotbalistică a țării, ocupând locul al șaselea, a susținut astăzi o conferință de presă.
Doris Rai: Primăria Bistrița să SANCȚIONEZE Supercom, nu să-l SUBVENȚIONEZE ianuarie 17, 2020 - Fosta șefă a femeilor liberale face încă un pas în ”atacul” asupra Supercom și a Primăriei Bistrița, implicit. Doris Rai solicită municipalității să SANCȚIONEZE operatorul de salubritate. Și nicidecum să-l SUBVENȚIONEZE. 
FOTO: Bărbat accidentat pe strada Libertății ianuarie 17, 2020 - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Libertății din municipiu. Un bărbat a fost lovit de mașină.
Cât ne-a costat „spiritul Crăciunului” în 2019? Cam 200.000 de lei pentru doar 7 comune! ianuarie 17, 2020 - Într-un an dificil, în care multe unități administrativ teritoriale s-au plâns că nu le ajung banii, 7 comune din județ au cheltuit 200.000 de lei doar pentru iluminatul festiv...