VIDEO: Canapele vechi, uși stricate sau gunoi din construcții?? AFLĂ unde te poți descotorosi de ele:

VIDEO: Canapele vechi, uși stricate sau gunoi din construcții?? AFLĂ unde te poți descotorosi de ele:

De la 1 martie, colectarea selectivă va fi OBLIGATORIE. În apropierea locuințelor vor exista pubele pentru deșeurile de mici dimensiuni. Pentru deșeurile voluminoase există mai multe variante de a te descotorosi de ele. VEZI care sunt acestea:

Proiectul „Plătești cât arunci” trebuie să fie implementat începând cu 1 martie. Astfel, gunoiul menajer se va arunca pe bază de cartelă.

Mai multe despre acest subiect, aici:

VIDEO: Sosesc primele pubele cu cip! De la 1 martie, aruncăm gunoiul doar cu cartelă!

În ce privește celelalte tipuri de gunoi de care trebuie să scăpăm, protocolul este următorul:

Hârtia, plasticul și sticla de sticlă
  • deșeurile din hârtie sau carton, în containerul semi-îngropat cu capac albastru
  • deșeurile din plastic sau metal, în containerul semi-îngropat cu capac galben
  • deșeurile din sticlă, în containerul semi-îngropat cu capac verde.

Recent, în zona de case s-au împărțit pubele galbene. În acestea se colectează fracția de plastic și metal.

Până acum, sticla de sticlă se putea colecta doar în Bistrița. În mediul rural nu exista deloc. Deci odată cu pubelele galbene, s-a extins posibilitatea de colectare sticlă de sticlă. Practic, din zona de case, containerele semi-îngropate pentru plastic au fost transformate în containere pentru sticla de sticlă”, a explicat Paul Plaian.

Deșeurile care provin din construcții

Există două modalități de a scăpa de deșeurile din construcții și demolări.

„Prima variantă este ca generatorul să ducă aceste deșeuri la centrul de colectare, unde este preluat gratuit, în limita de 200 de kg/persoană/an. A doua variantă este ca utilizatorul să facă comandă la operator, ca acesta să vină să-i ridice respectivele deșeuri. Contra cost, bineînțeles”, a mai spus Paul Plaian.

Deșeurile voluminoase- canapele, rame, uși etc

Există mai multe metode de colectare: duse fără limită la centrele de colectare, pe tot parcursul anului. Există campaniile de colectare gratuită, de 6 ori pe an în mediul urban și de 4 ori pe an în mediul rural. Sau varianta de comandă la operator să vină să preia”, a explicat Plaian.

Există cinci astfel de centre de colectare în județ:

Bistrița – strada Narciselor și în Viișoara (acestea sunt separat de stațiile de transfer)

Năsăud – stația de transfer

Beclean – stația de transfer

Sîngeorz Băi – stația de transfer

Galații Bistriței – centru de colectare

Pentru mai multe informații accesați site-ul celor de la ADI Deșeuri 

Sau sunați la SUPERCOM – Tel Verde:

Ați auzit? Și-a făcut Supercom Tel Verde! Sunați-i, gratuit, de câte ori vedeți că nu-și fac treaba!

 

Ana Dragu, sunată de ministrul Sănătății! Acesta i-a promis că va deconta terapiile pentru autism ianuarie 28, 2020 - Bistrițeanca Ana Dragu, fondatoarea Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț și vicepreședinte al FEDRA - Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autist, a fost sunată în această seară de Victor Costache, ministrul Sănătății. Acesta a ținut să lămurească declarația nefericită pe care o făcuse recent și în care afirmase că "există o corelație între autism și timpul petrecut de părinți cu copii de la vârste fragede", iar "datorită acestui fenomen tipic României, a plecării persoanelor active în străinătate avem din ce în ce mai multe cazuri de autism". 
RECORD în etilotest: Rupt de beat, a lovit două mașini parcate pe o străduță ianuarie 28, 2020 - S-a înregistrat un record, pe 2020, la alcoolemie. Din fericire, șoferul turmentat a avariat doar mașini parcate. AFLĂ cât a indicat etilotestul.
VIDEO: Bistrița Năsăud, locul I pe țară la arme letale deținute ilegal ianuarie 28, 2020 - În anul 2019, în județul Bistrița-Năsăud, nu au fost înregistrate evenimente grave săvârșite cu arme, materii explozive ori substanțe periculoase. Totuși, județul nostru se află pe locul I, în țară, la arme letale deținute ilegal. A crescut în județ spălarea de bani, dar a scăzut evaziunea fiscală. AFLĂ detalii:
UDMR, cel mai afectat partid de alegerea primarilor în două tururi. Ce se poate întâmpla în Bistrița-Năsăud ianuarie 28, 2020 - UDMR ar putea pierde între 15 şi 20 % dintre primarii pe care formaţiunea îi are în prezent, în cazul în alegerii primarilor în două tururi de scrutin, arată calculele făcute de partid şi prezentate sâmbătă în şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali care a avut loc la Cluj. Cum stau lucrurile în Bistrița-Năsăud:
FOTO/VIDEO: Ai cerut-o și acum căutați verighete?! La ATLANTIS GOLD aveți de ales dintre sute de modele ianuarie 28, 2020 - Când credeai că ai scăpat de ce a fost mai greu, cererea în căsătorie, urmează adevărata provocare! Să găsești verighetele de care să nu vă plictisiți toată viața și privindu-le pe degete să vă amintească de povestea voastră de iubire. Să fie speciale, unice, să fie pe gustul amândorura. E simplu dacă ai de unde alege. Tocmai de asta vă sfătuim atunci când vă cautați inelele pereche să treceți și pe la bijuteria ATLANTIS GOLD din B1 Shopping City, de la ieșirea din Bistrița spre Unirea. Aveți de ales dintre sute de modele și e practic imposibil să nu găsiți ceva pe gustul vostru.
BISTRIȚA: Riscă să stea o lună după gratii, după ce s-au bătut în plină stradă! ianuarie 28, 2020 - E vorba de șapte bărbați, printre care și minori, care s-au certat în plină stradă. Apoi au devenit agresivi și s-au răzbunat chiar și pe luneta unui autoturism. Acum, cinci dintre ei, sunt reținuți de polițiști.
A fost găsită persoana care și-a pierdut banii, azi dimineață, la Trezorerie ianuarie 28, 2020 - În această dimineaţă, o femeie a găsit pe scările Trezoreriei Bistrița o importantă sumă de bani. Femeia a dat dovadă de simț civic, predând banii subofiţerului jandarm care asigură paza la acest obiectiv.
VIDEO: Bistrițenii, tot mai violenți! Polițiștii au avut peste 2300 de cazuri de infracțiuni contra persoanei ianuarie 28, 2020 - Polițiștii bistrițeni și-au prezentat raportul de activitate pe 2019. Conform acestora, bistrițenii sunt tot mai violenți. Au avut de intervenit la peste 2300 de infracțiuni contra persoanei. Și au întocmit zeci de ordine provizorii de protecție, lunar.
Se caută manager pentru coordonarea activității noului Centru Comercial FilExpo din Bistrița! ianuarie 28, 2020 - Ești manager cu experiență în domeniul Retail?! Atunci noul Centru Comercial din zona de sud a Bistriței poate fi locul de muncă ideal pentru tine! Tot ce trebuie să faci este să trimiți un CV la adresa filexpo_contact@yahoo.com. Se oferă salariu motivant!
VIDEO: Război între președintele CJ și consilieri, înainte de prima ședință! Motivul: Împărțirea banilor la primării ianuarie 28, 2020 - Consilierii județeni liberali l-au acuzat ieri, în mediul online, pe președintele CJ BN, că împarte mai mulți bani primăriilor PSD-iste. Moldovan a explicat că a încercat doar echilibrarea bugetelor, pentru că Guvernul a împărțit mai mulți bani primăriilor PNL-iste. ”În 2020 am revenit la practicile PDL-iste din 2005” a declarat acesta.
VIDEO – Radu Moldovan: Am tăcut, dar nu mai pot! Noul Guvern condamnă românii la moarte! ianuarie 28, 2020 - Președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud a răbufnit azi, în cadrul unei conferințe. Acesta a explicat că a tăcut 7 ani, și nu a făcut politică, dar nu mai poate. ”Guvernul nu asigură salarii și hrană, condamnă românii la moarte și face jocuri murdare de culise!”. AFLĂ despre ce e vorba:
Jumătate din județ, sub cod galben de ninsori și viscol ianuarie 28, 2020 - ANM a emis o atenționare cod galben de ninsori și viscol, în zona muntoasă, pentru 26 de județe. Printre ele se numără și Bistrița-Năsăud, fiind vizat jumătate din județ.
Care ați pierdut o sumă mare de bani pe scările Trezoreriei Bistrița? ianuarie 28, 2020 - O sumă importantă de bani a fost găsită în această dimineață pe scările Trezoreriei Bistrița. Jandarmeria caută acum persoana care era pe punctul să-și plătească scump neatenția. 
VIDEO: Se modernizează 15 km de drum județean ce leagă Nușeni de alte localități! Prima centură a Becleanului trece prin Nușeni ianuarie 28, 2020 - Două contracte de peste 20 milioane de lei, semnate azi la Consiliul Județean. Se modernizează 15 km de drumuri județene, ce leagă Nușeni de alte localități. ”Prima centură a Becleanului trece prin Nușeni” a spus râzând primarul comunei.
Hyundai Motorsport a triumfat în Raliul Monte-Carlo ianuarie 28, 2020 - Hyundai Motorsport a început sezonul 2020 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) cu o victorie.