Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
Se caută inginer mecanic, responsabil mentenanță sau marketing și ingineri în construcții! Oferte avantajoase de muncă
Până la sesizări scrise mai este cale lungă: Plângerile la adresa Spitalului Județean se fac momentan în mediul online!
FOTO/VIDEO: Omenia... din lada de Zestre a satului bistrițean și năsăudean!
FOTO/VIDEO - Drama unui îngeraș: La doar 10 ani, Edi nu vorbește și abia se mișcă
APEL UMANITAR: Bistrițean, tată a trei copilași, decedat în Germania! E nevoie de implicare!

  611 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO. Curaj: Muncesc în sistemul sanitar și bancar, dar își respectă timpul liber așa cum se cuvine

11/03/2018 15:14:36 Ioana BRADEA  
Avem de admirat, în aceste zile, la Casa cu Lei, creațiile Mirelei Orban şi ale Biankăi Brici Kerekes, prima - asistentă, a doua - angajată la Trezorerie, care își respectă cu adevărat timpul liber, pictând. „Să terminăm odată cu peisajele, florile, nudurile și portretele! Să ne apucăm de pictat matematică, granule sau mecanică cuantică...!”

Contrapunct” se intitulează expoziția de pictură și grafică semnată de două artiste care au decis să „spargă gheața” și să arate și altora din creațiile la care au muncit în ultima vreme. „Chiar dacă provin din domenii diferite de activitate, din domeniul sanitar, cum este cazul Mirelei Orban, sau cel bancar, cum este cazul Biankăi Brici Kerekes, care muncește la Trezorerie – unde există mai multe doamne care pictează, de altfel – cele două artiste reușesc să ne transmită frumusețea naturii și a omului, în toată complexitatea lor...”, a remarcat jurnalistul Menuț Maximinian, invitat să vorbească la vernisajul expoziției.

Rozalia Fucă Tomescu, în calitate de director al Școlii de Arte din Bistrița, „o adevărată pepinieră din care se aleg viitorii artiști profesioniști”, a povestit despre parcursul celor două artiste – una dintre ele absolventă, cealaltă – încă elevă aici în anul II de studiu. „Le doresc să fie curajoase, optimiste și să nu renunțe la visele lor. Suntem mândri de voi!”, a conchis Rozalia Fucă Tomescu, în timp ce scriitorul Zorin Diaconescu a remarcat că exponatele i-au transmis „speranța și dorința de a le încuraja pe autoare să depășească elementele de artă naivă resimțite ici și colo, pentru a face loc unor răbufniri de curaj mai dese”...

Despre cele două artiste și creațiile lor au fost invitați să vorbească și Dorel Cosma, directorul Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc”, dar și profesoara dr. Diana Morar, graficianul Lucian Dobârtă și prof. dr. Vasile Duda.

Poetul Alexandru Cristian Miloş a remarcat că, privind cu atenție tablourile celor două artiste a încercat să regăsească în ele ceva din tematica astrală care îl preocupă, a încercat să vadă dacă se poate simți în Cosmos printre tablouri: „Adevărul este frumusețe, frumusețea este simetrie, iar simetria reprezintă, la rândul ei, raportul de numere care duc către armonie și care, în greacă, însemna chiar Cosmos...”, a precizat Alexandru Cristian Miloș, adăugând, mai în glumă, mai în serios, că cele două artiste „fac contrabandă cu afectivitatea noastră”.

Poetul a recunoscut în fața celor prezenți că așteaptă cu nerăbdare „să mai terminăm odată cu peisajele, florile, nudurile și portretele, să ne apucăm de pictat și matematica, granulele, mecanica cuantică, să ne reorientăm, să descoperim că suntem și noi niște dumnezei mai mici care am uitat că suntem dumnezei și rătăcim așa bezmetic, pe aiurea... Rolul artei este acela de a se combina cu știința...”, a concluzionat Alexandru Cristian Miloș, felicitându-le pe artiste.

2294 vizualizari


loading...


00000000000expoCL_03.jpg :: Bistriteanul.ro
00000000000expoCL_06.jpg :: Bistriteanul.ro
00000000000expoCL_01.jpg :: Bistriteanul.ro
00000000000expoCL_05.jpg :: Bistriteanul.ro
00000000000expoCL_08.jpg :: Bistriteanul.ro
00000000000expoCL_07.jpg :: Bistriteanul.ro
00000000000expoCL_04.jpg :: Bistriteanul.ro
00000000000expoCL_09.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
11:14 - VIDEO: Un bistrițean, aflat la volanul unui Logan, a făcut praf un BMW, în Dej
10:51 - Elevii din Bistrița se simt în siguranță la școală. Dar admit că aici se înjură și se vorbește urât
10:33 - CEPARI: Trei mașini, implicate într-un accident!
09:10 - Vrei o masă de Paște bogată și gustoasă? Comandă Coșul cu Produse tradiționale pregătit de Restaurant Casa Doamnelor!

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro