Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
FOTO/VIDEO: Cristi din Livezile, din nou prin spitale - la un an de la operație
VIDEO - Din satul lui Coșbuc, în ring. Cum a ajuns o bistrițeancă speranța României la box
OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Andrada Moldovan: Nu trebuie să ai bani ca să te îmbraci ok. Trendurile etno sunt depășite...
FOTO: Cel mai frumos mod de a sărbători o zi de naștere. La „Andrei Mureșanu”
FOTO: Azi începe sezonul reducerilor la Relegance și Rinascimeto...!
Se caută tinichigiu auto, operatori și controlori de calitate! Alte oferte de muncă avantajoase:

  587 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO: De la Bach – la Beatles, o cale atât de lungă, presărată cu emoţii şi muzică fantastică...

18/06/2017 14:13:49 Ioana BRADEA  
O inedită şi necesară călătorie muzicală i-a purtat ieri seară pe melomanii din Bistriţa de la complexitatea şi virtuozitatea muzicii lui Bach, la melancolia contemporană a unor piese compuse de legendarii Beatles, într-un concert de excepţie susţinut de chitaristul Costin Soare.

Încă o seară extraordinară la Sinagoga din Bistriţa, acolo unde muzicianul-chitarist Costin Soare a poposit cu un concert extraordinar, în cadrul turneului „De la Bach la Beatles – cucerindu-şi spectatorii cu un program deosebit.

Seara a început cu Suita în la minor pentru lăută de Bach (transcrisă pentru chitară într-un aranjament de Costin Soare), a continuat cu Introducere şi variaţiuni pe o temă din „Flautul Fermecat" de Mozart de Fernando Sor, un compozitor contemporan cu Beethoven şi Schubert, pentru a suspina nostalgic la Alfonsina y el mar compusă de Ariel Ramirez în amintirea legendarei scriitoare Alfonsina Storni care a murit în condiţii dramatice, în Mar del Plata (Argentina).

Chitaristul a interpretat şi un celebru standard în jazz – A Night in Tunisia de Dizzy Gillespie (un aranjament realizat de marele chitarist francez Roland Dyens), continuându-şi programul cu piesa Koyunbaba, una dintre cele mai frumoase piese scrise pentru chitară, o lucrare inedită cu un puternic iz oriental, o baladă compusă de italianul Carlo Domeniconi.

Recitalul de chitară clasică s-a încheiat cu diversitatea stilistică a secolului XX şi două aranjamente după Yesterday şi Michelle ale celebrei trupe Beatles, făcute de cel mai important compozitor japonez al secolului XX, Toru Takemitsu.

Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la Colegiul „Dinu Lipatti”, Bucureşti şi profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, manifestare de succes ajunsă la a şasea ediţie, în cadrul căreia concertează chitarişti de top din întreaga lume.

Cu o experienţă de 3 turnee naţionale la activ (Muzica în palatele României/2016; Armonii pascale/2015, alături de actriţa Daniela Nane; Nocturne şi dansuri/2013), un CD lansat în 2014 (Nocturne şi dansuri) şi altul în 2017 (Twenty Shades of Music, alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu), membru permanent a două ansambluri camerale (flaut-chitară, cu Ion Bogdan Ştefănescu şi voce-chitară, cu mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg.

Pentru activitatea desfăşurată în 2016 (turneul Muzica în palatele României şi organizarea Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, ediţia a VI-a), Costin Soare s-a numărat printre nominalizaţii secţiunii Muzică Clasică din cadrul Galei Premiilor „Matei Brâncoveanu” ale Fundaţiei Alexandrion.

Concertul de ieri a fost organizat de Asociaţia Kitharalogos şi Fabrica de instrumente muzicale Hora SA din Reghin care a şi oferit o chitară realizată de maestrul lutier Alexandru Marian, făcută special pentru acest turneu şi care va ajunge, pe 1 iulie, în ultimul concert al turneului, în braţele unui tânăr talentat şi pasionat de chitară clasică.

3128 vizualizari00000CostinSoare_05.jpg :: Bistriteanul.ro
00000CostinSoare_08.jpg :: Bistriteanul.ro
00000CostinSoare_04.jpg :: Bistriteanul.ro
00000CostinSoare_03.jpg :: Bistriteanul.ro
00000CostinSoare_06.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
09:35 - Fratele Ancuței Cârcu va fi condus pe ultimul drum în Rebrișoara, de un sobor compus din 16 preoți

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro