VIDEO – Delia, Lidia Buble, Andreea Bălan, Cargo și Ștefan Bănică Junior, pe scenă la Târgul Mare al Bistriței. Vezi programul complet:

VIDEO – Delia, Lidia Buble, Andreea Bălan, Cargo și Ștefan Bănică Junior, pe scenă la Târgul Mare al Bistriței. Vezi programul complet:

Doar o săptămână și jumătate ne mai desparte de Târgul Mare al Bistriței, care se va întinde pe nu mai puțin de 10 zile. Cap de afiș sunt Delia, Lidia Buble, Andreea Bălan, Cargo sau Ștefan Bănică Junior. Vezi care este programul complet al târgului:

Orașul Bistrița se pregătește pentru sărbătoare. Târgul Mare al Bistriței este programat pentru a doua parte a lunii august. Acesta va începe în data de 24 august și va include expoziții, concerte, demonstrații de graffiti și târguri. Sărbătoarea se va întinde pe nu mai puțin de 10 zile, a dezvăluit primarul Ovidiu Crețu, astăzi, într-o conferință de presă.

Cum s-a întâmplat și până acum, Heidenfeld din Viișoara va găzdui muzica populară, iar scena de pe Pietonalul Liviu Rebreanu muzica „modernă”.

Vineri 24 august, începând cu ora 18:00, în Heidenfeld vor urca pe scenă Ansamblul „Cununița” Bistrița, Ioan Cristian Țăran și Ansamblul profesionist „Cununa de pe Someș”. Pe scena de pe pietonal vor urca Emanuel Cârstea, Nosfe și Alina Eremie.

Sâmbătă 25 august, pe scena din Heidenfeld vor urca, tot începând cu ora 18:00, Ansamblul „Coronița” Solovăstru, Silvia Ivan, Ileana Melean, Ansamblul „Comori ardelene” din Turda, Olimpia Deneș și Elisa Hechelciuc. Pe pietonal vor răsuna piese cunoscute din repertoriul românesc și internațional și un colaj simfonic dedicat ABBA, susținute de Opera Grup Project.

Duminică 26 august, în Heidenfeld, începând cu ora 18:00 vor putea fi urmărite ansamblurile „Emilia Bubulac” din Gorj, „Balada” din Bistrița, dar și Mariana Condrea, Mărioara Dragotă, Grigore Sâmboan și Pamfil Roată. Pe pietonal, de la ora 20:00 vor concerta Ex Animus, Got X și Liviu Teodorescu.

Luni 27 august pe scena din Heidenfeld vor urca Ansamblul „Doinița” Bistrița, Bojor Adina, Virginia Linul, Cosmina și Nelu Cucură, Ansamblul „Flori de Romanați” din Olt, Petrică Țăranu și Daniel Pop. Pe pietonal vor urca Sympress, Strada Mare și Lidia Buble.

Marți 28 august în Heidenfeld vor putea fi urmăriți Ansamblul „Roata de la Runc” din Runcu Salvei, Moldovan Adriana, Simona Pop Labiș, Grupul vocal „Glasuri ardelene” din Cluj, Ansamblul Iași și Dorina Oprea. Pe pietonal, în schimb, vor putea fi urmăriți Gentiana, The Boulevard și Andreea Bălan.

Miercuri 29 august în Heidenfeld vor urca pe scenă Ansamblul „Colibița” din Bistrița Bârgăului, Maria Blaga, Ancuța Bârte, Alexandru Ichim, Crina Bertel, Leontina Pop și Ansamblul „Doina Gorjului”. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu vor putea fi urmăriți Punkarta, 7 Pași și Cargo.

Joi 30 august, în Heidenfeld vor urca pe scenă Ansamblul „Doina Someșeană” din Sîngeorz Băi, Nicoleta Șortuș, Floarea Pop, Ansamblul „Mara” din Sighetul Marmației, Ileana Matus, Marcel Avram, Alina Ploaie și Livia Harpa. Începând cu ora 19:00, Biserica Evanghelică va găzdui un concert extraordinar Ștefan Pop & friends – Noua Orchestră Transilvană – arii celebre din opere și alte lucrări de mare popularitate. Pietonalul va fi acaparat, începând cu ora 20:00, de muzica electronica cu ajutorul lui DJ Adrian Eftimie și Slash & Dup și Moonside.

Vineri 31 august în Heidenfeld vor putea fi urmăriți Onița Ciuta, Dănuț Costinia, Ansamblul „Flori Bârsavei” din Timiș, Alexandru Căpitan, Livia Sorlea, Cornelia Ardelean și Ansamblul „Doruri sătmărene” din Satu Mare. Pe scena de pe Pietonalul Liviu Rebreanu vor urca Cătălin Crișan și Ad Libidum.

Sâmbătă 1 septembrie, în Heidenfeld vor putea fi urmăriți Ansamblul „Florile Bârsavei” din Timiș, Roxana Truța, Emilia Popdeac, Ansamblul „Doina Albești” din Târnava Mureș, Crina și Alexia Prața și Mircea și Alexandru Simionca. Scena de pe pietonal va fi acaparată de Ștefan Bănică Junior.

În ultima zi, duminică 2 septembrie, pe scena de pe Pietonalul Liviu Rebreanu va concerta, începând cu ora 21:00 , Delia. În Heidenfeld vor urca pe scenă: Florina Bălan, Costi Dumitru, Nelu Șopterean, Maria Predescu, Cornelia Hoha, Teodora Simionca, Mihai Brahner, Anton Todică și Ansamblul profesionist „Meseșul” din Zalău.

Foto: Arhivă

BUCURIE! A fost găsită bunicuța Julianna! acum 7 ore- Clipele de groază și cele mai negre scenarii au încetat pentru familia bunicuței Julianna. Bătrânica a fost găsită chiar de aparținători.
FOTO: Din 16 monumente istorice gata să se prăbușească, pentru 11 nici măcar nu există interes de reabilitare acum 9 ore- Județul nostru are sute de monumente istorice. 16 dintre acestea sunt pe punctul de a se prăbuși. Dacă pentru unele se încearcă salvarea lor, pentru 11 dintre ele nici măcar nu există interes de așa ceva.
VIDEO: O nouă provocare pentru Bistrița: De acum, Bistrițeanul.ro LIVE, dimineața, de la ora 9 acum 9 ore- După aproape 11 ani de activitate în mediul online, Bistrițeanul evoluează și trece la nivelul următor, într-o etapă care vă demonstrează că vrem să fim mai aproape de cititori și  că suntem o redacție vie… Că suntem dispuși să vă ascultăm cu adevărat și să luăm în considerare ceea ce aveți de transmis:
Năsăudean cu peri cărunți ce nu avea drept să conducă în România, prins de polițiștii dejeni acum 11 ore- Un bărbat din Năsăud a fost prins de polițiștii dejeni încălcând legea. Acesta tranzita orașul, sâmbătă dimineața, deși nu avea drept de a conduce autovehicule în România.
FOTO: Construcții într-un avansat stadiu de degradare pun în pericol viața elevilor! acum 12 ore- Construcții într-un avansat stadiu de degradare pun în pericol viața elevilor – avertizează deputatul USR Cristina Iurișniți, referindu-se la clădirea școlii din Dorolea și Cușma.
Încalci legea? Polițiștii ți-ar putea suspenda permisul…când îți convine! acum 13 ore- Un nou proiect de lege are menirea de a face sancțiunile șoferilor mai convenabile. Pe principiul ”să nu rămână fără pâine pe masă”, noua lege ar permite șoferilor să-și aleagă perioada de suspendare a permisului. Totuși, fără a depăși un an de zile de la data comiterii infracțiunii.
Se fac angajări la Jaqueline Caffe, Sanovil, Bricks 1903 și fosta fabrică Netex! acum 14 ore- Noi locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână, la Bistrița: se caută infirmiere, barmani, ospătari, electricieni, operatori și șef de secție!
FOTO – Cum au reușit niște copii de 10 ani din Beclean să vină cu o soluție pentru îmbunătățirea somnului astronauților acum 14 ore- Niște copii, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean au reușit să vină cu o soluție menită să îmbunătățească somnul astronauților. Este vorba despre un roboțel, din LEGO, care le-a și adus locul al II-lea în cadrul unei competiții naționale.
VIDEO – Cum a ajuns după gratii un bistrițean chiar în ziua în care îi naște soția. Totul a pornit de la un claxon acum 15 ore- Un bistrițean de 35 de ani a ajuns noaptea trecută după gratii, ratând astfel nașterea copilului său, care vine pe lume chiar astăzi. Totul a pornit de la un claxon, care s-a transformat într-un adevărat scandal...
O bunicuță de 83 de ani a dispărut de acasă! Să ajutăm! acum 17 ore- O familie din Coldău cere ajutorul pentru a o găsi pe bunica Julianna. La cei 83 de ani a plecat de acasă azi-noapte, și nu mai e de găsit. Polițiștii o caută deja. Ați văzut-o, cumva?
Frații Bachiș păstrează în familie, de 50 de ani, secretul celei mai faimoase și iubite înghețate din oraș! L-au spus doar Anielei, cea care duce tradiția familiei mai departe… acum O zi- Povestea înghețatei pe care o găsiți astăzi în zeci de sortimente în vitrinele Gelateriei Aniela începe acum 50 de ani, atunci când familia Bachiș, cu un spirit antreprenorial care n-a putut fi înfrânat mai târziu nici de comuniști, s-a apucat să o facă, în casa părintească de la Tărpiu, lângă Dumitra.
FOTO: A încercat să facă foc în sobă, dar a incendiat casa familiei. Pățania periculoasă a unui copil de 10 ani acum O zi- Un copil de 10 ani a cauzat un incendiu, pe când încerca să facă foc în sobă, folosind o substanță inflamabilă.
OAMENI din Bistrița-Năsăud. Octav Ureche, artistul lovit de grenada jandarmilor, în 10 august: „Viața mea s-a schimbat total după protest…” acum O zi- Imaginea piciorului zdrobit de grenadă al tânărului artist din Bistrița – Octavian Ureche – participant la protestul din 10 august 2018 și rănit de jandarmii violenți, a devenit virală anul trecut pe internet. De atunci, viața lui Octavian s-a schimbat fundamental: „A fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat…”
Când promisiunile bat rațiunea – cu gândul la o pensie mai mare, un bătrân s-a lăsat prostit de un alt pensionar acum 2 zile- Un bătrân de 80 de ani din Bistrița a rămas fără o parte din pensie, după ce a fost prostit, culmea, tot de un pensionar. Acesta a pretins că este un director de la Casa de Pensii și i-a promis bătrânului că-l poate ajuta să-și mărească pensia, în schimbul unei sume de bani...
Provocare inedită pentru copiii care au primit cadouri prin Camionul de Crăciun acum 2 zile- A venit vremea ca și copilașii care au primit cadouri prin acțiunea Camionul de Crăciun să se implice printr-o inedită acțiune de voluntariat. Cei de la Tășuleasa Social le-au propus celor mici să ajute la înfrumusețarea traseului Via Transilvanica.