VIDEO – Delia, Lidia Buble, Andreea Bălan, Cargo și Ștefan Bănică Junior, pe scenă la Târgul Mare al Bistriței. Vezi programul complet:

VIDEO – Delia, Lidia Buble, Andreea Bălan, Cargo și Ștefan Bănică Junior, pe scenă la Târgul Mare al Bistriței. Vezi programul complet:

Doar o săptămână și jumătate ne mai desparte de Târgul Mare al Bistriței, care se va întinde pe nu mai puțin de 10 zile. Cap de afiș sunt Delia, Lidia Buble, Andreea Bălan, Cargo sau Ștefan Bănică Junior. Vezi care este programul complet al târgului:

Orașul Bistrița se pregătește pentru sărbătoare. Târgul Mare al Bistriței este programat pentru a doua parte a lunii august. Acesta va începe în data de 24 august și va include expoziții, concerte, demonstrații de graffiti și târguri. Sărbătoarea se va întinde pe nu mai puțin de 10 zile, a dezvăluit primarul Ovidiu Crețu, astăzi, într-o conferință de presă.

Cum s-a întâmplat și până acum, Heidenfeld din Viișoara va găzdui muzica populară, iar scena de pe Pietonalul Liviu Rebreanu muzica „modernă”.

Vineri 24 august, începând cu ora 18:00, în Heidenfeld vor urca pe scenă Ansamblul „Cununița” Bistrița, Ioan Cristian Țăran și Ansamblul profesionist „Cununa de pe Someș”. Pe scena de pe pietonal vor urca Emanuel Cârstea, Nosfe și Alina Eremie.

Sâmbătă 25 august, pe scena din Heidenfeld vor urca, tot începând cu ora 18:00, Ansamblul „Coronița” Solovăstru, Silvia Ivan, Ileana Melean, Ansamblul „Comori ardelene” din Turda, Olimpia Deneș și Elisa Hechelciuc. Pe pietonal vor răsuna piese cunoscute din repertoriul românesc și internațional și un colaj simfonic dedicat ABBA, susținute de Opera Grup Project.

Duminică 26 august, în Heidenfeld, începând cu ora 18:00 vor putea fi urmărite ansamblurile „Emilia Bubulac” din Gorj, „Balada” din Bistrița, dar și Mariana Condrea, Mărioara Dragotă, Grigore Sâmboan și Pamfil Roată. Pe pietonal, de la ora 20:00 vor concerta Ex Animus, Got X și Liviu Teodorescu.

Luni 27 august pe scena din Heidenfeld vor urca Ansamblul „Doinița” Bistrița, Bojor Adina, Virginia Linul, Cosmina și Nelu Cucură, Ansamblul „Flori de Romanați” din Olt, Petrică Țăranu și Daniel Pop. Pe pietonal vor urca Sympress, Strada Mare și Lidia Buble.

Marți 28 august în Heidenfeld vor putea fi urmăriți Ansamblul „Roata de la Runc” din Runcu Salvei, Moldovan Adriana, Simona Pop Labiș, Grupul vocal „Glasuri ardelene” din Cluj, Ansamblul Iași și Dorina Oprea. Pe pietonal, în schimb, vor putea fi urmăriți Gentiana, The Boulevard și Andreea Bălan.

Miercuri 29 august în Heidenfeld vor urca pe scenă Ansamblul „Colibița” din Bistrița Bârgăului, Maria Blaga, Ancuța Bârte, Alexandru Ichim, Crina Bertel, Leontina Pop și Ansamblul „Doina Gorjului”. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu vor putea fi urmăriți Punkarta, 7 Pași și Cargo.

Joi 30 august, în Heidenfeld vor urca pe scenă Ansamblul „Doina Someșeană” din Sîngeorz Băi, Nicoleta Șortuș, Floarea Pop, Ansamblul „Mara” din Sighetul Marmației, Ileana Matus, Marcel Avram, Alina Ploaie și Livia Harpa. Începând cu ora 19:00, Biserica Evanghelică va găzdui un concert extraordinar Ștefan Pop & friends – Noua Orchestră Transilvană – arii celebre din opere și alte lucrări de mare popularitate. Pietonalul va fi acaparat, începând cu ora 20:00, de muzica electronica cu ajutorul lui DJ Adrian Eftimie și Slash & Dup și Moonside.

Vineri 31 august în Heidenfeld vor putea fi urmăriți Onița Ciuta, Dănuț Costinia, Ansamblul „Flori Bârsavei” din Timiș, Alexandru Căpitan, Livia Sorlea, Cornelia Ardelean și Ansamblul „Doruri sătmărene” din Satu Mare. Pe scena de pe Pietonalul Liviu Rebreanu vor urca Cătălin Crișan și Ad Libidum.

Sâmbătă 1 septembrie, în Heidenfeld vor putea fi urmăriți Ansamblul „Florile Bârsavei” din Timiș, Roxana Truța, Emilia Popdeac, Ansamblul „Doina Albești” din Târnava Mureș, Crina și Alexia Prața și Mircea și Alexandru Simionca. Scena de pe pietonal va fi acaparată de Ștefan Bănică Junior.

În ultima zi, duminică 2 septembrie, pe scena de pe Pietonalul Liviu Rebreanu va concerta, începând cu ora 21:00 , Delia. În Heidenfeld vor urca pe scenă: Florina Bălan, Costi Dumitru, Nelu Șopterean, Maria Predescu, Cornelia Hoha, Teodora Simionca, Mihai Brahner, Anton Todică și Ansamblul profesionist „Meseșul” din Zalău.

Foto: Arhivă

acum 12 minuteFOTO: JYSK a transformat sediul Micilor Prinți într-o căsuță de poveste! - Au muncit într-o bucătărie, apoi s-au mutat într-un depozit de reactivi medicali, unde, în două săli cu pământ pe jos, au amenajat prima tentativă de centru de autism iar acum, grație pritenilor de la JYSK, au parte de o căsuță de poveste: „Nu mi-aș fi imaginat niciodată că într-o bună zi Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa va arăta ca scos din catalog...!”
acum 2 oreTe-ai căsătorit? Vezi că te caută ANAF-ul! - Tinerii căsătoriți vor primi în curând o scrisoare! Nu de dragoste! Ci tocmai de la ANAF! Răspunsul este obligatoriu, altfel Fiscul le va lua din cadoul de nuntă al proaspeților însurăței aproape 5.000 de lei.
acum 18 oreFOTO/VIDEO – Descoperire macabră la Vermeș. O femeie a avut parte de o moarte groaznică - Descoperire macabră în această zi la Vermeș. O femeie a fost găsită decedată, după o anexă gospodărească. Aceasta a murit în urmă cu câteva zile și potrivit martorilor a avut parte de o moarte groaznică.
acum 18 oreTestări GRATUITE, la Primăria din Căianu Mic, în acest sfârșit de săptămână! - Campania „Nu am făcut destul”, ajunsă la ediția cu numărul V, sosește sâmbătă și duminică la Căianu Mic! Sute de femei din localitate dar și din satele din jur sunt invitate să-și învingă frica sau rușinea și să treacă pe la Primărie, între orele 10.00 și 18.00. Este pentru binele și sănătatea lor!
acum 19 oreToamnă vibrantă, în colecția brandului Sense! -      Toamnă vibrantă, în colecția brandului Sense, cu atât mai mult cu cât designerul Andreea Tincu a desenat pentru brandul românesc Sense o colecție dinamică, plină de nuanțe artistice și imprimeuri botanice stilizate sau motive artsy. Modelele versatile inspirate de tonurile naturii se încadrează atât pentru zona elegantă, cât și cea casual-șic –  aducând o notă efervescentă garderobei de toamnă.
acum 19 oreBeclean: Neatenția costă! Fetiță lovită de mașină, după ce a fugit în stradă - În Beclean, pe drumul ce duce spre Braniștea, a avut loc un accident rutier. O fetiță de doar șapte anișori a fost lovită de o mașină.Micuța a fugit în stradă, fără să se asigure. 
acum 20 de oreSuper-porumbul cultivat de un liceu din județ. Câteva hectare aduc profituri de zeci de mii de lei - Cercetătorii din întreaga lume lucrează deja de ani buni la cereale și legume rezistente, care să nu fie afectate de secetă sau diferiți dăunători. Un astfel de porumb este cultivat de un liceu din județ și aduce profituri frumușele unității de învățământ.
acum 21 de oreOgâgău vrea să reînvie linia ferată de la Ilva la Rodna. În scopuri turistice! - În vara anului trecut, după o ”absență” de patru ani de zile, s-a redeschis linia ferată Ilva Mică - Rodna Veche. După doar șase luni de funcționare, s-a închis, din nou! primarul Sîngeorzului vrea să o reînvie. În scopuri turistice! Ce are în plan:
acum 23 de oreRezervă-ți seara care ți se potrivește la Taverna Dogarilor: Retro 30+ sau Piano Wine Live! - Evenimentele se țin lanț la Taverna Dogarilor de pe Strada Alexandru Odobescu din Bistrița. Joi, 18 octombrie se anunță o super Seară Retro cu distracție garantată, muzică, dans și concursuri surpriză iar vineri, 19 octombrie, ambianța devine relaxantă cu o seară de Piano Wine Live. Așadar, rezervă din timp, pentru tine și prietenii tăi, seara care crezi că ți se potrivește.
acum 24 de oreVIDEO: Primul și singurul român care a zburat în Cosmos a făcut, la Bistrița, mărturisiri tulburătoare despre experiențele prin care a trecut - Dumitru Prunariu, primul și singurul român care a zburat în Cosmos a fost ieri omul zilei, la Bistrița, fiind invitat de Rotary Club, Lions Club, Rotaract și Interact la Colegiul „Liviu Rebreanu” și la Sinagogă, să povestească despre fantastica experiență prin care a trecut în spațiu: „Am ajuns în Cosmos printr-o întâmplare... Da, mi-a fost frică...”
acum O ziRostul de dimineață: Se îngălbenește la față, de îndată ce ne apropiem de el…! Ce drac de secret ascunde…?!? - Ce-o fi în mintea lui?! Ce drac de secret vrea să ascundă de ochii tuturor bistrițenilor curioși care se apropie cu băgare de seamă și care se trezesc în fața unei surprize atât de simple, atât de limpezi: individul se îngălbenește treptat la față – ca și cum ar ascunde (cu maximă îndârjire!) un îngrozitor secret...
acum O ziBăiețelul de 5 ani care a căzut de pe scară a fost operat. Care este starea sa - Băiețelul de 5 ani din Mureșenii Bârgăului care a căzut ieri de pe o scară, în gospodăria familiei, a fost operat în cursul nopții și se află internat la Anestezie, Terapie Intensivă. Ce spun medicii despre starea sa:
acum 2 zileFOTO/VIDEO – Incendiu puternic la Nepos! Pompieri voluntari au fost chemați de acasă pentru a potoli focul - Un incendiu puternic a cuprins în această seară o casă și o anexă gospodărească din localitatea Nepos. Flăcările violente au necesitat intervenția rapidă a pompierilor și chiar chemarea unora de acasă.
acum 2 zileFOTO/VIDEO – Un băiețel de 5 ani este în stare gravă, după ce s-a prăbușit de pe o scară - Un băiețel de 5 ani este în stare gravă, după ce s-a prăbușit de pe o scară care ducea spre podul unei locuințe din Mureșenii Bârgăului. Acesta a fost transportat de urgență la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
acum 2 zileEfectele braconajului: Doar o capră neagră în plus în munți, într-un an de zile! - Munții Rodnei pot fi casă pentru aproximativ 600 de capre negre. Efectivul este însă de patru ori mai mic. Iar din cauza braconajului și a animalelor carnivore, numărul caprelor negre a crescut doar cu un singur exemplar. Într-un an de zile!