VIDEO: Dezastrele rămase în urma ploilor și a inundațiilor. Investiții urgente

VIDEO: Dezastrele rămase în urma ploilor și a inundațiilor. Investiții urgente

În ultimele zece zile, județul Bistrița Năsăud a fost sub avertizări multiple de vreme severă, de la cod galben la cod roșu. Ploile și inundațiile au făcut ravagii. Ministrul Deneș a prezentat investițiile prioritare ce se vor face în județ în urma calamităților.

Începând din 15 mai, Bistrița Năsăud a fost sub avertiză meteorologice. De la Cod Galben până la Cod Roșu, sute de bistrițeni fiind afectați de ploile abundente și de inundațiile aferente.

Efectele sunt groaznice: sute de case inundate, terenuri agricole afectate, drumuri distruse, etc.

Prefectul Ovidiu Frenț a prezentat situația actuală a zonelor afectate, iar ministrul Deneș a prezentat situația cotelor de pericol depășite pe diferite râuri, în județ, în ultima săptămână.

Ministrul Apelor și Pădurilor se află astăzi în județ, unde a făcut o vizită maraton, în unele zone afectate de ploi și inundații.

Am fost în Beclean, Țigău, pe valea Dipșei, la Teraplast, Domnești și Bârla, Budacu de Jos pe Buduș și Slătinița. În județul nostru este nevoie de lucrări hidrotehnice urgente, pe mai multe cursuri de apă. Bistrița Năsăud stă foarte prost la acest capitol, în ideea în care astfel de lucrări se efectuează numai pe 15 la sută din râuri, comparativ cu alte județe unde sunt lucrări pe 40 la sută din râuri sau chiar mai mult” a explicat Ioan Deneș.

În acest context, ministrul a declarat că săptămâna viitoare va vorbi cu premierul Dăncilă pentru obținerea de fonduri urgente pentru nouă zone calamitate.

Investițiile se vor face pe râurile Budac, Budușel în localitatea Cetate, Valea Budacului  în Budacul de Jos, Dipșa- la Galații Bistriței, Dipșa- la Lechința- Țigău, Șieu – în Mărișelu- zona cea mai afectată, Șieu – în localitatea Șieu, Șieu- în localitatea Șieuț, Dipșa- în localitatea Teaca, care a fost de asmenea extrem de afectată” a explicat Ioan Deneș.

Mai jos, valorile investiițiilor și lcurările ce vor fi făcute:

Pe lângă aceste lucrării de intervenții, mai avem și investițiile care se fac prin plan tehnic, de pe Valea Meleș, Valea Sărata, Slătinița și alte zone punctuale, unde putem noi intervenii cu specialiștii noștri, cu utilajele noastre pentru a rezolva acele probleme” a concluzionat Ioan Deneș.

Aquabis: Fără apă rece, până mâine, în Ilva Mică acum 2 ore- Locuitorii din Ilva Mică rămân fără apă rece, din cauza unei avarii accidentale pe rețeaua de distribuție a apei potabile făcută de firma care reabilitează drumul din Ilva Mică spre Strâmba.
Expoziție istorică la Bistrița: lucrările celor mai renumiți pictori ai lumii vor putea fi admirate în micul burg săsesc acum 5 ore- Bistrița se află pe lista scurtă a orașelor din România unde vor poposi lucrări semnate de cei mai renumiți pictori ai lumii. Este vorba despre Picasso, Matisse, Dali și Klimt.
Detoxifiere în paradis! Un concediu pentru sănătate, echilibru şi armonie între trup şi suflet! acum 6 ore- Zeci de persoane de toate vârstele din toate colțurile țării sunt așteptate la Colibița. Nu doar pentru a respira aerul de munte, despre care se spune că e la fel de ozonat ca-n Alpi, ci pentru a slăbi. Un bistrițean organizează tabere de detoxifiere care te trimit acasă cu câteva kilograme în minus.
Celtic Transilvania – în TOPUL festivalurilor care nu trebuie ratate în 2019! acum 7 ore- A mai rămas exact o lună de zile până la debutul Festivalului Celtic Transilvania 6! Vor fi din nou 3 zile şi 3 nopți de neuitat pe platoul de lângă Băile Figa, cu multe concerte rock, heavy metal sau folk, cu o mulţime de activităţi în satul celtic şi multe alte surprize…!
SĂRBĂTOARE: Se anunţă câteva delicii muzicale, în weekend, la Bistriţa! acum 7 ore- O adevărată sărbătoare a muzicii se întâmplă, în acest weekend, la Bistriţa: vom avea ocazia să-i ascultăm pe copiii şi tinerii care ştiu să cânte dumnezeieşte - în două concerte extraordinare, la Sinagogă şi la "Dacia".
Alege piesele din in și bumbac de la Sense, pentru a rezista fierbințelii din atmosferă acum 9 ore- E vară și termometrele indică multe grade cu plus. Iar în concedii, și de fapt, de fiecare dată când ieșim din casă, vrem să arătăm bine dar să și facem față fierbințelii din atmosferă. Tocmai de aceea , cei de la Sense au pregătit cea mai inedită colecție din haine de in și bumbac. Nu doar că arată foarte bine, dar te și ajută să te simți confortabil.
FOTO/VIDEO: Persoane încarcerate, rănite și salvatori ce luptă contra cronometru pentru a salva vieți acum 10 ore- Zeci de pompieri și paramedici și-au dat ”întâlnire” azi în parcarea de la Selgros. Aici, pe baza unor scenarii secrete pentru ei, au de acordat primul ajutor și să descarcereze victimele unor accidente. Totul se întâmplă contra cronometru, în cadrul concursului regional al salvatorilor.
FII REPORTER: Bistrița, orașul pasajelor… degradate! acum 11 ore- Bistrița este numit și ”orașul pasajelor”. Doar că atunci când localnicii se gândesc la această sintagmă…și ”simt” mirosurile specifice și ”văd” starea de degradare a unora. Chiar și cele reabilitate prezintă aceleași semne..plus că se degradează.
Trecerea de pietoni de la Prefectură, vizibilă până la prima ploaie. Municipalitatea a ieșit cu pensula la două luni de la inaugurare acum 12 ore- Două luni, cam atât țin marcajele din oraș, plătite cu bani frumoși. Trecerea de pietoni de la Prefectură, „inaugurată” acum două luni deja nu mai este vizibilă, Primăria Bistrița fiind nevoită să o revopsească în miez de noapte ca să vadă pietonii pe unde să treacă… În luna aprilie una dintre trecerile de pietoni a...
Cristina Iurișniți (USR): Peste 350 de elevi de clasa a VIII-a lipsesc de la Evaluarea Naţională, în Bistrița-Năsăud! acum 13 ore- Ieri a început examenul național de Evaluare Națională, cu proba la Limba și Literatura Română. Deputatul USR Cristina Iurișniți a atras atenția că peste 350 de elevi de clasa a VIII-a lipsesc de la Evaluarea Naţională, în Bistrița-Năsăud
Aquabis Bistriţa: Străzi fără apă, azi, în Năsăud! acum 13 ore- Astăzi, 19 iunie 2019, se va sista PARŢIAL furnizarea apei potabile, în localitatea Năsăud, pe câteva străzi.
Contele Dracula, așteptat în Wonderland. Ce planuri are viceprimarul Bistriței pentru complexul din Unirea acum O zi- Într-o emisiune televizată, Cristian Niculae, viceprimarul Bistriței și candidatul PSD la fotoliul de primar la alegerile următoare a precizat că ia în calcul amenajarea unui parc de distracții dedicat contelui Dracula, în complexul Wonderland din Unirea.
FOTO: Tractor în loc de elicopter, pentru a salva viața unui bunic! acum O zi- O intervenție mai neobișnuită ieri, în Poiana Ilvei. Un bărbat a suferit un atac cerebral. Deși s-a solicitat intervenția elicopterului, zona fiind una dificilă...pacientul a fost transportat cu tractorul.
EXTRA: Autorul protestului „Şi eu vreau autostrăzi!” vine la Bistriţa! Prima ediţie TEDx, în oraşul nostru! acum O zi- În premieră, la Bistriţa, graţie voluntarilor Pov 21, va avea loc o ediție inaugurală a celebrelor conferinţe TEDx. Printre invitaţi – afaceristul care a iniţiat protestul „Şi eu vreau autostrăzi!”
ȘOCANT! După ploaie, din pământ au ieșit oase! Se ia în considerare o crimă! acum O zi- Ploile fac să răsară plante, buruieni... și alte cele. Doar că ieri, la Nușeni, după ploile abundente, au ieșit din pământ... fragmente de oase. Polițiștii iau în considerare posibilitatea unei crime.