VIDEO: Director de şcoală, către elevii săi: „M-aţi determinat să vreau să fac mai mult!”

VIDEO: Director de şcoală, către elevii săi: „M-aţi determinat să vreau să fac mai mult!”

Palatul Copiilor din Bistriţa împlineşte în acest an 69 de ani de activitate – tot pe drumuri… Dacă până acum cursurile gratuite se desfăşurau la Şcoala Gimnazială Nr. 4, în acest an activităţile au fost distribuite în patru spaţii diferite. Este vorba de Şcoala Gimnazială Nr. 1, Şcoala Gimnazială Avram Iancu, Liceul cu Program Sportiv sau CeTin.

Oferta şcolară este deosebită: elevii au la dispoziţie cursuri extra-şcolare gratuite de teatru, pantomimă, pictură, Creaţie literară, tenis de masă jurnalism, dansuri populare, Informatică, GO, Robotică, Aeromodele şi multe altele.

Zeci de copii şi părinţi alături de profesorii care predau la Palatul Copiilor au participat ieri la ceremonia de deschidere a unui nou an şcolar. A fost prezentă şi Camelia Tabără, inspectorul şcolar general al ISJ Bistriţa-Năsăud.

Un mesaj emoţionant a fost transmis de directoarea instituţiei: „Dragi copii şi elevi, de când sunt director al acestei instituţii, m-aţi învăţat să privesc prin ochii voştri şi să descopăr arta frumosului. M-aţi determinat să vreau să fac mai mult. Pentru ca talentul vostru să fie apreciat şi cunoscut… Mi-aţi transmis zi de zi veselia, gingăşia şi copilăria voastră…”, a transmis prof. Maria Marioara Miheștian, directorul Palatului Copiilor.

Directoarea speră ca de anul viitor Palatul Copiilor să-şi înceapă activităţile într-un nou sediu. Mai multe detalii despre cursuri şi înscrieri se pot accesa AICI.

Tot ieri a început activitatea şi la Şcoala Populară de Arte din Bistriţa. Noul director al instituţiei – profesoara AnaMaria Dragonici i-a prezentat pe noii profesori și i-a invitat pe elevi şi părinţi la o discuţie deschisă şi sinceră:

Nu uitaţi că şcoala noastră este o şcoală unde şi educăm, dar în primul rând venim pentru a ne relaxa… Dacă descoperim în interiorul nostru că avem mai multe abilităţi pentru a ne şi perfecţiona – avem la dispoziţie şi cursuri de perfecţionare… Vă doresc multă bucurie şi zâmbete la ore! Sper să găsiţi aici toate răspunsurile pe care le căutaţi”, a explicat Anamaria Dragonici.

Directoarea Şcolii Populare de Arte a recunoscut că are emoţii, dar că şi pe cursanţi îi aşteaptă multe emoţii – pentru că vor urma o mulţime de evenimente, concerte, spectacole, expoziţii. Prima ieşire în public a celor de la Şcoala de Arte este deja programată pentru 11 decembrie.

VIDEO: Investiţii masive şi proiecte de sute de mii de euro, la Valea Vinului! octombrie 21, 2019 - „Investiţiile care au început în Valea Vinului încă din acest an se referă la apă şi canalizare, dar şi la asfaltarea drumului Rodna – Valea Vinului şi introducerea unei zone de promenadă dar şi a unei piste de biciclete… ”
Produsele din pește de la Romuli au ajuns în prima alimentară ca odinioară dedicată produselor tradiționale octombrie 21, 2019 - Pe lista aleasă pe sprânceană de prima alimentară ca odinioară dedicată produselor tradiționale din București și-au făcut loc și produsele din pește de la Romuli, disponibile până acum doar la târguri și la piața locală din weekend de lângă Biserica Evanghelică.
POVEŞTI DIN SAT: Vergelul și angajarea octombrie 20, 2019 - „Bine ai făcut că ai mai vinit pe la noi, doamnă! Mi-am mai amintit o poveste, din vremea cân’ eram holtei și nu avem atâta minte, câtă am amu’. Ascultă, ori scrie, ori fă ce-i ști ‘mneata!
Radu Moldovan: Consiliul Local trebuie să facă urgent un credit și să modernizeze integral toate străzile din Bistrița octombrie 20, 2019 - Bistrița s-a transformat într-un adevărat șantier pe toată perioada verii. Municipalitatea a modernizat integral 47 de străzi, însă bistrițenii au criticat dur modul în care au fost făcute lucrările. Emil Radu Moldovan, președintele CJ BN, cere de urgență Consiliului Local accesarea unui credit pentru asfaltarea tuturor străzilor din oraș.
Două angajate ale unui hotel, luate pe sus de poliție! Ce au făcut: octombrie 20, 2019 - Controalele inspectorilor de la imigrări nu se lasă fără rezultate. Acum o săptămână au fost descoperiți 6 ucrainieni lucrând ilegal. Săptămâna aceasta, alte două persoane au fost identificate în aceeași situație. Acestea sunt originare din Republica Moldova și lucrau într-un hotel.
Radu Moldovan: ȘOC pentru PSD! Alegerile europarlamentare ne-au trimis la odihnă octombrie 20, 2019 - Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a vorbit la mai bine de cinci luni despre rezultatul alegerilor europarlamentare. După închiderea urnelor și numărarea voturilor, PSD a pierdut alegerile și s-a plasat pe locul al doilea. „Poporul român ne-a trimis puțin la hodină” a spus președintele CJ într-o emisiune Bistrițeanul LIVE.
VIDEO: La soare te poți uita, dar la panouri ba! MUTAȚI panourile! octombrie 20, 2019 - Situație oarecum comică, la semnarea contractului pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Panourile cu imaginile reprezentative erau înfipte bine în pământ, dar puse invers! La soare te puteai uita, dar la ele ba.
„Profu” cucerește juriul de la festivalul internațional de la Sibiu și aduce la Bistrița premiul cel mare octombrie 20, 2019 - Documentarul „Profu” a reușit să cucerească juriul festivalului internațional de film de la Sibiu! Producția în spatele căreia se află un alt bistrițean a fost desemnată „cel mai bun film din competiția România”.
Aquabis: Avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în Subcetate octombrie 20, 2019 - S-a produs o avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în cartierul Subcetate din Bistriţa! Cum vor fi afectaţi locuitorii din zonă:
„Sunt orașe care sunt orașe doar pe hârtie”. Cum vede un candidat la alegerile prezidențiale reorganizarea administrativ-teritorială octombrie 20, 2019 - Potrivit candidatului la alegerile prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu este greșit ca în toată țara să se aplice ce se decide de la București. De asemenea, acesta este de părere că o comasare a comunelor și chiar și a județelor ar fi benefică pentru buna gestionare a fondurilor.
VIDEO: Cele mai frumoase creaţii semnate de Chopin – luni, la Bistriţa! octombrie 20, 2019 - O provocare, pentru toţi nostalgicii, romanticii şi visătorii din Bistriţa: luni, 21 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, vor avea parte de cele mai frumoase creaţii ale compozitorului polonez Frédéric Chopin!
Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."