Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!
EDITORIAL: Dovada că nu se poate schimba nimic în Bistrița! PSD-iștii sunt dumnezei - să vină pasarelele suspendate, pârtiile de milioane și cenzura
Impresioneaz-o cu trandafiri care rezistă 25 de ani, de la Euforia Floral Boutique!
Vrei să stai la SPA în timp ce ești la muncă? Hai la Casa EMA!
Agro Ardeal, Academia Ștrumfilor, Casa EMA, Materom Automotive și Îndemânarea Construct SRL fac angajări!
Ultima colecție IIANA e acum la Bistrița! În magazinul SOUL

  168 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO: După ce a luptat pentru salvarea casei lui Enescu, violonistul Alexandru Tomescu sare în ajutorul unui monument din Bistriţa!

17/07/2017 09:09:47 Ioana BRADEA  
Concert caritabil de excepţie, ieri seară, la Sinagoga din Bistriţa! După ce a susţinut nenumărate concerte şi programe de recuperare şi restaurare a casei în care a copilărit cel mai mare compozitor român, George Enescu, îndrăgitul violonist Alexandru Tomescu nu a ezitat să sară şi în ajutorul unui monument istoric din Bistriţa:

Societatea de Concerte Bistrița lansează o rugăminte şi o invitaţie către toţi bistriţenii care s-au bucurat – de-a lungul celor mai bine de 20 de ani – de evenimentele culturale şi concertele deosebite care au avut şi au loc la Sinagogă: este vorba despre a susține extinderea acestui centru multicultural prin donaţii, astfel încât lucrările de construcţie ale anexei să poată fi continuate.

Este vorba, totodată, de îmbunătățirea confortului publicului și al artiștilor la Sinagoga din Bistrița, prin construirea unor cabine pentru artişti şi a unor grupuri sanitare – motiv pentru care, ieri seară, aici a avut loc un concert caritabil senzațional şi o licitație de valoroase lucrări de artă contemporană.

Au participat artistul Marcel Lupşe şi istoricul de artă Vasile Duda, alături de Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi muzicienii Alexandru Tomescu (vioară) şi Ladislau Cristian Andriș (violă), care au suţinut un program de lucrări solo pentru vioară și violă din Bach şi Reger, în prima parte a serii, dar şi lucrări pentru vioară și violă din Sibelius, Mozart şi Halvorssen – după licitaţia de artă, în partea a doua a evenimentului.

Fiecare spectator s-a ales pentru biletul plătit (100 lei – adulți, 50 lei - elevi studenți și pensionari) cu două CD-uri editate de Societatea de concerte: Alcool de Ada Milea şi Cântecele de cătănie ale lui Grigore Leșe.

Fondurile provenite din fiecare bilet, donație și achiziție vor contribui astfel la o sinagogă mai frumoasă și mai practică, atât pentru public cât și pentru artiști. Cei care nu au reuşit să asiste la concert pot face în continuare donaţii:

Fundația Societatea de Concerte BISTRIȚA

CUI 8195951

Cont în LEI IBAN: RO34RNCB0038005643300001

BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ, sucursala Bistrița

Cont în USD IBAN: RO39RNCB0038005643300008

BANCA COMERCIALA ROMÂNĂ, sucursala Bistrița

SWIFT: RNCB RO BU

Cont în EUR IBAN: RO07RNCB0038005643300002

BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ, sucursala Bistrița

SWIFT: RNCB RO BU

Foto / Video – Gigi Puica

vizualizari0000ATomescu_CAndris3.jpg :: Bistriteanul.ro
0000ATomescu_CAndris2.jpg :: Bistriteanul.ro
0000ATomescu_CAndris6.jpg :: Bistriteanul.ro
0000ATomescu_CAndris4.jpg :: Bistriteanul.ro
0000ATomescu_CAndris7.jpg :: Bistriteanul.ro
0000ATomescu_CAndris5.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro