VIDEO: Eduard Kunz. Incredibilă luptă, fantastică încleștare de forțe…

VIDEO: Eduard Kunz. Incredibilă luptă, fantastică încleștare de forțe…

Sute de bistrițeni l-au urmărit ieri seară cu sufletul la gură și respirația tăiată pe Eduard Kunz – din nou fantastic și răscolitor, absorbit într-o incredibilă luptă și o fantastică încleștare de forțe…

„Trăim vremuri în care procentul de minciuni pe care le auzim zilnic este sub orice limită a rezonabilului… Iar muzica rămâne busola după care îţi poţi orienta sau verifica direcţiile în viaţă…”, spunea pianistului Eduard Kunz, invitat ieri seară la Centrul Cultural Dacia, pentru un recital extraordinar.

Sute de oameni din Bistrița și din împrejurimi l-au urmărit cu sufletul la gură, absorbit într-o incredibilă luptă și o fantastică încleștare de forțe: pianistul rus și-a răsfățat auditoriul cu o emoționantă interpretare a Concertului Nr 2 pentru pian și orchestră de Rahmaninov.

Eduard Kunz a fost acompaniat de Noua Orchestră Transilvană dirijată de Romeo Rîmbu, fiind aplaudat minute în șir la sfârșit și oferind melomanilor care au umplut sala de spectacole de la Dacia încă o experiență fantastică. Nu a uitat, la sfârșit, să-şi bată prietenos pianul pe umăr – după minute lungi, încrâncenate și epuizante, în care Rahmaninov s-a oglindit misterios în sufletul, în degetele lui și apoi în mintea și sufletul celor din sală…

Eduard Kunz a studiat pianul la Şcoala Specială Gnessin pentru copii supradotaţi din Moscova, a absolvit Conservatorul P.I Ceaikovski, a obţinut diploma de master şi medalia de aur pentru performanţele sale la Royal Northern College of Music în Marea Britanie. BBC Music Magazine l-a inclus în topul celor mai buni 10 pianişti de viitor The Guardian l-a numit un „pianist magnific”.

Concertul de aseară a început cu Simfonia a V-a în Do minor de Beethoven – una dintre cele mai cunoscute simfonii ale celebrului compozitor german – supranumită în trecut și „Simfonia destinului”.

A fost compusă de Beethoven într-o perioadă grea a vieții sale, în legătură cu această simfonie circulând povestea cum că Beethoven ar fi comentat despre primele ei 4 tonuri, ajunse celebre: „Asa bate destinul la poarta!”. În realitate, însă, comentariul nu i-a aparținut compozitorului, ci biografului său, Schindler.

Primăria Bistrița sare cu bani pentru subvenționarea taxei pentru gunoi acum O oră- Supercom vrea ca locuitorii județului să plătească mai mult pentru gunoi în primele trei luni ale acestui an. Municipalitatea sare în ajutorul bistrițenilor și este dispusă să subvenționeze taxa pentru gunoi pentru această perioadă.
Dispar merele uriașe de pe Bulevardul Republicii?! acum 2 ore- Câteva mere uriașe care împodobeau de ani de zile Bulevardul Republicii au fost scoase astăzi de angajații Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița.
Ringul de luptă al câinilor s-a mutat la Dumitra! Polițiștii fac cercetări acum 3 ore- Un nou caz de organizare lupte între câini a ieșit la lumină. Internetul a fost împânzit cu imaginile unui câine rănit în urma unei ”demonstrații de putere” a patrupedelor. Polițiștii au intrat pe fir și fac verificări.
Îndemânarea Construct, Campredo și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, disponibile în Bistriţa acum 4 ore- Se fac angajări la Îndemânarea Construct, Campredo, Leoni, Agro-Ardeal, Italtextil și IMP România! Noi locuri de muncă sunt disponibile pentru cei care își caută un job bine plătit, dar și un mediu de lucru atractiv: transportul este asigurat de compania care oferă și diferite sporuri și bonusuri pentru prezență, performanță sau calitate!
Hyundai câștigă două premii „iF Design 2019”! acum 4 ore- Hyundai a obținut o nouă recunoaștere internațională a viziunii de design, pentru al cincilea an consecutiv: Modelul Palisade și conceptul Le Fil Rouge câștigă „iF Design Award”, în cadrul categoriei "Automobile / Vehicles".
Ce a decis judecătorul în cazul femeii și a celor doi bărbați ce au obligat două minore să se prostitueze acum 5 ore- Joi, doi bărbați și o femeie au ajuns la sediul poliției pentru declarații. Aceștia sunt cercetați după ce ar fi obligat două minore să se prostitueze. În urma audierii, instanța a decis soarta lor pe următoarea perioadă în care se continuă cercetările:
Ajutor de nădejde! Tot la 10 zile, câinii îi însoțesc pe polițiști în acțiunile lor! acum 6 ore- Când se vorbește despre poliție, oamenii se gândesc la uniforme și la mașini. Dar la Poliție, ”lucrează” și câteva patrupede, ajutor de nădejde al oamenilor legii. Anul trecut, câinii polițiști au fost ”în acțiune„ tot la 10 zile.
Cine este șoferul care a distrus 5 mașini în doar câteva minute: Un asistat social problemă condamnat penal acum 7 ore- Sâmbătă noaptea, un tânăr de 30 de ani reușea să distrugă 5 mașini dintr-un foc, în doar câteva minute. Aceste este un „client” fidel al polițiștilor, fiind condamnat penal pentru mai multe infracțiuni. De asemenea, acesta stă într-o locuință socială a Primăriei Bistrița, care încearcă de ceva ani evacuarea.
FANTASTIC: Bogdan Georgescu din Bistrița, pe podium la Festivalul Internațional de Film de la Berlin! acum 8 ore- Scurtmetrajul Blue Boy, realizat de Manuel Abramovici (regizor) și bistrițeanul Bogdan Georgescu (producător creativ), a fost distins cu prestigiosul trofeu Ursul de Argint, în acest weekend, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin!
FOTO – Carambol în față la Pensiunea Sheriff. Două mașini s-au ciocnit cu un microbuz și o basculantă acum 9 ore- Carambol în această dimineață în față la pensiunea Sheriff, pe DN17. În accident au fost implicate un taximetru, un autoturism, un microbuz și o basculantă. Basculanta a rupt un semn de circulație și a fost la un pas să se răstoarne cu tot cu încărcătură în pârâul din zonă.
Rămase împotmolite pe un drum forestier, cu trei copii, din cauza GPS-ului acum 10 ore- Două femei au tras spaima vieții lor când au constatat că GPS-ul le-a purtat pe un drum forestier, unde au rămas împotmolite. Cele două aveau cu ele și trei copii și tocmai vizitaseră mănăstirea Parva.
Un nou proiect Class Expert Construct: 20 de căsuțe de poveste, drăguțe și cochete, pe strada George Enescu din Bistrița acum 21 de ore- Class Expert Construct s-a impus pe piața imobiliară din Bistrița ca un constructor cu o viziune arhitecturală modernă, care pune accentul pe confort și utilitate în proiectele sale imobiliare. Fiecare metru pătrat de construcție este atent gândit, astfel încât să ofere proprietarilor tot confortul pretins, cheltuieli mici de întreținere și satisfacția unui cămin de poveste, ca-n reviste.
Asociația Autism: Elevii cu tulburări din spectrul autist și cerințe speciale au nevoie de un proces educativ incluziv real acum O zi- Referitor la declarațiile ministrului educației, Ecaterina Andronescu, legate de integrarea elevilor cu cerințe educative speciale în învățământul de masă, Asociația Autism Europa - Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț lămurește următoarele:
FOTO – Nu a luat cum trebuie curba și a accidentat un șofer de 75 de ani acum O zi- În această după-masă a avut loc un accident rutier pe DJ154, în localitatea Sărata. Implicați au fost un tânăr de 23 de ani și un bărbat de 75 de ani din Bistrița. Din fericire nimeni nu a fost rănit.
Căderi de pietre pe DN17, în Pasul Tihuța acum O zi- Mai multe pietre au căzut de pe versanți în urmă cu puțin timp, pe DN17, în Pasul Tihuța. Un echipaj al Secției Drumuri Naționale au îndepărtat deja pietrele de pe carosabil.