FOTO/VIDEO – Firul presupusei crime de la Coșbuc. Bărbatul care ar fi ars de viu e un descendent de-al poetului George Coșbuc

FOTO/VIDEO – Firul presupusei crime de la Coșbuc. Bărbatul care ar fi ars de viu e un descendent de-al poetului George Coșbuc

Miercuri seara, un bărbat de 61 de ani din Coșbuc, care ar fi chiar unul dintre descendenții poetului, ar fi dispărut fără urmă de la locul de muncă, o fabrică austriacă de prelucrare a lemnului. Se bănuiește că bărbatul ar fi ars de viu în centrala care alimenta uscătorul fabricii. Mai mult, acesta ar fi fost împins în centrală de un alt angajat.

Un bărbat de 61 de ani a dispărut miercuri seara, de la locul de muncă. Potrivit apropiaților familiei, acesta și-ar fi sunat soția, miercuri seara, în jurul orei 22:30, s-ar fi văietat de două ori, după care convorbirea s-a întrerupt, iar bărbatul nu a mai putut fi contactat.

Îngrijorată, soția bărbatului a dat fuga la fabrica de prelucrare a lemnului situată la ieșirea din comuna Coșbuc pentru a vedea ce s-a întâmplat. Soțul său, însă era de negăsit. Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, bărbatul a intrat în camera centralei termice, pe care avea sarcina să o verifice periodic pentru a se asigura că este alimentată cu lemne, de unde nu a mai ieșit.

Camerele respective arată cum în camera centralei a intrat bărbatul dispărut și încă un angajat al fabricii. La scurt timp, din cameră ar fi ieșit, în fugă, doar celălalt angajat al unității de prelucrare a lemnului, nu și dispărutul.

„Urmărind imaginile de pe camerele de supraveghere, s-a constatat că bărbatul dispărut, împreună cu un alt tânăr care se afla în probe la firma aceasta Doce Huber, au intrat de mai multe ori în centrala termică, iar la un moment dat au intrat amândoi și a ieșit doar unul”, a explicat primarul comunei Coșbuc, Ioan Pavelea.

Întreaga noapte a fost căutat bărbatul, fără rezultat. Surse apropiate anchetei au precizat pentru Bistrițeanul.ro că la fața locului s-ar fi găsit probe care i-au făcut pe oamenii legii să creadă că bărbatul a ars de viu în centrala termică ce alimenta uscătoarele fabricii.

Pe fir au intrat și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, care au preluat cazul de la poliție, existând suspiciuni de crimă. Astăzi, anchetatorii au luat la puricat toată cenușa din centrala cu pricina.

Aceștia bănuiesc că bărbatul, care, se pare, consumase alcool înainte de a dispărea, ar fi fost împins în cuva care alimentează centrala de celălalt angajat, care, la scurt timp ar fi fugit.

Angajatul bănuit de crimă a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta urmează a fi propus pentru arest preventiv pentru 30 de zile, în cursul zilei de azi.

 

 

 

 

Adolescentă din Budacu de Jos, dispărută fără urmă în Irlanda octombrie 17, 2019 - O adolescentă de 17 ani este dispărută de mai bine de o săptămână de la locuința părinților săi din Irlanda. Poliția irlandeză o caută deja pe adolescentă și îi roagă pe toți cei care pot oferi informații despre ea să îi contacteze.
MINUNE: Consilieri locali spun NU la ORICE ar propune ADI Deșeuri octombrie 17, 2019 - În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi a avut loc o adevărată minune. Consilierii s-au unit și au decis să se opună oricărei propuneri din partea ADI Deșeuri. Așa că au mandatat pe unul dintre ei să reprezinte bistrițenii în consiliul Asociației și să voteze NU.
Se apropie alegerile prezidențiale! AFLĂ unde votezi: octombrie 17, 2019 - În municipiu Bistrița și localitățile componente vor exista 57 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale. Pe buletinele de vot vor exista 14 poziții. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat: 
Din bătrâni: O incursiune emoţionantă în profunzimea tradiţiilor româneşti, mâine, la Bistriţa! octombrie 17, 2019 - Din bătrâni, mâine, la Centrul Cultural Dacia: E vorba despre artişti excepţionali pe care publicul merită să-i descopere… Cultura tradiţională din Bistriţa-Năsăud are o eleganţă şi o frumuseţe aparte... Noi însă nu ştim să punem în valoare aceste lucruri. Este trist şi păcat..."
Noul Toyota Yaris – proiectat pentru viața urbană octombrie 17, 2019 - Noul Toyota Yaris a fost proiectat pentru a face față provocărilor tot mai mari ale vieții în mediul urban.
FOTO Au bătut sute de kilometri să repare, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, „adoptată” de Muzeul Satului din București octombrie 17, 2019 - Mai mulți meșteri din Șanț care încă cunosc tehnicile după care se realizau casele acum 50-100 de ani au bătut sute de kilometri până la București, pentru un proiect inedit. Aceștia au restaurat, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, adoptată de decenii de Muzeul Satului din București.
FOTO Poluare pe Someșul Mare! Minele închise de la Rodna fac din nou ravagii octombrie 17, 2019 - Minele de la Rodna continuă să polueze, deși sunt închise de ani buni. În această dimineață Valea Boilor, pârâul care străbate Valea Vinului, a fost poluat până la confluența cu Someșul Mare.
Ai electronice și electrocasnice de aruncat? Scapă de ele în mod corect și poți câștiga premii! octombrie 17, 2019 - Deșeurile electrice sunt tot mai multe! Dar și acestea se pot recicla. Săptămâna viitoare, electronicele și electrocasnicele de care vrei să scapi îți pot fi luate de la ușa casei. Sau le poți duce chiar tu la punctul de colectare. Iar cei ce scapă de DEEE-uri săptămâna viitoare au șansa să câștige premii. AFLĂ detalii:
FII REPORTER: Cel mai bine se lucrează pe străzi și trotuare proaspăt asfaltate octombrie 17, 2019 - Străzi și trotuare asfaltate de curând sunt din nou sparte! Pentru ridicare guri de canal sau pentru ascunderea cablurilor electrice. Că așa e la Bistrița. Se-ncepe cu sfârșitul și nimic nu aduce mai mare satisfacție ca și spargerea unei lucrări proaspăt finalizate!
Ce spuneți de o „ciclodrezină”? În weekend se poate pedala pe calea ferată la Teaca octombrie 17, 2019 - Cum ar fi să poți pedala de-a lungul uneia dintre puținele căi ferate înguste funcționale din țară? Se va putea în curând la Teaca! Un arădean a construit o ciclodrezină, care va putea fi admirată și poate chiar încercată weekendul acesta la Teaca:
Ionuț Simionca (PMP): „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României” octombrie 17, 2019 - „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României, care va susține proiectele mele legislative pentru români și pentru bistrițeni, cum ar fi Autostrada Nordului”, a anunţat Ionuț Simionca (PMP).
Cât câștigă bugetarii din Bistrița-Năsăud? Salariile le-au crescut cu peste 1.000 de lei în ultimii ani octombrie 17, 2019 - Bugetarii din Bistrița-Năsăud sunt printre cei mai slab plătiți din țară. Cu toate acestea, în ultimii ani, salariile bugetarilor din județ au crescut cu 1.200 de lei. Cel mai bine câștigă bugetarii din Timiș.
FOTO: I-ar fi intrat soarele-n ochi și n-a observat pietonul de pe trecere octombrie 16, 2019 - Un ușor accident rutier a avut loc pe Bulevardul Republicii din municipiu. Un pieton a fost lovit pe trecerea de pietoni. Șoferul vinovat susține că i-ar fi intrat soarele-n ochi, motiv pentru care nu l-a observat.
Alcoolul la volan, o competiție?? Bistrițeni prinși conducând rupți de beți octombrie 16, 2019 - Să conduci sub influența alcoolului pare o competiție pe șoselele județului. Polțiștii au întocmit dosare penale și au reținut pe un bărbat ce a provocat un accident, conducând beat. CE valori au indicat aparatele etilotest:
VIOLENȚA în FAMILIE: Și bărbații sunt loviți, câteodată! octombrie 16, 2019 - Polițiștii au întocmit ieri dosar penal pe numele unei femei. Aceasta și-ar fi lovit bărbatul, care a sunat la 112. Totul s-a întâmplat în Maieru.