VIDEO: Investiţii masive şi proiecte de sute de mii de euro, la Valea Vinului!

VIDEO:  Investiţii masive şi proiecte de sute de mii de euro, la Valea Vinului!

„Întreaga zonă va deveni una turistică. Pentru că investiţiile care au început în Valea Vinului încă din acest an se referă la apă şi canalizare, dar şi la asfaltarea drumului Rodna – Valea Vinului, introducerea unei zone de promenadă şi a unei piste de biciclete… ”, a precizat primarul Valentin Grapini din Rodna.

Invitat recent la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean, Valentin Grapini a mai anunţat că speră ca linitaţia să fie gata în acest an şi să nu existe contestaţii.

În paralel cu investiţiile, drumul va intra în modernizare în câteva luni, a subliniat Valentin Grapini, adăugând că în derulare mai este un proiect de 100.000 de euro, referitor la Şcoala Timpurie, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei:

La Valea Vinului va exista o grădiniţă cu trei clase şi o şcoală nouă. Suntem în faza de a începe licitaţia. Exista o şcoală în paragină acolo, aşa că am decis să facem o şcoală conform standardelor din 2020. Am căutat tot timpul soluţii de a aduce bani în localitate, iar fondurile guvernamentale şi fondurile europene ne-au fost la îndemână… Avem finanţată grădiniţa respectivă, urmează să demarăm licitaţia, după primirea tuturor avizelor şi să începem implementarea ei începând de anul viitor…“, a anunţat Valentin Grapini.

Tot pentru Valea Vinului se derulează un proiect referitor la drumurile forestiere: „Am avut o şedinţă de lucru cu proiectantul, consultatntul, dirigintele de şantier şi firma câştigătoare, Mis Group – suntem în linie dreaptă. Contractul este atribuit, este predat şi amplasamentul… În cel mai scurt timp trebuie să înceapă şi lucrările. Este vorba despre două drumuri pe Valea Vinului care vor fi pietruite şi asfaltate, la limita Parcului Naţional Munţii Rodnei, de o grădiniţă, de aducţiune de apă şi canal, dar şi despre drumul de la Rodna la Valea Vinului – în licitaţie…”, a punctat Valentin Grapini la Bistriţeanul.ro.

Primarul din Rodna a mai subliniat că toate aceste proiecte vor fi implementate începând din 2020.

Există încă un proiect depus pe POR pentru Valea Vinului: o tabără de vară-iarnă în această zonă care să includă şi campusul şcolar, cu liceu şi şcoală profesională. Valoarea totală a proiectului este de 1.500.000 de euro iar deocamdată este în evaluare la POR“, a mai amintit primarul Valentin Grapini.

Ce anume a promis Valentin Grapini în campania electorală pentru mandatul 2016-2020 şi câte promisiuni a reuşit să ducă la bun sfârşit – puteţi urmări în emisiunea de mai jos:

Foto deschidere – Arhivă

Medicii bistrițeni n-au cerut vaccinuri pentru difterie! Niciun caz de acest gen, de zeci de ani noiembrie 21, 2019 - La granița de nord a României există riscul de îmbolnăvire cu difterie. În țara noastră nu au mai existat astfel de cazuri de 30 de ani încoace. Totuși, județul nostru nu ar fi amenințat, așa că medicii nu au cerut suplimentarea vaccinurilor. Li s-au dat numai insctrucțiuni, venite de sus: 
Poliția Română NU e Poliția Locală! CUM vrea ministrul de interne să facă diferențierea noiembrie 21, 2019 - Li se spune simplu, polițiști, dar nu sunt toți la fel. Nu au aceleași atribuții. Tocmai de aceea, ministrul de interne vrea să facă o diferențiere între Poliția Română și Poliția Locală. CARE ar fi soluția:
Coordonatorul de joc și fizioterapeutul echipei de handbal Gloria 2018, la Campionatul mondial din Japonia noiembrie 21, 2019 - Doi reprezentanți ai echipei de handbal Gloria 2018 au pornit spre Japonia. Cei doi fac parte din delegația României care va participa la Campionatul mondial de handbal feminin din Japonia.
O mare companie bistrițeană va produce armament, muniție și vehicule militare noiembrie 21, 2019 - Compania Comelf își încearcă norocul în industria militară și se pregătește să producă armament, muniție și vehicule militare. Se pare că bistrițenii se pregătesc să se numere printre cei mai mari furnizori ai Armatei Române.
Astăzi este Happy Day, la Casa EMA! noiembrie 21, 2019 - Doar azi poți lua abonamente la preț redus, așa că nu mai sta pe gânduri și mergi în vizită la Casa EMA!
FOTO: TOP 10 profesori ALTFEL în Bistriţa-Năsăud noiembrie 21, 2019 - Gala Educaţiei 2019: Cinste lor – profesorilor entuziaşti, care nu se tem să fie diferiţi în clasă şi cărora le place să se joace. Şi profesorilor care folosesc noile tehnologii şi stârnesc în elevi motivația de a învăța. Sunt profesorii care caută permanent soluții și nu scuze mai ales în situațiile limită…
V-a fost dor să urcați în Turn? Se redeschide! noiembrie 21, 2019 - Turnul Bisericii Evanghelice a fost închis, la început de septembrie. Deși se anunțau doar două săptămâni, a durat,de fapt, două luni. Municipalitatea a anunțat că turnul va putea fi vizitat din nou. AFLĂ de când:
ALEGERI 2019: Viorica Dăncilă: Democrația înseamnă dezbatere. Klaus Iohannis sfidează românii noiembrie 21, 2019 - Candidatul PSD la funcția de președinte al României, Viorica Dăncilă, a invitat presa marți seară, la Palatul Parlamentului, la o întâlnire deschisă, oferind un model prezidențial de comunicare bazat pe transparență și dialog liber.
Aquabis: Defecţiune pe reţeaua de apă, în Josenii Bârgăului noiembrie 21, 2019 - A apărut o defecţiune pe reţeaua de apă din Josenii Bârgăului, anunţă cei de la Aquabis. Cum vor fi afectaţi locuitorii:
Profesorul de sport bătăuș se întoarce la catedră! Zeci de copii și elevi din Șanț protestează noiembrie 21, 2019 - Vasile Maternik, profesorul de sport bătăuș care a și fost condamnat după ce a agresat mai mulți copii în timpul orelor, se întoarce la catedră. Zeci de copii și elevi de la școala din Șanț au protestat în această dimineață!
Cartea unui tânăr bistrițean a ajuns și în mâna Principelui Nicolae al României noiembrie 21, 2019 - Momente emoționante, solemne și încântătoare, aseară, la Biblioteca Județeană. La conferința despre prinții și regii României a participat inclusiv Principele Nicolae. Acesta a primit cadou cartea lui Vlad Pop, volumul - omagiu adus de licean străbunicului său.
ASTĂZI, la Dacia, începe NOSA Film Festival! Program complet noiembrie 21, 2019 - Peste 20 de filme, patru premiere de excepţie și invitați de marcă din lumea cinematografiei româneşti – de azi, în Bistriţa! Începe NOSA Film Festival. Ce surprize v-au pregătit organizatorii:
Administratorii Hotelului Diana trebuie să pună pe masă 50.000 de lei! Ce obligații mai are firma pe care funcționează hotelul noiembrie 21, 2019 - Firma pe care funcționează Hotel Diana trebuie să vireze într-un cont 50.000 de lei, sub formă de cauțiune. Dacă nu respectă toate măsurile stabilite de instanță, poate rămâne fără sumă. Ce au mai stabilit judecătorii:
Surpriză nesperată de la o bancă pentru viitoarele mămici care nasc în 24 noiembrie noiembrie 21, 2019 - O bancă le oferă viitoarelor mămici care nasc în data de 24 noiembrie un premiu în bani. Practic, în data în care banca împlinește 155 de ani, mămicile care nasc săptămâna aceaasta primesc 155 de euro.
Patronul Hotelului Diana rămâne după gratii pentru 30 de zile noiembrie 21, 2019 - Judecătorii au hotărât ca patronul Hotelului Diana să își petreacă următoarele 30 de zile după gratii. Managerul, în schimb, va fi cercetat sub control judiciar.