VIDEO: Ioan Turc – Banii pentru toaleta din Slătinița nu îi ajung primarului pentru hârtii

VIDEO: Ioan Turc – Banii pentru toaleta din Slătinița nu îi ajung primarului pentru hârtii

Primăria Bistrița a primit de la Guvern bani pentru a amenaja condiții decente de igienă pentru copiii de la școala din Slătinița. Primarul spune că banii sunt prea puțini și ajung cel mult pentru o toaletă ecologică. Ioan Turc îi dă replica și vine cu soluții.

Primăria Bistrița a primit 70.000 de lei de la Guvern pentru a amenaja la școala din Slătinița o toaletă apropiată de secolul în care trăim. Potrivit edilului, banii ajung pentru cel mult câteva studii sau o toaletă ecologică. Mai mult, Ovidiu Crețu preferă să nu facă „improvizații” din banii primiți.

Despre acest subiect, puteți reciti în materialul de mai jos:

Cum pune problema toaletelor de la Slătinița primarul Crețu: Dacă acasă are buda în curte, la ce să te chinui să oferi altceva la școală?

Ioan Turc, președintele PNL Bistrița-Năsăud a susținut astăzi o conferință de presă în care i-a dat peste nas edilului care în toate mandatele pe care le-a avut nu a făcut altceva decât să promită marea cu sarea oamenilor din Slătinița, totul doar pentru voturi.

„Una dintre nu puținele trăznăi pe care le-a spus Ovidiu Crețu de când e primar și care arată modul în care gândește primarul Crețu și modul în care gândește și acționează PSD la Bistrița. Veni vorba despre lipsa toaletelor de la școala din Slătinița. Primarul Crețu a spus ceva, repet, frapant – Dacă nu au copiii acasă apă curentă și toaletă, de ce să mai investim noi în apă curentă și toaletă la școală? Nu am să îi mai întreb pe cei din PSD, pentru că oricum ei sunt cu bagajele făcute. De ce nu au oamenii din Slătinița apă și canalizare pentru că li s-a promis acest lucru cu nerușinare de către PSD la toate alegerile. Au obținut votul celor din Slătinița mințindu-i, fără să roșească, de câte ori au avut ocazia. Adică, primarul nu face altceva decât să se autoincrimineze când spune acest lucru. Dar să nu înțeleagă un om cu instrucția dânsului, că școala nu are doar rolul de a transmite informație, are un rol până la urmă civilizator. Are până la urmă și rolul de a transmite acele deprinderi, acele obiceiuri care să folosească copiilor în viață, inclusiv acelea de a se spăla pe mâini, lucruri care țin de igiena intimă.”, a spus Ioan Turc.

Președintele PNL BN a venit și cu o soluție care se încadrează în suma de 70.000 de lei pe care Primăria Bistrița a primit-o de la Guvern.

„Am vorbit despre acest lucru de mai multe ori, putea fi rezolvată problema la Slătinița simplu. Acolo dacă se punea un bazin pe școală sau pe o structură care ar fi fost alimentat cu apă de către o cisternă, copiii ar fi avut apă prin cădere. Ar fi avut apă să se spele pe mâini și toalete pentru ei copii și pentru profesori. Dar nici măcar atât nu a catadicsit să facă administrația PSD, care, repet, e pe picior de plecare.”, le-a sugerat Turc celor din Primărie.

Ca o completare la cele menționate de Ioan Turc, Sorin Hangan – consilier local PNL, a spus că mai e nevoie de o fosă septică și două cabine. Aceasta a mai spus că dacă administrația orașului nu o să fie în stare să rezolve problema, o vor face cetățenii, că nu e un efort așa de mare, mai ales că sunt multe localități unde cetățenii fac mult mai mult pentru comunitate și mai ales pentru copiii lor. Referitor la situația toaletelor de la școala din Slătinița, Hangan vrea să declanșeze o campanie publică.

„Este obligatoriu să declanșăm o campanie publică pentru a rezolva problema școlii de la Slătinița. Din punctul meu de vedere, nici nu ar trebui să se deschidă. Tehnic, este foarte simplu de realizat și cu bani foarte puțini. Din punctul meu de vedere, între 15.000 și 30.000 de lei sunt suficienți. Primarul a primit 70.000 de lei și a spus că de ce să facă ceva simplu, o improvizație? Nu este absolut deloc improvizație. Sunt o mulțime de străzi și locuințe cărora domiile lor le-au dat autorizație înainte de a fi realizată infrastructura de drumuri  și utilități și care așa funcționează și astăzi: cu un bazin de apă și o fântână din care se trage apă cu un hidrofor și cu fosă septică. Nu înțeleg de ce lor li se pare improvizație, când pentru sute de familii din Bistrița, și nu numai,trăiesc așa.”, a menționat consilierul local.

Ironic, Ioan Turc a spus că cei 70.000 de lei nu îi ajung primarului pentru hârtii, iar PSD e la gară, așteptând trenul personal.

FOTO/VIDEO – O comunitate din Bistrița-Năsăud este terorizată de urși de mai bine de o lună acum 3 ore - Localnicii din satul Cușma, comuna Livezile, sunt terorizați de urși de mai bine de o lună. Sălbăticiunile le-au mâncat animalele, le-au distrus culturile și îi „întâmpină” chiar pe ulițele satului când își duc copiii la școală. Autoritățile încă n-au găsit o soluție pentru această problemă.
De mâine se pot face donaţii pentru „Târgul de purici” acum 4 ore - Dacă aveţi haine care v-au rămas mici, jucării care vă prisosesc sau electrocasnice în stare bună pe care nu le mai folosiţi – de mâine le puteţi dona în cortul din Piaţa Centrală! Aici se deschide în weekend Târgul de Purici:
VIDEO – Vine frigul! Sfaturi ale pompierilor pentru a evita incendiile: acum 4 ore - Pompierii intervin, anual, la sute de incendii. Zeci dintre acestea sunt cauzate de faptul că nu sunt curățate sau exploatate corect coșurile de fum. Și cum vine frigul, pompierii bistrițeni s-au gândit să vină în ajutorul cetățenilor cu sfaturi. Și un scurt video:
Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la Bistrița! acum 5 ore - Se fac încet pregătiri pentru sezonul rece. Iar pentru a face față bolilor specifice, în teritoriu a început împărțirea vaccinului antigripal. Primul lot a sosit deja și mai urmează trei tranșe.
Este sau nu potabilă „apa cu aur” de la Maieru? Ce spun analizele de laborator acum 6 ore - Apa cu aur de la Maieru este căutată de ani buni, în special de cei care au diferite probleme de sănătate. Autoritățile locale au captat izvorul și l-au dus în centrul comunei, pentru ca localnicii să se poată servi. Întrebarea care este pe buzele tuturor zilele acestea rămâne: este sau nu potabilă apa cu aur?
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români! Peste 2.200.000 acum 8 ore - Robert Sighiartău (PNL): România are şansa de a începe construcţia normalităţii. E timpul ca Republica tranziţiei haotice să ia sfârşit. 30 de ani i-au ajuns. Sfârşitul acestei Republici va veni odată cu plecarea guvernului Dăncilă şi sfârşitul PSD ca partid oligarhic şi partid-stat, aşa cum îl ştim. Va veni, sunt convins, o nouă Republică - a normalităţii şi moralităţii. Cu  Klaus Iohannis şi PNL.
Se fac angajări la MetGlass, Leoni, Casa Ema, Aquabis, Central Motors şi Transmixt! acum 8 ore - Noi locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, la Bistriţa! Se fac angajări la MetGlass şi Leoni, Aquabis caută instalatori iar Pub The Bricks 1903 angajează bucătar, barman, ospătar și pizzer!
Gabriel Lazany, managerul SJU: „Le-aș da și 10 salarii numai să vină la Bistrița!” Despre ce medici este vorba: acum 9 ore - Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany este dispus să ofere o primă în valoarea a 10 salarii pentru specialiști dispuși să vină la Bistrița. La această primă consistentă se adaugă și o garsonieră de serviciu. Despre ce medici este vorba:
Aquabis: Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud, fără apă acum 10 ore - Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore.
Ioan Turc: Administrația PSD a transformat Parcul Industrial în pistă de carturi! acum 10 ore - Liderul PNL BN a explicat în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro că ideea unui Parc Industrial îi aparține. Dacă ar fi fost făcut așa cum îl propusese el încă din 2006, Bistrița ar fi ”bătut” Oradea. ”Administrația PSD și-a bătut joc de Parcul Industrial. A devenit o pistă de carturi” a susținut Ioan Turc.
Metoda inedită pentru combaterea mitei ce ar putea fi aplicată la Spitalul Județean acum 12 ore - Cererea și oferirea șpăgii în Spitalul Județean de Urgență Bistrița este o discuție veche și întoarsă pe toate părțile. Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița s-a gândit la o metodă de a-i responsabiliza pe pacienții tentați să vină cu atenții la medici.
ALTE VREMURI. Peste 35.000 de sași au fost somaţi, în septembrie 1944, să plece din Bistrița. Ca să nu fie împuşcaţi de ruşi acum O zi - În septembrie 1944, saşii din Bistrița erau somaţi să evacueze oraşul, fiind ameninţaţi că dacă nu pleacă, vor fi împuşcaţi de ruşi. 35.000 de sași au fost nevoiți atunci să-și părăsească – în doar câteva ore – locurile de baștină, gospodăriile și prietenii...
Zeci de copii din Bistriţa, încurajaţi – cu un cadou – să nu renunţe acum O zi - Zeci de copii din Bistriţa, Unirea, Viişoara, dar şi Susenii Bârgăului au primit câte un cadou, în aceste zile. Cei care au venit cu ideea şi-au dorit astfel să-i încurajeze pe copii să nu renunţe la educaţie… „Nu este în regulă. Elimpede că Statul nu îşi face treaba...!"
Ioan Turc: Pe Dealul Cocoș am putea avea un mic orășel, la standardele unei lumi civilizate acum O zi - Prezent în emisiunea ”Cunoaște-ți politicianul”, Ioan Turc a redeschis un subiect mai vechi. Cartierul tinerilor, propus de viceprimarul Niculae, versus micul orășel de pe Dealul Cocoș, propus de el. Liberalul susține că proiectul său s-ar ridica la standardele unei lumi civilizate. Proiectul lui Niculae ar fi unul de o mare aberație.
Doina Pană (PSD): Semnaţi pentru bunăstarea românilor. Pentru binele copiilor și nepoților noștri! acum O zi - Deputatul PSD Doina Pană îşi invită prietenii să semneze „Pactul pentru bunăstarea românilor”. Iniţiat de premierul Viorica Dăncilă – Pactul se doreşte „o garanție politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare".