VIDEO: Ioan Turc – Banii pentru toaleta din Slătinița nu îi ajung primarului pentru hârtii

VIDEO: Ioan Turc – Banii pentru toaleta din Slătinița nu îi ajung primarului pentru hârtii

Primăria Bistrița a primit de la Guvern bani pentru a amenaja condiții decente de igienă pentru copiii de la școala din Slătinița. Primarul spune că banii sunt prea puțini și ajung cel mult pentru o toaletă ecologică. Ioan Turc îi dă replica și vine cu soluții.

Primăria Bistrița a primit 70.000 de lei de la Guvern pentru a amenaja la școala din Slătinița o toaletă apropiată de secolul în care trăim. Potrivit edilului, banii ajung pentru cel mult câteva studii sau o toaletă ecologică. Mai mult, Ovidiu Crețu preferă să nu facă „improvizații” din banii primiți.

Despre acest subiect, puteți reciti în materialul de mai jos:

Cum pune problema toaletelor de la Slătinița primarul Crețu: Dacă acasă are buda în curte, la ce să te chinui să oferi altceva la școală?

Ioan Turc, președintele PNL Bistrița-Năsăud a susținut astăzi o conferință de presă în care i-a dat peste nas edilului care în toate mandatele pe care le-a avut nu a făcut altceva decât să promită marea cu sarea oamenilor din Slătinița, totul doar pentru voturi.

„Una dintre nu puținele trăznăi pe care le-a spus Ovidiu Crețu de când e primar și care arată modul în care gândește primarul Crețu și modul în care gândește și acționează PSD la Bistrița. Veni vorba despre lipsa toaletelor de la școala din Slătinița. Primarul Crețu a spus ceva, repet, frapant – Dacă nu au copiii acasă apă curentă și toaletă, de ce să mai investim noi în apă curentă și toaletă la școală? Nu am să îi mai întreb pe cei din PSD, pentru că oricum ei sunt cu bagajele făcute. De ce nu au oamenii din Slătinița apă și canalizare pentru că li s-a promis acest lucru cu nerușinare de către PSD la toate alegerile. Au obținut votul celor din Slătinița mințindu-i, fără să roșească, de câte ori au avut ocazia. Adică, primarul nu face altceva decât să se autoincrimineze când spune acest lucru. Dar să nu înțeleagă un om cu instrucția dânsului, că școala nu are doar rolul de a transmite informație, are un rol până la urmă civilizator. Are până la urmă și rolul de a transmite acele deprinderi, acele obiceiuri care să folosească copiilor în viață, inclusiv acelea de a se spăla pe mâini, lucruri care țin de igiena intimă.”, a spus Ioan Turc.

Președintele PNL BN a venit și cu o soluție care se încadrează în suma de 70.000 de lei pe care Primăria Bistrița a primit-o de la Guvern.

„Am vorbit despre acest lucru de mai multe ori, putea fi rezolvată problema la Slătinița simplu. Acolo dacă se punea un bazin pe școală sau pe o structură care ar fi fost alimentat cu apă de către o cisternă, copiii ar fi avut apă prin cădere. Ar fi avut apă să se spele pe mâini și toalete pentru ei copii și pentru profesori. Dar nici măcar atât nu a catadicsit să facă administrația PSD, care, repet, e pe picior de plecare.”, le-a sugerat Turc celor din Primărie.

Ca o completare la cele menționate de Ioan Turc, Sorin Hangan – consilier local PNL, a spus că mai e nevoie de o fosă septică și două cabine. Aceasta a mai spus că dacă administrația orașului nu o să fie în stare să rezolve problema, o vor face cetățenii, că nu e un efort așa de mare, mai ales că sunt multe localități unde cetățenii fac mult mai mult pentru comunitate și mai ales pentru copiii lor. Referitor la situația toaletelor de la școala din Slătinița, Hangan vrea să declanșeze o campanie publică.

„Este obligatoriu să declanșăm o campanie publică pentru a rezolva problema școlii de la Slătinița. Din punctul meu de vedere, nici nu ar trebui să se deschidă. Tehnic, este foarte simplu de realizat și cu bani foarte puțini. Din punctul meu de vedere, între 15.000 și 30.000 de lei sunt suficienți. Primarul a primit 70.000 de lei și a spus că de ce să facă ceva simplu, o improvizație? Nu este absolut deloc improvizație. Sunt o mulțime de străzi și locuințe cărora domiile lor le-au dat autorizație înainte de a fi realizată infrastructura de drumuri  și utilități și care așa funcționează și astăzi: cu un bazin de apă și o fântână din care se trage apă cu un hidrofor și cu fosă septică. Nu înțeleg de ce lor li se pare improvizație, când pentru sute de familii din Bistrița, și nu numai,trăiesc așa.”, a menționat consilierul local.

Ironic, Ioan Turc a spus că cei 70.000 de lei nu îi ajung primarului pentru hârtii, iar PSD e la gară, așteptând trenul personal.

VIDEO – GRAV: Un bunic și nepoțelul lui au căzut de la etaj pe casa scării decembrie 6, 2019 - Un GRAV incident a avut loc în urmă cu puțin timp pe o stradă din Bistrița. Un bunic împreună cu nepotul său au căzut de la etajul doi pe casa scării.
GRAV incident la o stână! S-a lăsat cu lovituri de briceag și de bâtă decembrie 6, 2019 - Un grav incident a avut loc în această după-masă la o stână din comuna Matei. Doi ciobani s-au luat la bătaie, unul dintre ei încercând să își facă dreptate cu o bâtă, iar celălalt cu un briceag. Ambii au ajuns la spital.
Băut bine, un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce trecea strada neregulamentar decembrie 6, 2019 - Un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce traversa strada neregulamentar. Polițiștii au testat pietonul cu aparatul etilotest și au descoperit că era băut bine.
FOTO: Accident în Dumitra. O tânără a rămas încarcerată decembrie 6, 2019 - Un accident rutier a avut loc în localitatea Dumitra. O tânără a rămas încarcerată. Pentru extragerea victimei, pompierii au fost nevoiți să taie mașina.
FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra decembrie 6, 2019 - Un proiect al Primăriei Dumitra, prin fonduri europene, prevede realizarea de zeci de podețe, din beton, în localitățile din comună. Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra supărată că podețul ei a fost lăsat de izbeliște. Mai mult, susține că primarul ar fi înjurat-o. CE spune edilul comunei:
FOTO/VIDEO. Premiile Antidiscrimare. Radu Moldovan, către agenţii economici din judeţ. „Nu avem încă maturitatea necesară” decembrie 6, 2019 - Cum să înveţi un copil să-şi accepte colegul cu cerinţe speciale, într-o lume în care până şi adulţii se înţeleg anevoios? Cum faci un copil să-şi îmbrăţişeze colegul şi să-l accepte – aşa diferit cum este el? Cum se poate instaura armonia într-o societate dezechilibrată, sfâşiată de vizibile dificultăţi de comunicare?
Astăzi are loc Cupa Moș Nicolae la înot, ediția a 6-a: La Casa EMA! decembrie 6, 2019 - În această zi de sărbătoare, aproximativ 150 de copii vor concura la Cupa Moș Nicolae pentru a-l impresiona pe Moșul!
UNICEF România îi mulțumește deputatului PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, pentru inițierea unei legi care susține copiii vulnerabili decembrie 6, 2019 - Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a depus în Parlamentul României o un proiect de lege care vine în ajutorul copiilor afectați de sărăcie, de lipsa accesului la servicii medicale, sociale și la educație.
Profesorul din Șanț, față în față cu judecătorii pentru alt incident cu elevii. Acesta ar fi distrus și bunuri ale școlii decembrie 6, 2019 - Profesorul de Educație Fizică și Sport Vasile Maternik va da socoteală luni în fața judecătorilor năsăudeni, în ultimul dosar în care este judecat tot pentru purtare abuzivă, după ce a lovit doi elevi. Acesta ar fi distrus inclusiv bunuri ale școlii.
FURT în tren: Un bistrițean i-a furat telefonul unei tinere din Botoșani decembrie 6, 2019 - Liniștea unei călătorii nocturne, cu trenul, a fost spulberată de percheziții ale polițiștilor. O tânără a rămas fără telefon. Polițiștii dejeni au găsit rapid și autorul: un bistrițean.
Un filatelist originar din Vaslui, propus ca Cetățean de Onoare al municipiului decembrie 6, 2019 - Acum aproape 60 de ani, a ajuns la Bistrița și declară că aici a găsit sensul filateliei. Pasiunea sa a pus un accent pe dezvoltarea arhitecturii municipiului. Așa că s-a propus ca Mircea Calu să primească titlul de Cetățean de Onoare al Bistriței.
FOTO: „Iepurașii” au fost ieri ajutoarele Moșului pentru copiii străzii decembrie 6, 2019 - Copilașii din Grupa Iepurașilor de la Grădinița nr 12 au fost ieri ajutoarele lui Moș Nicolae. Aceștia au experimentat bucuria ce vine în urma dăruirii. Alături de părinți au pregătit cadouri pentru copiii străzii din Centrul de Primire în Regim de Urgență.
Cristian Niculae – Drept la replică privind stejarul din fața Hotelului Codrișor decembrie 6, 2019 - Bistrițeanul.ro prezenta ieri posibilitatea ca stejarul vechi de aproape 250 de ani, din fața Hotelului Codrișor, să fie tăiat. Pentru lucrări ce se vor face în zonă. Viceprimarul Niculae a ținut să dea un drept la replică la ceea ce a declarat. 
Roboți din toată țara își dau întâlnire la Bistrița, la primul concurs de robotică din oraș! decembrie 6, 2019 - Bistrița găzduiește primul concurs de robotică care a avut vreodată loc în orașul nostru. 23 de echipe și peste 130 de liceeni din toată țara se vor întâlni în sala de sport a Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița.
Sărbătoare! Sfântul Nicolae: Iscoada lui Dumnezeu pe lângă draci… Protectorul copiilor, dar şi al bistriţenilor, acum câteva sute de ani decembrie 6, 2019 - Sărbătoare mare, astăzi, printre creştini: ca în fiecare an, pe 6 decembrie, îl prăznuim pe Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai iubiți sfinți care s-a născut într-o familie de oameni înstăriţi şi credincioşi. Este protectorul copiilor, cărora le aduce mici cadouri. Dar şi al tâlharilor, corăbierilor şi oştenilor. I-a protejat şi pe bistriţeni, vreme de câteva sute de ani...