VIDEO. Ioan Turc: „Emil Radu Moldovan – atac josnic la onoarea hainei militare…!”

VIDEO. Ioan Turc: „Emil Radu Moldovan – atac josnic la onoarea hainei militare…!”

„De când sunt în viața publică nu am auzit să se fi întâmplat vreodată așa ceva. Domnul Radu Moldovan ca și șef al PSD Bistrița-Năsăud i-a invitat ieri la un restaurant pe cei care asigură conducerea operativă a instituțiilor de apărare: pe cei din Poliție, Armată, Jandarmerie, pompieri și pe rezerviști. Chipurile ca să discute despre noua lege a pensiilor militare…”

Cuvintele de mai sus îi aparțin liderului PNL Bistrița-Năsăud – Ioan Turc, care i-a transmis câteva întrebări președintelui Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan: „Îi spun lui Radu Moldovan foarte răspicat că Armata, Poliția, Jandarmeria, Pompierii sunt instituții ale României și ale românilor, nu sunt instituțiile unui partid politic. Să convoci, fără să ai niciun fel de calitate, conducerile operative ale acestor instituții și să-i chemi pe rezerviști la salam și la suc tu, ca partid aflat la guvernare, povestindu-le tot felul de abureli – este un atac direct și josnic la onoarea hainei militare…”, a punctat Ioan Turc.

Liderul PNL BN a recunoscut că, din păcate, există profunde inechități în ceea ce privește pensile militare de stat, pensiile militarilor care în carieră au avut același grad, aceeași funcție sau vechime – amintind că diferențele merg până la 50%.

Ioan Turc a mai spus că Legea 223/2015 referitoare la pensiile militare de stat a fost modificată și înainte de a intra în vigoare și după ce a intrat în vigoare, menținând și adâncind diferențele între cei care au lucrat în sistem: „Este ceea ce a știut să facă PSD mai bine…”, a comentat Ioan Turc.

Liderul PNL Bistrița-Năsăud i-a adresat și câteva întrebări președintelui CJ: „Cum îți permiți, Radu Moldovan, să-i chemi la ordin pe cei care asigură conducerea operativă a instituțiilor din sistemul de apărare națională? Este profund josnic, aceasta este campanie electorală murdară. România va trăi cu siguranță și va trăi mult mai bine și după PSD, și după Radu Moldovan. Haina militară trebuie respectată. Niciun partid politic nu are dreptul să intervină în evoluția pe carieră a niciunui ofițer sau subofițer din sistemul național de apărare. Ceea ce se întâmplă astăzi este profund periculos…! Iar imaginea hâdă – urâtă a PSD nu trebuie să amprenteze imaginea instituțiilor din sistemul național de apărare în care oamenii au încă încredere…

Ioan Turc a mai dorit să știe dacă există „un ordin pe unitate”, dacă se face acest lucru în toată țara sau este doar o inițiativă locală: „Cred că ar trebui cu toții să fim curioși când vine vorba despre aceste aspect care ține de curățenia, echilibrul și modul just prin care trebuie gestionate lucrurile într-o țară… Nu există decât un singur răspuns care poate fi dat problemei rezerviștilor: este nevoie de o altă lege care să facă un lucru simplu: la grad, funcție și vechime egale – pensii egale. Punct. Fără salam, fără suc, fără ceterași…!”, a mai avertizat Ioan Turc.

Foto deschidere @ Arhivă

Apa de ploaie ne va arde la buzunar! acum 6 ore- Bistrițenii trebuie să-și pună bani deoparte pentru cheltuielile imediat următoare. Apa de ploaie ne va arde la buzunare. Iar valoarea facturilor ce vor trebui plătite în lunile mai și iunie va fi mult mărită. Nu se întrevede nicio reducere. 
FII REPORTER: Scumpă apa la Jelna! Pardon, benzina! acum 7 ore- Un bistrițean ar fi plătit 100 de lei pentru 17 litri de...apă! Teoretic de la pompă ar fi trebuit să curgă benzină. Însă când a golit rezervorul, stupoare! Nici nu a fost de mirare că mașina i s-a oprit!
Ce faci dacă te prind tunetele și fulgerele pe munte? Află răspunsurile la „Școala de mers pe munte” acum 7 ore- „Școala de Mers pe Munte” te învață să asculți muntele! Proiectul Asociației Tășuleasa Social continuă și ajunge la ediția cu numărul 5. Anul acesta, 200 de persoane din toată țara și din Republica Moldova vor avea ocazia să afle secretele muntelui.
FOTO: Imagini spectaculoase din Bistrița-Năsăud, premiate la Fotogeografica, în București! acum 8 ore- Peste 1200 de fotografii au ajuns în acest an la Fotogeografica, unul dintre cele mai importante saloane de fotografie din țară, iar printer premianți se află și doi fotografi din Bistrița, în timp ce un tânăr din Lunca Ilvei a ajuns cu fotografiile sale în catalogul expoziției.
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (2) acum 9 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, bistrițeanca Silvia Galben ne prezintă care sunt elementele de politică externă care pot afecta securitatea Uniunii Europene, dar și aspectele pentru care parlamentarii PMP vor milita în Parlamentul European.
Ștafeta Ciclistă SM mobilizează și unește oameni! acum 9 ore- „Ștafeta Ciclistă SM”, o campanie organizată de Asociația de Scleroză Multiplă din România ajunge la Bistrița! Aproape 100 de cicliști vor pedala în scopul informării și conștientizării comunității cu privire la maladia Sclerozei Multiple.
Noi drumuri județene vor fi modernizate. VEZI care sunt acestea: acum 10 ore- Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud continuă lucrările de modernizare a infrastructurii de drumuri judeţene. Acest lucru face parte din proiectul de conectare la reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T). VEZI ce drumuri vor fi refăcute:
ATENȚIE! Viperele au ieșit la plimbare prin Colibița! acum 11 ore- Existența viperelor în Colibița nu e o noutate. Doar că acestea au ieșit ”din hibernare” de curând și au pornit la plimbare. Ce trebuie să faceți dacă vă întâlniți cu un astfel de exemplar:
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (1) acum 12 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, bistrițeanca Silvia Galben ne prezintă care sunt principalele elemente ce ghidează Planul de Acţiune Parlamentară al europarlamentarilor PMP.
Miting electoral: Rareș Bogdan (PNL) vine mâine la Bistrița! acum 12 ore- „Rareș Bogdan vine alături de bistrițeni! Vă aşteptăm pe platoul din fața Palatului Culturii!”, anunță PNL Bistrița-Năsăud.
Verifică rapid și ușor dacă ești asigurat și ai card de sănătate: acum 13 ore- Acum aveți posibilitatea de a verifica dacă sunteți asigurat și aveți card de sănătate emis. CNAS vă explică ce trebuie să faceți pentru a verifica. Plus pașii pe care trebuie să-i urmați în funcție de situația în care vă încadrați.
Aquabis: Se sistează apa în Dorolea și Valea Poenii acum 13 ore- Locuitorii din Dorolea și Valea Poeni au rămas fără apă potabilă încă de ieri seară. Aquabis Bistrița a fost nevoită să sisteze apa până joi, 23 mai. Care este motivul:
L-ați văzut pe Posh? Recompensă 2.000 de euro pentru cine îl aduce acasă! acum 13 ore- Informația dispariției lui Posh a făcut deja înconjurul întregii țări, dar fără succes. Stăpâna câinelui, o cunoscută handbalistă, oferă o recompensă uriașă. L-ați văzut?
Biciclist accidentat grav, lângă Teraplast acum 14 ore- Un accident rutier a avut loc în această dimineață, în zona Teraplast. Un biciclist a fost lovit de o mașină care a pătruns pe contrasens. Ambii au fost testați cu aparatul etilotest.
Ioan Turc – PNL: Sistemul de gestionare al apelor pluviale din Bistrița este „varză”! acum O zi- Astăzi, orașul Bistrița localitățile componente au fost blocate în câteva minute de la începerea ploii. Ioan Turc (PNL) dă vina pe sistemul de gestionare a apelor pluviale și solicită sprijin din partea județelor învecinate.