Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Disperare într-o familie din Mărișelu: Copilașul suferă de o tumoră care îi pune viața în pericol
Hocus Pocus la pârtia de schi?! Bistrița Civică susține că primăria a decontat bani pentru un șopron inexistent
REVOLTĂTOR: Banii pentru mâncare și rechizite ai copiilor cu nevoi speciale ajung la părinți - elevii rămân flămânzi și neîngrijiți
Cupa Casa EMA la înot, ediția a șaptea! Weekendul acesta, de neratat!
BISTRIȚA: Atenție, riscați să fiți împușcați! Trasee turistice care se suprapun cu domenii de vânătoare!
POVEȘTI DIN SAT: Onoare, prețuire și respect, tuturor...
AgroArdeal, Leoni, Clinica Sanovil și Selgros fac angajări!

  360 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO: Lectura, dragostea lor... Azi începe olimpiada naţională OLAV 2017

20/04/2017 09:19:35 Ioana BRADEA  
104 elevi din întreaga ţară participă de azi la cea de a V-a ediție a Olimpiadei „Lectura ca Abilitate de Viaţă”, una dintre cele mai îndrăgite competiţii şcolare. După deschiderea oficială de ieri, liceenii au avut parte de un concert Ada Milea. Azi – lansarea romanului „Pelinul Negru”, de Ioana Nicolaie, de la ora 16:00, la Sinagogă!

Prin acest proiect frumos, județul nostru a devenit capitala lecturii din România preț de patru zile. Astăzi, la nivelul României, concursul „Lectura ca Abilitate de Viață” a devenit una dintre cele mai îndrăgite competiții școlare. Felicitări organizatorilor pentru susținere și pentru faptul că promovează singura cale prin care lumea poate fi schimbată în bine, educația!”, a consemnat Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean, prezent ieri la deschiderea oficială.

Evenimentul reprezintă o iniţiativă locală, toate judeţele au câte doi reprezentanţi, pentru că există două nivele în concurs, dar există şi suplimentări de locuri, unele judeţe având câte trei elevi în concurs.

La deschiderea oficială a competiţiei au participat Monica Anisie, director în Ministerul Educaţiei Naţionale, Ovidiu Frenţ, prefectul judeţului, Camelia Tabără, şeful ISJ Bistriţa-Năsăud, Ioan Pintea – managerul Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” şi Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură.

Andreea Târziu-Gal de la Liceul de Arte „Corneliu Baba”, Bistriţa a recunoscut pentru cnamonline.ro că este o plăcere să participe la această olimpiadă. „Este diferită de toate celelalte olimpiade în sensul că suntem conectaţi la lumea actuală cu lecturile propuse şi o etapă a acesteia presupune un text multimodal. Astfel, imaginea este conectată cu literatura şi cu ceea ce înseamnă cuvântul. Acest lucru pentru mine este minunat, deoarece mi se pare că întotdeauna imaginea este cea care vorbeşte în primul rând tuturor. Aici se întâmplă lucrul acesta. Carte şi imagine, nu se poate o altă combinaţie mai reuşită...

Mihaela Doboş, profesor de limba şi literatura română la Colegiul „Costache Negruzzi”din Iaşi, a povestit pentru cnamonline că se află pentru prima oară la Bistriţa pentru „Lectura ca Abilitate de Viaţă”. „Am fost şi anul trecut la Cluj la aceeaşi olimpiadă. Consider că aceasta este o olimpiadă foarte proaspătă şi modernă, care schimbă accentele în ceea ce priveşte studiul literaturii. Este o abordare originală a ideii de carte. Proba orală e foarte interesantă pentru că elevul este pus în situaţia de a dezbate alături de un coechipier o carte care a fost anterior anunţată. De asemenea lucrările scrise ne oferă posibilitatea de a vedea maniera în care tinerii trăiesc literatura la vârsta pe care o traversează”.

Dacă ieri concurenţii şi profesorii s-au bucurat de un concert Ada Milea, la Sinagogă, în această dimineaţă ei au de susţinut proba scrisă - iar începând cu ora 16:00, la Sinagogă - vor avea parte de un alt eveniment deosebit: lansarea cărţii „Pelinul Negru” - cel mai recent roman al scriitoarei Ioana Nicolaie, originară din Sîngeorz-Băi.

4718 vizualizari000000Olav17_09.jpg :: Bistriteanul.ro
000000Olav17_06.jpg :: Bistriteanul.ro
000000Olav17_12.jpg :: Bistriteanul.ro
000000Olav17_05.jpg :: Bistriteanul.ro
OLAV17_3.jpg :: Bistriteanul.ro
000000Olav17_03.jpg :: Bistriteanul.ro
000000Olav17_10.jpg :: Bistriteanul.ro
000000Olav17_02.jpg :: Bistriteanul.ro
OLAV17_1.jpg :: Bistriteanul.ro
OLAV17_2.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro

Close