Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
CONCURS și surprize extraordinare la Euforia Floral Boutique!
Se caută director! Central Motors, Casa EMA, Transmixt, Automobile Service Bistrița și Sanovil fac angajări!
Un polițist acuză un notar public că a pus un fost sportiv să îl bată în propria curte, de față cu fetița sa de trei ani
În curând, la Palatul Culturii din Bistrița - Festivalul Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”!
VEȘTI de la Spitalul Memorial Şişli, Istanbul: Ionuț Zăvoianu este un copil excepțional. Se simte mai bine și ne mulțumește
FOTO: Se întâmplă minuni la spitalul din Bistrița: Operație de reconstrucție craniană și de extirpare a colonului cu incizii minuscule!
OAMENII din Leoni și pasiunile lor uimitoare: Cocktailuri și inginerie (2)
POVEȘTI DIN SAT: Excursia
Oferte incendiare de Black Friday, la BIASICOM
Brandul Sense anunță mari reduceri de Black Friday
Vânătoarea de reduceri a început în Magazinele RINASCIMENTO, RELEGANCE, REGALIA HOME, INSPIR SPORT și MOTO VELO

  965 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO: Maraton al cântecelor, dansurilor și obiceiurilor tradiționale, la Palatul Culturii. Cine a câștigat marele premiu

12/11/2017 11:47:05 Ioana BRADEA  
Peste 300 de tineri din întreaga țară au demonstrat ieri că tradițiile sunt încă păstrate, apreciate și duse mai departe de tânăra generație. „Pentru noi a fost o lecție despre ceea ce înseamnă păstrarea tradițiilor. A fost foarte greu să evaluăm și să stabilim premiile”, a recunoscut președintele juriului, ieri seară, la Palatul Culturii.

Concursul interjudeţean al cântecului, dansului şi obiceiurilor tradiţionale „Istorie şi tradiţii”, ediţia a X-a, s-a desfășurat ieri, la Palatul Culturii din Bistriţa, fiind o adevărată sărbătoare și o lecție despre ceea ce înseamnă păstrarea tradițiilor, după cum a subliniat președintele juriului, profesoara Elena Câmpan, la festivitatea de premiere.

La ediția jubiliară au participat peste 300 de tineri, reuniți în 20 de grupuri tradiționale din municipiul Bistrița, din județul Bistrița-Năsăud, din țară și din Republica Moldova.

Concurenții din învățământul gimnazial și liceal au avut de depășit trei probe: prezentarea unei personalităţi reprezentative pentru comunitatea din care provine grupul, interpretarea unui obicei, cântec şi/sau dans tradiţional, specific zonei de provenienţă a grupului tradiţional, precum și prezentarea de către fiecare echipaj a unei reţete culinare tradiţionale.

Au primit mențiune și diplome de participare elevii de la Școala Gimnazială Tureac, Școala Gimnazială Budești, Școala Gimnazială Josenii Bârgăului și din Dumitra, precum și elevii Școlii Gimnaziale „Georg Daniel Teutsch” din Agnita (județul Sibiu).

Premiul III a ajuns la grupul etnografic de la Școala Gimnazială „Viorel Cucu Paltin” din Arpașu de Jos (Sibiu) și la Școala Gimnazială „George Coșbuc” din Coșbuc.

Premiul II a fost cucerit de trei grupuri de la Şcoala Gimnazială Şieuţ, Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” Bistrița și Ansamblul coregrafic „Codrenii”, de la Şcoala de Artă Strășeni, Republica Moldova.

Premiul I a fost cucerit în acest an de elevii Colegiului Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava), ei cucerind admirația și aprecierea juriului în unanimitate.

Concursul a fost organizat de Asociația Profesorilor de Istorie din România, filiala Bistrița-Năsăud (APIRBN), cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistrița și a Inspectoratului Școlar Județean.

La ediția aniversară a concursului interjudeţean vor participa elevi și formații de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, secția germană, Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, secția maghiară, Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” Bistrița, Școala Gimnazială Dumitra, Școala Gimnazială Bistrița Bârgăului, Școala Gimnazială Tureac, Școala Gimnazială Josenii Bârgăului, Școala Gimnazială Tiha Bârgăului, Școala Gimnazială Budești, Ansamblul Folcloric „Ciobănaşul” de la Şcoala Gimnazială Şieuţ, Școala Gimnazială „George Coșbuc” din Coșbuc, Școala Gimnazială „Ioan S. Pavelea” din Runcu – Salvei, Școala Gimnazială Nr. 1 din Leșu, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru, Școala Gimnazială „Viorel Cucu Paltin” din Arpașu de Jos (Sibiu), Școala Gimnazială „Georg Daniel Teutsch” Agnita (Sibiu), Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc (Suceava), Liceului Teoretic „Jozef Gregor Tajovský” din Nădlac (Arad) și Ansamblul coregrafic „Codrenii”, de la Şcoala de Artă Strășeni, Republica Moldova. 

5927 vizualizari00000TRaditiiSIistorie28.jpg :: Bistriteanul.ro
00000TRaditiiSIistorie11.jpg :: Bistriteanul.ro
00000TRaditiiSIistorie13.jpg :: Bistriteanul.ro
00000TRaditiiSIistorie05.jpg :: Bistriteanul.ro
00000TRaditiiSIistorie01.jpg :: Bistriteanul.ro
00000TRaditiiSIistorie21.jpg :: Bistriteanul.ro
00000TRaditiiSIistorie27.jpg :: Bistriteanul.ro
00000TRaditiiSIistorie03.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
12:13 - Au făcut ce n-a reușit nimeni: primul club sportiv de atelaje canine din România! Bogdan Berende și Kiss Atilla, medaliați la Europene!
11:34 - FOTO – Blăjenii de Jos: Au derapat pe mâzgă și au ajuns în șanț!
10:21 - FOTO/VIDEO: Sute de bistrițeni au luat cu asalt primul mall deschis în oraș. Promoții și alte speranțe...
09:25 - Armata își cumpără apartamente în Bistrița. Cât este dispusă să dea pentru o locuință:

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro