VIDEO: Performanță de excepție pentru învățământul din Bistrița!

VIDEO:  Performanță de excepție pentru învățământul din Bistrița!

Vești excelente, la început de primăvară, pentru școala bistrițeană de chitară care se poate mândri, de acum, cu încă un rezultat de excepție. De această dată cucerit la Stuttgart (Germania), acolo unde s-a încheiat recent una dintre cele mai importante competiții din Europa.

Este vorba despre o competiție dedicată chitarei: ediția cu numărul XI a concursului „RAGO International Guitar Competition”.

Din juriu au făcut parte muzicieni și pedagogi recunoscuți la nivel internațional, precum profesorul Alfonso Montes (Venezuela/Germania), director „RAGO International Guitar Competition”, Peter Stewart (Scoția), Roman Viazovskiy  (Ucraina), Irina Kircher (Germania), director Guitar department of the Stuttgarter Musikschule și profesorul Alfred Eickholt (Germania).

Competiția a reunit chitariști din Germania, Belgia, Polonia, Grecia, Scoția, Cehia, Croația, Serbia, Slovenia și România fiind structurată pe două categorii de vârstă: categoria I (până la 15 ani) și categoria II (până la 18 ani).

Singurul român prezent  la acest concurs a fost Alexandru Grecu – elevul din Bistrița care a participat la cea mai disputată categorie de vârstă (până la 18 ani) și a obținut premiul II.

Alexandru Grecu a avut de interpretat și o compoziție semnată de Alexis Rago (1930-2009) – Avant l’Aube, aceasta fiind impusă de organizatori.

La Gala Premiilor susținută în sala „Robert Bosch Saal”, câștigătorii locurilor 1, 2 și 3 de la cele două categorii au avut de interpretat câte o piesă aleasă de juriu, iar la final au avut parte de o surpriză: în hol, la un pahar de suc, au beneficiat de îndrumări și sfaturi din partea fiecărui jurat.

A fost vorba despre un concurs exclusivist. Doar 13 concurenți au fost acceptați în competiție, după ce în prealabil au trimis un CV cu premiile câștigate. Am plătit și o  taxă de înscriere de 100 euro, după care am așteptat să fim anunțați dacă Alexandru este admis sau nu… Din fericire, răspunsul a fost afirmativ. Este pentru prima oară când Alexandru participă, iar profesorul Alfonso Montes a fost atât de impresionat încât a insistat să participăm și anul viitor…”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro Cornel Grecu, tatăl tânărului chitarist.

Alexis Rago s-a născut în 1930, la Caracas (Venezuela), a înființat Conservatorul de Muzică din Estado Aragua din Maracay, fiind directorul conservatorului și compozitorul care a contribuit enorm la viața culturală a acestui oraș.

În anul 2009  Alexis Rago a murit la Monaco, iar prietenul lui cel mai bun, profesorul Alfonso Montes, a luat decizia de a înființa, în cinstea și memoria prietenului său – o competiție care să promoveze compozițiile de chitară ale lui Alexis Rago, în rândul tinerilor de până la 18 ani.

Alexandru Grecu este elev în clasa XI-a la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița și studiază chitara clasică sub îndrumarea profesorului Valentin Pop.

VIDEO: Faimoasa balerină Corina Dumitrescu, la Bistrița! Câteva recomandări pentru părinți acum 4 ore- Cine și-ar fi închipuit că faimoasa balerină Corina Dumitrescu va ajunge la Bistrița? Fosta solistă a Operei Naționale din București a susținut zilele trecute, la Școala de balet Ovidiu Danci, cursuri de măiestrie și workshopuri, povestind despre suferințele și satisfacțiile unei cariere în dans.
Vrei să ai parte de curcubeu pe cerul gurii și să nu-l superi pe Dumnezeu? Te ajută Gelateria Aniela cu o înghețată specială de post! acum 7 ore- Postul poate reprezenta nu doar o pauză alimentară pentru organism, ci, deși pare greu de crezut, și o ocazie de a încerca noi combinații. Cel puțin așa privesc cei de la Gelateria Aniela cea mai „restrictivă” perioadă din an. Gelateria Aniela vine în ajutorul pofticioșilor cu o variantă de înghețată de post. 
VIDEO: Un proiect fantastic, în mâinile noastre…! O experiență de neuitat acum 9 ore- Sunt o echipă de oameni hotărâți din Bistrița, Cluj, București sau Mureș și au un proiect de suflet, un proiect extraordinar din care putem să facem și noi parte. În schimb, avem onoarea să participăm la o experiență de neuitat… 
A lăsat arma și uniforma pentru echipamentul sportiv. Un militar ne reprezintă țara la Campionatul Mondial de Atletism în Sală pentru Veterani acum 11 ore- Marcel Bălan va lăsa zilele acestea uniforma și arma pentru echipamentul de alergat. Militarul din cadrul Batalionului 812 Infanterie Bistrița va reprezenta România, alături de cei mai buni sportivi, la Campionatul Mondial de Atletism în Sală pentru Veterani.
FOTO/VIDEO: O zi perfectă! Aproape 1.500 de voluntari au ajutat la nașterea unei păduri de 10 hectare! acum 12 ore- Impresionantă desfășurare de forțe, ieri, la Sânmihaiu de Câmpie! Aproape 1.500 de voluntari înarmați co voie bună și entuziasm au făcut posibile încă 10 hectare de pădure: Pădurea Transilvania 5.0. „De n-ar fi frunzele și pomii pe care i-ați plantat voi, am fi pă nicări…!”
Daniel Suciu promite să ajute Bistrița! Se ”zbate” pentru două proiecte mult discutate acum 13 ore- Prezent la Bistrița pentru a semna cinci contracte de finanțare, vicepremierul Daniel Suciu a promis că va ajuta Bistrița. Mai mult, acesta a vorbit despre două proiecte mult dezbătute: reabilitarea CNLR și varianta ocolitoare a orașului. 
De citit: Povestea unui trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciar… acum O zi- În aparență un pensionar inofensiv, retras într-o existență banală... În realitate, el ascunde un trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciar... Prins în mașinăria cinică, necruțătoare a presei, el acceptă să-și dezvăluie adevărata poveste, participând la o discuție televizată...
FOTO/VIDEO: Marș împotriva avorturilor, pe străzile din Bistrița acum O zi- Sute de bistrițeni au ieșit astăzi, la prânz, în stradă, participând la un marș și un protest simbolic împotriva avorturilor și celebrând astfel cel mai de preț dar – viața. „Într-un asemenea moment critic, când trebuie să ia o decizie, orice femeie trebuie să știe că acolo sus există Dumnezeu. Pentru toată lumea...”
FOTO/VIDEO: E oficial! Bistrița primește 13 milioane de euro pentru Linia Verde! acum O zi- Astăzi s-a semnat la Bistrița și finanțarea a două proiecte de investiții în municipiu. Linia Verde, proiectul „de suflet” al viceprimarului, va primi aproape 13 milioane de euro. Iar lucrările ar trebui să înceapă în acest an. Alte două proiecte semnate azi de Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltarii, vizează investiții în municipiul Bistrița....
FOTO/VIDEO: S-a semnat! Aproape 7 milioane de euro vor fi investiți în sănătate! Se va construi și heliportul! acum O zi- Astăzi, prim vice-premierul României, Daniel Suciu, a semnat două proiecte de investiție în sistemul de sănătate al județului. Acestea ajung la aproape 5 milioane de euro. Heliportul va prinde și el contur, chiar dacă banii vor veni de la Consiliul Județean.
VIDEO: Bistrițenii, terorizați nopțile de drifturile de la mall acum O zi- Parcarea generoasă de la Mol-ul de pe Calea Moldovei pare să fie noul loc favorit al iubitorilor de drifturi. Aceștia își scârțâie roțile bolizilor, nopțile, spre disperarea locuitorilor din zonă.
A mers să plângă un mort și a rămas fără economii. Pățania unui bătrân din Șirioara acum 2 zile- Un bătrân din Șirioara a rămas fără economiile cu care plănuia să-și renoveze casa, chiar în timp ce se afla la înmormântarea unui localnic. Persoane necunoscute au intrat pe geamul lăsat deschis de bătrân și i-au furat din casă 8.500 de lei.
FOTO/VIDEO – S-a crezut la Formula 1 pe Independenței și a făcut praf trei mașini acum 2 zile- Șoferul unui autoturism a reușit să avarieze serios trei autoturisme, după ce a intrat într-un sens giratoriu de pe Bulevardul Independenței cu viteză, fără să acorde prioritate.
25 de ani de închisoare pentru femeia acuzată că și-a ucis bebelușii imediat după naștere și i-a abandonat într-un pod de bloc acum 2 zile- Lina Crăciun, femeia acuzată că și-a ucis bebelușii imediat după ce le-a dat naștere și i-a abandonat în podul unui bloc din Bistrița-Bârgăului a fost condamnată la 25 de ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată.
SONDAJ: Se colectează deșeurile selectiv în Bistrița? Nu prea… acum 2 zile- Având în vedere că, din luna martie, Supercom a anunțat că va colecta selectiv deșeurile din Bistrița, am vrut să aflăm ce spun oamenii despre situația din teren. În proporție covârșitoare, locuitorii orașului au recunoscut că gunoiul nu se colectează selectiv…