VIDEO: Povestea emoționantă a câinelui zdrobit în bătaie la Târlișua

VIDEO: Povestea emoționantă a câinelui zdrobit în bătaie la Târlișua

După ce a fost bătut crunt, la finele săptămânii trecute, Roșcovan, de doar trei ani, este acum în grija proprietarului de drept. Deși stabilit în Germania, omul a venit tot într-o suflare acasă.

După bătaia administrată de vecin, câinele, mai mult mort decât viu, a ajuns în cabinetul medicului veterinar Călin Burdeț, adus de un taximetrist, seara târziu. Timp de patru zile a fost îngrijit de medic, i s-au administrat calmante și analgezice.

Câinele era speriat și evident traumatizat după bătaia suferită, iar medicul spune că rana cea mai gravă este fractura de la nivelul umărului, confirmată de un examen radiologic.

Patrupedul este acum pe mâini bune și dă semne de revenire.

Câinele, sub numele lui „Roșcovan”, a fost găsit pe o șosea județeană de către Ștefan Coptil, care, din iubire pentru câini, l-a luat acasă și l-a îngrjit. Din cauza faptului că este stabilit în Germania, a fost nevoit să-l lase în grija verișorului său din Târlișua, Melente Zăgreanu. Dar lunar îi trimite acestuia bani pentru hrană și cele necesare îngrijirii.

Aici însă s-a întâmplat dezastrul care a oripilat internauții și despre care puteți reciti AICI:

VIDEO CRUNT: Un bărbat aproape omoară în bătaie un câine!

Reporterii Bistrițeanul.ro s-au deplasat la Târlișua și au stat de vorbă cu cei care aveau grijă de Roșcovan. Melente Zăgreanu este cel care îi era stăpân câinelui de aproape un an. În casa lui, unde locuiau încă șase persoane, a mai fost loc și pentru un suflet nevinovat. Bărbatul a povestit emoționat întâmplările de la finele săptămânii trecute. Conform acestuia, însăși nașul său de cununie a fost cel care, beat fiind, a venit cu gânduri rele și cuvinte urâte. Acesta a luat un par și a lovit fără milă câinele în repetate rânduri. Roșcovan a rămas cu niște fracturi și o lovitură la cap. Doctorul Sarkany din Bistrița este cel care îl va opera vineri pe Roșcovan, care deja dă semne bune de recuperare.

Agresorul, pe numele lui, Gavrilă Fechete este cunoscut în sat pentru atitudinea lui recalcitrantă și conflictele cu vecinii. Se pare că nu este la prima abatere, după cum afirmă și primarul din Târlișua, Vlăduț Purja. Acesta susține că a făcut multiple sesizări la poliție în legătură cu agresorul câinelui, care ar fi fost și internat în repetate rânduri în Beclean, la spitalul pentru boli psihice, dar acesta ar fi fost lăsat de fiecare dată acasă după doar câteva zile.

Se pare că nu doar Roșcovan are o poveste interesantă. Ștefan Coptil a mai salvat cu ceva timp în urmă o cățelușă care era pe cale să rămână pe drumuri. Aceasta aparținea unei nepoate care murise într-un accident de mașină, iar cățelușa Maya era singurul ei moștenitor. Despre accidentul stăpânei cățelușei Maya puteți reciti aici.

 

 

FURIE. Examenele naţionale, privite din interior. Erori umane, subevaluări, supraevaluări. Malpraxis… acum 12 ore - „An de an - aceeași poveste. Erori umane, se spune. Subevaluări (elevi notați cu 4,70, deci picați, care după contestație obțin 5,80 sau 9), supraevaluări. E de fapt malpraxis. E ca atunci când mergi la medic și-ți greșește diagnosticul. Și te dai de ceasul morții și apoi te duci la alt medic care îți spune să te liniștești că nu e nimic grav..."
VIOLENȚA în familie: Două ordine de protecție emise în 24 de ore acum 14 ore - Din nefericire, cazurile de violență în familie sunt tot mai dese. Din fericire, există o măsură la îndemână, introdusă prin lege, de curând. În 24 de ore, polițiștii au emis două ordine de protecție. Doi bărbați și-au bătut soțiile.
ISJ Bistriţa-Năsăud: Profesorii să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin acum 15 ore - Profesorii ar trebui să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin – susţine Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud. Şcolile vor fi obligate să prezinte un raport anual de evaluare internă, cu măsurători foarte clare referitoare la numărul de elevi intraţi la început de ciclu şi cei care termină şcoala.
Doctorul Mureșan, propus de PNL-iști pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” acum 16 ore - Una din propunerile pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” îl are în vedere pe doctorul Mureșan. Managerul Sanovil a fost propus de conslierii locali din partea PNL. ”Este o personalitate recunoscută în plan local cât şi naţional, remarcându-se printr-o bogată activitate în domeniul medical şi managerial” își justifică liberalii alegerea.
FOTO: Încă un dosar penal pentru niște balastru acum 17 ore - Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins în flagrant. Acesta exploata sort și balastru, deși nu avea permis pentru așa ceva.
Aquabis: Lucrări de remediere, în Ilva Mică acum 17 ore - Se vor executa lucrări de remediere, astăzi, în localitatea Ilva Mică - anunţă Aquabis. Locuitorii vor rămâne pentru câteva ore fără apă:
ULTIMĂ ORĂ: Interpreta Adina Băieșiu, atacată în miezul zilei, pe o stradă din Bistrița. Semnalmentele individului care a vrut să o jefuiască: acum 18 ore - Atacată în plină stradă, chiar în miezul zilei! I s-a întâmplat cântăreței de muzică populară Adina Băieșiu, în urmă cu o oră. Un individ a atacat-o din spate și a încercat să-i fure geanta. Incidentul putea fi unul grav, tânăra fiind însărcinată în luna a VII-a. Adina Băieșiu a fost în urmă cu puțin timp...
Nemulţumire totală, la Inspectoratul Şcolar: Rezultate dezastruoase la LPS acum 18 ore - Suntem cu aproape două procente sub media naţională, când vine vorba de rezultate la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. „Nu suntem mulţumiţi!" Inspectorat Şcolar va analiza şi va cere socoteală şcolilor care înregistrează rezultate modeste.
Cum va arăta „clinica” de la Spitalul Județean din Bistrița ce va concura cu marile centre universitare din țară acum 19 ore - La Bistrița se pregătește o clinică specializată în cardiologie și gastroenterologie intervențională și neurochirurgie, estimată la 60 de milioane de euro. În spatele acestui proiect grandios nu se află vreun investitor privat, ci tocmai Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
Alo!?! Primăria Bistrița, marcajele le faceți cu lavabilă? Țin de-o ploaie! acum 20 de ore - În ultima perioadă, angajații DSP Bistrița au fost văzuți prin oraș, trasând marcajele rutiere. Totuși, unele dintre ele dispar ...după o ploaie. Reprezentanții DSP Bistrița spun însă că vopseaua folosită e una specială, iar banii dați pentru aceasta nu sunt chiar puțini.
Din Bistriţa, spre muntele Ararat: O expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe! acum 21 de ore - Încă o premieră montană, la Bistriţa: Profesorul Ioan Bâca, de la UBB, Extensia Bistriţa, a pornit într-o nouă expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe!
Moarte misterioasă la Viena: o tânără din Bistrița s-a prăbușit în plină stradă, în capitala Austriei acum 22 de ore - O bistrițeancă de 30 de ani s-a prăbușit luni pe o stradă din Viena, în timp ce se întorcea acasă de la serviciu. Aceasta nu a mai putut fi salvată, medicii declarând decesul. Deocamdată nu se știe ce a cauzat moartea fulgerătoare a româncei.
FOTO/VIDEO: Noapte de foc pentru pompierii bistrițeni. Incendiu devastator în Tiha Bârgăului acum O zi - Pompierii bistrițeni se luptă cu flăcările în Tiha Bârgăului. Un incendiu pornit de la un coteț de găini s-a extins cu repeziciune și la două anexe din apropiere.
FOTO/VIDEO: Văcuțe fericite, îngrijite și mulse de roboți, într-o fermă high-tech, la nici 10 km de Bistrița! UNIC în Transilvania acum O zi - Văcuțe mai fericite, răsfățate și bine îngrijite ca la Ferma Peica din Orheiu Bistriței n-o să găsiți în toată Transilvania! Dorm pe saltele, ascultă muzică simfonică, sunt scărpinate de câte ori au chef, sunt îngrijite și mulse de roboți, care fac toată munca grea a fermierului. Drept răsplată, văcuțele oferă mii de litri de lapte pe zi, gras, bun, ca la țară, iar o parte ajunge și la bistrițenii care știu de unde să își umple sticlele cu un lapte cum nu se mai găsește de mult pe rafturile magazinelor.
FOTO: „Sandviș” cu trei mașini pe o stradă din Beclean acum 2 zile - Salvatorii bistrițeni au fost solicitați la un accident în care au fost implicate trei mașini, pe o stradă din Beclean. Printre victime s-a aflat și un copil de aproximativ cinci ani care a avut nevoie de îngrijiri medicale.