VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc!

VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc!

Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:

Acum aproximativ un an, Bistrițeanul.ro făcea publică o situație de pe strada Tărpiului. Atunci, 16 câini locuiau într-o curte. Vecinii proaspăt mutați nu suportau mirosul și gălăgia, familia Frincu a explicat că ei iau câinii de pe stradă și îi îngrijesc.

Vineri însă, imaginile video surprinse de vecini au oripilat pe cei care au avut curajul să se uite. Câinii se mâncau între ei. Și chiar mâncaseră puiuți mici, abia născuți.

Mai multe despre subiect, cât și imaginile, le puteți revedea aici:

VIDEO ȘOCANT: Câini care se mănâncă de vii între ei pe Tărpiului

Proprietarul câinilor a vrut să explice imaginile și situația. Rămas singur, după ce soția i-a decedat în urmă cu puțin timp, acesta recunoaște că nu are foarte mult timp la dispoziție să se ocupe de ei.

Lucrez 12 cu 24. E și perioada recoltei. E drept că stau foarte rău cu timpul. Dar îi hrănesc. Și mă joc undeva jumătate de oră cu ei, pe zi. Îmi asum ce s-a întâmplat. Dar ei nu se mănâncă între ei. Așa se joacă, pentru că fiind mulți, se organizează în haită. Da. Trebuia să sterilizez cățeaua și să o pun separat, dar când a născut, eu eram la lucru. Am crezut că va fi în altă zi, după cum calculasem. Îmi asum, dar nu-i pot duce la adăpost să stea acolo închiși în cuști. O sa văd. Poate că voi da cinci la adăpost, din cei 21 câți îi am acuma. Și să văd. Poate încă vreo doi spre adopție” a spus Frincu.

Conform legislației Europene, ca să fie considerate animale de companie, trebuie să existe maxim 5 capete din specia câini, pisică sau dihor, pe proprietatea cuiva.

Ioan Bogolin, șeful DSVSA BN a fost și el prezent la casa bistrițeanului. Acesta a declarat că va sancționa neregulile constatate și i se va impune intrarea în legalitate.

Uneori iubirea nu e de ajuns! Trebuie și condiții, și atenție” a declarat Ioan Bogolin.

Contactată de Bistrițeanul.ro, Alina Moldovan, o bistrițeancă ce are un ”hotel” pentru animăluțe și se ocupă și de adopții, a comentat cazul de pe Tărpiului.

Omul ăla nu e iubitor de animale! E o formă de egoism! Noi ne ocupăm de salvarea animalelor, că ne lasă lumea la poartă. Un iubitor de animale își cheltuie banii și timpul cu ele. Noi îi luăm de pe drum, îi deparazităm, îi spălăm, îi vaccinăm, îi hrănim, îi culcăm cu noi în pat, chiar dacă nu știm de unde provin. Un iubitor de animale nu face ce face el! Și la adăpost de îi duce, chiar dacă stau în cuști, măcar nu se mănâncă între ei. Am mai vorbit și cu viceprimarul și i-am cerut să se înființeze o Poliție a Animalelor, la noi în Bistrița. Sunt foarte multe animale pe străzi și ar fi nevoie” a explicat Alina Moldovan.

Întreaga declarație a proprietarului câinilor și a șefului DSVSA BN, în video de mai jos:

 

 

CUM soliciți urna mobilă dacă nu poți ajunge la secția de votare: noiembrie 22, 2019 - Au început alegerile pentru președinte, secțiile de votare fiind deja deschise în diaspora. În România, doar duminică se poate vota. Cei care dintr-un anume motiv nu pot ajunge la secții, dar doresc să voteze, pot solicita urna mobilă. CUM se face acest lucru:
Simbolul Contelui Dracula din Pasul Tihuța, închis pe perioadă nedeterminată! noiembrie 22, 2019 - Hotel Castel Dracula, unul dintre simbolurile sângerosului conte din Pasul Tihuța a fost închis săptămâna trecută. Se pare că costurile ridicate au determinat conducerea hotelului să ia această măsură. Când se va redeschide hotelul...nu se știe.
FOTO/VIDEO: TOT ce trebuie să știți despre primul ajutor, resuscitare și manevrele Heimlich noiembrie 22, 2019 - Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, dr. Tiberiu Tudor a oferit o lecție VITALĂ. Acesta a explicat teoretic, și practic, cum se acordă primul ajutor, manevrele de resuscitare și modul în care se acționează dacă o persoană se îneacă. Manevrele au fost explicate atât pentru victime- adulți cât și victime- copii.
Hyundai prezintă Vision T – conceptul SUV plug-in hybrid noiembrie 22, 2019 - Hyundai a prezentat conceptul revoluționar Vision T, în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Cel de-al șaptelea concept, dezvoltat în cadrul Centrului de Design Hyundai, evidențiază noua direcție de design a mărcii, explorând evoluția limbajului global ”Sensuous Sportiness”.
ALEGERI 2019: Ce îl recomandă pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte noiembrie 22, 2019 - Duminică, 24 noiembrie, este o zi crucială pentru viitorul României. Toți românii cu drept de vot sunt invitați să participe la acest exercițiu democratic. Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel în acest sens: 
FOTO/VIDEO: S-a deschis târgul de nunți Wedding Land! Super produse, super servicii, super oferte! Plus tombolă! noiembrie 22, 2019 - Încă de la primul minut al deschiderii târgului, perechi de viitori miri au călcat pragul Restaurantului Terra pentru a vedea ofertele. La Wedding Land au găsit, și se vor găsi zilele următoare, TOT ceea ce e nevoie pentru o nuntă perfectă. Sunt super produse, super servicii, super oferte. Și o tombolă pentru mirese.
VIDEO. Cel mai frumos cadou de Crăciun: Un proiect revoluţionar, în valoare de 15 milioane de euro, la Rodna noiembrie 22, 2019 - Acesta ar fi cel mai frumos cadou de Crăciun, pentru primarul Valentin Grapini din Rodna: „Pe lângă faptul că proiectul rezolvă problema socială a oamenilor cu apa caldă şi încălzirea, el mai rezolvă o problemă deosebit de importantă...”
Cristina Iurișniți (USR): Pseudo-profesorul de sport Vasile Maternik nu mai are ce căuta la catedră. Ce soluții se iau în calcul: noiembrie 22, 2019 - Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți a sărit astăzi în sprijinul elevilor și părinților acestora de la Școala Gimnazială ”Enea Grapini” din comuna Șanț. Profesoara a precizat că astfel de dascăli nu au ce să caute la catedră. Ce soluții sunt luate în calcul:
ALEGERI 2019: 10 motive pentru care să votăm Viorica Dăncilă Președinte noiembrie 22, 2019 - Pe măsură ce se apropie duminica alegerilor prezidențiale, din ce în ce mai mulți români confirmă că vor vota pentru candidatul PSD Viorica Dăncilă, în defavoarea actualului președinte, Klaus Iohannis.
Avem O armă pentru tranchilizarea urșilor, dar NU o putem folosi: noiembrie 22, 2019 - Cazul ursului din Harghita a oripilat LUMEA întreagă. La nivelul județului nostru există O singură armă pentru tranchilizarea animalelor sălbatice. Cu toate acestea jandarmii NU o pot folosi deloc. AFLĂ care este motivul:
FOTO- DEZASTRU: Șoferii, revoltați în urma unor lucrări făcute pe Dealul Budacului! noiembrie 22, 2019 - S-au făcut lucrări pe Dealul Budacului. Problema s-ar fi remediat, dar după ei, potopul. Șoferii sunt de-a dreptul revoltați. Iar unii, au ajuns la disperare după ce au ”reușit” să-și facă praf mașinile.
VIDEO: Românii, îndemnați de sute de personalități să iasă la vot! În diaspora deja s-au deschis secțiile: noiembrie 22, 2019 - Duminică are loc al doilea tur de scrutin. În diaspora deja s-au deschis secțiile de votare. Mii de români de peste granițele țării și-au exprimat opțiunea. Sute de personalități au încercat să mobilizeze lumea să iasă la vot.
Năsăudeanul care a câștigat la loto 3,7 milioane de euro și-a ridicat premiul. A aflat întâmplător că a câștigat! noiembrie 22, 2019 - Năsăudeanul care a câștigat unul dintre cele mai mari premii din istoria Loteriei Române și-a ridicat premiul. Acesta spune că a aflat întâmplător că a câștigat și că nu este un jucător de loto înrăit.
Aquabis: Se sistează apa potabilă pe o stradă din Beclean noiembrie 22, 2019 - Locuitorii unei străzi din Beclean rămân astăzi, 22 noiembrie, fără apă potabilă.
Ovidiu Frenț i-a cerut ministrului de Interne să-l demită! În ce condiții: noiembrie 22, 2019 - Prefectul de Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț s-a arătat foarte deranjat după ce ministrul de Interne l-a demis pe prefectul de Harghita pentru cazul ursului rănit lăsat să agonizeze 18 ore pe carosabil. Ovidiu Frenț i-a cerut ministrului să-l demită, pentru că nici el nu ar fi putut face mai mult în acea situație.