VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc!

VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc!

Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:

Acum aproximativ un an, Bistrițeanul.ro făcea publică o situație de pe strada Tărpiului. Atunci, 16 câini locuiau într-o curte. Vecinii proaspăt mutați nu suportau mirosul și gălăgia, familia Frincu a explicat că ei iau câinii de pe stradă și îi îngrijesc.

Vineri însă, imaginile video surprinse de vecini au oripilat pe cei care au avut curajul să se uite. Câinii se mâncau între ei. Și chiar mâncaseră puiuți mici, abia născuți.

Mai multe despre subiect, cât și imaginile, le puteți revedea aici:

VIDEO ȘOCANT: Câini care se mănâncă de vii între ei pe Tărpiului

Proprietarul câinilor a vrut să explice imaginile și situația. Rămas singur, după ce soția i-a decedat în urmă cu puțin timp, acesta recunoaște că nu are foarte mult timp la dispoziție să se ocupe de ei.

Lucrez 12 cu 24. E și perioada recoltei. E drept că stau foarte rău cu timpul. Dar îi hrănesc. Și mă joc undeva jumătate de oră cu ei, pe zi. Îmi asum ce s-a întâmplat. Dar ei nu se mănâncă între ei. Așa se joacă, pentru că fiind mulți, se organizează în haită. Da. Trebuia să sterilizez cățeaua și să o pun separat, dar când a născut, eu eram la lucru. Am crezut că va fi în altă zi, după cum calculasem. Îmi asum, dar nu-i pot duce la adăpost să stea acolo închiși în cuști. O sa văd. Poate că voi da cinci la adăpost, din cei 21 câți îi am acuma. Și să văd. Poate încă vreo doi spre adopție” a spus Frincu.

Conform legislației Europene, ca să fie considerate animale de companie, trebuie să existe maxim 5 capete din specia câini, pisică sau dihor, pe proprietatea cuiva.

Ioan Bogolin, șeful DSVSA BN a fost și el prezent la casa bistrițeanului. Acesta a declarat că va sancționa neregulile constatate și i se va impune intrarea în legalitate.

Uneori iubirea nu e de ajuns! Trebuie și condiții, și atenție” a declarat Ioan Bogolin.

Contactată de Bistrițeanul.ro, Alina Moldovan, o bistrițeancă ce are un ”hotel” pentru animăluțe și se ocupă și de adopții, a comentat cazul de pe Tărpiului.

Omul ăla nu e iubitor de animale! E o formă de egoism! Noi ne ocupăm de salvarea animalelor, că ne lasă lumea la poartă. Un iubitor de animale își cheltuie banii și timpul cu ele. Noi îi luăm de pe drum, îi deparazităm, îi spălăm, îi vaccinăm, îi hrănim, îi culcăm cu noi în pat, chiar dacă nu știm de unde provin. Un iubitor de animale nu face ce face el! Și la adăpost de îi duce, chiar dacă stau în cuști, măcar nu se mănâncă între ei. Am mai vorbit și cu viceprimarul și i-am cerut să se înființeze o Poliție a Animalelor, la noi în Bistrița. Sunt foarte multe animale pe străzi și ar fi nevoie” a explicat Alina Moldovan.

Întreaga declarație a proprietarului câinilor și a șefului DSVSA BN, în video de mai jos:

 

 

VIDEO Cum au înțeles bistrițenii să selecteze gunoiul? Ce „se ascunde” în pubelele dedicate reciclabilelor ianuarie 20, 2020 - Haine, deșeuri menajere și orice altceva ! Asta au găsit reprezentanții ADI Deșeuri în containerele semi-îngropate dedicate deșeurilor reciclabile. Agenția atrage atenția că așa nu facem altceva decât să „contaminăm” deșeurile reciclabile, care nu mai pot fi refolosite ulterior.
Stewo Plastic Prod Năsăud caută un inspector resurse umane! Amicii Building angajează ingineri! ianuarie 20, 2020 - Amicii Building caută pentru angajare șoferi categoria B și C+E! De asemenea, firmele din Bistrița caută farmacist, economist, ajutor de bucătar, ingineri sau agent de vânzări. Află ce avantaje și beneficii primești în schimb:
FOTO/VIDEO – MODELZO: 1 + 1 GRATIS! Rămâne cum s-a stabilit ianuarie 20, 2020 - Este mijlocul sezonului rece și încă există atâtea piese vestimentare pe care ai dori să le încerci în peisajul de basm. La Modelzo, poți face o achiziție extraordinară. La un produs cumpărat, primești unul gratis! Așa că poți avea un outfit diferit pentru fiecare zi de iarnă! Rămâne cum s-a stabilit!
PERFORMANȚĂ! De ziua sa și-a făcut cadou al 10-lea titlu de campion național la GO ianuarie 20, 2020 - Unul dintre frații Dobraniș, care au pus Bistrița pe harta națională a GO-ului și România pe cea internațională, a reușit performanța de a-și face cadou de ziua sa al 10-lea titlu de campion național la sportul minții.
FOTO: Bistrițenii au luat cu asalt pârtia Cocoș, în weekend! ianuarie 20, 2020 - Municipalitatea a deschis Pârtia Cocoș, doar parțial. Cu toate acestea, sute de bistrițeni s-au înghesuit în acest weekend să testeze cei 300 m de pârtie. CÂȚI au fost în primele zile:
ULTIMA ORĂ! Profesorul din Șanț, încătușat de jandarmi ianuarie 20, 2020 - Vasile Maternik, profesorul de sport din Șanț, a încercat și astăzi să se reîntoarcă la ore, după ce a făcut o „pauză” de mai bine de o lună. Acesta a încercat să intre cu forța în școală, jandarmii prezenți la fața locului fiind nevoiți să îl încătușeze și să-l ducă la poliție.
FOTO: Au sosit pubelele galbene! ianuarie 20, 2020 - Încet, încet, soseșc cele necesare pentru implementarea proiectului ”Plătești cât arunci”. Au sosit primele 15 TIR-uri cu pubelele galbene cu cip, tocmai din Germania. Și o parte din încasetări sunt ajunse. 
Aquabis: Trei străzi din Beclean, fără apă potabilă astăzi ianuarie 20, 2020 - Trei străzi din Beclean rămân astăzi fără apă, din cauza unei defecțiuni, anunță Aquabis. Cum vor fi afectați locuitorii:
Observații privind sistemul de colectare a deșeurilor în Bistrița-Năsăud ianuarie 20, 2020 - În sfârșit, ADI Deșeuri a ieșit public cu câteva explicații privind viitorul colectării deșeurilor menajere și reciclabile și tarifele percepute.Rămân, totuși, multe lucruri neelucidate, „în ceață”, pe care ADI Deșeuri trebuie să le lămurească. 
Cupa EHF: Odense Handbold-Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 25-19. ”Ieșirea” din grupă e tot mai departe ianuarie 19, 2020 - Cel mai important meci al echipei de handball feminin Gloria 2018 BN s-a jucat în această după-amiază în orașul Odense. Cert, Odense Handbold s-a dovedit a fi la înălțimea locului 1 ocupat în grupă, fiind deja calificată în etapa superioară a  grupelor acestei competiții de handbal europene.
VIDEO: Managerul unei instituții din Bistrița, într-un top american al celor mai bune albume din ultimii 10 ani ianuarie 19, 2020 - Muncește la Bistrița, dar asta nu îl împiedică să apară și în topurile americane: Un album de muzică „născut” la Bistrița, pe care apar și doine interpretate de managerul unei instituții din oraș, a reușit performanța de a se clasa într-un top al celor mai bune 10 albume muzicale în ultima decadă, conform unei prestigioase reviste americane!
DE CITIT: Faza cu fotbalul… Frumusețe, huliganism, dramă, umor, ipocrizie, seducție… ianuarie 19, 2020 - Care e faza cu fotbalul? Fotbalul înseamnă o mulțime de lucruri – complexe și contradictorii care se bat cap în cap... Fotbalul înseamnă memorie, istorie, loc pe hartă, clasă socială, gen, identitate familială, tribală sau națională...
FOTO/VIDEO: GENIAL la doar cinci anișori! ianuarie 19, 2020 - Te uiți la el și nu pare cu nimic diferit față de un copil de 5 ani și șapte luni. Dar apoi, începe să-ți povestească despre planete și sateliții lor, despre dinozauri, sau să-ți arate niște steaguri și să-ți spună cărei țări îi aparține, care e capitala și unde pe glob se află! Atunci spui: David e GENIAL!
ATENȚIE la ghețuș și polei! Peste 100 de persoane au ajuns la spital cu fracturi și entorse! ianuarie 19, 2020 - Vremea rece a favorizat producerea de ghețuș chiar și pe trotuare. De la începutul lunii ianuarie, peste 100 de persoane au ajuns la Spitalul Județean de Urgență cu entorse și fracturi.
Rostul de dimineață: Ne-au băgat în ceață… Și ne-au uitat acolo ianuarie 19, 2020 - Cine a avut ochi de văzut și suflet de simțit – a văzut și simțit: în ultimele zile (de aproape o săptămână) ceața a învăluit amenințător orașul… Ca să transmită – ce…?!?