VIDEO: Reduceri de personal la Primăria Bistrița…?!

VIDEO: Reduceri de personal la Primăria Bistrița…?!

Deputatul PSD Doina Pană a comentat astăzi, într-o conferință de presă, câteva detalii referitoare la Bugetul pe 2019 care a creat atâta nemulțumire unor primari.

La ora actuală putem spune că nu poate fi nimeni care să poată spune că este nemulțumit. Dar acesta nu este bugetul care se bate în cuie. Luni va fi discutat bugetul pe comisii, în Parlament, cu siguranță vor fi multe amendamente – unele vor trece, altele nu. Estimez că vom avea o formă finală la sfârșitul săptămânii viitoare. Pe scurt, este un buget care și-a schimbat filosofia în bine. Plastic spus, încercăm să scoatem din noroaie ultimele localități din România, să dezvoltăm zonele mai sărace, regiunile mai sărace din țară”, a precizat Doina Pană. Deputatul a mai subliniat că este vorba despre „un buget de dezvoltare, prin infrastructură, educație, sănătate și dezvoltarea locală”, a mai spus Doina Pană.

Întrebată dacă poate fi vorba despre reduceri de personal la Primăria Bistrița, având în vedere faptul că primarul Ovidiu Crețu și-a exprimat public nemulțumirea față de bugetul instituției pe care o conduce – Doina Pană a precizat că „în momentul în care s-a dat drumul la acest mod de salarizare a personalului din primării, s-a mers pe ideea «Aceasta e anvelopa salarială, e treaba ta ca primar câți oameni angajezi, cu ce salarii îi angajezi, dar trebuie să te încadrezi în acea anvelopă salarială. Adică nu ai voie să nu mai faci dezvoltare și să plătești doar salarii din buget… Asta a fost regulă și ea funcționează și acum. Sunt primării foarte elastice, care au un număr mic de funcționari, sunt primării cu un număr foarte mare de funcționari. Unii au salarii mai mari, alții mai mici. Nu există salarizare unitară la nivelul angajaților primăriilor din România...”, a comentat Doina Pană.

Doina Pană a admis că nu a apucat să discute cu primarul Ovidiu Crețu după anunțul că primăriilor li s-a redus cota pe impozitul pe venit și profit. „În calitate de bistrițean, apreciez că domnul Crețu și-a dorit un buget cât mai mare pentru Primăria Bistrița…! Nu știu exact cifrele Bistriței… Ce știu sigur este că bugetul din 2019 la Primăria Bistrița nu este mai mic decât cel din 2018. Asta știu sigur! Dar există și rectificări care se pot face după fiecare trimestru…”, a mai spus Doina Pană.

Primăria Bistrița sare cu bani pentru subvenționarea taxei pentru gunoi acum 2 ore- Supercom vrea ca locuitorii județului să plătească mai mult pentru gunoi în primele trei luni ale acestui an. Municipalitatea sare în ajutorul bistrițenilor și este dispusă să subvenționeze taxa pentru gunoi pentru această perioadă.
Dispar merele uriașe de pe Bulevardul Republicii?! acum 3 ore- Câteva mere uriașe care împodobeau de ani de zile Bulevardul Republicii au fost scoase astăzi de angajații Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița.
Ringul de luptă al câinilor s-a mutat la Dumitra! Polițiștii fac cercetări acum 4 ore- Un nou caz de organizare lupte între câini a ieșit la lumină. Internetul a fost împânzit cu imaginile unui câine rănit în urma unei ”demonstrații de putere” a patrupedelor. Polițiștii au intrat pe fir și fac verificări.
Îndemânarea Construct, Campredo și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, disponibile în Bistriţa acum 4 ore- Se fac angajări la Îndemânarea Construct, Campredo, Leoni, Agro-Ardeal, Italtextil și IMP România! Noi locuri de muncă sunt disponibile pentru cei care își caută un job bine plătit, dar și un mediu de lucru atractiv: transportul este asigurat de compania care oferă și diferite sporuri și bonusuri pentru prezență, performanță sau calitate!
Hyundai câștigă două premii „iF Design 2019”! acum 5 ore- Hyundai a obținut o nouă recunoaștere internațională a viziunii de design, pentru al cincilea an consecutiv: Modelul Palisade și conceptul Le Fil Rouge câștigă „iF Design Award”, în cadrul categoriei "Automobile / Vehicles".
Ce a decis judecătorul în cazul femeii și a celor doi bărbați ce au obligat două minore să se prostitueze acum 6 ore- Joi, doi bărbați și o femeie au ajuns la sediul poliției pentru declarații. Aceștia sunt cercetați după ce ar fi obligat două minore să se prostitueze. În urma audierii, instanța a decis soarta lor pe următoarea perioadă în care se continuă cercetările:
Ajutor de nădejde! Tot la 10 zile, câinii îi însoțesc pe polițiști în acțiunile lor! acum 7 ore- Când se vorbește despre poliție, oamenii se gândesc la uniforme și la mașini. Dar la Poliție, ”lucrează” și câteva patrupede, ajutor de nădejde al oamenilor legii. Anul trecut, câinii polițiști au fost ”în acțiune„ tot la 10 zile.
Cine este șoferul care a distrus 5 mașini în doar câteva minute: Un asistat social problemă condamnat penal acum 8 ore- Sâmbătă noaptea, un tânăr de 30 de ani reușea să distrugă 5 mașini dintr-un foc, în doar câteva minute. Aceste este un „client” fidel al polițiștilor, fiind condamnat penal pentru mai multe infracțiuni. De asemenea, acesta stă într-o locuință socială a Primăriei Bistrița, care încearcă de ceva ani evacuarea.
FANTASTIC: Bogdan Georgescu din Bistrița, pe podium la Festivalul Internațional de Film de la Berlin! acum 9 ore- Scurtmetrajul Blue Boy, realizat de Manuel Abramovici (regizor) și bistrițeanul Bogdan Georgescu (producător creativ), a fost distins cu prestigiosul trofeu Ursul de Argint, în acest weekend, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin!
FOTO – Carambol în față la Pensiunea Sheriff. Două mașini s-au ciocnit cu un microbuz și o basculantă acum 10 ore- Carambol în această dimineață în față la pensiunea Sheriff, pe DN17. În accident au fost implicate un taximetru, un autoturism, un microbuz și o basculantă. Basculanta a rupt un semn de circulație și a fost la un pas să se răstoarne cu tot cu încărcătură în pârâul din zonă.
Rămase împotmolite pe un drum forestier, cu trei copii, din cauza GPS-ului acum 11 ore- Două femei au tras spaima vieții lor când au constatat că GPS-ul le-a purtat pe un drum forestier, unde au rămas împotmolite. Cele două aveau cu ele și trei copii și tocmai vizitaseră mănăstirea Parva.
Un nou proiect Class Expert Construct: 20 de căsuțe de poveste, drăguțe și cochete, pe strada George Enescu din Bistrița acum 22 de ore- Class Expert Construct s-a impus pe piața imobiliară din Bistrița ca un constructor cu o viziune arhitecturală modernă, care pune accentul pe confort și utilitate în proiectele sale imobiliare. Fiecare metru pătrat de construcție este atent gândit, astfel încât să ofere proprietarilor tot confortul pretins, cheltuieli mici de întreținere și satisfacția unui cămin de poveste, ca-n reviste.
Asociația Autism: Elevii cu tulburări din spectrul autist și cerințe speciale au nevoie de un proces educativ incluziv real acum O zi- Referitor la declarațiile ministrului educației, Ecaterina Andronescu, legate de integrarea elevilor cu cerințe educative speciale în învățământul de masă, Asociația Autism Europa - Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț lămurește următoarele:
FOTO – Nu a luat cum trebuie curba și a accidentat un șofer de 75 de ani acum O zi- În această după-masă a avut loc un accident rutier pe DJ154, în localitatea Sărata. Implicați au fost un tânăr de 23 de ani și un bărbat de 75 de ani din Bistrița. Din fericire nimeni nu a fost rănit.
Căderi de pietre pe DN17, în Pasul Tihuța acum O zi- Mai multe pietre au căzut de pe versanți în urmă cu puțin timp, pe DN17, în Pasul Tihuța. Un echipaj al Secției Drumuri Naționale au îndepărtat deja pietrele de pe carosabil.